Įkraunama...
Įkraunama...

Virtualus odontologijos kabinetas

QUOTE(mėtėja @ 2010 10 19, 08:27)
sveiki

gal kas ka patartu, pas mane paciame gale nuluzo du dantys, tai yra liko saknys ir labai maza dalis dantu, nezinau ka ir daryti rauti nesinori, gal imanoma implantuoti. saknys siek tiek skaudokos, siandien patino, pasiemiau taloneli pas odontologa, bet noretusi pasiskaityti, pasiziureti ka galima padaryti kad isvengti traukimo

Pirmiausia reikėtų paradyti abiejų dantų nuotraukas, tada gydytojas pasižiūrės, ar plombuoti šaknų kanalai. Jeigu kanalai plombuoti kokybiškai, apie šaknis nėra susidariusių židinių, tuomet reikėtų kreiptis konsultacijos pas protezuojantį gydytoją, jis įvertins kiek likę danties kietųjų audinių, ir ar įmanoma dantuką atsatyti kaiščiu ir dirbtiniu vainikėliu.
Jeigu kanalai nėra plombuoti arba užplombuoti nekokybiškai, tada teks pirmiau konsultuotis su protezistu, jeigu jis pasakys, kad dantį dar įmanoma atstatyti, tada reikėtų sugydyti kanalus ir protezuotis.
Implantuoti įmanoma beveik visada, ypač jauniems sveikiems žmonėms, tik, žinoma, reikės pirmiausia ištraukti abu dantis ir sulaukti, kol atsistatys kaulas.
Papildyta:
QUOTE(Zai @ 2010 10 19, 12:08)
Sveiki.
Gal kas žinote, ar galima darytis burnos higieną esant nemažai fluorozei?

Manau, kad galima, ypač esant nesunkiam fluorozės laipsniui.
Papildyta:
QUOTE(ramuramu @ 2010 10 25, 09:29)
ką reikėtų daryti ir į ką reikėtų kreiptis jei ilgėja priekiniai apatiniai dantys. Aš kiek suprantu jie ilgėja nes neturi atramos, nes viršutinius aš truputį saugoju ir stengiuosi su priekiniais nieko kieto nevalgyti. Ar galima kaipnors sustabdyti tų dantų ilgėjimą. Bijau kad jie vieną dieną pradės klibėti ir iškris verysad.gif

Dantys tikrai ilgėja, kai nėra atramos iš viršaus arba apačios. Bet dažniausiai taip būna, kai nėra viršutinių ar apatinių dantų. Net ir nekandant kieto, jeigu yra visi dantys, jie neturėtų keisti pozicijos.
Galbūt jūsų dantys "ilgėja", nes "leidžiasi" žemyn dantenos - vizualiai dantis atrodo ilgesnis, bet iš kaulo į viršų jis nepajuda. Dažniausiai taip būna vyresnio amžiaus zmonėms, sergant periodontitu, vadinamąją "paradontoze". Nusileidusių dantenų, deja, niekaip nesugražinsit į ankstesnę padėtį, yra nebent dantenų transplantacijos procedūros, kurios labai brangios ir nelabai efektyvios.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aukssse: 27 spalio 2010 - 17:50
sveiki,
ruosiuosi susitvarkyti dantukus, t.y. pasikeisti plombytes priekiniu dantu, nes jau laaabai senos ir negrazios, be to jau ir atskyla ne pirma karta. tuo paciu noriu issibalint dantis (ne namu salygom), bet niekur nerandu informacijos ar galima dantis balintis maitinant vaikeli? g.gif
Atsakyti
QUOTE(dimile @ 2010 10 27, 18:40)
sveiki,
ruosiuosi susitvarkyti dantukus, t.y. pasikeisti plombytes priekiniu dantu, nes jau laaabai senos ir negrazios, be to jau ir atskyla ne pirma karta. tuo paciu noriu issibalint dantis (ne namu salygom), bet niekur nerandu informacijos ar galima dantis balintis maitinant vaikeli?  g.gif

Balinant dantis, ypač kabinete, o ne namie su kapomis, nėra šansų balinamąjai medžiagai pakliūti į kraują, todėl manau, kad drąsiai galima tai daryti.
Balinimas daugiau vietinis procesas burnoje, neveikiantis viso organizmo.
Atsakyti
labas 4u.gif
norėjau paklausti apie kainas blush2.gif kiek dabar kainuoja dantuko sutvarkymas,kanalu valymas ,burnos higiena .2.5metu nesioju breketus ir dabar jau juos nuims tai reikia susitvarkyti ax.gif zadu lankytis Kaune,Strazdo 1,ten yra tokia klinika gal ka kas galite papasakoti aciu ir laukiu atsakymo
Atsakyti
Sveiki,turiu klausima.
Mano sunui kuriam dabar yra beveik 10 menesiu,jau yra 8 dantukai,labai anksti jie mums sudygo lygtais viskas buvo viskas tvarkoj valem dantukus su guminiu sepeteliu ir virintu vandenuku po valgiu. ir einant miegoti. Kol viena diena nepastebejau kad jie pradejo tamseti. Klausem gydotojos kas tai galetu buti,patrauke peciais ir taip nieko neatake tik pasake tiek kad nuo vaistu tikrai negalejo nes neesam gere ten kaskokiu nuo kuriu gali tamseti. tai gal galite atsakyti kuo reiketu imtis ir ka daryti visi dantukai yra tamsus o keli netgi labai su demem tokiom. jau dabar nusipirkom ir dantu pasta kudikiams (nenedent-baby) ir nieko jikio efekto. verysad.gif

P.S susidauzes taip tap niekur nebuvo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gustukas000: 05 lapkričio 2010 - 08:18
QUOTE(aukssse @ 2010 10 27, 17:49)

Pirmiausia reikėtų nueiti pas gydytoją ir pasidaryti to danties rentgeno nuotrauką. Nuotraukoje matysis, kokioje pozicijoje dantis auga: jeigu padėtis taisyklinga, tiesiog belieka kantriai laukti, kol dantukas išdygs. Paūmėjus augimui galima paskalauti chlorhexidino tirpalu (pvz. Eludril, Corsodyl, Chlorhexidine gluconate, Paradontax) arba elementariom ramunėlėm. Jeigu, visgi dantuko padėtis bloga arba jam trūksta vietos dantų lanke, jis pilnai niekada ir neišdygs, o tokie "paūmėjimai" nuolatos kartosis, todėl tokį dantį būtina pašalinti. Beje, netaisyklingai augantis protinis dantis gali pažeisti antrąjį  krūminį dantį.

Ačiū už atsakymą, kolkas protinis lyg ir normaliai auga, nieko odontologė nesakė 4u.gif
Atsakyti
Sveiki,

Galvoju apie dantenų pakėlimą lazeriu. Norėčiau, kad mažiau matytųsi dantenos, o ir dantys atrodytų ilgesni, nes dabar trumpučiai. Man įdomu ar prieš atliekant tą reikalą būtų galima sužinoti/pamatyti kokia bus dantenų forma ir visas galutinis vaizdas? Nes noriu, kad dantys būtų proporcingi ir gražūs ir iš dalies bijau, kad gali būti suteikta negraži, neproporcinga forma. Ir labai malonu būtų jei parekomenduotumėt klinikas, kuriose atliekama būtent lazerinė dantenų linijos korekcija.

Ačiū labai smile.gif
Atsakyti
Sveiki,
esu nestuke.gif 5 mėn buvau pas odontologę užtaisė vieną dantį, bet protinių netaisė, sakė neverta taisyti. Žodžiu sakė reikia juos traukti, tai sutarėm kad kai pagimdysi tada ištrauksim. Bet man dabar kažkaip neramu pasidarė, kad burnoje netaisyti du dantukai, ar čia nieko tokio g.gif
Atsakyti
Nu pagaliau radom stomotologe ,kuri pradejo taisyti dantukus. Sunui viskas gerai sutaise du dantukus, nors dar sake 5 skylutes, bet su juo galima susitarti. O dukrytei sutaise viena krumini, truputi su asarom, jei dar tik 2m, ir sake dar beveik visi kiti sugede, o dar net ne visi isdyge unsure.gif ir siulo taisyti juos su narkoze, nes priekiniai jau visai isgede formuojasi pulinukai ir sake rektu traukti verysad.gif . Noreciau suzinoti ar yra kokiu kitokiu nuskausminimo budu, kad sutaisyti dantukus ir jei su narkoze,kokia ji duodama ir kiek ji zalinga. Ir kur Lietuvoj geriausiai tvarko vaikams dantukus 4u.gif
Atsakyti
sveikos, noriu pasiklausti, nesiojau breketus jau senokai, nesiojant breketukus netekau vieno dantuko ty turejo ji pasalinti apatiniame zandikaulyje- krumini, ir kai nueme breketuksu nesiojau ta vielute tvirtinamaja jog dantukai nejudetu ir nzn kaip nepamenu bet man dantukai passislinko truputi, dabar kai sukandu apatinio zandikaulio vienas dantukas lyg remiasi i virsutinio zandikaulio dantuka, man nepatinka , kazkaip atrodo lig nesimetriska butu, gal kam taip buve, gal kazka reiketu daryti su apatiniu zandikauliu, nzn ar padetu vel breketukai ar implanta statyti reiketu? gal kam taip buve ir pasidalintu patirtimi ka dare? buciau dekinga
Atsakyti
Sveiki,

Mano dukrytė būdama virš metukų krito ir nuo tada pradėjo trupėti priekiniai viršutiniai dantukai. Šiai dienai yra taip, kad visi viršutiniai keturi priekiniai nutrūpėję... Mūsų terapautė ištysai sako, kad nieko nereik daryti, iškris ir viskas... Bet va šiandien ryte aptikau mažą pulinuką virš priekinio dantuko, tai ką dabar daryti?? verysad.gif Teks traukti jau ar dar kokie antibiotikai padėtų...
Atsakyti
Cia idedu savo zinute is kitos temos http://www.supermama...?...2666&st=336
Taigi apsilankem su dukryte pas gydytoja homeopate, nes kuo toliau tuo labiau jos tie dantukai nyksta Gydytojos ir mano nuomuone sutapo, kad reikia gydyti vidu pirmiausia, jei taip darosi, o vien dantu valymu nelabai ka pakeisi, ir maitinimo tikrai nesiule nutraukti Taigi parsinesem kruva ivairiu zirniuku ir mergyte labai noriai juos valgo Sake tikrai, net saldainiu valgymas, nera tas didysis faktorius ir is savo darbo patirties mate ne viena toki atveja, o paskui graziai isdygusius nuuolatinius dantukus Taigi labai tikiuosi,kad ir mums taip bus.
Nors dar meginsim nuvykti pas viena stomatologe, nes dar siek tiek neramina susidarantys pulinukai ant dantenu pas viena jau buvom, tai ta, kai pradejo vos ne nuo barimu, kad per daug saldumyu valgom, kuriu tikrai labai minimaliai gauna, tada aisku uzkliuvo zindymas, pradejo aiskinti, kad reikia nustoti, matau jau mano mazoji persikreipusi ziuri i ta teta aisku, net neisiziojo po to tai sakau tai gydytojai, o dabar ar galima ka padaryti, deja taip ir likau be atsakymo....
Taigi ,kadangi labiau pasitikiu homeopatais ir kitais naturalesniais metodais lauksim pagerejimo.
Dar tiesa radau tokiu pastu, gal kam ir prireiks. Jos su moliu, manau realiausias budas padeti dantukams taip juos valant
http://evesecopinion...g-paste-recipe/

http://forums.rusmed...ead.php?t=11398

ir dabar ieskau kur isigyti to molio. Kol kas nusipirkau zalio ir su juo valem dantukus, vaikams labai patiko ir man kazkaip nieko visai, dar ir kaukiu veidui prisidariau Tik su hom vaistais kol kas negalim molio vartot , tai laikinai nutraukem Apie moli jau seniai daug gero zinau tik dabar su dantim man informacija susiriso ir dasilo paieskot info ne vien lt kalba. jei kas zinot kur tokio molio gauti arba tos rusiskos pastos praneskit

Atsakyti