Įkraunama...
Įkraunama...

Svarbus įspėjimas dėl EVRA pleistro

niu matai, juk taip iseina - pradejus naudoti pati pirma menesi - pirma uzsidedi 1-aja mmm diena, paskui 3 normaliai iki kitu mmm tai va ir gaunasi 4 smile.gif O as to 4 jau nebenoriu, galvoju gal galima ta likusia savaite pradet gert tabletes ir daryt normalia ta 7 d pertrauka? kazkaip maisausi jau unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Ode @ 2005 05 23, 05:36)
http://www.physician...ent/view/556/1/

Pagal shi straipsni, pleistro naudojimas padidina insulto, infarkto ir kaujo kreshejimo rizika. Viena ish tu mirchiu ir buvo tokia: mergina vidury miesto priejo prie policininko ir pasiskunde galvos ir kojos skausmu; chia pat susmuko ir po valandos mire ligoninej. Pas ja susidares kreshulys pateko i plauchius.

Ish to pachio straipsnio, vieno ginekologo pastebejimas del kontraceptiniu tablechiu: skelbiama, kad mirties - tiesiogiai ar netiesiogiai nuo tabletes vartojimo - procentas yra: 0.3 - 1.9 moterys ish 100.000, tachiau, paskaichiavus, kad tabletes vartoja pasaulyje 15 mln. moteru, vienas 1% deshimtadalis reikshtu 15.000 mirchiu...  unsure.gif

Pleistras paleistas i prekyba 2002 metais, ir jau 17 mirchiu...

cia ne tik pleistras bet ir kontraceptines gali tokias pasekmes duoti.. as nustojau sias apsisaugojimo priemones vartoti kai viena ryta atsikeliau ir man pasidare silpna, pradejo tirpt rankos svaigt galva, zodziu kazkas labai negero... kadangi nesiskundziu savo sveikata, o ypac sirdimi, todel nusprendziau kad cia nuo ju toks poveikis.. meciau gert ir dabar puikiai jauciuosi, netgi tikrinausi sirdi, man viskas gerai, taigi persasi viena isvada...
Atsakyti
Papasakosiu apie savo patirti naudojant pleistra. Pries bandant pleistra du metus geriau Harmonet. Trecia pleistro naudojimo ryta pabudau su nezmonisku galvos skausmu, buvo nutirpusi puse kuno, butent ta, ant kurios puses rankos buvau priklijavusi pleistra. Negalejau pajudinti liezuvio, toks jausmas lyg butu stomatologas nuskausminamuju suleides. Puse dienos aspirinu bandziau numalsinti galvos skausma ir viso kuno silpnuma, kol galu gale atsigavau. Manau, tai del kraujo kresejimo galejo ivykti.

Kitas dalykas - baisiai jis man krito, ryte rasdavau kur nors po lova, kai prausdavausi pamesdavau, po to vel uzlipdydavau... na nepatiko jis man, nerekomenduoju ir jums.
Atsakyti
Šiandien paskutinė diena kai turiu užsiklijavusi tą "pleistrą", nuo rytojau - jau viskas schmoll.gif
Pirma pakuote išbandžiau, bet ir pabaigiu 4u.gif
Nuo praėjusio pleistro (turejau ant rankos) dar iki pat šiolei oda raudona ir spoguota, jau jau baigiu išgydyti....
O tai koks mano užpakaliukas dabar liks nuėmus šitą? ax.gif
Fe tie pleistrai, eisiu pirkt tablečikių smile.gif O gal žiedą? ax.gif
Atsakyti
Na jus ir duodat merginos doh.gif Pabandot vieną mėnesi (o dar geriau tik vieną savaitę) uzsiklijuot pleistrą ir jau nusprendžiant, kad jis jums netinka, nes silpna, pykina ir t.t. Taigi kiekvieno kontraceptiko informaciniame lapelyje aiskiai parasyta, kad organizmas prie hormonu prisitaiko per 3 mėnesius! Pilnai tikiu, kad tik pradejus naudoti pleistra pasireiskia pykinimai ir silpnumai, bet po kurio laiko jie dingsta (aisku nekalbu apie kuno nutirpima,migreninius galvos skausmus-cia jau kas kita) .
Taip kalbu, nes pati jau metus laiko naudoju pleistriuka ir jokiu pasaliniu reiskiniu nejauciu, nors pirmus tris menesius irgi maniau kad nusisausiu. O ir visiskai neatsiklijuoja-gal ant dregnos odos klijuojat? Na pajuode krasciukai, tai sutinku, labai negraziai atrodo...
Ir tikrai nesu kontraceptiku salininke schmoll.gif Jeigu butu galimybe kitaip patikimai apsisaugoti-ilgai negalvociau ka rinktis verysad.gif
O i tuos visokius bauginancius straipsnius patarciau nekreipti demesio. Pati dirbu farmacineje kompanijoje ir tikrai zinau ka jie reiskia mirksiukas.gif
Atsakyti
O man jokių pašalinių poveikių:jokio bėrimo, paraudimo, skausmų . Tas pats kaip ir be pleistro O jeigu pradėsime tikėti visais pletkais, tai sužinosime, kad viskas yra blogai, net kvėpuoti. Jeigu kam netinka, be abejo geriau nevartoti,bet gąsdintis dėl kažkokio straipsnio......Juos mėgsta užsakyti konkuruojančios firmos. Nedirbu farmacijoje, bet iš kitos srities turiu l. rimtų įrodymų ir faktų.
Atsakyti
QUOTE(Waiworyksciuke @ 2005 05 22, 20:42)
Sveiko mamytes. Sužinojau blogą naujieną.Tiesą saknt man ja pranešė vyras uždraudė naudot kontraceptinį pleistrą. man kaip tik reikėjo nusipirkti naują pakauotę ir paprašiau , kad man ją nupirktų vyras... Žodžiu jis pareina (kas keisčiausia su tais pleistrais ) ir sako, kad daugiau mes jų nebenaudosim... Žodžiu jo vaistininkė pasiteiravo ar ilgai juos naudojam,vyrui atsakius teigiamai ,ji pasakė,kad pasaulyje nuo jų mirė 17 moterų (per 2 metus). Tiesa, vaistininkė sakė, kad tos mirtys įrodytos mokslininkų (nu kad nuo tų pleistrų mirė). Norėjau paklausti ką jūs girdėjot apie tai ? Net nežinau ar vartot toliau, šiaip man jis patinka...nereikia sukt galvos...

naudojau juos apie penkis menesius, tose vietose kur juos klijuodavau pastoviai isberdavo.Dabar like randeliai kur buvo dazniausiai jie klijuojami.... nieko gero, o be to jie nera atsparus nei vandeniuj nei karsciui kaip kad sakoma reklamoje.....
Atsakyti
QUOTE(Waiworyksciuke @ 2005 05 22, 20:42)
Sveiko mamytes. Sužinojau blogą naujieną.Tiesą saknt man ja pranešė vyras uždraudė naudot kontraceptinį pleistrą. man kaip tik reikėjo nusipirkti naują pakauotę ir paprašiau , kad man ją nupirktų vyras... Žodžiu jis pareina (kas keisčiausia su tais pleistrais ) ir sako, kad daugiau mes jų nebenaudosim... Žodžiu jo vaistininkė pasiteiravo ar ilgai juos naudojam,vyrui atsakius teigiamai ,ji pasakė,kad pasaulyje nuo jų mirė 17 moterų (per 2 metus). Tiesa, vaistininkė sakė, kad tos mirtys įrodytos mokslininkų (nu kad nuo tų pleistrų mirė). Norėjau paklausti ką jūs girdėjot apie tai ? Net nežinau ar vartot toliau, šiaip man jis patinka...nereikia sukt galvos...

As tai manau kad tai kitu kontraceptokus gaminanciu kompaniju reklaminiai "triukai" smile.gif
Nors man tas pleistras nelabai...
Atsakyti
o aš vakar nupirkau ir ruošiausi naodoti sad.gif , o šiandien perskaičiaus jūsų diskusiją. cry.gif dabar dilema naudoto ar ne, bandyti ar ne?
šiaip mirti nuo bet ko galimą, bet gi nuodų bet kam nepardavinėtų, tad manau truputi išpusta ši problema.
Atsakyti
Mano mamai gydytoja paterė naudoti CLIMARA pleistrus, kurie mažina klimakterinius nemalonumus. taigi, jai praeitą savaitę išoperuotas piktybinis krūties navikas, nustatyta antra krūties vėžio stadija. Santarišku onkologai vieningai tvirtino, kad tai hormoninio pleistro kaltė.
Atsakyti
QUOTE(Milduzhe @ 2005 11 05, 16:33)
Mano mamai gydytoja paterė naudoti CLIMARA pleistrus, kurie mažina klimakterinius nemalonumus. taigi, jai praeitą savaitę išoperuotas piktybinis krūties navikas, nustatyta antra krūties vėžio stadija. Santarišku onkologai vieningai tvirtino, kad tai hormoninio pleistro kaltė.

kaip gerai kad tokia tema uzvedet smile.gif nes visai neseniai vienas vyro draugelis nugirdo,kad as skaiciuoju vaisingas dienas ir taip nuo nestumo saugaus[mes su jo zmona snekejom apie tai] tai vos ne atsilikusia mane isvadino.sako juk yra toks puikus pleistras ir tt ir pan tokia reklama suvare,kad vos i vaistine nenuvariau.vyras sulaike,sako mes 3 vaikus zadam turet,netyciukas mus tik pradziugintu,kam tie pinigai i bala?perskaiciau jusu mintis ir pagalvojau:ale geras tas mano diedas vis del to... biggrin.gif
Atsakyti
Nu nezianu kas kaip ir kam, bet man tie pleistrai labai gerai. Nesiskundziu. Nu kol klijavau ant rankos, tai biski paberta budavo, bet kai pradejau ant uzpakaliuko klijuot tai isvis jokiu problemu. Ir ner cia ko visu gasdint. Nezinai nuo ko mirsi. O krauja ir taip reikia nuolat tikrintis. O as visai neseniai tikrinaus ir viskas gerai. Be to tokiai uzmirstuolei kaip as tai labai patogu. Naudoju jau metus ir viskas OK.
Be to svorio nedidina. mirksiukas.gif
Atsakyti