QUOTE(busima21 @ 2011 10 25, 12:47)
sveiki:) man dygsta protiniai dantys. ar gali dėl to užgulti ausys ar čia nesusiję visai?
Manau, kad gali, nes juk čia viskas siejasi... Kai man dygo, tai net skausdėjo ausis...
sveiki.esu vilniete,siuo metu Anglijoj.pries 3 men ziauriai danti skaudejo,ejau pas stomatologa.pasake,kad danti skaudet negali,jis ne tiek stipriai yra pazeistas.padare rentgena-toj vietoj protinis dantis yra,isaugti nera vietos.atsisakiau gydymo Uk,uz 4 sav atskrendu i Vilniu.matyt eisiu i Zalgirio klinika,nes danti reikia traukti.mano stomatologe atsisake net plombuoti pries 10 men,nes buvau kedej nualpusi,alpimas buvo su traukuliais.tikrino sirdi,cukru-viskas tvarkoj.sake arba nuo isgascio,nes paniskai bijau stomatologu,arba alergine reakcija.traukti danties net neapsiims,sake reikes bendros nejautros netgi plombavimui,nekalbant apie rovima.klausimas-kiek tai gali uztrukti ir ar galima priprasyti bendros nejautros?ir ar verta eiti i Zalgirio klinika,gal yra kazkur geriau?griztu 5 savaitems.buciau dekinga uz patarimus
noriu pakalusti nuomones, kurios nesioja breketus.Noreciau suzinoti,ar ta gydymo istaiga, kurioje noreciau detis breketus suteikia galimybe atsiskaityti uz gydyma dalimis?ar tokiu atveju pasirasoma sutartis?ar yra tada skirtumas ar pacientas dirbantis ar ne?gal nedirbanciam nesuteikia?aciu uz atsiliepimus 4u.gif
QUOTE(rokus @ 2011 11 07, 23:35)
noriu pakalusti nuomones, kurios nesioja breketus.Noreciau suzinoti,ar ta gydymo istaiga, kurioje noreciau detis breketus suteikia galimybe atsiskaityti uz gydyma dalimis?ar tokiu atveju pasirasoma sutartis?ar yra tada skirtumas ar pacientas dirbantis ar ne?gal nedirbanciam nesuteikia?aciu uz atsiliepimus 4u.gif
cia reiktu klausti butent tos gydymo istaigos atstovu.toli grazu ne visos palaiko galimybe atsiskaityti dalimis.jei palaiko,dazniausiai neziurima pacientas dirba ar ne
Nežinau kas per problema.
Vasarą apsilankiau profilaktiškai, gydytoja pastebėjo , kad danties kraštelis jau genda, nors nieko neskaudėjo...Sutaisė. Po kelių savaičių jaučiu tas dantis skauda. Kol vėl nuvykau pas odontologę praėjo 2 mėn. Galvojau, kad iškrito plomba. Gydytoja pamačiusi mane labai nustebo (?) bet apžiūrėjo ir sako - nieko nematau, viskas tvarkoj. Tačiau išėmė plombą, dantį taisė apie 20 min. Vėl nauja plomba. Tačiau dantis vistiek skauda, skauda tuomet kai sukandu, todėl ta puse išvis nekramtau maisto. Po procedūros praėjo 5 dienos.
Kas su mano dančiu?
Beje man 41 metas, bet protinių dantų neturiu, jokių augimo požymių nebuvo ir niekada neskaudėjo. Kas tai?
Vasarą apsilankiau profilaktiškai, gydytoja pastebėjo , kad danties kraštelis jau genda, nors nieko neskaudėjo...Sutaisė. Po kelių savaičių jaučiu tas dantis skauda. Kol vėl nuvykau pas odontologę praėjo 2 mėn. Galvojau, kad iškrito plomba. Gydytoja pamačiusi mane labai nustebo (?) bet apžiūrėjo ir sako - nieko nematau, viskas tvarkoj. Tačiau išėmė plombą, dantį taisė apie 20 min. Vėl nauja plomba. Tačiau dantis vistiek skauda, skauda tuomet kai sukandu, todėl ta puse išvis nekramtau maisto. Po procedūros praėjo 5 dienos.
Kas su mano dančiu?
Beje man 41 metas, bet protinių dantų neturiu, jokių augimo požymių nebuvo ir niekada neskaudėjo. Kas tai?
Kaip manote kas geriau breketai ar plokstele? (ne man)
QUOTE(Sessse @ 2011 11 09, 15:52)
Kaip manote kas geriau breketai ar plokstele? (ne man)
priklauso nuo daugeliu faktoriu-kam,kokiu tikslu,kokiam laikotarpiui,kiek pinigu gali skirti
Sveiki, turiu tokia situacija ir labai noreciau patarimo, kaip elgtis. pries menesi laiko nuejau pas stomatologa, nes kazkoks jautrus buvo dantis virsutinis. Gydytoja is pradziu kaip ir nemate kas blogai, taciau viena plomba buvo sena, tai prasigreze, o ir is tikro sako po plomba pagedes, na suplombavo is naujo. Liko jautrumas, maniau normalu po taisymo, taciau po mazdaug triju savaiciu toks skausmas uzejo, kad palietus su liezuviu budavo jau ziauru. Kadangi buvo savaitgalis, sugeriau nuskausminamuju. Ir danties skausmas praejo, taciau palietus prie nosies, virs lupos, toks skausmingumas paspaudus. Tada vel pas gydytoja, sako matyt pulinukas, prasigreze ta danti, isvale kanalus, uzdejo juose vaistus, ir kaip suprantu laikina plomba. Praejo diena , nelabai kas pasikeite, tas skaudumas virs lupos palietus jauciamas, gal ir sioks toks paburkimas, bet nera jau ir labai istine. Gydytoja rekomendavo sugerti antibiotikus iki kito karto, kai vel valys kanalus. Ar to pakanka? Bijau, kad tas pulinys kur nors nenukeliautu, nezinau, kaip tureciau elgtis, ar uztenka, kad imtasi kanalu gydymo ir geriami antibiotikai, ar reiktu dar sviesti ta zandikauli ir skubet? Labai lauksiu atsakymo.
Sveiki. Norėčiau paklausti. Man prasidėjo 32 savaitė nėštumo, ir va antrą parą kamuoja siaubingas danties skausmas. Tai net ne dantis, o tik šaknis. Buvau pas odontologę 6mėn, tai pasakė, kad nuskausminančių vaistų leisti negalima, rovimas bus sudėtingas, todėl patarė palaukti, kol pagimdysiu, ir vėl sugrįžti, kadangi tuo metu neskaudėjo. Na o va to gimdymo taip ir nesulaukiau, o sena išgedusi šaknis priminė apie save Ar turėjote kas panašią problemą su dantukais nėštumo metu? Gal pakanka pagerti kokio Ospamoxo, ir praeis? Nes, manau, susidarė pūlinukas - dantenos aplink patinę, šaknis iškelta, visai negaliu sukąsti. Ar be rovimo neapsieisiu? Blogiausia, kad jau įsibėgėjęs trečias trimestras, o aš paniškai bijau dantų taisymo, o tuolab taukimo... Bijau, kad patirtas striokas nesukeltų priešlaikinio gimdymo
Mano sunui 2 metai ir 5 menesiai. Priekniai dantukai papilkeje kazkokie ( skaiciau pries tai rasytus klausimus) vaikas negaves antibijotiku, ciulptuko buteliuko jau nenaudojame 1 metai. Reiktu kreiptis pas odontologa? Ar tai savaime pranyks? Ka daryti?
Gal dar atsakys kas