QUOTE(mėtėja @ 2010 10 19, 08:27)
sveiki
gal kas ka patartu, pas mane paciame gale nuluzo du dantys, tai yra liko saknys ir labai maza dalis dantu, nezinau ka ir daryti rauti nesinori, gal imanoma implantuoti. saknys siek tiek skaudokos, siandien patino, pasiemiau taloneli pas odontologa, bet noretusi pasiskaityti, pasiziureti ka galima padaryti kad isvengti traukimo
gal kas ka patartu, pas mane paciame gale nuluzo du dantys, tai yra liko saknys ir labai maza dalis dantu, nezinau ka ir daryti rauti nesinori, gal imanoma implantuoti. saknys siek tiek skaudokos, siandien patino, pasiemiau taloneli pas odontologa, bet noretusi pasiskaityti, pasiziureti ka galima padaryti kad isvengti traukimo
Pirmiausia reikėtų paradyti abiejų dantų nuotraukas, tada gydytojas pasižiūrės, ar plombuoti šaknų kanalai. Jeigu kanalai plombuoti kokybiškai, apie šaknis nėra susidariusių židinių, tuomet reikėtų kreiptis konsultacijos pas protezuojantį gydytoją, jis įvertins kiek likę danties kietųjų audinių, ir ar įmanoma dantuką atsatyti kaiščiu ir dirbtiniu vainikėliu.
Jeigu kanalai nėra plombuoti arba užplombuoti nekokybiškai, tada teks pirmiau konsultuotis su protezistu, jeigu jis pasakys, kad dantį dar įmanoma atstatyti, tada reikėtų sugydyti kanalus ir protezuotis.
Implantuoti įmanoma beveik visada, ypač jauniems sveikiems žmonėms, tik, žinoma, reikės pirmiausia ištraukti abu dantis ir sulaukti, kol atsistatys kaulas.
Papildyta:
QUOTE(Zai @ 2010 10 19, 12:08)
Manau, kad galima, ypač esant nesunkiam fluorozės laipsniui.
Papildyta:
QUOTE(ramuramu @ 2010 10 25, 09:29)
ką reikėtų daryti ir į ką reikėtų kreiptis jei ilgėja priekiniai apatiniai dantys. Aš kiek suprantu jie ilgėja nes neturi atramos, nes viršutinius aš truputį saugoju ir stengiuosi su priekiniais nieko kieto nevalgyti. Ar galima kaipnors sustabdyti tų dantų ilgėjimą. Bijau kad jie vieną dieną pradės klibėti ir iškris
Dantys tikrai ilgėja, kai nėra atramos iš viršaus arba apačios. Bet dažniausiai taip būna, kai nėra viršutinių ar apatinių dantų. Net ir nekandant kieto, jeigu yra visi dantys, jie neturėtų keisti pozicijos.
Galbūt jūsų dantys "ilgėja", nes "leidžiasi" žemyn dantenos - vizualiai dantis atrodo ilgesnis, bet iš kaulo į viršų jis nepajuda. Dažniausiai taip būna vyresnio amžiaus zmonėms, sergant periodontitu, vadinamąją "paradontoze". Nusileidusių dantenų, deja, niekaip nesugražinsit į ankstesnę padėtį, yra nebent dantenų transplantacijos procedūros, kurios labai brangios ir nelabai efektyvios.