Įkraunama...
Įkraunama...

Krikštynų planavimas 2010, 2 dalis

QUOTE(gosas @ 2010 04 06, 10:42)
Patiko šita idėja thumbup.gif  thumbup.gif

Kaune urmo bazėje maciau rankų darbo medinių dirbinių Pagrindineme Kauno turgaus sandelyje Kam reike verta pasidairyti thumbup.gif (dovanoms senialiams)

As tokia dezute pati dekoruosiu dekupazo pagalba mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(aaangelika @ 2010 04 06, 11:04)
As tokia dezute pati dekoruosiu dekupazo pagalba  mirksiukas.gif

Man tai gražu dekupažu dekoruotos thumbup.gif Pati tai nemoku, o mokintis jau nėra kada, tai sakiau nors bantą parišiu, kad gražiau būtų, šventiškiau: kad ne šiaip dėžė. Mačiau yra pirkti spec. krikšto dėžės, ale brangoka apie 100 lt. nors laaabai gražu bigsmile.gif Yra už ką mokėti pinigus, bet sau leisti negaliu, ir tai paskaičiavau, kad krikštynoms kaip krikšto tėvai su rūbais ir pan. išleisim daug lt. nes darom laikraštuką, seneliams įžadus, tėveliams, dovanėles, o ir patys nuogi basi, nieko tokio neturim, su džinsais gi neisi, nes mane ir palaidos turbūt su jais lotuliukas.gif o kur dar tortas, balionai, dovana... Nu gal tiek nereiks, bet į tą pusę g.gif Bet kad jau reik tai reik, stengiuosi prasisukti kuo pigiau, todėl daug ką darau pati, tai gal tiek tikrai nereiks g.gif Vyrui ką rengtis nežinau: kostiumą turbūt, bet vėl: nemėgsta jis jų, taip ir stovi padėtas kol išauga ax.gif Sakiau gi vasara bus liepa šilta, gal to kostiumo nereik, gal gražiau būt kokios lino kelnės ir marškinukai g.gif Mačiau nuotraukas man beveik gražu balti rūbai bigsmile.gif Pasiskolinti galima ale jam visų draugų ir pažystamų kostiumai arba dideli arba maži doh.gif
O tikrai, ką rengsitės g.gif
Atsakyti
QUOTE(Skorpe @ 2010 04 06, 11:20)
na ka musu krikstas jau savaitgali, dienos bega kaip niekada greitai. baliau didelio nedarome, visi savi, ir jei kas ateis i baznycia pasveikinti tai ir juos prijungsime prie pikniko gamtoje, nes kvieteme tik savus- senelius, kirksto tevus, brolius seses, o draugai keli minejo, kad eits i baznycia pasveikinti, tai tada visi baznycioje eanstys i piknika sode vaziuosim, kadangi vietu skaicius neribotas - ale fursteas bus, tai manau viskas sklandziai bus. bet va delioju meniu, kad idomaus, tinkancio firsetui, vieno kasnio galetumet pasiulyti, gal turite kokiu minciu?

As uzsakinesiu svieziu kibinu, sultys, sampanas gamtoj bus pats tas. O jei ne kibinai.. tai galima zalia alyvuoge idaryta su astriu pipiriuku ir vytinta mesyte (perku lietuviska sveriama Norfoj ir biski palaikau sausai). Apvynioji aplink alyvuoge mesyte (atpjauta plonai), persmeigti mediniu smeigtuku. Galima ir mini vytintas desreles, mini rauginti agurkeliai. Skanu sakotis, patogiai supjaustytas gabaliukais (ypac jei naminis). Skaniai atrodo ir vaisiu vertinukai ant medinio pagaliuko. Oj, kaip praalkau berasydama drinks_cheers.gif
Beje, mamos, kiek baznyciai aukojate, kad vaikuti pakrikstytu? g.gif Kazkaip ir nedamoket negrazu ir permoket nesinori.. islaidu ir taip daaaug.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Shoko: 06 balandžio 2010 - 13:00
QUOTE(Shoko @ 2010 04 06, 13:57)
As uzsakinesiu svieziu kibinu, sultys, sampanas gamtoj bus pats tas. O jei ne kibinai.. tai galima zalia alyvuoge idaryta su astriu pipiriuku ir vytinta mesyte (perku lietuviska sveriama Norfoj ir biski palaikau sausai). Apvynioji aplink alyvuoge mesyte (atpjauta plonai), persmeigti mediniu smeigtuku. Galima ir mini vytintas desreles, mini rauginti agurkeliai. Skanu sakotis, patogiai supjaustytas gabaliukais (ypac jei naminis). Skaniai atrodo ir vaisiu vertinukai ant medinio pagaliuko. Oj, kaip praalkau berasydama  drinks_cheers.gif
Beje, mamos, kiek baznyciai aukojate, kad vaikuti pakrikstytu?  g.gif  Kazkaip ir nedamoket negrazu ir permoket nesinori.. islaidu ir taip daaaug.

mes kunigui duosim 50 lt, nelengvi laikai dabar, o be to ceremonija bus tik 15 min, todel manau kad tai pats tas ax.gif
Atsakyti
Oj kiek uzkandziuku as radau vienoje temoje SM (uzkandziai su foto) Ikelti nuorodos vis dar nemoku. blush2.gif

Velykoms prisirinkau, prisipirkom produktu ir prasidejo eksperimentavimas. Isbandem ir jau zinau, ka gaminsiu krikstynoms.

Stai keletas:
Labai skanu su lavaso blynu (blyna istepi majonezu, dedi salota,tada isvynotas krabu lazdeles/kumpeli/lasisa, paslakstai citrinos sultimis ir suvynioji. Supjaustai ir skanaus! Ir grazu, greita ir tikrai skanu. thumbup.gif Mums skaniausia buvo su vadinamomis krabu lazdelemis 4u.gif

Supjaustai pomidora griezineliais, dedi pikantiska misraine (suris,cesnakiuko, kiausinis, majonezas) ir ant virsaus dar vytinto kumpelio uzraitai, dar kokia petrazole ar krapa uzdedi thumbup.gif

Atsakyti
QUOTE(Asterija @ 2010 04 06, 14:10)
mes kunigui duosim 50 lt, nelengvi laikai dabar, o be to ceremonija bus tik 15 min, todel manau kad tai pats tas  ax.gif

Mama sako, kad be 200 Lt negrazu eit. 200 maziausiai.. doh.gif 15 minuciu darbo ir 200? Aisku, kunigas paims, bet man tai daugoka atrodo. doh.gif 200 Lt uzdirbt dar reik. Na, musu baznycia is tikruju labai brangi (jei galima taip issireiksti). Mamos rasykit, isvesiu vidurki bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Shoko: 06 balandžio 2010 - 13:21
QUOTE(Shoko @ 2010 04 06, 14:20)
Mama sako, kad be 200 Lt negrazu eit. 200 maziausiai..  doh.gif  15 minuciu darbo ir 200? Aisku, kunigas paims, bet man tai daugoka atrodo.  doh.gif 200 Lt uzdirbt dar reik. Na, musu baznycia is tikruju labai brangi (jei galima taip issireiksti).

kai mes registravomes baznycioje, kalbejom apie tai su kunigu, jis pasake, kad tai auka baznyciai, ir kiek paaukosit tiek bus labai gerai. O mano manai taip pat kaip ir jusiske sneka doh.gif
as jai taip ir pasakiau, kad Jus, vyresnio amziaus zmones, turbut jei galetumet, visus turtus baznyciai atiduotumet, kad i roju patekt lotuliukas.gif
O jaunimas, i pinigus baznyciai ziuri paprasciau, kiek turi, tiek ir duoda mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Asterija @ 2010 04 06, 14:24)
kai mes registravomes baznycioje, kalbejom apie tai su kunigu, jis pasake, kad tai auka baznyciai, ir kiek paaukosit tiek bus labai gerai. O mano manai taip pat kaip ir jusiske sneka  doh.gif
as jai taip ir pasakiau, kad Jus, vyresnio amziaus zmones, turbut jei galetumet, visus turtus baznyciai atiduotumet, kad i roju patekt  lotuliukas.gif
O jaunimas, i pinigus baznyciai ziuri paprasciau, kiek turi, tiek ir duoda  mirksiukas.gif

Sako, kad ne kiekvienas kunigas gali duoti TIKRA kriksta vaikui. Reiketu labai stipraus ir ypac pamaldaus zmogaus tam. Todel, manau, ar 50 ar 200 Lt ne nuo to kriksto "kokybe" priklauso. Svarbu su atlapa sirdele pasimelsti uz savo kukuti ir paprasyti nuplauti Dievulio pirmaprade teveliu nuodeme tongue.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Shoko: 06 balandžio 2010 - 13:31
100 lt. tikrai turėtų užtekti. O jei dar duosit asmeniškai kunigui kokią dovanėlę: pvz. butelį, saldainių ar pan. kaip daug kas dar, tai tikrai pilnos akys. Mes žadam tokią sumą ir tikrai ne daugiau schmoll.gif

Įmetu pasaką: ( jei tik čia galima g.gif paimta iš SM, tik nepamenu iš kokios temutės schmoll.gif doh.gif )

Istorija apie du kūdikius
Nėščios moters įsčiose kalbasi du kūdikiai. Vienas jų tikintis, kitas - ne.
Netikintis: Ar tu tiki į gyvenimą po gimimo?
Tikintysis: Žinoma. Juk akivaizdu, kad po gimimo gyvenimas tęsiasi. Mes esame čia, kad taptume pakankamai stiprūs ir pasiruoštume tam, kas laukia mūsų po gimimo.
Netikintis: Tai kvailystės! Po gimimo jokio gyvenimo negali būti. Ar tu gali įsivaizduoti, kaip toks gyvenimas atrodytų?
Tikintysis: Na, smulkmenų nežinau, bet aš tikiu, kad ten bus daugiau šviesos ir kad mes galbūt patys vaikščiosime ir valgysime savo burna.
Netikintis: Kokia nesąmonė! Neįmanoma pačiam vaikščioti ir valgyti burna. Tiesiog juokinga! Juk mes pririšti prie virkštelės, kuri mus maitina. Žinai, ką aš tau pasakysiu: neįmanoma, kad būtų gyvenimas po gimimo todėl, kad mūsų gyvenimo aprūpintojas - virkštelė - yra labai trumpa.
Tikintysis: Aš esu įsitikinęs, kad gyvenimas po gimimo yra galimas. Tiesiog viskas bus kitaip. Galima kai ką ir įsivaizduoti.
Netikintis: Bet juk iš ten dar niekas niekada nesugrįžo! Taip jau yra, kad gyvenimas baigiasi gimimu. Ir apskritai, gyvenimas - tai kentėjimas tamsoje.
Tikintysis: Ne, ne! Aš tiksliai nežinau, koks bus gyvenimas po gimimo, tačiau bet kokiu atveju mes pamatysime mamą ir ji mumis pasirūpins.
Netikintis: Mamą? Tu tiki į mamą? Ir kur gi ji yra?
Tikintysis: Ji yra apie mus. Ji visur, mes joje esame ir dėka jos judame ir gyvename. Be jos mes tiesiog negalėtume gyventi.
Netikintis: Visiška nesąmonė! Aš nemačiau jokios mamos ir todėl akivaizdu, kad jos nėra.
Tikintysis: Nesutinku su tavimi. Tu tiesiog neįsiklausai. Juk kai viskas nutyla, galima išgirsti kaip ji dainuoja ir pajusti, kaip ji glosto mūsų pasaulį. Aš tvirtai tikiu, kad tikrasis mūsų gyvenimas prasidės tiktai po gimimo.

Atsakyti
QUOTE(Asterija @ 2010 04 06, 14:24)
kai mes registravomes baznycioje, kalbejom apie tai su kunigu, jis pasake, kad tai auka baznyciai, ir kiek paaukosit tiek bus labai gerai. O mano manai taip pat kaip ir jusiske sneka  doh.gif
as jai taip ir pasakiau, kad Jus, vyresnio amziaus zmones, turbut jei galetumet, visus turtus baznyciai atiduotumet, kad i roju patekt  lotuliukas.gif
O jaunimas, i pinigus baznyciai ziuri paprasciau, kiek turi, tiek ir duoda  mirksiukas.gif

thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif

oi tos mamos g.gif

as manau 50-100 lt. sociai blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Shoko @ 2010 04 06, 13:34)
Del tu pasaku.. Mano gimine jautri.. ne tik apsibliautu mano gimines moteriskoji puse, bet ir pati apsibliauciau beskaitydama  lotuliukas.gif

Jau nebliausiu schmoll.gif Pirmą kartą blioviau. Ir vyrui patiko, ypač ta kur įdėjau. Vis tik darysiu su tom pasakom kaip sakiau, man tai gražu. Vis šiokia tokia atrakcija wub.gif Tik gal nosinukų reik nupirkti g.gif Ale servetėlių bus unsure.gif Nieko jau čia nedarysi- jautri tema. O gal kas gali pasiūlyti kokią pasaką apie tėtį g.gif Dabar vis apie mamą ir mamą, eilėraščiai ir apie mamą, o apie tėtį taip mažai. Juk geras tėtis svarbu kaip ir mama. Dar įmesiu gražų eilėraštuką, radau ir SM kažkur, tai įmečiau į laikraštuką ir pavadinau: angelo žodeliu. Man tai jis wub.gif Gal pravers kuriai. Nors gal buvo, bet gal nepamaišys ax.gif

Dievulis saugoti tave prisakė,
Kasdien už rankos aš vedu tave,
Kad rodyčiau tau tą, ko tavo akys
Nepamatys, kai vaikščiosi gatve.
Štai rieda gatvėm sutiktos mašinos,
Ir nenustygsta jos: pirmyn, atgal.
Kur slepiasi nelaimė, nieks nežino,
Pagalbos mano šiandien reiks tau gal.
Esu aš tavo angelėlis sargas,
Tave Dievulis siuntė prižiūrėt.
Būt su tavim man laimė, o ne vargas,
Juk gera angelą ir tau turėt.
Dievulis atnešė lyg angeliuką,
Nukėlė nuo pūkinių debesų,
Mažutį, spurdantį ir krykščiantį žmogiuką,
Didžiuliam džiaugsmui artimų žmonių.
Tegul mėnulis saugo saldų miegą,
O saulė lydi pirmus žingsnelius,
Te žemiškais takais laimingas bėga
Gyvenimas aplenkdamas slenksčius.

Atsakyti
QUOTE(Shoko @ 2010 04 06, 14:20)
Mama sako, kad be 200 Lt negrazu eit. 200 maziausiai..  doh.gif  15 minuciu darbo ir 200? Aisku, kunigas paims, bet man tai daugoka atrodo.  doh.gif 200 Lt uzdirbt dar reik. Na, musu baznycia is tikruju labai brangi (jei galima taip issireiksti). Mamos rasykit, isvesiu vidurki  bigsmile.gif

na jau tos mamos biggrin.gif ,
teisingai kunigas sako, tai auka, ar tai 5 ar 50 ar 200lt, jis paims tai kaip auką, ir tikrai kitaip vaikelio nekrikštys, anais ekonomikos klestėjimo laikais davėm 100lt, šiais laikais manau kam su pinigėliais sunkiau tikrai pakaks ir 50 lt , o pigių brangių bažnyčių nebūna, yra tik parapijiečiai išblūdę arba ne , nebent labai norite "pasigirti kam nors, kad kirkštijot brangioje bažnyčioje, tai sumokėjote va tiek ir tiek ", nereik švaistytis, auka šiais laikais ir 50 lt nemaža rolleyes.gif
Atsakyti