Įkraunama...
Įkraunama...

Langai

QUOTE(LokysL @ 2013 04 02, 19:00)
mintai, pas tave rehau su metalo profiliu viduje ar su polistirolo intarpais?

Metalo nėra, su polistirolo intarpais. Varčios pas mane nedidėlės, o nevarstomiems langams ar dalims tvirtumo pas geneo manau daugiau nei pakankama.
Atsakyti
gal kas pakomentuosit kaip maziausiomis pinigu ir darbu sanaudomis istumti langa siek tiek is blokeliu sluoksnio- cia as labiau ne del pacio siltumo- uzleistume polistirola geriau is virsaus ant remo, bet del palangiu vidiniu noriu-nes sienos tik 18cm , tai jei dar remas uzsides 88mm, belieka 9cm palanges doh.gif ar imanoma nedarant papildomu kazkokiu tvirtinimu primontuoti tuos langus tarkim dedant tik pati krasta(tarkim kokius 2cm) ant blokeliu, o kita tada dalis kabotu ore. nzn kaip kiti darot? man tvirtinimas ant medinio bruso is esmes nepatinka, del medienos uzdarymo polistirole.
Atsakyti
QUOTE(vasare02 @ 2013 04 04, 13:29)
gal kas pakomentuosit kaip maziausiomis pinigu ir darbu sanaudomis istumti langa siek tiek is blokeliu sluoksnio- cia as labiau ne del pacio siltumo- uzleistume polistirola geriau is virsaus ant remo, bet del palangiu vidiniu noriu-nes sienos tik 18cm , tai jei dar remas uzsides 88mm, belieka 9cm palanges doh.gif  ar imanoma nedarant papildomu kazkokiu tvirtinimu primontuoti tuos langus tarkim dedant tik pati krasta(tarkim kokius 2cm) ant blokeliu, o kita tada dalis kabotu ore. nzn kaip kiti darot? man tvirtinimas ant medinio bruso is esmes nepatinka, del medienos uzdarymo polistirole.

Kiek zinau cia priklauso nuo pasirinkto lango profilio - vienus galima labiau iskisti, kitus maziau, bet abejoju, kad galima bus profili tik ant 2 cm atremti.
Langininkai galetu pakomentuoti placiau, bet lyg ir is apacios profilio montuojamas kartais toks atraminis profiliukas, net gi jo gabaliukai, ir jo gylis apie 4 cm, tad likusius 4.8 cm butu galima iskisti i isore.
Atsakyti
Ieškau patarimo kokias plastikines duris dėti išėjimui į terasą iš virtuvės: balkono tipo ar lauko tipo su spyna?
Balkono tipo durų privalumai ir trūkumai:
+ atsiverčia, galima palikti vėdinimui,
+ sandaresnis variantas,
+ pigesnis variantas,
- rakinasi tik iš vidaus su rankena, kaip langas,
- yra slenkstukas, kurį reiktų kiekvieną kartą perlipti.

Lauko tipo durų privalumai ir trūkumai:
+ rakinasi spyna, galima per jas įeiti iš lauko,
+ nėra iškilusio slenkstuko,
- mažesnis sandarumas, per slenkstį "šalčio tiltas",
- brangesnis variantas.

O gal apskritai ne plastikines dėti? smile.gif Reikia nuomonių ir argumentuoto patarimo doh.gif
Atsakyti
QUOTE(vasare02 @ 2013 04 04, 14:29)
gal kas pakomentuosit kaip maziausiomis pinigu ir darbu sanaudomis istumti langa siek tiek is blokeliu sluoksnio- cia as labiau ne del pacio siltumo- uzleistume polistirola geriau is virsaus ant remo, bet del palangiu vidiniu noriu-nes sienos tik 18cm , tai jei dar remas uzsides 88mm, belieka 9cm palanges doh.gif  ar imanoma nedarant papildomu kazkokiu tvirtinimu primontuoti tuos langus tarkim dedant tik pati krasta(tarkim kokius 2cm) ant blokeliu, o kita tada dalis kabotu ore. nzn kaip kiti darot? man tvirtinimas ant medinio bruso is esmes nepatinka, del medienos uzdarymo polistirole.

Dėl šio klausimo sprendimo, labai būtų pagelbėjusi Resto paroda. Joje mačiau 3 skirtingus langų išnešimo į apšiltinimo sluoksnį sprendimus, o firmų bereklamuojančių tuos sprendimus buvo dar daugiau. Praeitais ir ankstesniais metais nemačiau pristatomo nei vieno panašaus sprendimo, tik langistai apie tokį langų montavimo būdą kalbėjo, taip kad Lietuvos rinkoje tai pakankamai šviežias produktas, bet jau yra pasiūla ir tikrai nemaža.

Atsakyti
QUOTE(Adiva @ 2013 05 23, 07:03)
O gal apskritai ne plastikines dėti?  smile.gif  Reikia nuomonių ir argumentuoto patarimo  doh.gif

Turiu ir tas ir tas, visi išdėstyti argumentai +- teisingi. Jei mąstai rinktis tarp šių variantų, žiūrėk kokios savybės svarbesnės, priimtinesnės, pav. ar galimybė rakinti raktu duris iš abiejų pusių, slenksčio buvimas-nebuvimas ir pan.
Atsakyti
Ieškau patarimo kokias plastikines duris dėti išėjimui į terasą iš virtuvės: balkono tipo ar lauko tipo su spyna?

dar ivertinkit atidarymo krypti. kiek zinau paprastos balkonines durys i lauka neatsidaro, o mano nuomobe terasoje reikia butent tokiu duru - atsidaranciu i lauka.
Atsakyti
QUOTE(Adiva @ 2013 05 23, 07:03)
O gal apskritai ne plastikines dėti?  smile.gif  Reikia nuomonių ir argumentuoto patarimo  doh.gif

lauko durims dar kaip + pridėčiau, kad galima įdėti ribotuvą, kad vėjai ir vaikai nesidaužytų ir jas galima užfiksuoti atidarytas.

lauko durų - kurio aš negaliu pakęsti ir kuris mane siutina, jos beprotiškai sunkios, aš vos jas atidarau blink.gif
Atsakyti
Sveiki.Turiu problema,gal kas protingesnis tures atsakyma.
Zodziu uzsakinejau langa,klause kokie ismatavimai,sakau 145*135.sako su `begeliu ar be cia.sakau su viskuo tokie ismatavimai,siaip lango dydis 142*132,bet su viskuo 145*135.Taip sutartyje ir irase,kad lango ismatavimai 145*135.dabar nuvaziavo vyras pasiimti langa,pagaminta 148*138 doh.gif doh.gif Sako vyras neimsiu as to lango nes blogi ismatavimai,jie rekia kad tavo zmona blogai matmenis tada pasake,ir imk langa arba susimokek ir padarysim kita.Ten tokia durna boba sedi,kad ne tas zodis,skambino pries uzsakant uosvis ir aiskino jai ismatavimus lango,o jai nedaejo,ir as nuvaziavus uzsakyti pasakiau ismatavimus ir vistiek blogai padare.Tai jus man dabar pasakykit kieno cia klaida ir ka daryti g.gif doh.gif As sakau vyrui,ar tu mates kad uzsakinetu kur langa be to begelio,juk kaip tada desi palange,langas su tuo begeliu ir gaminamas,ir matmenys yra jau su begeliu,nes kaip man sake ta moteris,begelis daromas visada 3cm.
Atsakyti
QUOTE(DOMINUKE @ 2013 05 23, 18:01)
Sveiki.Turiu problema,gal kas protingesnis tures atsakyma.
Zodziu uzsakinejau langa,klause kokie ismatavimai,sakau 145*135.sako su `begeliu ar be cia.sakau su viskuo tokie ismatavimai,siaip lango dydis 142*132,bet su viskuo 145*135.Taip sutartyje ir irase,kad lango ismatavimai 145*135.dabar nuvaziavo vyras pasiimti langa,pagaminta 148*138 doh.gif  doh.gif Sako vyras neimsiu as to lango nes blogi ismatavimai,jie rekia kad tavo zmona blogai matmenis tada pasake,ir imk langa arba susimokek ir padarysim kita.Ten tokia durna boba sedi,kad ne tas zodis,skambino pries uzsakant uosvis ir aiskino jai ismatavimus lango,o jai nedaejo,ir as nuvaziavus uzsakyti pasakiau ismatavimus ir vistiek blogai padare.Tai jus man dabar pasakykit kieno cia klaida ir ka daryti g.gif  doh.gif As sakau vyrui,ar tu mates kad uzsakinetu kur langa be to begelio,juk kaip tada desi palange,langas su tuo begeliu ir gaminamas,ir matmenys yra jau su begeliu,nes kaip man sake ta moteris,begelis daromas visada 3cm.

Vartotojų teisių pažeidimų klausimais vartotojai informuojami telefonu Vilniuje (8 5) 262 6760 ir el. paštu tarnyba@vvtat.lt
Atsakyti
QUOTE(Adiva @ 2013 05 23, 06:03)
Balkono tipo durų privalumai ir trūkumai:
+ atsiverčia, galima palikti vėdinimui,
+ sandaresnis variantas,
+ pigesnis variantas,
- rakinasi tik iš vidaus su rankena, kaip langas,
- yra slenkstukas, kurį reiktų kiekvieną kartą perlipti.

Lauko tipo durų privalumai ir trūkumai:
+ rakinasi spyna, galima per jas įeiti iš lauko,
+ nėra iškilusio slenkstuko,
- mažesnis sandarumas, per slenkstį "šalčio tiltas",
- brangesnis variantas.

Langų profiliai (balkono durys) nėra pritaikyti dažnam varstymui, trankymui ir laipiojimui ant slenksčio. Tą patvirtino vienas pažįstamas Rehau langų gamintojas. Sakė daug problemų būna kai tas duris naudoja ne pagal paskirtį. Pagrinde išsikraipo stakta su slenksčiu ir kažkiek pačios durys. Prarandamas sandarumas, nes sureguliuoti nebeįmanoma. Tos durys iš šilto profilio taip pat yra labai sunkios, dideli krūviai vyriams.

Restoje man užkliuvo vienos lenkiškos durys kaip variantas savo pagrindinėms durims. Iš išorės dažytos skardos lakštas su įvairiais įdubimais ir stiklo paketu. Pats durų rėmas ir stakta iš klijuotos medienos.
Viduje 57mm poliuretano užpildas (šilčiausias prieinamas užpildas). Šiluminė varža R=1, visai neblogas variantas jeigu namas ne pasyvus. Durys tikrai lengvos, vos ne kaip tos skardinės iš Senukų. Slenkstis iš kietmedžio - žiemą neapšerkšnos tikrai, nes šilumos tiltelis dėl metalo nesusidaro.
Dvi tarpinės, geresnis sandarumas.
Šiltesnių durų kaina su spynomis 1400 lt. Prekiauja Medasa.

Šiaip renkantis duris patarčiau rinktis kuo mažiau šarvuotas, nes nieks nebelaužia durų. Dabar pjauna stiklą ir naudoja tepaluotą skudurą, kuris visiškai nuima garsą. Viską galima ramiai pramiegoti. http://www.youtube.c...h?v=W7iF0PUXeCY
Geriau atkreipkite dėmesį į šiltumą, sandarumą ir dizainą...

Atsakyti
Gal kas galit imesti kampinio lango ir metalinės kolonos mazgo foto ar projektėlio fragmenta blush2.gif
Atsakyti