Įkraunama...
Įkraunama...

Polimerinis molis

QUOTE(Margareta @ 2010 07 02, 08:37)
Irunia  wub.gif jau kaip grazu....

man maneirgi ploni kepinukai buna elastingi  ax.gif bet visko kali buti kad Linadai ir neiskepe  g.gif del papildomu 10 min tikrai neieko neatsitiks  mirksiukas.gif

pakepiau didis.gif toks pats minkstas bigsmile.gif bet matyt nekepimo diena. moregas per dviguba laika irgi minkstas liko hihihi.gif dariau tada nekepama torta rolleyes.gif nesekasi man su orkaite niekaip....

QUOTE(Hytka @ 2010 07 02, 12:53)
Irunia, labai grazus akmenukas.

Del kietejimo as pastebejau, kad skirtingos spalvos ne tik skirtingai lipdosi, bet ir sukieteja kitaip. Va pvz, aukso spalva labai minksta minkant ir iskepus ji tokia elastinga labai, minksta. O va sidarbo splava labai man kieta pasirode, per pistoleta neisspausi taip lengvai, ir pakaitinta kietesne buna.

radau atsakyma wub.gif butent aukso spalva ir kepu cia visa diena smile.gif o tai ka daryt - ir liks toks pusminkstis visam laikui? nesitrauks?
vaikiuko antspaudukus iamzinom, o as ipareigota buvau "iskepti", todel labai atsakinga jauciuosi unsure.gif ir baisia cia pergyvenu

margareta - paprasta bet tikrai laabai grazu - kaip suprantu tai cia metalines detales ispaustos? blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo linada: 02 liepos 2010 - 16:41
QUOTE(Marincik @ 2010 07 02, 16:48)
Turiu problemele su laku.  smile.gif Pirkau Rayner firmos Triple gloss laka, visi nulakuoti dirbiniai lieka kazkiek lipnus, man tai ziauriai nepatinka, vienu zodziu nusivyliau.Kas is jusu, mergaites, lakuoja siuo laku, ar pas jus taip pat lieka tas lipnumas? Noriu nusipirkti Fimo laka, ar jis nebus toks pat lipnus? ax.gif

lakuoju su šiuo laku, bet problemų niekad nėra buvę g.gif

Margareta, man gražu biggrin.gif esu pati kažkada panašius darius, tik dar kraštus "iškandžiojau" biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jutare: 02 liepos 2010 - 17:11
Margareta, labai labai grazu thumbup.gif

As lakavau EberhardFaber laku Fimo modelinui, bet nebepirksiu jo (gerai, kad mazas indelis buvo), jau po poros menesiu maiselyje laikyti auskarai gana tvirtai sulipo unsure.gif Nesmagu buvo pries klinete, kai issitrauke is maiselio ir negalejo ju atskirti blush2.gif
Dabar naudoju Efco laka dekupazui, bet labai gerai tinka ir modelinui, nesulimpa, graziai ir lygiai nusilakuoja thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Hytka @ 2010 07 02, 19:44)
Margareta, labai labai grazu  thumbup.gif

As lakavau EberhardFaber laku Fimo modelinui, bet nebepirksiu jo (gerai, kad mazas indelis buvo), jau po poros menesiu maiselyje laikyti auskarai gana tvirtai sulipo  unsure.gif Nesmagu buvo pries klinete, kai issitrauke is maiselio ir negalejo ju atskirti  blush2.gif
Dabar naudoju Efco laka dekupazui, bet labai gerai tinka ir modelinui, nesulimpa, graziai ir lygiai nusilakuoja  thumbup.gif

Tai va ir man tas pats, istraukiu verinius is dezutes, o jie sulipe doh.gif biggrin.gif
O kur tas Efko parsiduoda?
Atsakyti
Mergickos, patarkit kaip kocioti modelino blynuka, kad paskui iskepus pusles neissoktu? Pakrapsciau iskepta darbeli, tai tikrai kai pusles susidare, po nedideliu sluoksniu oro tarpai tokie doh.gif Negrazu kai pavirsius banguotas unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Viola fiola @ 2010 07 02, 20:21)
Mergickos, patarkit kaip kocioti modelino blynuka, kad paskui iskepus pusles neissoktu? Pakrapsciau iskepta darbeli, tai tikrai kai pusles susidare, po nedideliu sluoksniu oro tarpai tokie  doh.gif Negrazu kai pavirsius banguotas  unsure.gif

nuo pusliu yra keli patarimai:
*kuo daugiau minkai tuo daugiau oro priminkai i moli
*sulenkus laksta kocioti reikia pradeti nuo lenkimo krasto, kad oras geriau iseitu
*nedideles pusleles galima pasalinti slifavimu
hi.gif gal kitos mane papildys ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Margareta @ 2010 07 02, 22:12)
hi.gif gal kitos mane papildys  ax.gif

aš, kai pastebiu lipdant, kad bus pūslių (ypač pasimato kočiojant mašinėle) tai tas 'pavojingas' vietas tankiai įpjaustau taip kaip 'tinkleliu' ir vėl pakočioju- pūslės susiploja.
Atsakyti
Margareta, gražučiai auskarai. Rimti tokie, "retravi" smile.gif thumbup.gif

Dėl minkštumo.
Mano vieni auskarai blynukai buvo ploni ir dėl to minkštoki. Tai padariau "cinkelį" - kitoje pusėje priklijavau medžiagą spalviškai į temą - ir gražu ir patvaru lotuliukas.gif Tuos atspaudukus irgi kur nors prie ko nors klijuočiau jei jau nesiseka sukietint. Svarbiausia juk tvirtas pagrindas, patys atspaudukai jau formos gi nepakeis.

Dėl burbuliukų.
Kadangi aš kepu ant stiklo, tai visada apsukus patikrinu - ar ant paruošto kepti gaminuko nėra oro pūslių. Jos kuo puikiausiai matosi. Tada tiesiog nuimu nuo stiklo ir vėl palengva nuo kraštelio dedu. Ne šliopt visą blyną, o šiek tiek sulenkiu gaminį ir nuo kraštelio "genu bangą" (nežinau kaip aiškiau parašyt). Tada nebūna pūslių. Apsukus kitą stiklo pusę dar patikrinu ir viskas būna liuks tongue.gif

Tiesa, dar klausimas. Žinau kad milijoną kartų buvo atsakymas, bet aš sklerotikė. doh.gif Sukietėjo mano ore stingstančio modelino gaminukai. Kuo man dabar dažyt - akriliniais dažais? O po to lakuot - vandeninio pagrindo laku ar kažkokiu kitu? ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Irunia: 02 liepos 2010 - 22:24
merginos, o nenorit papuošaliukams pabandyt Darwi spiritinį laką ? aš jau gerą pusmetį juo lakuoju skulptūrėles. po ilgų ieškojimų jis man atrodo pats geriausias, greit džiūsta ir labai panašus į tą senąjį Fimo laką raudonu kamšteliu, gražiai padengia. Tiesa - ant papuošalų nebandžiau, nes jų jau senokai negaminų, bet įsivaizduoju, kad turetų super tikt g.gif
Atsakyti
sveikos, seniai lankiausi smile.gif labai grazus ir Irunios, ir Margaretos darbeliai smile.gif pati pasigaminau dar viena dabeli, tiksliau is senos desreles nulipdziau kabosona ir apsiuvinejau karoliukais smile.gif
Atsakyti
Almane k, parodyk, idomu labai mirksiukas.gif
Atsakyti
kai nufotografuosiu - butinai parodysiu wink.gif
Atsakyti