P.S. kiekvienam vaistui yra kontraindikacijos (sąlygos, kurioms esant vaisto vartoti negalima). kiek pamenu, lyg ir kontraceptinių tablečių negalima vartoti rūkančioms moterims ar kažkaip ten. Beje, man tas straipsnis pasirodė labai tendencingas ir žaidžiantis ant emocijų. Gal aš klystu, bet geriau iš tiesų pasitarti su savo gydytojais, kurie jums tą pleistrą parekomendavo.
Tiesa, dar vienas pastebėjimas.Kai tik pradėjau naudoti tuos pleistrus, jų kaina buvo mazdaug 37 lt, po to 38 lt ir prieš paskutinį kartą jau mokėjau 42 lt su centais ir vaistininkė pasakė ,kad ir toliau jie brangs, nes yra populiarūs.Tai vat , o kai vakar vyras nupirko sakė, kad sumokėjo apie 30 lt. Tai kaip čia dabar suprasti? Gal jie kaina muša dėl tų mirčių??? Nežinau ką ir begalvoti.Keistai man čia.
Ir jau beveik apsisprendžiau naudoti žiedą, bet kas žino kokia reikia pertrauką daryti ar iš vis nereikia? Dabar tarkim po poros savaičių nusiimsiu pleistrą ir sulauksiu mėnesinių... na ir ką pirmą jų dieną ir kištis jį man??? Ar mėnesiuką kokį palaukti iki kitų.Nžn, patarkit
Ir jau beveik apsisprendžiau naudoti žiedą, bet kas žino kokia reikia pertrauką daryti ar iš vis nereikia? Dabar tarkim po poros savaičių nusiimsiu pleistrą ir sulauksiu mėnesinių... na ir ką pirmą jų dieną ir kištis jį man??? Ar mėnesiuką kokį palaukti iki kitų.Nžn, patarkit
QUOTE(Waiworyksciuke @ 2005 05 23, 10:39)
Ir jau beveik apsisprendžiau naudoti žiedą,
aš tai nerizikuočiau naudoti žiedo, jeigu dar planuoju gimdyt, nes hormonai eina tiesiai į gimdą ir kaupiasi jos audiniuose.
Vienžo, viskas blogai. Tabletės - duoda per virškinimą, ypač - per kepenis, skatina kraujo krešėjimą, pleistras - veikia tiesiogiai kraują, jį dar labiau "krešina", o žiedas pačią gimdą veikia...
Et, tabletės vis tiek geriau už tuos pleistrus... Jie gi matosi, nu Nebent ant kulno kokio klijuot eitų, tai kartu ir nuo batų padėtų O išgert tabletę - įpranti ir anokia čia problema. kaip ryte vitaminus geri, tai pasidedi šalia ir psio... Aš kai vakarais naudoju, tai tiesiog laikau jas prie priemonių kosmetikai valyti - valau kosmetiką ir tabletę geriu. O pleistras ant subinės - negražu visai
QUOTE(Waiworyksciuke @ 2005 05 23, 09:04)
..Nžn, dabar apie tą žiedą galvoju.Įdomu kokia jo kaina?
Siandien kaip tik teiravaujsi Camelia vaistineje 36,10 Lt.....
Eikit sau mergos! Prigasdinta dabar esu iki begalybes. kaip tik ruosiuosi mesti gert KT ir galbut pereiti prie ziedo, ale dabar jau nebezinau nei ku daryt... Negi nebesimylet?
Jooooo...... su kiekviena diena nauji atradimai.... Ir aš norėjau tą pleistrą išbandyt, nu bet dabar tai nebebandysiu. Na dar pasiskambinau savo gydytojai, tai ji taip pat nepatarė naudot kontraceptinio pleistro, va. Taip kad, kaip skaičiavau savo ciklo dienas, taip ir toliau skaičiuosiu...braižysiu kreives
QUOTE(Waiworyksciuke @ 2005 05 23, 09:39)
Ir jau beveik apsisprendžiau naudoti žiedą, bet kas žino kokia reikia pertrauką daryti ar iš vis nereikia?
Man tai ziedas nepatiko , o pleistro taip ir neprisiruosiau nusipirkti, itariu jau ir nebepirksiu
TAip pat ir tabletės didina kraujo krešėjimą...Žinau,kad užpernai mergina mirė būtent nuo tromboembolijos dėl KT vartojimo, jauna, 28 metų Vaisto anotacijoje apie tai rašoma...
QUOTE(Dobšiukas @ 2005 05 23, 15:40)
TAip pat ir tabletės didina kraujo krešėjimą...
taip, nes kraujo krešėjimą didina sudėtyje esantys hormonai, o jie yra tie patys ir tabletėse, ir pleistre, ir žiede, tik skiriasi vietos, į kurias jie išsiskiria. Kuo labiau tiesiogiai patenka į kraują, tuo didesnė tikimybė, kad gali paveikt. Todėl ir indikacijos, kad negalima vartot daug rūkančiom, turinčiom problemų su venom, širdim, aukštu kraujospūdžiu, virš 35 m. ir tt.
As jau pries kokius 6 men, kitoje temoje apie pleistrus ta pati esu parasius
http://www.supermama...opic=5125&st=72
Siaubas kazkoks
http://www.supermama...opic=5125&st=72
Siaubas kazkoks