Sveiki

Ačiū, jei kas padėsite.
Mano dukrai 3 metai ir beveik 2 mėn. Pas odontologę dar nebuvome, nes kažkaip su ja dar susikalbėti sunku, nekalba gerai, o norisi išaiškinti viską, kad suprastų, be to, kartais skandalus sukelia, kai lenda prie jos. Bet jau vesti ketinu apžiūrai, nes jau vis labiau sutaria su kitais gydytojais. Kiek pati matau, dantys švarutėliai, gražutėliai, valau kartą per dieną - vakarais. Darželyje man atrodo dar jie valo prieš miegą.
Bet va pastebėjau, kad priekinių dantukų spalva pradėjo labai keistai keistis. Lyg yra tokių baltų dėmių, na, pas mano vyrą, jo sesę yra taip, toks vidinis darinys, nesuprasi net kodėl taip yra. Kita vyro sesė, mokosi odontologiją, sako, kad tai gali būti nuo fluoro pertekliaus, žemaitijoje anksčiau būdavo geriamajame vandenyje fluoro per daug.
Tačiau šiais laikais neturėtų juk būti to pertekliaus, bet ji man siūlo naudoti vaikui pastą be fluoro

.
Ką patartumėte, kol dar nenuvedžiau pas dantistę

nežinau kaip paaiškinti tą spalvą, čia reiktų pamatyti, pavyzdžių nerandu... Na, bet kiek žiūriu į fluorozės pavyzdžius, matau, kad panašu

Pastos niekada neišspjauna, todėl duodu užsigerti po valymo. Bet ten tos pastos tiek, mažiau nei grūdas