MAGIC o su kokiu ore stingstanciu tau labiausia patinka dirbt?
QUOTE(o-pa-pa @ 2010 03 30, 14:56)
MAGIC o su kokiu ore stingstanciu tau labiausia patinka dirbt?
Šiai dienai lentynoje turiu 'efaplast' (pastarasis po eberharfaber perpirkimo mačiau pervadintas į "Fimo" (ore džiūvantį) ) , "La Doll" - 'premier', "Paperclay"
'efaplast' naudoju visokiems tekstūriniams 'blyniukams' , arba sagelių pagrindams ant kurių paskui piešiu ir panašiai.
'premier' - labai lengvas išdžiūvęs, tai jį dažniausia naudoju auskarų detalėms.
o "paperclay" tai pats mieliausias savo 'popierine' struktūra (na lipdant jis toks švelnutis, jame jaučiasi kaip popieriaus pluošteliai tokie) , tiek kad tas 'paperclay' brangokas, tai aš jį taip 'pačėdau' )
ooo aciu MAGIC "bagota" tu zinojimu ir isbandymais As uzsizaidziau su fimu,noriu pabandyt ore stingstanti.Nugi sioks toks issukis bus,su fimu gi paprasta sumakalavai pora spalvu ir jau turi "kazka" o vat kad sukurt is ore stingstancio kazka grazaus ir originalaus tai reiks galva pasukt
Tai nėra už ką. Turbūt svarbiausia nesitikėti iš ore stingstančių tokio plastiškumo ir 'lipnumo', kaip iš polimerinių modeliavimo masių, lipdymas labiau primena molį. Ta prasme prireikia ir padrėkinti rankas, o sujungiant detales reikia jas tarpusavyje 'priglaistyt', paprastai suglaudus jos nesulips.
O galbūt kiek plačiau apie ore džiūvančias gali paskaityt pas lėlininkes (pvz.: kad ir šiame forume )
O galbūt kiek plačiau apie ore džiūvančias gali paskaityt pas lėlininkes (pvz.: kad ir šiame forume )
QUOTE(*MAGIC* @ 2010 03 30, 09:28)
Šiai dienai lentynoje turiu 'efaplast' (pastarasis po eberharfaber perpirkimo mačiau pervadintas į "Fimo" (ore džiūvantį) ) , "La Doll" - 'premier', "Paperclay"
'efaplast' naudoju visokiems tekstūriniams 'blyniukams' , arba sagelių pagrindams ant kurių paskui piešiu ir panašiai.
'premier' - labai lengvas išdžiūvęs, tai jį dažniausia naudoju auskarų detalėms.
o "paperclay" tai pats mieliausias savo 'popierine' struktūra (na lipdant jis toks švelnutis, jame jaučiasi kaip popieriaus pluošteliai tokie) , tiek kad tas 'paperclay' brangokas, tai aš jį taip 'pačėdau' )
o man tik idomu pasidare, kad visos kaip pamisusios minko ir maiso polimerini moli, man asmeniskai tai del spalvu jis veza, nes galiu sukurti ivairiausius rastus, bet va tu specelizavais i ore dziustanti ir neissizadi savo pasaukimo , sveikintina, bet kas tau jame taip zavi, kodel toks prisirisimas?
nes man tas ore dziustantis toks jau labiau skulpturiskas darbas, cia reikia daugiau forma isgauti. Vadinaus tau patinka FORMOS
Papildyta:
QUOTE(tesulka @ 2010 03 29, 10:59)
Va nufotografavau savo seną darbelį . smilkalinę, kuri nulipdyta prieš kokį 10 ar dar daugiau metų, iš modelino
sitas darbelis man primine neaiskios kilmes burtu iranki, kuris skirtas iskviesti dvasias JO gerai cia man su fantazija
QUOTE(Kazanova @ 2010 03 31, 10:30)
bet va tu specelizavais i ore dziustanti ir neissizadi savo pasaukimo , sveikintina, bet kas tau jame taip zavi, kodel toks prisirisimas?
na negaliu pasakyt, kad specializavausi, nes iš tikro dėl savo smalsumo išbandyti įvairias kūryboj naudojamas, namų sąlygom prieinamas medžiagas/priemones - esu daug ką išbandžius ir savo sumanymams įgyvendinti naudoju įvairias priemones. O taip 'blaškantis', kaip aš, nemanau, kad įmanoma specializuotis:))) . Tam jau reiktų rinktis vieną sritį ir į ją gilintis gilintis gilintis...
O apie tą "šaltą molį" "ore džiūvantį modeliną" ar kaip ten juos bepavadinsi vis karts nuo karto prabylu tikriausiai todėl, kad dažnai susiduriu, kaip ši medžiaga visai nepelnytai būna 'nurašoma' į vaikiškas, jau visai niekam netinkamas ir panašiai. Aišku reiktų nepamiršti, kad tos visos ore džiūvančios masės dar tarpusavyje skiriasi ir priklausomai nuo gamintojo, ir jų yra ir visokių 'specialių' paskirčių (pvz.: yra tokie, kurie išdžiūvę lieka lankstūs, jie skirti plonyčiams gėlių žiedlapiams lipint, yra tokie, kurie išdžiūvę būna dalinai peršviečiami, jei pakankamai plonai išlipinti, naudojami žvakidėms )
Tik vėlgi- pačios priemonės ir lieka tik priemonėmis, o kas ir kaip iš jų gaunasi, tai jau žmogaus indėlis.
O prisirišimo tikrai nėra jokio, tiek pat esu "prisirišusi" ir prie polimerinių masių (tik pastarosios galbūt rečiau naudojamos dėl to nelemto kaitinimo)
Tai čia tik lipdymas.
O šiaip, manau, kad turiu apie ką pakalbėt beveik visose rankdarbių temose, ir čia vis iš to smalsumo "pasimatuoti" įvairiausius 'pagalbininkus', kad išreikšt save ryškiausiomis spalvomis:))
QUOTE(Kazanova @ 2010 03 31, 10:30)
o man tik idomu pasidare, kad visos kaip pamisusios minko ir maiso polimerini moli,
nepasakyciau kad visos ir kad kaip pamisusios
Čia ne pamišimas, čia labai užkrečiama liga plinta oru kaip virusas
O as planuoju ore dziustanti modelina panaudot darant reljefa dekupazo darbeliui. Pvz. suformuoti gelyte, o ant virsaus klijuot seveletele, kad gautu toks reljefinis dekupazas. Kaip manot ore dziustantis modelinas tiks tam?
Tiks, isbandyta praktiskai Tik dabar bijau sumeluoti - tepiau kliju po modelinu ar ne... Rodos, kad siek tiek tepiau Beja, as truputi drekinau modelina, kad lengviau formuotusi.
Va, cia su Das modelinu daryta
Va, cia su Das modelinu daryta
Kazanova: reikia tik džiaugtis , kad fantazijos turi per daug o ne per mažai
O iš tiko, tai tuo metu kai jį lipdžiau net normalaus akrilnių dažų nebuvo kur nusipirki, o forumų kaip su juo dirbti nėr net ką kalbėti
O iš tiko, tai tuo metu kai jį lipdžiau net normalaus akrilnių dažų nebuvo kur nusipirki, o forumų kaip su juo dirbti nėr net ką kalbėti
Bjauruska, aciu uz toki akivaizdu irodima. As irgi planuoju aguonas daryti Uosviene mirsta del ju, tai galvoju gal ateinanciu Kaledu proga sumeistrausiu paveiksliuka