Įkraunama...
Įkraunama...

Polimerinis molis

QUOTE(munyt @ 2010 04 03, 20:02)
o kaip suprast, kad kai su vandeniu pavyksta nugramdyt kaip sakai ta popieriu, bet tada neprilimpa? nes as kaip isivaizduoju, tai jis prilipt turi kepdamas o tada jau vandeny realiai tu turetum galet su juo daryt ka nori ir tai piesinuko neturetu paveikt.. ar ne?  g.gif  as jau gavau ta skysta fimo, bet vis dar neisbandziau, nes visigi velykos be marguciu ne velykos! cia mano pasimarginejimai, sikart be molio biggrin.gif
user posted image
Papildyta:
ka tik visai atsitiktinai uzsukau i puslapi, kurio bent puse 'under construction', panasu, kad gal naujas, nors ten mokomos technikos/projekteliai man kazkur labai seniai matyti is greiciausiai visai kitu puslapiu, bet jei kas dar nematet gal sudomins:
http://www.polymercl...m/tutorials.asp

Na, iš pradžių užpilu ant stiklo ir dedu piešinį(su lazeriniu atspausdintą) iškepu, palaukiu atvės, nuimu nuo stiklo ir popierius būna man laaabai prilipęs. įmerkiu į šaltą vandenį, palaikau ir po to tiesiog nusigramdo, na, kaip kad būna kai prilimpa prie ko nors popierius jį sudrėkini ir nusigramdai. Piešinio nepaveiki,nes jis kaip ir įsigėręs į gelį tą, bet jei nori dėti ant modelino - vaizdas tikrai nekoks, lyg kažką netolygaus uždėjai, toks iškilęs ir vaizdas baisokas..Jei užpilčiau ant modelino irgi klijų,ir vėl dėčiau piešinį ir kepčiau, nežinau kaip būtų, nebandžiau, bet nuotraukose ir pamokose kitose gražiai labai atrodo, o čia man beviltiškai.. :S

Beje, munyt, gal galima ir man būtų į el paštą tą knygutę ? blush2.gif

jurga.dremiene@gmail.com blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Black_Coffee @ 2010 04 08, 13:07)
Na, iš pradžių užpilu ant stiklo ir dedu piešinį(su lazeriniu atspausdintą) iškepu..

nu zinok as anadien irgi pabandziau ta perkelima vien is smalsumo, kas ten gaunasi. bet kadangi sugebejau pradangint doh.gif fimo instrukcija, tai susiradau kitokia internete ir dariau pagal tai. tai as tiesiog issikirpau paveiksleli ir ant jo plonai istepiau tuo skystu moliu, panasiai kaip, kad lakuotum ka nors ir tada as ji taip ir kepiau. ten buvo rasyta, kad jei nori tokio blizgancio pavirciaus gali ji kept ant stiklo apvertus (cia kaip tu darei) bet sako reikia labai ziuret, kad lygiai viskas priglustu kitaip bus tos duobes tokios. na o as kai iskepiau savo paprastai taip imeciau iskepus tiesiai i vandeni ir kaip rasyta po kokiu 20min ejau zvejot lotuliukas.gif tai tas popierius tokiom kaip rievem nusirutulioja ir tas likes gaminys man zinok nesvietiskai primine tas senoviskas staltieses, klijankas ar kaip ten jas vadindavo lotuliukas.gif tik tiek, kad plonesnis.
bandziau nufotkint ta darini, cia nuoroda http://www.flickr.co...N03/4487592954/
pagal ta isntrukcija, kuria dariau, tai buvo rasyta, kad paskui ta kepini biggrin.gif gali kur nors klijuot arba det ant molio ir perkept. man kas labiausiai ten nesigavo, tai kazkodel gal nuotraukoj nelabai matosi, bet per viduri truputi spalvos pakito, bet cia gal del printerio, gal irgi kas netiko. ir dar buvo rasyta, kad krastai daznai plysta to iskepusio, bet man ten niekas neplyso, jis toks truputi tasus, tai jei smarkiai tesi valydama ta popieriu, gali likt issitases.
Atsakyti
man nuoroda neatidaro g.gif o noriu paziureti biggrin.gif
Atsakyti
nu va, visa pavyko ikelt, tik Margareta, cia nieko idomaus tik blyniukas. o kairej originalas is ko kirpau. ir tas blyniukas dar gyvai trupuciuka labiau permatomas nei nuotraukoj, bet cia turbut dar priklauso nuo to kaip sekmingai ta popieriu nugramdai smile.gif

user posted image
Atsakyti
aha,man ir neatidaro:}
O tai tu kaip suprantu pili ant piešinio viršaus, o ne baltos pusės? Ir tada kepi tik popierių, po to į vandenį, nuimi popierių, dedi ant modelino (ant jo užpili vėl gelio) ir vėl kepi?nes http://www.youtube.c...h?v=zj2-29yQJXY
čia daroma panašiai kaip tu kiek suprantu, tik kad deda ant iškepto modelino ir klijuoja paprastais klijais blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Black_Coffee @ 2010 04 08, 14:37)
aha,man ir neatidaro:}
O tai tu kaip suprantu pili ant piešinio viršaus, o ne baltos pusės? Ir tada kepi tik popierių, po to į vandenį, nuimi popierių, dedi ant modelino (ant jo užpili vėl gelio) ir vėl kepi?nes  http://www.youtube.c...h?v=zj2-29yQJXY
čia daroma panašiai kaip tu kiek suprantu, tik kad deda ant iškepto modelino ir klijuoja paprastais klijais blush2.gif

tai nuoroda ir neatsidarys ir turbut, bet piesinuka ikeliau gi. as tepu paveiksliuko puse ir kepu piesinuku i virsu. naudot to iskepto as niekur dar nenaudojau, nes kepiau tik del pabandymo. bet kaip sakiau gali ji klijuot klijais ant ko nori, tame tarpe ir molio, tik kai naudoji moli gali skysta moli naudot kaip klijus, o ant virsaus tept lyg ir nebereik, bet gal skirtumo ner..
Atsakyti
QUOTE(munyt @ 2010 04 08, 16:31)
tai nuoroda ir neatsidarys ir turbut, bet piesinuka ikeliau gi. as tepu paveiksliuko puse ir kepu piesinuku i virsu. naudot to iskepto as niekur dar nenaudojau, nes kepiau tik del pabandymo. bet kaip sakiau gali ji klijuot klijais ant ko nori, tame tarpe ir molio, tik kai naudoji moli gali skysta moli naudot kaip klijus, o ant virsaus tept lyg ir nebereik, bet gal skirtumo ner..

bet tam video kaip ir nenuplėšė piešinuko.. Na,reikės pamėginti abiejais būdais..
Atsakyti
kadangi kepiau duona tai pameginau pazaisti ir pakepiau ta paveiksleli, grynai del sportinio azarto biggrin.gif zodziu lazerinio printerio neturiu tai paemiau is zurnalo pavaiksleli, aptepiau, iskepiau, su vandens pagalba nusigramde ir uzdejau ji ant modelino, dar patepliojau geliu ir kepiau. bet, kaip matosi, iskilo pusleliu..is tikruju, tai manau, kad puikiai prisiklijuotu ir su klijais g.gif
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Margareta: 08 balandžio 2010 - 16:12
Tai irgi pylei ant viršaus ir kepei? Mm, nu pamėginsiu rytoj arba šiandieną būtinai!
Atsakyti
ne tai kad pyliau, bet tepiau su teptuku. storai netepiau.
Atsakyti
va tas skystas molis kazko megsta burbuliuot schmoll.gif o tu piesinelio perkelimo teachniku yra tikrai daugybe, gali pati piesineli perklet tiesiai ant molio nenaudojant skysto molio isviso..
Atsakyti
Gal as cia labai nusisnekesiu, bet man pasirode, kad toje youtube nuorodoje iskepus paveiksleli, jo nenugramde, o paliko visa ta paveiksleli ir priklijavo prie juodo modelino blush2.gif
Atsakyti