Labas, mano ginekologe pasake kad kontr. pleistruose daugiau hormonu, bet taip ir neisskyre kas geriau KT ar KP,sake priklauso nuos situacijos
QUOTE(karjeriste1 @ 2009 01 31, 19:14)
ar be recepto galima nusipirkt Kp?
Dabar jokiu nebeparduoda be recepto, nors daznoje vaistineje manes nepraso arba net nepazvelgia i ji
Del KP, tai nieko bloga apie ji negaliu pasakyti. O tokie straipsniai - tai akivaizdus konkurentu pasisakymai. Jeigu tai butu tiesa, butu seniai jie isimti is prekybos.
QUOTE(Tata @ 2006 01 08, 00:21)
Nu merginos, radot kuo pasitikėti: savo ginekelogėm. Jeigu jos nėra pažįstamos tai tikrai to nedaryčiau. Kiek žinau, tai farmacininkai su daktarais (ir vaistininkai neatsilieka) į vieną dūdelę pučia.....
nu zinot mane tokie pasisakymai zeidzia, taip drasiai apie visus zmones sprendziat, galetumet rasant dadeti zodi kai kurie arba dauguma daktaru, farmacininku, niekada nesakiau kad kt geris, ir visada paklausdavau merginu ar tikrai nera kitos iseities, ar butina pradeti vartoti kt. beje issilavine zmones zino, kad farmacininkas ir vaistininkas, tai tas pats, nesvarbu ar tu vaistus gamini ar juos pardavineji, vistiek esi farmacininkas, arba liaudiskai vaistinnkas.
QUOTE(Grem @ 2008 01 08, 14:04)
Papasakosiu toki nutikima. Panyke naudojo pleistra apie 1 metus su trupuciuku. Po to seke pertrauka. Po to vel vartojo gal 2-3 pakuotes. Pries 2 metus pasireiske slapimtakiu ir slapimo pusles uzdegimas. Man tik dabar dasilo, kad cia galejo buti KP pasalinis poveikis.
Praejus 2 metams, po to uzdegimo, praeita penktadieni prasidejo akmenliges priepuolis. Nustate, kad inkstuose yra akmenu. Prasidejo inksto uzdegimas. Kol kas ligoninej, nezinau, toliau laukia akmenu skaldymas.
Gal cia ir nesusije niekaip, bet visgi radau informacijos, kad nuo uzdegimo ir infekciju gali prasideti akmenlige. Taigi gal cia KP ir niekuom detas, nes dabar sunku pasakyti, bet bukit atsargus, zmones
Praejus 2 metams, po to uzdegimo, praeita penktadieni prasidejo akmenliges priepuolis. Nustate, kad inkstuose yra akmenu. Prasidejo inksto uzdegimas. Kol kas ligoninej, nezinau, toliau laukia akmenu skaldymas.
Gal cia ir nesusije niekaip, bet visgi radau informacijos, kad nuo uzdegimo ir infekciju gali prasideti akmenlige. Taigi gal cia KP ir niekuom detas, nes dabar sunku pasakyti, bet bukit atsargus, zmones
cia tikrai nesusije dalykai, usdegima galejo sukelti, uzdegimas pagreitino akmenliges priepoli, bet akmenys jau turejo buti pries tai, kt galejo tik pagreitinti suzinojima kad turi akmenu, kad ir kiek daug salutiniu poveikiu turi kt akmenlige nera viena is ju.
beje manau kad si tema i lankas nusivaziavo, maniau kad cia bus renkama info apie tai kokie tyrimai padaryti su pleistru ir kokios isvados gautos, o cia pardavineja evra vietoj to kad nuo jos atkalbetu.
QUOTE(Chanelle @ 2009 02 09, 18:31)
Del KP, tai nieko bloga apie ji negaliu pasakyti. O tokie straipsniai - tai akivaizdus konkurentu pasisakymai. Jeigu tai butu tiesa, butu seniai jie isimti is prekybos.
Kiek teko skaityti apie hormoninės kontracepcijos žalą, tai dažniausiai įvardijama, kad viskas pasimatys tik kažkurioje sekančioje kartoje (mūsų vaikams, anūkams, proanūkiams). Taigi praktiškai šiuo metu žalos įrodyti negalima, todėl, manau, ir nesiryžtama išimti iš prekybos, tam reikia realių įrodymų.
QUOTE(Kliuxė @ 2009 02 06, 18:37)
kai pradejau wartot kp ginekologas iskart pasake kad jame daugiau hormonu nei kt. Paklausiau cia gerai ar blogai tai jis atsake kad cia kai skauda galwa wietoj wienos citramono tabletes isgert 5 bet aš jau buwau wiena mėn wartojus tai jis paklausė ar buwo koks salutinis poweikis atsakiau kad ne tai jis israse recepta ir liepe po pusmecio ateit pasitikrint. Kolkas jokio salutinio poweikio nejutau ir esu patenkinta kp:)
Na, bet i organizma ju daugiau tai nepatenka
Papildyta:
QUOTE(Dominykos @ 2009 02 07, 13:03)
Labas, mano ginekologe pasake kad kontr. pleistruose daugiau hormonu, bet taip ir neisskyre kas geriau KT ar KP,sake priklauso nuos situacijos
Na, taip - nuo tavo organizmo tai priklauso...
QUOTE(Grem @ 2008 01 08, 15:04)
Papasakosiu toki nutikima. Panyke naudojo pleistra apie 1 metus su trupuciuku. Po to seke pertrauka. Po to vel vartojo gal 2-3 pakuotes. Pries 2 metus pasireiske slapimtakiu ir slapimo pusles uzdegimas. Man tik dabar dasilo, kad cia galejo buti KP pasalinis poveikis.
naudojau 2metus, paskui nutraukiau ir pastojau, dabar toliau sekmingai naudoju joku bedu
QUOTE(Linara21 @ 2009 03 18, 00:06)
na pleistriuko nepatarciau vartoti as per 2 savaites sugebejau 4 kg priaugti na gal cia tik man, bet jau labai isgasdino, vyras sugebejo pasidziaugti didelemis krutimis, kurios oer 8 dienas sugebejo vienu nr paaugti :-D
Tai gal valgyt pradėjai daug
QUOTE(Karjeriste @ 2009 01 31, 20:14)
ar be recepto galima nusipirkt Kp?
As taip pat galvojau, kad be recepto neparduoda, bet sese nuejo i Euro vaistine ir laisvai nusipirko Evra KP
Tiek prirasyta priestaringu nuomoniu apie sias priemones... nereik jokiu moksliniu tyrimu kad suprastum ju zala...taciau logikos pakanka ivertinti KP .. Vaistus geriame daugeliu atveju gyvenime nuo ivairiausiu negalavimu, bet kaip priklijuotas gabalelis medziagos prie odos gali apsaugoti nuo vaisiaus, nuo moters isciose vykstanciu procesu... koks tai turi buti stiprus zmogu naikinantis procesas... as asmeniskai apie tai bijau net pagalvoti... kosmosas kazkoks... esu pries chemija, nevartoju vaistu kol leidzia organizmas, net korteles poliklinikoje neturiu ir nezinau kas mano gydytojas Bet KT geriu ir nesiskundziu...
KT i Jusu organizma patenka per zarnyna, o KP veiksmingosios medziagos- per oda. Na o issireiskimas apie zudyma tai jau tikrai ziaurus. Kontraceptines priemones nieko nezudo, tiesiog pareguliuoja kai kuriuos fiziologinius ir hormoninius procesus moters organizme
Bet idomiausia ta dalis kad Jus nenaudojate chemijos, bet geriate KT Juk si priemone nepagaminta is zoleliu...
Papildyta:
O dar isiskaicius i Jusu parasiuka isvis lieka nebeaisku, kaip be korteles du sunus pagimdete.
Bet idomiausia ta dalis kad Jus nenaudojate chemijos, bet geriate KT Juk si priemone nepagaminta is zoleliu...
Papildyta:
QUOTE(indruana @ 2009 04 16, 12:59)
Tiek prirasyta priestaringu nuomoniu apie sias priemones... nereik jokiu moksliniu tyrimu kad suprastum ju zala...taciau logikos pakanka ivertinti KP .. Vaistus geriame daugeliu atveju gyvenime nuo ivairiausiu negalavimu, bet kaip priklijuotas gabalelis medziagos prie odos gali apsaugoti nuo vaisiaus, nuo moters isciose vykstanciu procesu... koks tai turi buti stiprus zmogu naikinantis procesas... as asmeniskai apie tai bijau net pagalvoti... kosmosas kazkoks... esu pries chemija, nevartoju vaistu kol leidzia organizmas, net korteles poliklinikoje neturiu ir nezinau kas mano gydytojas Bet KT geriu ir nesiskundziu...
O dar isiskaicius i Jusu parasiuka isvis lieka nebeaisku, kaip be korteles du sunus pagimdete.