Įkraunama...
Įkraunama...

Virtualus odontologijos kabinetas

laba diena,

pas mane toks keistas klausimas, bet pabandysiu apibudinti. zodziu man "niezti" taip nemaloniai maudzia apatinius priekinius dantis ar dantenas, net nesuprantu. as net nemoku apibudinti ta jausma. rusiskai pvz galima pasakyti "свербит", kazkada girdejau toki termina. dantys sveiki, jokio karieso, tik vat as kas 4-6 men darau higiena, o si karta jau 6 men praejo, ten apauge truputeli akmenukais, bet jau uzsiraisiau, tai galvoju ar gali nuo tu akmenuku taip nemaloniai mausti? kazkada toks jausmas jau buvo vaikysteje, bet as neatsimenu kaip jis praejo, o siandien nuo ankstyvo ryto labai nemaloniai...gal yra kokiu minciu?

priziuriu dantis tikrai neblogai, tiesiog jie labai linke apacioje apaugti akmenukais, neziurint i tai, kad as valau ir su siulu ir su tarpdanciu sepetuku, po higienos buna, kad nuvalius tuos akmenukus, tarpai yra zymiai didesni, o veliau susitrauke, nes akmenys kaupiasi..ar gali nuo ju mausti?
Atsakyti
Pagaliau prisijungiau. Prasitęsė atostogos dėl Eijafjalajokudlio (skamba kaip keiksmažodis) išsiveržimo. Grįžus greit reikėjo daug ką nuveikti. O po to savaitgalį konferencija. Ech..

Congeniality, lygiai taip pat baisiai, kaip tamsios plombos šviesiuose dantyse, atrodo ir per šviesios plombos tamsiuose dantyse. Gydytojai negali dėti šviesesnių plombų, jei jie nežino ar balinsite dantis. Be to, neaišku, kiek dantis išbals, todėl neaišku kokio atspalvio plombines medžiagas naudodoti. O jei neišbals dantys iki tiek, kokio atspalvio plomba? O jei išbals daugiau, nei įdėtoji šviesesnė plomba? Bet kokiu atveju atrodys negražiai, skirsis nuo savo danties. Apskritai estetinis plombavimas atliekamas taikant spalvas prie natūralios spalvos savų dantų (nes juk esmė, kad nesimatytų, jog dantys yra plombuoti) arba prie jau išbalintų dantų.

aramelle, plomboms garantija nėra teikiama. Kiek laiko plomba priklauso nuo jos dydžio, nuo jos vietos, nuo plombinių medžiagų kokybės. Pasitaiko, kad vos uždėjus, plomba iškrenta dėl tokių priežasčių kaip atsitiktinis drėgmės patekimas tarp danties ir plombos plombavimo metu ir t.t. Bet jei visos plombos krenta dažnai, vadinasi kažkas netvarkoje. Arba plombinių medžiagų kokybė prasta, arba plombavimo technikos reikalavimų nėra laikomasi. Dar priklauso ir nuo to, kurioje vietoje plomba uždėta. Jei atstatytas danties kandamasis kraštas ar gumburas ir kramtymo metu ta plomba gauna per didelį krūvį, aišku, kad ji ilgai nelaikys.
Juoduojantys kraštai apie plombą rodo, kad atsirado mikropralaidumas, aptirpo kraštas. Nebūtinai šiek tiek tamsesnis kraštelis reiškia, kad plomba negera ir reikia keisti. Gali būti tik paviršiuje tai. Tačiau jei smarkiai tamsėja ir, jei plombos krenta greitai viena po kitos, tai, gali būti, kad plombinė medžiaga smarkiai susitraukia kietinimo metu (visos taip vadinamos "helio" plombos traukiasi kietinimo metu, tik vienos daugiau, kitos - mažiau), atsiranda mikropralaidumas taps plombos ir danties, ten pradeda gesti dantis ir plomba iškrenta, kai nebelieka laikomumą užtikrinančio sujungimo prie danties.

Revlona, suprantu, kad atsakymas per vėlai smile.gif bet pasakysiu, kad tokiais atvejais reikia kreiptis į gydytoją odontologą ar periodontologą.

vaidalius, taip gali būti. Skauda ne dantį, t.y. ne kanalus. bet audinius, kurie yra už danties šaknies viršūnės. Gali būti dėl jautrumo medikamentams, plombinei medžiagai, dėl valymo. Jei nėra infekcijos, tai šie reiškiniai praeina.
Na čia atsakymas irgi per vėlai, bet gal kam pravers smile.gif

sanli, tų patamsėjimų greičiausiai ir nenuvalysite. Įtariu, kad tai kariozinės dėmės, kurios, jei remineralizuotos, kietos, tai nebėra pavojingos.
Vaikų odontologai dirba visuose didžiuosiuose Lietuvos miestuose.

Daineka, danties "nervą" traukti, t.y. devitalizuoti dantį prieš protezavimą reikia ne visuomet. Jei dantis sveikas, nušlifavus bus pakankamas atstumas iki pulpos ("nervo"), tai nereikia jo traukti. Pavyzdžiui, jei dantis labai smarkiai šlifuojamas (pvz., dėl to, kad jo padėtis netaisyklinga), jei vainikas labai silpnas dėl didelių plombų ir pan, dėl ko gali prireikti į kanalą įdėti specialius kaiščius ar vadinamąjį "kultinį įklotą", tai tokiais atvejais gydomi kanalai prieš protezavimą.

erikabarasn, reikėtų pamatyti vaizdą burnoje. Sunku kažką patarti nematant.

Menuliukas, būna visko. pasitaiko, kad ir su 'paprasta' sedacija vaikams dantų sutvarkyti neįmanoma.

paperdoll, pilnai gali būti, kad taip yra dėl akmenų. Vis dėl to toje srityje vystosi uždegimas ir sukelia nemalonius pojūčius. Gali prisidėti ir kitos problemos. pavyzdžiui, jei lūpos pasaitėlis tempia dantenas nuo dantų, jų kakleliai apsinuogina. Gal kitos kilmės uždegimas. Pavyzdžiui, gali atsirasti opelės dėl susilpnėjusio imuniteto, vitaminų trūkumo (pavasaris). Pasitaiko panašių nusiskundimų esant netaisyklingam sąkandžiui ir t.t. Geriausiai pasakytų apžiūrėjęs gydytojas.





Atsakyti
sveiki,

Turiu problemele. visa laika turejau grazius lygius dantis, bet dabar kuris jau laikas apacioje pleciasi tarpas tarp dantu. buvau nuvykusi pas odontologes ir pasake kad as blogai laikau liezuvi rydama seiles, ji laikau apacioje ir rydama stumiu stumiu dantis i prieki, del ko ir darosi tarpas tarp dantu. budas sustabdyti tai, laikyti ji virsuje, bet kad tai butu lengva, jei daugiau nei 20 metu to nedarei. pasiule ir su kramtoma guma prisiklijuoti ji smile.gif meginau bet cia nevykes dalykas. girdejau apie treineri, ar as ji laikydama ismokciau ta liezuvi laikyt virsuje per laika? pinigeliai nemazi tad noreciau pasidomet ar jis sitoje situacijoje man padetu?

aciu uz atsakyma smile.gif
Atsakyti
QUOTE(paystryte @ 2010 04 29, 11:02)
pasiule ir su kramtoma guma prisiklijuoti ji smile.gif


Įdomi metodika smile.gif
Geriausiai būtų, kad nuvyktumėte pas gydytoją ortodontą (tas, kuris specializuojasi dantų "tiesinime") specialistą. Apžiūrėjęs pasakys kokie gydymo metodai gali būti taikomi ir kokia kiekvieno iš jų kaina būtų.
Atsakyti
QUOTE(Kalpana @ 2010 04 26, 21:41)

erikabarasn, reikėtų pamatyti vaizdą burnoje. Sunku kažką patarti nematant.


dekoju uz atsakyma...tada reiks be seimos gydytojo ieskotis daktaro, kad apzetu, lyg salia kaip spuogelis su virsunele auga, jau nebemanau, kad tai nera rimta schmoll.gif
Atsakyti
Sveiki,norejau paklausti, ar butina susitaisyti dantis pries pastojant? Ar galima tai daryti ir nestumo metu?
Atsakyti
Idealiausia sutvarkyti dantis prieš pastojant. Mažus kariesiukus gydyti, akmenis valyti nėra pavojinga. Tačiau, jei yra lėtinės infekcijos židinių burnoje (dėl nesutvarkytų danties šaknų kanalų), yra tikimybė, kad tai komplikuosis nėštumo metu ir komplikacija gali pasireikšti įvairiai ir net turėti įtakos vaisiaus vystymuisi. Gydymas gali pareikalauti ne vieno apsilankymo, gali tekti vartoti medikamentų. Nors skiriami tokie vaistai kurie nesukelia apsigimimų, bet kam chemijos vaisiui? Jei pradės skaudėti sugedusį dantį, vėl lankytis pas gydytoją reikės, vel vaistų gali tekti gerti. Kaip ir rašiau, skiriami saugūs vaistai, bet, jei galima be to apsieiti, tai geriau apsieiti. Ir šiaip, nestuke.gif turi ir taip apie ką galvoti mirksiukas.gif , kam dar papildomi rūpesčiai dėl dantų problemų smile.gif
Atsakyti
Laba diena smile.gif
Aš su tokia nemenka bėda... Tvarkiausi dantis pas vieną privačia gydytoją Kaune, kilus įtarimams dėl jos darbo kokybės nuėjau pas kitą odontologę pasižiūrėti kaip ten darbas ir, kad man pabaigtų vieną dantį tvarkyti, ir ką gi jūs pasakysite, man aptiko dantyje paliktą adatėlę. Dabar mėginu visais keliais ieškoti kuo geresnio endodontologo (nežinau kaip teisingai sakosi) ir žinoma traukti lauk tą adatėlę, nes po ja yra dar tarpelis ir jame veisiasi uždegimas (dėk kurio beja man net žaindikaulis buvo ištinęs). Norėjau paklausti, kaip dabar reikėtų kuo greičiau tarkim Klinikose pakliūti pas specialistą ir kaip viską tinkamai atlikti, nes jau ir taip laiko mažai turiu (išvykstu į užsienį) ir jau gerą pusantro mėnesio vaikštau su ta adata dantyje nes net nesiteikė man pranešti, kad paliko adatėlę dantyje... Žodžiu labai esu pasimetusi ir dėl savo kaip klijantės teisių, negi nėra kaip nors apribota jų veikla, nes dabar man tas adatėlės išėmimas kainuos kiek žinau apie pusantro šimto, o tai gydytojai už tokį broką palikau tikrai ne šimtą ir ne du. Yra nuomonių, kad ji man turėtų apmokėti savo klaidos ištaisymą, bet aš nežinau nuo ko pradėti... Gal čia aš pusiau į temą pusiau ne, bet nebežinau kur kreiptis... Ačiū verysad.gif
Atsakyti
4u.gif
As noreciau paklausti ar galima kazkuo sutaisyti , paklijuoti ar dar kaip nors patvarkyti metalo keramikos dantis.Turiu priekinius 4 apvilktus dantis, is kuriu pora aptrupeje.Dantiste pasake, kad pataisyti neina, tiesiog nelips plombos prie tos keramikos, taip ir buvo...
Atsakyti
QUOTE(liusijana @ 2010 05 04, 17:40)
Laba diena  smile.gif
Aš su tokia nemenka bėda... Tvarkiausi dantis pas vieną privačia gydytoją Kaune, kilus įtarimams dėl jos darbo kokybės nuėjau pas kitą odontologę pasižiūrėti kaip ten darbas ir, kad man pabaigtų vieną dantį tvarkyti, ir ką gi jūs pasakysite, man aptiko dantyje paliktą adatėlę. Dabar mėginu visais keliais ieškoti kuo geresnio endodontologo (nežinau kaip teisingai sakosi) ir žinoma traukti lauk tą adatėlę, nes po ja yra dar tarpelis ir jame veisiasi uždegimas (dėk kurio beja man net žaindikaulis buvo ištinęs). Norėjau paklausti, kaip dabar reikėtų kuo greičiau tarkim Klinikose pakliūti pas specialistą ir kaip viską tinkamai atlikti, nes jau ir taip laiko mažai turiu (išvykstu į užsienį) ir jau gerą pusantro mėnesio vaikštau su ta adata dantyje nes net nesiteikė man pranešti, kad paliko adatėlę dantyje... Žodžiu labai esu pasimetusi ir dėl savo kaip klijantės teisių, negi nėra kaip nors apribota jų veikla, nes dabar man tas adatėlės išėmimas kainuos kiek žinau apie pusantro šimto, o tai gydytojai už tokį broką palikau tikrai ne šimtą ir ne du. Yra nuomonių, kad ji man turėtų apmokėti savo klaidos ištaisymą, bet aš nežinau nuo ko pradėti... Gal čia aš pusiau į temą pusiau ne, bet nebežinau kur kreiptis... Ačiū  verysad.gif


As jau tau patariau kitoje temoje rolleyes.gif Siaip stenkis susitvarkyit kuo greiciau,nes jei isvaziuoji i uzsieni bus sudetinga suspet.Ir jei radai,kur isima luzgalius uz 150lt,tai eik ir tvarkykis ten,nes pigiau tikrai niekur nerasi mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Ponia Delovej @ 2010 05 04, 21:01)
4u.gif
As noreciau paklausti ar galima kazkuo sutaisyti , paklijuoti ar dar kaip nors patvarkyti metalo keramikos dantis.Turiu priekinius 4 apvilktus dantis, is kuriu pora aptrupeje.Dantiste pasake, kad pataisyti neina, tiesiog nelips plombos prie tos keramikos, taip ir buvo...


Kadangi dirbu sioje srityje,tai galiu pasakyti,kad prognozes prastos.Pirmiausia reiketu pasidaryti tu dantuku Ro' nuotrauka ir paziureti,ar gerai sugydyti kanalai.Jei sugydyti ne iki galo,ar jei ant saknies virsunes yra zidinuku,tai butina persigydyti kanalus.O tada vis tiek reiks per nauja protezuoti.Tavo gydytoja teisybe sake,kad pataisyti nebus imanoma,nes nelips jokios plombos.Taigi nusiteik kamitaliniam burnos remontui. Siulyciau ieskotis pigiausiu vietu,kur gydo,nes tokiu darbu kainos buna auksciausios. Tikiuos padejau smile.gif
Atsakyti
Padejot 4u.gif Aciu:) bet labai liudnos prognozes ir brangios...Kad nors buciau po viena danti protezavus , tai dabar pakeistu ir but ramu , o cia keturi kruvoj, tai jei lupt, tai tik visus lauk.
Atsakyti
QUOTE(Ponia Delovej @ 2010 05 04, 21:42)
Padejot 4u.gif Aciu:) bet labai liudnos prognozes ir brangios...Kad nors buciau po viena danti protezavus , tai dabar pakeistu ir but ramu , o cia keturi kruvoj, tai jei lupt, tai tik visus lauk.


Tik nenusiteikit blogai,gal su kanalais viskas bus tvarkoj ir tik reikes per nauja susiprotezuot.Galite pradeti po viena dantuka tvarkyti,taip bus maziau skausminga jusu piniginei.
Atsakyti