QUOTE(Naktibalda @ 2010 04 13, 20:16)
na žmogui tiesiog negražu ir tiek, bet tai dar nereiškia, kad ji bereikalingas daiktas, skraistė šeimoje gali turėti didelę relikvijos poziciją, ta pačia skraiste kirkštyti brolius, seseris, šnekama,kad ryšys bus stipresnis, arba palikti vaikams skrynelėje, ir ta skraiste galės krikštinti savo vaikus, aš žiūriu į savo krikštynų foto ir taip gailinu tos suknelės ji tokia nerealiai graži , jei turėčiau savo krikšto skraistę išlikusią net nesvarstydama su ja apgaubčiau savo vaikus, tradicijas kuria kas? ogi mes patys, kap pasidarysim taip ir turėsim jei sakysim,kad tai š...tai pakrištinę vaiką arba atiduosim kam nors arba parduosim nesuteikdami tam daug reikšmės, o jei norėsim diegti šeimos tradicijas saugosim rūbelius ir perteiskim savo vaikų vaikams, man gražu , o kitam kičas ir nesąmonė, kam čia skudurų perdavimas iš kartos į kartą,
o jei pagal senovines tradicijas tai mama net krikštynose nedalyvaudavo visai , nes kūdikiai krikštijami būdavo kelių dienų, todėl gimdyvė dar gulėjo lovoje, ir į bažnyčią važiuodavo tik vaikelis, ir krikšto tėveliai ir man rodos pribuvėja jei gerai pamenu
o jei pagal senovines tradicijas tai mama net krikštynose nedalyvaudavo visai , nes kūdikiai krikštijami būdavo kelių dienų, todėl gimdyvė dar gulėjo lovoje, ir į bažnyčią važiuodavo tik vaikelis, ir krikšto tėveliai ir man rodos pribuvėja jei gerai pamenu
mane krikštino 3mėn.,tai į bažnyčią mane nusivežė tik krikšto tėvai,o mano tėvai,kiek žinau,tai nė nebuvo,laukė mūsų gryštančių namuose