Įkraunama...
Įkraunama...

Virtualus odontologijos kabinetas

Jei per pastarąjį pusmetį nepasikeitė burnos higiena ir mityba, galbūt g.gif sumažėjo išskiriamų seilių kiekis, gal atsirado hormonų, veikiančių mineralinių medžiagų apykaitą, pusiausvyros sutrikimų. Įmanomas variantas, kad dantys buvo pradėję gesti anksčiau, tačiau tik dabar pastebėjote, kai danties kietųjų audinių pažeidimai pasidarė didesni ir akivaizdžiai matomi. Reikėtų kreiptis į odontologus, kad išsiaiškintų priežastis ir gydytų dantis. Neaišku ar vitaminų reikia šiuo atveju.
Atsakyti
sveiki, turejau atvira nerva virsutiniame dantuke, stomatologas isvales saknis sudejo gelezis i ta dantuka ir uzplombavo, praejus porai savaiciu kartais jauciu silpna skausma. unsure.gif Gal galetumet placiau papasakoti koks tikslas kanale isukti metalus? g.gif
Atsakyti
O kanalą, prieš "dėdamas geležis" plombavo? Pagal Jūsų aprašymą sunku nustatyti kur kokias "geležis" dėjo. g.gif Įtariu, kad kalbate apie kaištuką, kurį įstatė vienu galu į danties kanalą, o kitą jo galą paliko, kad būtų galima aplipdyti plomba. Taip yra daroma, kai danties vainikas yra labai silpnas, kad pagerėtų restauracijos laikomumas. Aišku, jei dantis beveik visas iš plombų, galbūt geriau pagalvoti apie to danties protezavimą vainikėliu.
Atsakyti
QUOTE(Kalpana @ 2010 05 20, 07:57)
Jei per pastarąjį pusmetį nepasikeitė burnos higiena ir mityba, galbūt  g.gif sumažėjo išskiriamų seilių kiekis, gal atsirado hormonų, veikiančių mineralinių medžiagų apykaitą, pusiausvyros sutrikimų. Įmanomas variantas, kad dantys buvo pradėję gesti anksčiau, tačiau tik dabar pastebėjote, kai danties kietųjų audinių pažeidimai pasidarė didesni ir akivaizdžiai matomi. Reikėtų kreiptis į odontologus, kad išsiaiškintų priežastis ir gydytų dantis. Neaišku ar vitaminų reikia šiuo atveju.

o kokie cia hormonai?ar gali buti nuo to ,kad buvo cista ir ja isoperavau ax.gif .na siaip dantu neapleidziu lankausi neretai pas gydytojus .o si pusmeti bunent lankausi pas gydytoja .ir butent kaip pradejau gydyti dantis vis daugiau ir daugiau randa .pvz.uztaise danti ,o va po jo uztaisymo po men laiko pradejo i tarpdanti lysti maistas ir kaip suprantu jis pagedo nes jautrus salciui.ir kiek grezia dantis visus isgrezia labai daug ,kad net is sonu isluzta.
o kokia jusu nuomone apie tamsias plombas?nes man tokias deda nes sake ,kad juodos laiko geriau ,nes su helio neislaikys dantis ilgai.
ir dar ,vaikui 7,5 metu isluzo ir istraukem kruminis dantis po iltinio antras , tai gydytoja i ta tarpeli siulo deti kazkoki geleziuka ar koki ten kita dalyka ,kad nesusitrauktu tarpelis .ka jus manote ar reikia ?matot as ne lietuvoje ,o graikijoje taisau dantukus.
Atsakyti
QUOTE(gerdute50 @ 2010 05 26, 12:01)
.pvz.uztaise danti ,o va po jo uztaisymo po men laiko pradejo i tarpdanti lysti maistas ir kaip suprantu jis pagedo nes jautrus salciui.

Galbūt išlūžo dalis plombos arba paties danties g.gif Nelabai tikiu, kad dantis taip greitai sugestų. nebent nebuvo pastebėtas kariesas kitame dantyje tame pačiame kontakte. na arba tame pačiame dantyje po plomba liko karieso.
QUOTE
o kokia jusu nuomone apie tamsias plombas?nes man tokias deda nes sake ,kad juodos laiko geriau ,nes su helio neislaikys dantis ilgai.

Manau, kad kalbate apie „amalgamą“. Jei puikiai paruošiama ertmė plombavimui ir kokybiškai įdedama ši plomba, tai laiko tikrai labai gerai ir labai ilgai.
QUOTE
ir dar ,vaikui 7,5 metu isluzo ir istraukem kruminis dantis po iltinio antras , tai gydytoja i ta tarpeli siulo deti kazkoki geleziuka ar koki ten kita dalyka ,kad nesusitrauktu tarpelis .ka jus manote ar reikia ?matot as ne lietuvoje ,o graikijoje taisau dantukus.

Jei gydytojai sako, kad tikslinga dėti vietą užlaikantį aparatą, tai lai deda. Nematydama negaliu komentuoti. Vietos užlaikymas gali padėti išvengti dantų padėties anomalijų.
Atsakyti
Sveiki, po protinio danties traukimo praėjo savaitė, tačiau ir toliau vargina skausmas, tiesa- silpnesnis, nei pradžioje , bet baisiausia - iš burnos sklindantis blogas kvapas blink.gif jau baisu darbe ne tik kalbėti, bet ir kvėpuoti. Gydytojas apžiūrėjęs nieko blogo nepamatė, sako, kai tai natūralu žaizdos gijimo procese, tačiau man įtartina... Laikausi griežtos burnos higienos, visi kiti dantys neseniai apžiūtėti ir sveiki. ačiū už atsakymą 4u.gif

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Stella.lt: 28 gegužės 2010 - 19:44
tai prisikaiciau apie alveolita ir numanau,kad cia mano atvejis. bet jei 4 diena po rovimo gydytojas is naujo sukele kraujavima is alveoles, ar alveolitas gali vel kartotis ar pan? nes nemalonus simptomai silpneja, taciau neisnyko... ax.gif
Atsakyti
Alveolitas labai staigiai ir nesugyja. Jei simptomai rimsta, tai gal ir viskas gerai. Nematant vaizdo burnoje, sunku pasakyti. Skalaujate burną antibakteriniais, priešuždegiminiais tirpalais?
Atsakyti
QUOTE(Kalpana @ 2010 05 29, 07:55)
Skalaujate burną antibakteriniais, priešuždegiminiais tirpalais?

griebiausi visų imanomų variantų - nuo ramunėlių iki cheminių preparatų. vis tik skausmas mane neramina, geriau pasijuntu tik išgėrusi vaistų nuo skausmo verysad.gif
bandysiu po savaitgalio paprašyti , kad apžiūrėtų dantį traukes gydytojas
Atsakyti
Noriu pasikonsultuoti,prieš tris dienas man traukė dantį krūminį,bet prakankinus mane beveik valandą,danties iki galo taip ir neištraukė,jis visas lūžinėjo,trūkinėjo,žodžiu iš išorės danties kaip ir nėra,bet viduje šaknys visos liko verysad.gif Man jį ir traukė tik dėl to,kad jis beveik visas buvo ištrupėjęs,tiksliau tik vienas kraštas danties buvo likęs.Man dabar tik įdomu ar nieko bloga nenutiks,kad šaknys liko,gyd.minėjo,kad tos šaknys su laiku turi iškilti į paviršių,bet man net baisu pasidarė,kai pradedu įsivaizduot kaip tos šaknys kyla į paviršių blink.gif
Ir po kiek laiko po traukimo dar gali supūliuoti,man jau 3 dienos praėjo,o viduje kažkaip keistai maudžia,neskauda,netvinkčioja,bet kažkas darosi,jausmas panašus į tempimo...labai bijau ,kad nesupūliuotų unsure.gif Krešuliuko jau beveik nebesimato,tik aplink dar pabalimų yra,po pirmos traukimo dienos buvo didelis krešulys,o aplinkui pabalę g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo yngaga: 29 gegužės 2010 - 19:11
Sveiki 4u.gif
Esu kažkokiam užburtam rate su savo problema. Beveik prieš mėnesį man pradėjo tvarkyti krūminį dantį, nuspręsta, kad reikia traukti nervą, nervą pašalino, uždėjo vaistų, viskas buvo gerai
Prieš 10 dienų atliko kanalų valymą, rado 3 kanalus, bet valant gydytoja truputį persistengė, kaip ji pati sako "kyštelėjo" adatėles giliau nei mano kanalų ilgis, pavedė kažkoks aparačiukas kuris tą ilgį matavo.. Perspėjo kad gali paskaudėti porą dienelių, taigi jau 10 dienų kaip negaliu gyventi be nuskausminamųjų, padeda tik Nimesil, kurį geriu kartais 2, kartais 3 kartus per dieną, skusmas nemažėja. Gydytoja jau 2 kartus "atidarė" mano dantį, su švirkštu perplovė kanalus, bet niekas nepasikeitė. Nusiuntė pas kitą specialistę, kuri irgi "atidarė" dantį, žiūrėjo su mikroskopu, sako viskas gerai, neaišku kodėl taip skauda.. Mano kad gal skausmą iššaukia gretimas dantis, bet..negi dabar pradėti taisyti visus dantis, kurie sutvrkyti ir nekėlė jokių problemų? Skausmas plinta ir į gretimus dantis ir į viršutinį žandikaulį, yra pastovus, be pertraukų, aš jau visai nevilty, gal ką patarsit?
Atsakyti
Stella.lt, būtinai nuvykite pas gydytoją.

yngaga, jei liko kažkiek šaknies be infekcijos, tai paprastai nieko nenutinka. Tas galiukas apauga kaulu, neretai be simptomų „pakyla“ link dantenų ir tuomet nesunkiai galima ištraukti. Žodžiu, nieko baisaus.
Didesnė problema, jei ties šaknų viršūnėmis buvo lėtinės infekcijos židinys arba ūmaus uždegimo reiškiniai. Tuomet būtina šaknis išimti ir išvalyti uždegimines „granuliacijas“. Likusios šaknys kelia problemų ir kai toje vietoje numatoma sukti kada nors implantą, tad jas reikia iškrapštyti.
Neaišku kiek tų šaknų likę Jūsų atveju ir kokia buvo situacija iki rovimo ir nematau kas vyksta dabar. Gerai būtų, kad nuvyktumėte pas gydytoją pasirodyti.

AIRA, kaip supratau, dantis - apatinis krūminis? Gal netoli šaknų praeina apatinio žandikaulio nervas? Rentgeno nuotrauka kažką turėtų parodyti.
Atsakyti