Įkraunama...
Įkraunama...

Virtualus odontologijos kabinetas

Sveiki,

as su klausimu del vaiku dantuku - kokia pasta geriau rinktis?
Iki siol didziajai pieninius dantukus valem butent pieniniams dantukams skirta pasta, rinkomes be fluoro (nes megsta ir paragauti tos pastos, nesvarbu, kad draudziam rolleyes.gif ). Dabar jau pradejo kristi pieniniai dantukai, dygsta tikrieji... Mastom, kad reiketu jau keisti dantu pasta. Ar buna nuolatiiams dantukams skirta pasta be fluoro? Ar ji uztikrina gera dantuku prieziura? Ar gal be reikalo mes taip baidomes to fluoro? Kokia jusu nuomone? (Klausiau musu odontologes kai dar dantukai neklibejo, tai sake, kad nesvarbu, kokia pasta, svarbiausia - valyti...)
Atsakyti
Sveiki,

Turiu klausima. Pradejau gydytis pas nauja gydytoja. Pries pradedamas gydyti padare visos burnos rentgena. Sako, kad reikia dauguma plombu keisti, nes po jomis kariesas. Nuotraukose, gana pastebimai matosi, jog po plomba danties spalva pilkesne, nei kitose vietose, bet tas pakitimas toks nuoseklus, be jokiu "iskandziojimu", svelniai pereinantis i "baltesnius" atspalvius (tuo tarpu kur po karunele yra kariesas - tai aiskiai matosi dantyta linija). Kai keicia plombas - burnoje jokio "puvesio" skonio ar kvapo nesijaucia, kaip, kad buna taisant stipriai pagedusius dantis. Nei vienas dantis man nei skauda, nei yra jautrus. Ar gali buti, kad sis gydytojas tiesiog melzia is manes pinigus?

Kita problema: pakeite plombas, o dabar pora is tu naujai sutaisytu dantu tapo jautrus, ypac salciui. Vienas plombuotas pries menesi ir vis dar jautrus, kitas pries pusantros savaites. Kita pora irgi buvo jautri, bet regis jau galutinai "apsiramino". Vat ir klausiu - tas jautrumas po plombavimo: brokas, ar ne? Laukti tikintis, jog gal savaime apsiramins, ar reikalauti, kad perdarytu?
Atsakyti
Tikrove, su pirmuoju dančiu viskas aišku. Matomai, problema buvo tiek pažengusi, kad nebuvo tikimybės išgydyti arba tikimybė išgydyti buvo labai maža.
Su antruoju... Na, jei reikėjo pergydyti to danties kanalus, tikiu, kad gydytojas pasakė kosminę sumą.
Na o dėl dabar skaudančio danties reikėtų ilgai nelaukiant kreiptis į gydytoją. Jei tik įmanoma dantį išsaugoti gydant (ar pergydant) kanalus, tai tą ir darykite. Implantai, protezavimas ateityje kainuos brangiau. O trūkstant krūminių dantų atsiranda ir kitų bėdų... O gal net nereikės gydyti to skaudančio danties kanalų. Gydytojas pasakys kokios bėdos. Gerai išsiklausinėkite kiek viskas kainuos, kokia rizika, kad nepavyks gydymas, kokia rizika, kad nebus gerų atokių rezultatų, kokios galimos gydymo alternatyvos ir kokia jų kaina ir t.t.

blaze, būna jautru paprastai toje kanalo dalyje, kuri yra ties šaknies viršūne. Tai nerodo, kad su dantimi yra kažkas blogo.

orchideja99, pagal ką sprendžiate, kad pūlinys negyja? Simptomai nepraeina?
Dabar svarbiausia yra kokybiškai išvalyti ir užplombuoti kanalus. Tuomet prasidės gijimas. Rentgenologiniai požymiai (ištirpusio kaulo židinukai apie dantų šaknų viršūnes) gali būti stebimi ilgai, tačiau svarbu, kad kas kažkiek laiko daromose nuotraukose matytųsi, kad kaulas atsistato. Tačiau tikrai to nelaukite, nes gali procesas tęstis netgi kelis metus smile.gif Svarbiausia dabar yra susigydyti dantis (užplombuoti kanalus, kariesus). Tuomet nebus nemalonių netikėtumų nėštumo metu. Reikėtų pasidaryti profesionalią burnos higieną, jei nedarėte paskutiniu metu ir jei ji reikalinga.

Iovi, tokio amžiaus vaikai jau moka išsiskalauti burną ir išspjauti. Taigi, jei kartais šiek tiek netyčia pastos nurytų, tai ne problema. Problema, jei valgytų pastą specialiai, nes skanu.
Tikrai galima naudoti pastą su fluoru. Ne tik dantų pastoje esantis fluoras saugo dantis, arba, jų vystymosi metu, gali pakenkti jiems. Labai didelę reikšmę turi fluoras, esantis geriamajame vandenyje, maiste.

Foxenas, sunku pasakyti kaip yra. Nematydama vaizdo burnoje, nematydama nuotraukų negaliu komentuoti.
Nebūtinai, esant kariesui, dantį turi skaudėti. Skausmo buvimas ir nebuvimas priklauso nuo keleto faktorių, tokių kaip danties gyvybingumas (jei gydyti kanalai, dantis nebus jautrus), nuo ertmės dydžio, nuo ertmės lokalizacijos, nuo karieso aktyvumo.
Reikėtų kreiptis į gydytoją, jei jautrumas po danties plombavimo nepraeina per 3-5 sav. arba, net tiek nelaukiant, jei jautrumas didėja ar atsiranda priepuoliniai skausmai.
Atsakyti
Kalpana,

dekuj, jau buvau pas gydytoja - pasirodo, buvo dantenos uzdegimas blush2.gif nu bet skausmelis koks doh.gif doh.gif doh.gif
As kuo toliau, tuo labiau pradedu vertint musu stomatologus. Visgi kokybes atzvilgu jie tikrai nepralenkia uzsienio, bet kainos doh.gif doh.gif del idomumo... vien tik gydytojo konsultacija - apie 100 LITU kainavo, rentgeno foto - apie 90 LT, dantenos valymas - 150 LT. Be to daktaras pasiule padaryt profilaktine dantu apziura TIK uz beveik 300 LT blink.gif Nu zinot, net ir uzdirbant tai yra brangoka blush2.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Kalpana @ 2010 06 22, 00:17)
orchideja99, pagal ką sprendžiate, kad pūlinys negyja? Simptomai nepraeina?
Dabar svarbiausia yra kokybiškai išvalyti ir užplombuoti kanalus. Tuomet prasidės gijimas. Rentgenologiniai požymiai (ištirpusio kaulo židinukai apie dantų šaknų viršūnes) gali būti stebimi ilgai, tačiau svarbu, kad kas kažkiek laiko daromose nuotraukose matytųsi, kad kaulas atsistato. Tačiau tikrai to nelaukite, nes gali procesas tęstis netgi kelis metus smile.gif Svarbiausia dabar yra susigydyti dantis (užplombuoti kanalus, kariesus). Tuomet nebus nemalonių netikėtumų nėštumo metu. Reikėtų pasidaryti profesionalią burnos higieną, jei nedarėte paskutiniu metu ir jei ji reikalinga.



dekui uz atsakyma 4u.gif
sprendziu, kad negyja, nes vis dar yra guzas ant dantenu,.. net ir po antibiotiku kurso smile.gif bet 28 d einu pas odontologe, tai gal pabaigs isvalyt kanalus ir uzplombuos.. smile.gif ir tada lauksiu rezultatu.. rolleyes.gif

Atsakyti
Kalpana, gal galit patarti:

Valantis dantis sepeteliu kartais prie 5 dantuko dantenu jausdavau toki lyg dilgtelejima, tarsi buciau palietusi nerva... taip budavo tik valantis sepeteliu, bandziau apziureti kur tas sepetelis ir ka paliecia, kad suskausta ir nesupratau, kai liesdavau danti ar dantenas pirstais, visai neskaudedavo, valgant irgi neskaudejo, pas stomatologe lyg tycia buvau pries savaite, apziurejo dantis, skyluciu neuzmate... idomu ar cia siaip jautrus dantis pasidare ar dantenu kokios problemos gal? Dantenos sveikos, nekraujuoja, dantyje irgi skyliu nera... Pradejau naudoti Localut, atrodo, kad jau neskauda nieko, taciau kartais kai uzpilu kokio salto vanden, tai jauciasi siek tiek. Kas cia gali buti? Dantys niekada anksciau jautrus nebudavo. Is anksto aciu uz atsakyma.
Atsakyti
Tikrove, dirbti reikia užsieny, o dantis gydytis Lietuvoje lotuliukas.gif Aišku, per toli esat, kad atostogų metu ar net gavus keletą laisvadienių, galėtumėte skraidyti į gimtinę tvarkytis dantų. Na o dauguma mūsų gydytojų odontologų dirba tikrai kokybiškai.

Zemuogiuke, greičiausiai jautrus yra apsinuoginęs dantų kaklelis. Gal ten pradeda formuotis nebakterinės kilmės dantų kietųjų audinių demineralizacija ir defektas. Na, bet jei žiūrėjo gydytoja ir nesakė, kad ten yra kažkokiu problemų, vadinasi, gydymas šiuo metu nėra reikalingas. Naudokite minkštą dantų šepetuką ir dantų jautrumą mažinančias pastas. Jei, laikui bėgant, jautrumas nemažės, reikės vėl kreiptis į odontologus.
Atsakyti
aciu uz atsakyma 4u.gif
Atsakyti
Sveiki,

Buvau pas dantistę pasitikrinti dantukų (šiaip nieko taip neskaudėdavo). Ji pasakė, kad reikia tvarkyti vieną dantį nes tarpdanty kažkas blogai. Na tai pradėjo tvarkyt, valyti kanalus, tačiau man nieko nepaaiškino kodėl juos valė. Tai pagalvojau, ar gali juos reikėt valyt iš danties, kurio man neskaudėjo?
Atsakyti
Laba diena,pergyvenu del savo mazyles.Jai jau 1m ir 2men,bet dar neturi nei vieno dantuko.Pastoviai vis ka nors grauzia,bet dantenos nera isburkusios.Ties virsutiniais priekiniais kandziais matosi guzai,bet patinimo,paraudimo nera ir niekaip jie neislenda.Kada veliausia gali isdygti pirmieji dantukai?Ar jau reikia pasirodyti odontologam?
Atsakyti
Tetija, gali reikėti valyti ir neskaudamo danties kanalus. Labai daug tokių atvejų, kai danties pulpa („nervas“) žūva be simptomų. Neišvalius ir neužplombavus kanalų, vystosi lėtinis uždegimas apie danties šaknies ar šaknų viršūnes. Tai yra lėtinės infekcijos židinys ir kažkiek kenkia visam organizmui. Be to, lėtinės infekcijos židiniai galie bet kada paūmėti ir sukelti komplikacijų.
Kitas variantas, kad išėmė plombą. Rado gydytus kanalus. Padarė nuotrauką, iš kurios pamatė, kad kanalus būtina pergydyti.
Trečias variantas, kad danties pulpa buvo dar gyvybinga, bet karieso pažeidimas susisiekė ar beveik susisiekė su pulpos kamera (ertmė danties viduje, kurioje yra pulpa) ir jau buvo būtina kanalus, nes bet kokiu atveju nebūtų galima išsaugoti gyvybingos pulpos.

jukina, parodykite mažylę odontologams.
Atsakyti
Sveiki 4u.gif
Sūnui tuj bus 6metai, jau metus serga bronchine astma ir metus vartojame hormonus. Beje, vartojant juos priaugom daug svorio, tapo irzlus, bei pradėjo gesti dantukai. Kai prasižioja, net baisu - juoduoja. Kiek žinau 6m. vaikams jau pradeda dygti nuolatiniai krūminiai, labai nerimauju dėl jų. Ar jie nebus iškart paveikti tų hormonų g.gif
Pas gydytoją sūnus baisiai bijo eiti, beje ir vaikų specialistų nelabai jau daug.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo oksy: 03 liepos 2010 - 12:23