Įkraunama...
Įkraunama...

Langai

Grindu dar nera. Sitos stumdomos yra sumontuotos miegamajama, isejimas i balkona.

QUOTE(Loreciukaz @ 2013 07 25, 07:02)
reiskia megrame specai suklydo, nes cia tas pats aluplast profilis, ir varza gaunasi geriausia is visu langu.
*** - jums montavo ta stumdoma sistema pries betuonuojant grindis, taip? nebuvo paskui problemu graziai privesti stezke ir danga? sandariai ten viskas apacioje uzsidare?

Atsakyti
QUOTE(Loreciukaz @ 2013 07 25, 08:55)
Uw - 0,79

cia sitos sistemos. paprastu langu svyruoja nuo 0.85 iki 0.98, cia priklausomai nuo lango dydzio t.y kuo mazesnis tuo laidumas didesnis.

Gal galit į AŽ kokia čia įmonė, būsiu labai dėkinga, bo subalamutijo vadinasi mane Megrame smile.gif
Atsakyti
Viena firma teigia, kad nevarstomų langų negalima montuoti ant putplasčio profilio http://www.reimpex.l...s_tvirtinti.pdf
(minkšto pagrindo), nes rėmas apkraunamas tolygiai. Tokiu atveju rėmas išlinksta ir kai priliečia stiklo paketą šis suskyla. Sako, kad rėmą galima tvirtinti tik ten, kur tarp stiklo paketo ir rėmo yra "kaladėlės".
Ar yra daugiau taip manančių?
Ar padėtas ant minkšto pagrindo rėmas gali tiek išlinkti, kad išlinkimas būtų aukštesnis už atraminės paketo "kaladėlės" aukštį?
Kiek aš pastebėjau, tai nieks nežiūri kur tos kaladėlės lange sudėtos kai sukala kyliukus po langu, o tai būtų dar blogiau, nei atrama į "minkštą" ekstrūdinį polistireną, kuris perduoda apkrovą langui tolygiai.
Atsakyti
Nemanau, kad cia logiska, tikriausiai del islinkimo (vaiksciojimo kaltas pats profilis). Kiek reikia remui deformuotis, kad paliestu paketa ir sis truktu??? Kad ir kaladeliu vietoj
Pasakojo, kaip langistai renkasi sau langus: ima profilio stanga ir rankoj nesasi. Jei ji stipriai islinksta ir lankstosi - sh....
O kuri daugmaz tiesi (nelanksti) - tinkanti smile.gif

QUOTE(BangaS @ 2013 07 25, 10:01)
Viena firma teigia, kad nevarstomų langų negalima montuoti ant putplasčio profilio http://www.reimpex.l...s_tvirtinti.pdf
(minkšto pagrindo), nes rėmas apkraunamas tolygiai. Tokiu atveju rėmas išlinksta ir kai priliečia stiklo paketą šis suskyla. Sako, kad rėmą galima tvirtinti tik ten, kur tarp stiklo paketo ir rėmo yra "kaladėlės". 
Ar yra daugiau taip manančių?
Ar padėtas ant minkšto pagrindo rėmas gali tiek išlinkti, kad išlinkimas būtų aukštesnis už atraminės paketo "kaladėlės" aukštį?
Kiek aš pastebėjau, tai nieks nežiūri kur tos kaladėlės lange sudėtos kai sukala kyliukus po langu, o tai būtų dar blogiau, nei atrama į "minkštą" ekstrūdinį polistireną, kuris perduoda apkrovą langui tolygiai.

Atsakyti
"Štapikus" kurie yra tarp profilio ir paketo deda ne bet kur. Kiek acimenu apatiniai krastuose, soniniai per viduri kur remui imanoma kazkiek ilinkti.

Kaladeles po langais arba siuolaikiskiau plastikiniai trikampiai dedas sekanciai. Jai langas puse varstomo puse ne tai vienas po perskirimo ir po viena apacioi is sonu. Vertikaliai dedas apacioi vienas toi vietoi kur varstos, ten kur nesivarsto virsui.

kaip suprantu tu mastai paketa i ta nuorodoje rema patalpinti. mano kuklia nuomone mintis nelabai vykus. be montavimo gi yra ir kitu niuansu kondensatas, palange ir panasiai.. Gal reiktu geriau ieskot pacio siauriausio maziausio remo pvz aliuminio ir visiskai ji paslept siltale kaip Klezio atveju.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ble: 25 liepos 2013 - 11:34
norejau pasitikslinti del klijuojamu juostu klijavimo tikslingumo.
mes darysim taip:
1. ant kronsteinu montuojasi langai isnesant i isore nuo muro 5 cm.
2. eps100 arba geoporo 3-5 cm storio lakstais apklijuojam angokrascius prispaudziant prie remo "vidaus" ir "sonu".
3. montuojasi sienos siltalas prispaudziaant prie remo sonu ir "uzlipant" ant remo kokia 5 cm. langas pilnai siltale.

manau taip darant po langu montavimo putu reikes minimaliai. ar taip apklijavus langus vistiek reikes juostu? nes nezinau ar gerai suprantu - juostos difuzines ir skirtos apsaugoti putas nuo dregmes ir jos ardancio poveikio. bet situo atveju kaip mes bandysim putu bus katino asaros ir ju klijuoti nereiks?

dekui uz paprotinima, nes su kuo nesusidure tai su langais...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Loreciukaz: 25 liepos 2013 - 12:35
Nors ir per maziausia plysi gali svilpti vejas smile.gif ir jai taip kokia nauda is siltu langu. Pas mane neopora isjauste ir uzdejo ant isnesto lango irgi su labai mazais tarpeliais, juos uzpust yra dar sunkiau kaikur net platinau tarpelius is vidaus kad uzpusti normaliai...
Atsakyti
QUOTE(*** @ 2013 07 25, 11:31)
kaip suprantu tu mastai paketa i ta nuorodoje rema patalpinti. mano kuklia nuomone mintis nelabai vykus. be montavimo gi yra ir kitu niuansu kondensatas, palange ir panasiai.. Gal reiktu geriau ieskot pacio siauriausio maziausio remo pvz aliuminio ir visiskai ji paslept siltale kaip Klezio atveju.

Ne. Stiklo paketo ant tokio profilio nepadėsi.
Mane domino grynai tik faktas, kad kažkas nepataria montuoti langų į tokį rėmą, nes gali išlinkti lango profilis.
Kažkaip keistai nuskambėjo, nes manau priešingai. Langas iš savęs yra tvirtas ir jam tik geriau, kad atrama ne taškinė, o tolygi per visą apačią.
Atsakyti
QUOTE(*** @ 2013 07 25, 12:52)
Nors ir per maziausia plysi gali svilpti vejas smile.gif ir jai taip kokia nauda is siltu langu. Pas mane neopora isjauste ir uzdejo ant isnesto lango irgi su labai mazais tarpeliais, juos uzpust yra dar sunkiau kaikur net platinau tarpelius is vidaus kad uzpusti normaliai...

O kaip paslėpėte hidroizoliacinę juostą, klijuotą ant rėmo ir angokraščio iš vidaus? Kiek pamenu buvo naudota Soudal firmos. Ar ant tos juostos galima tinkuoti angokraštį ar kaip kitaip padaryti apdailą?
Atsakyti
Siektiek ispute garo izoliacines juostas puta tad teko kiek xps juostas pritaikyti prie iskilimu. Naudojau xps grubletas juostas specialiai skirtas tinkavimui 2cm storio. Prie muro klijavom fasadiniais klijais kose, prie putos siektiek putu.

QUOTE(asab @ 2013 07 29, 12:23)
O kaip paslėpėte hidroizoliacinę juostą, klijuotą ant rėmo ir angokraščio iš vidaus? Kiek pamenu buvo naudota Soudal firmos. Ar ant tos juostos galima tinkuoti angokraštį ar kaip kitaip padaryti apdailą?

Atsakyti
QUOTE(BangaS @ 2013 07 25, 13:11)
Ne. Stiklo paketo ant tokio profilio nepadėsi.
Mane domino grynai tik faktas, kad kažkas nepataria montuoti langų į tokį rėmą, nes gali išlinkti lango profilis.
Kažkaip keistai nuskambėjo, nes manau priešingai. Langas iš savęs yra tvirtas ir jam tik geriau, kad atrama ne taškinė, o tolygi per visą apačią.

ar tikrai lango remas pats is saves tvirtas? man kaip tik atvrkscias ispudis susdare - kad langui standuma paketas suteikia.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo madwifi: 29 liepos 2013 - 14:48
QUOTE(madwifi @ 2013 07 29, 14:47)
ar tikrai lango remas pats is saves tvirtas? man kaip tik atvrkscias ispudis susdare - kad langui standuma paketas suteikia.

Ziurint kokio lango, jei plastikinio - tikrai ne, jis kaip "garmoske", o kas liecia storuosius plastikinius profilius, tai ten atskiras darbas juos islygint montuojant.
Atsakyti