Įkraunama...
Įkraunama...

Svarbus įspėjimas dėl EVRA pleistro

QUOTE(Kristule2895 @ 2009 04 16, 23:43)
KT i Jusu organizma patenka per zarnyna, o KP veiksmingosios medziagos- per oda. Na o issireiskimas apie zudyma tai jau tikrai ziaurus. Kontraceptines priemones nieko nezudo, tiesiog pareguliuoja kai kuriuos fiziologinius ir hormoninius procesus moters organizme 4u.gif
Bet idomiausia ta dalis kad Jus nenaudojate chemijos, bet geriate KT g.gif Juk si priemone nepagaminta is zoleliu...
Papildyta:

O dar isiskaicius i Jusu parasiuka isvis lieka nebeaisku, kaip be korteles du sunus pagimdete.

na veikimas ju yra aiskus, apie zudyma nebuvo ne zodzio, tik metaforiskai perteikiau kaip tai kenksminga...smile.gif KT tikraine is zoleliu smile.gif pabreziau kaip nusizengiu savo nusistatymams chemijai bet vistiek juos naudoju... o kortele moteru konsultacineje nestuke.gif ir kortele poliklinikoje pas gydytoja pediatra - tai ne vienas ir tas pats... mirksiukas.gif
Atsakyti
Man irgi buvo bėda su tuo pleistru: sulaukusi mm užsuklijavau ant subinytės ir po poros valandų pradėjo žemė slysti iš po kojų-pykino, sukosi galva, širdelė norėjo išlipti .Turėjau važiuoti iš mokslų namo, bet kelis kartus turėjau stoti ,kol 50 km nuvažiavau. Gryžus namo , savijauta blogėjo minitėmis. Vakare jau atrodžiau siaubingai visai. Tada kažkaip pamaniau,kad gal nuo pleistro viskas-jį nusiklijavau ir po pusvalandžio akyse pardėjo šviesėti. Vat tokia mano patirtis su pleistru.
Atsakyti
sprendziau, kokia kontracepcija naudoti po to, kai issiimsiu spirale, galvojau apie zieda arba pleistra, bet kai uzklausiau savo ginekologes, tai pasake, kad jei jau galvoju apie hormonine kontracepcija, tai geriau rinktis KT negu zieda ar pleistra. Sake, del pleistro poveikio buvo daryta nemazai tyrimu, kurie parode, kad jis labai padidina tromboembolijos rizika ir kt. salutiniu poveikiu daugiau pasireiskia nei nuo KT wink.gif
Atsakyti
As 1,5 metu vartoju KP ir man viskas ciki piki. Kai rinkausi kontracepcija, padariau isvada, kad KP daro mazesne zala nei KT, nes apeinamas skrandis.
Papildyta:
QUOTE(***guapita*** @ 2009 03 18, 00:06)
na pleistriuko nepatarciau vartoti  schmoll.gif as per 2 savaites sugebejau 4 kg priaugti  blush2.gif na gal cia tik man, bet jau labai isgasdino, vyras sugebejo pasidziaugti didelemis krutimis, kurios oer 8 dienas sugebejo vienu nr paaugti :-D

Na mano krutine irgi padidejo, bet tik ji smile.gif
Atsakyti
4u.gif o man Evra labai tiko, jokio salutinio paveikio, ir veido odai labai padejo (dingo visos problemos) ir netgi biskiuka suleknejau tongue.gif cia matyt kaip kam, man tiko kitom netiko, bet vat man tai geriamieji kontraceptikai nepatinka. ax.gif
Atsakyti
kontracepti pleistra naudojau daugiau nei 3 metus, buvo be galo patogu tik karta per savaite ji pasikeiti ir viskas...jokiu salutiniu poveikiu nebuvo,buvau l.patenkinta. ir nusprendziau nutraukti kontraceptikus, kad susilaukti mazylio...po puses metu pastojau ir 4sav persileidau..pries 3metus turejau nesivystanti nestuma...taigi man itaria kraujo sukresejima...ir butent nuo kontraceptinio pleistro...jo deka kraujo tikimybe sutirsteti padideja. merginos geriau gerkit tabletes nes as dabar pradejau gailetis, atsakyma del tyrimo gausiu uz 10dienu is ambraicio bet manau kad pasitvirtins...ir del to kraujo sukresejimo neturiu leliuko..... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(vaidute-mazute @ 2009 09 18, 23:17)
kontracepti pleistra naudojau daugiau nei 3 metus, buvo be galo patogu tik karta per savaite ji pasikeiti ir viskas...jokiu salutiniu poveikiu nebuvo,buvau l.patenkinta. ir nusprendziau nutraukti kontraceptikus, kad susilaukti mazylio...po puses metu pastojau ir 4sav persileidau..pries 3metus turejau nesivystanti nestuma...taigi man itaria kraujo sukresejima...ir butent nuo kontraceptinio pleistro...jo deka kraujo tikimybe sutirsteti padideja. merginos geriau gerkit tabletes nes as dabar pradejau gailetis, atsakyma del tyrimo gausiu uz 10dienu is ambraicio bet manau kad pasitvirtins...ir del to kraujo sukresejimo neturiu leliuko..... doh.gif

ogo blink.gif nium nezinau ka ir sakyt, atrodo viskas tvarkoj su tais pleistrais, na as tai ne taip ilgai naudojau juos. stiprybes tau ir linkiu greiciau lialiuko susilaukt 4u.gif
Atsakyti

verysad.gif Labai labai liūdna, kad taip atsitiko. Nors man vaikučių kaip ir gana, bet dėl šio pleistro tikrai rimtai susimąsčiau. Galvojau, gal pradėti jį naudoti, bet dabar tikrai atsisakysiu šios minties. schmoll.gif
Atsakyti

Man del padidejusio kresumo tiesiog liepe gert daug skysciu. Du vaikucius jau turiu su tokiu krauju. Bet gal pas jus padetis sunkesne
Atsakyti
MERGINOS, O NAUDOJANT PLEISTRA, GALI MM PRASIDET?MAN SEKMADIENI PASKUTINI REIKIA NUIMTI, O JAU VAKAR MM PRASIDEJO. AR NORMALU KAZI? g.gif (PLEISTRA SENAI VARTOJU, TAIP NEBUDAVO)
Atsakyti
as si kp naudojau virs puses metu,nutraukus be problemu pastojau, isnesiojau ir pagimdziau smile.gif
si apsisaugojimo priemone man tiko ir labai patiko,buciau naudojus ir toliau bet jau labai brangiai gaunas,tai po gimdimo isidejau hormonine spirale Mirena.
Atsakyti
QUOTE(vaidute-mazute @ 2009 09 18, 21:17)

o gal geriau visai nieko negeti,kiek pleistras tiek tabletes yra keksmingos ax.gif
As vartojau pleistra 4 metus.Kai pradejau ji vartoti pirma karta,taip jutau nemalonu sleikstuli,galva svaigo,bet paskui viskas buvo gerai,susinormalizavo.Buvo gal pora kartu,kad pradejau sirgti menesinems anksciau nei nusiplesiau pleistra,bet pleistra iki galo laikydavau
Dabar pleisto nenaudoju pora menesiu,ir nebezadu vartoti jokiu kontraceptiku ,nebent kai susilauksiu vaiku tada pagalvosiu apie spirale
Manau,kad kiekvienai kontraceptikai yra induviduliai,tas pats kaip su kokiais vitaminais ar sampunais,kas vienai tinka nereiskia,kad kitai bus taip pat mirksiukas.gif 4u.gif
Atsakyti