Įkraunama...
Įkraunama...

Langai

QUOTE(Bazzz @ 2011 01 15, 11:41)
tai as ir sakau. Kam tas plasmasinis remas reikalingas, jei nori rastiniam arba karkasiniam name nesivarstancia vitrina isistatyti. Noreciau detaliau apie tai suzinoti, bet vis an vadybininku uzsiraunu, kurie kliedi nesamones (nes plasmasej biznis, o ne stiklo pakete). Vat nesutinku speco normaliai kad papasakotu kas blogai su sia ideja, ir jei viskas ok, kaip ji realizuojasi.

kolega,vadybininkai liks vadybinikais.nekenciu as ju.ju reikalas prastumt tau produkta.ir kuo daugiau uzdirbt nuo taves.teisingai sakai,jie nuo plastmases uzdirba.savo liezuviu sh...pavercia geru daiktu,tik pirkite.o tas specas greiciausiai bus tavo architektas ir konstruktorius.nes ideja gera,bet reikia,kaip sakai ja isanalizuoti iki smilkmenu.visus stiklo salycius su muru,su apdaila ir t.t.kad isvengt salcio tiltu ir nuostoliu.pabandysiu angliskai paieskot smulkios info,nes anglijoje tos vitrinos itin populiaru.
Atsakyti
QUOTE(audrius333 @ 2011 01 15, 13:36)
kolega,vadybininkai liks vadybinikais.nekenciu as ju.ju reikalas prastumt tau produkta.ir kuo daugiau uzdirbt nuo taves.teisingai sakai,jie nuo plastmases uzdirba.savo liezuviu sh...pavercia geru daiktu,tik pirkite.o tas specas greiciausiai bus tavo architektas ir konstruktorius.nes ideja gera,bet reikia,kaip sakai ja isanalizuoti iki smilkmenu.visus stiklo salycius su muru,su apdaila ir t.t.kad isvengt salcio tiltu ir nuostoliu.pabandysiu angliskai paieskot smulkios info,nes anglijoje tos vitrinos itin populiaru.

tai vat kad pas mane dekingesne situacija. ne muras, o rastas. ten daug paprasciau turetu but. manau salcio tiltas neimanomas del medzio fizikiniu savybiu, tik lieka sandarumo klausimas, rasojimas ir pan.
Atsakyti

Papildyta:
QUOTE(audrius333 @ 2011 01 17, 01:47)
user posted image

kolega,foto matosi busima vitrina.pirma tarpine(vidine)klijuojama prie padaryto medinio remo.ji savaime prilimpa,nulupus apsaugine popierine juosta.poto stiklas.vel tarpine ant stiklo ir prispaudziama kiotu brusu.tiesiog viska matematiskai reikia paskaiciuoti,kad isorinis brusas butu su vidiniu vienodo storio.kad neissikistu is apdailos ir t.t.kaip supratau,tai dedamos kazkokios dujines tarpines(gas gasket angliskai).tai jeigu noro turi kolega,pas architekta ir konstrukoriu kreipies:)

user posted image

vien vitrinos,nei vieno varstomo lango sitoje dalyje.
Papildyta:
[user posted image

ir dar,kad nepagalvotumete kad tai gatavas remas,imetu papildoma foto:)manau vaizdas nusotabus is tokio namo,bet kazin ar musu klimatinem salygom tinka.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo audrius333: 17 sausio 2011 - 00:57
QUOTE(Bazzz @ 2011 01 15, 14:34)
tai vat kad pas mane dekingesne situacija. ne muras, o rastas. ten daug paprasciau turetu but. manau salcio tiltas neimanomas del medzio fizikiniu savybiu, tik lieka sandarumo klausimas, rasojimas ir pan.

ir murui pritaikomas medinis remas.
Esme, kad stiklo paketas butu pastatytas ant nejudancio pagrindo ir vienoje puseje remtusi i toki pagrinda, is virsaus ir kitos puses turetu buti nedidelis laisvumas judejimui. Sitaip istacius tvirtumas bus pakankamas svarbu stiklo paketa gerai igilinti i angokrascius. is lauko stiklo paketas remsis i apsiltinima, is vidaus remsis i gipsa./ dar manau svarbu siules tarp stiklo paketo ir apdailos uzpildyti kazkokiu elastingu hermetiku, kad stiklo paketo sonai tiesiogiai nesiremtu i kieta apdaila. Tuo paciu hermetikas budamas maziau laidus silumai nelaistu susidaryti salcio tiltui. Nors ir taip jo neturetu buti jei butu naudojamas 3 stiklu paketas su plastikiniu remeliu ir statomas pakankamai igilinant. Aisku skardine palange jau butu sunkiau tvirtinti todel isoreje geriau butu klijuojamu spec. klinkerio plyteliu palange, siule tarp ju ir stilo uzpildant spec. hermetiku.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vyckaju: 17 sausio 2011 - 09:21
QUOTE(Vyckaju @ 2011 01 17, 10:16)
Esme, kad stiklo paketas butu pastatytas ant nejudancio pagrindo ir vienoje puseje remtusi i toki pagrinda, is virsaus ir kitos puses turetu buti nedidelis laisvumas judejimui. Sitaip istacius tvirtumas bus pakankamas svarbu stiklo paketa gerai igilinti i angokrascius. is lauko stiklo paketas remsis i apsiltinima, is vidaus remsis i gipsa./ dar manau svarbu siules tarp stiklo paketo ir apdailos uzpildyti kazkokiu elastingu hermetiku, kad stiklo paketo sonai tiesiogiai nesiremtu i kieta apdaila. Tuo paciu hermetikas budamas maziau laidus silumai nelaistu susidaryti salcio tiltui. Nors ir taip jo neturetu buti jei butu naudojamas 3 stiklu paketas su plastikiniu remeliu ir statomas pakankamai igilinant. Aisku skardine palange jau butu sunkiau tvirtinti todel isoreje geriau butu klijuojamu spec. klinkerio plyteliu palange, siule tarp ju ir stilo uzpildant spec. hermetiku.

hmm. vis labiau ir labiau man sita ideja nebeatrodo kaip kosminis laivas. Kadangi pas mane rastinej trioboj labai daug vitrinu nesidarinejanciu, susitaupytu daug lituku. Belieka susirast koki gera inzinieriu is stiklu gamybos/montavimo kontoros. Gal kas galit parekomenduot konsultacijoms? jei dar su patirtimi statant langus i rastinius namus (ten vel kita specifika, nes rastas seda), butu galima ir pamoket uz protingas kalbas. rasykit i AZ. Busiu dekingas.
Atsakyti
QUOTE(Vyckaju @ 2011 01 17, 10:16)

nu bet cia vistiek kitokia sistema butu.na manau netikslinga prikti vitrina su plastiko remu ir slepti plastika i muro siena.esme tame,reikia tik stiklo paketa kazkaip tvirinti.ar tai ileidziant i muro siena medini brusa su grioveliu stiklui ir tarpinemis.nu ar dar koki buda isanalizuoti.nes lange plastikas ir surija pinigus..
Atsakyti
QUOTE(Bazzz @ 2011 01 17, 11:58)
hmm. vis labiau ir labiau man sita ideja nebeatrodo kaip kosminis laivas. Kadangi pas mane rastinej trioboj labai daug vitrinu nesidarinejanciu, susitaupytu daug lituku. Belieka susirast koki gera inzinieriu is stiklu gamybos/montavimo kontoros. Gal kas galit parekomenduot konsultacijoms? jei dar su patirtimi statant langus i rastinius namus (ten vel kita specifika, nes rastas seda), butu galima ir pamoket uz protingas kalbas. rasykit i AZ. Busiu dekingas.

radau idomu straipsniuka,gal kam pravers.rasoma ideja,kad vistik lango rema reikia slepti siltinamose medziagose.manau greitai prasides ir Lietuvoje toks montavimas,ypac pasyviuose namuose..

http://www.taupusnam...m/silti-langai/

Atsakyti
QUOTE(verslas @ 2011 01 10, 22:49)
Sabonis Rudupio perpardavineja(jei medinius :mirksiukas: )Heinzman seniau dirbes ten Alfas nupeike(paskaityk Plast,languforume)sake dabartine saika nepatikima :ax: Fauga garantinis juodai slubuoja,Hermis nestabili padetis(kazkas neseniai buvo:lygtai firma issiskaide(forumieciai juos pavadino Feniksai pakile is pelenu :hm )Sunku su tais langais :oh

Teko bendrauti tiek su tuo tamstos paminėtu Alfu, kuris taip tą Heinzmann'ą peikia, tiek su firma Heinzmann - reikėjo rimtų plastikinių durų nestandartinio dydžio ir padidinto saugumo. Rinkausi iš kelių gamintojų, kol galų gale susitariau su Heinzmann'u, kuris pagamino pagal visus mano reikalavimus. Sumontavo irgi tvarkingai. Kaina gavosi mažesnė negu tas Alfas pasiūlė, nors tiek profiliai, tiek paketai abiejuose pasiūlymuose tie patys. Kitos firmos arba pasiūlė ryškiai didesnę kainą (Aveplast), arba nesugebėjo įvykdyti visų mano reikalavimų.
Anksčiau mano name langus gamino ir sumontavo "Plaza langai". Kol kas irgi jokių priekaištų jiems neturiu, nors jau praėjo keli metai - nei karto dar neprireikė kreiptis su pretenzijom. Bet štai tokių durų pagal mano reikalavimus pernai jie nesugebėjo pasiūlyti - pasiūlė tik paprastas balkonines...
Atsakyti
QUOTE(audrius333 @ 2011 01 22, 23:08)
radau idomu straipsniuka,gal kam pravers.rasoma ideja,kad vistik lango rema reikia slepti siltinamose medziagose.manau greitai prasides ir Lietuvoje toks montavimas,ypac pasyviuose namuose..

http://www.taupusnam...m/silti-langai/

Taip daugumoje atveju kai sienos silumos izloliacijos storis yra 200 ar daugiau mm, langa smontuojamas siluminiame sluoksnyje. Bet butina salyga - kokybiskos medziagos ir geri meistrai, tad kartais geriau jau langa remti ant nesancios sienos ~30-35mm ir nesukti sau galvos smile.gif
Atsakyti
QUOTE(egis_klp @ 2010 10 07, 22:23)
Sveiki,
Planuoju deti vitrinini langa 2,7m plocio ir 2,1m aukscio. Klausimas butu is keliu daliu geriau ji butu daryti 2 ar 3? Ir viena dalis turi varstytis arba slankiotis.

Tenka turėti reikalų su langais maždaug 2 m aukščio ir 2.4 m pločio. Yra įstatyti du variantai: vitrinos ir kitas variantas - su atskirta 1 m pločio darinėjama dalimi. Kol kas per tris metus jokių problemų. Žinoma, uždarant tą darinėjamą dalį reikia šiek tiek daugiau atidumo negu įprastiems langams, kad užraktai priešingoje nuo rankenos pusėje tinkamai užsikabintų. Čia jau toks aukštų darinėjamų langų niuansas. Vėlgi tai priklauso nuo gaminio kokybės ir meistrų atlikto užraktų sureguliavimo.
Atsakyti
QUOTE(mincas @ 2011 01 23, 19:32)
Teko bendrauti tiek su tuo tamstos paminėtu Alfu, kuris taip tą Heinzmann'ą peikia, tiek su firma Heinzmann - reikėjo rimtų plastikinių durų nestandartinio dydžio ir padidinto saugumo. Rinkausi iš kelių gamintojų, kol galų gale susitariau su Heinzmann'u, kuris pagamino pagal visus mano reikalavimus. Sumontavo irgi tvarkingai. Kaina gavosi mažesnė negu tas Alfas pasiūlė, nors tiek profiliai, tiek paketai abiejuose pasiūlymuose tie patys. Kitos firmos arba pasiūlė ryškiai didesnę kainą (Aveplast), arba nesugebėjo įvykdyti visų mano reikalavimų.
Anksčiau mano name langus gamino ir sumontavo "Plaza langai". Kol kas irgi jokių priekaištų jiems neturiu, nors jau praėjo keli metai - nei karto dar neprireikė kreiptis su pretenzijom. Bet štai tokių durų pagal mano reikalavimus pernai jie nesugebėjo pasiūlyti - pasiūlė tik paprastas balkonines...

kolega,ALFO profesija-vadybininkas.tikslas papudrinti smegenis ir iskisti produkcija ir uzdirbti.yra pas mane like kito forumo irasai.nu zmogus pasimetes kokie langai geri.kol dirbo HEINZMANNE,tai jie buvo geriausi.dabar Aluplasta stumdo lenkiska,tai giria juos ir siulo su HEINZMANNU netureti reikalu:))paradoksas.geriausi langu patarejei,kurie juos montuoja.o ne vadybininkai.
Atsakyti
Laba diena,
Ar tiesa, kad daugiausia šilumos išeina ne per patį stiklą, o per lango rėmą? Pas mus bus dideli vitrininiai langai, tai juos norėjau suskirstyti į mažesnes dalis (dėl išvaizdos) ir galvojau, kad geriausia ir gražiausia būtų naudoti normalų profilį, o ne skirtukus g.gif Gal žinot kas daugiau apie tai? Gal kokių patarimų?
[attachmentid=209347]
Atsakyti