QUOTE(saaba @ 2013 03 13, 00:05)
Gal kas galetu paaiskinti kas yra polangiai,jungiamieji ir praplatinamieji profiliai?
Skaiciau,kad kai kurie forumieciai polangiu atsisake,kaip nereikalingos dalies,o kas tie jungiamieji ir praplatinamieji
? Ar jie isvis reikalingi?
Jungiamieji profiliai reikalingi, kai sujungiamos keli langai į vieną, pavyzdžiui balkono durys su langu.
Praplatinamieji profiliai dedami, kada norima iškelti langą, pavyzdžiui liesit grindis aukščiau, nei buvo planuota iš pradžių, ir jei langai bus neiškelti, stiklai liktų giliai grindyse. Tokiu atveju dedama praplatinamasis profilis, iškeliantis stiklus iki reikiamo aukščio. Arba jei dedamos žaliuzės ir jų įleisti į apšiltinimo sluoksnį nenorima, tada praplatinamųjų profilių pagalba lango viršuje padaroma plati plastmasinė dalis prie kurios pritvirtinamos žaliuzės ir stiklas prasideda iškart po jomis, kaip ir turi būti.
Polangiai, tai čia greičiausiai bus toks plonytis plastmasinis profiliukas pritvirtinamas lango apačioje. Kol man neatvežė jau padarytų langų, net nesitikėjau jų pamatyti. Dėl to šiek tiek pykstu ant savo langistų, kad manęs neperspėjo apie juos, tikrai langus būčiau daręs be jų. Jų paskirtis ta, kad palangės tvirtinamos prie polangių ir taip labai gražiai palenda po lango profilio apačia. Bet tai tikrai nesąmonė, nes išmesti labai nemaži pinigai šiltiems langams, langų rėmus apšiltini slėpdamas juos apšiltinimo sluoksnyje, o čia po šiltais rėmais pakiši metalą, taip ne pagerindamas, o labai stipriai pablogindamas langų šilumines savybes ir padarydamas termo tiltelį.
Kai šiltinau namą, net neįsivaizdavau, kaip man reikės pajungti palanges, bet standartinio jų jungimo būdo net nesvarstęs alternatyvos atsisakiau. Vėliau "Kad jį kur galas" mane paprotino, kad yra galimybė palanges jungti tiesiai prie lango profilio, taip kad jei būtų buvus tokia galimybė, polangių tikrai atsisakyčiau, bet tai neparanku langistam, nes polangių pagalba jie pigina lango kvadratūrą mažindami patį langą, kuris yra ženkliai brangesnis. Tikėtina, kad langistai visais įmanomais būdais bandys įtikinti jų nauda
.