QUOTE(Delkotais @ 2009 05 29, 23:45)
Et, kažkodėl man neatsidaro tie dokumentai..
O kaip pačiai buvo? Daugiau naudos ar žalos iš tokių naujovių? Vieną vertus, tikriausiai nebereikėjo kalti daugybės taisyklių, nes, jei nežinai, kaip rašyti žodį, visad galima pavartoti kitą. Tas pats ir su skyryba - tuos pačius dalykus galima parašyti ir ne tokiais sudėtingais sakiniais
Bet kitą vertus, labai išauga minčių dėstymo ir stiliaus reikšmė. Tai vis tik daugiau įtampos ar mažiau?
Na kaip čia pasakius... Iš vienos pusės gerai, kad gramatikos neliko, bet iš kitos nelabai. Bent jau aš buvau iškalusi tiek skyrybą, tiek rašybą. Devintoj, dešimtoj klasėj mes tiek daug dėmesio jai skyrėm ir bac ! Nebėra. Bet turbūt pokyčiai daugiau teigiami. Jei gyvenime nežinai kaip rašyti vieną ar kitą žodį, gali pasitikrinti žodynę arba žodį pakeisti kitu
o įtampa, manau, visuomet išlieka. Daugiau ar mažiau, bet visiems :]
QUOTE(astuškinas @ 2009 05 30, 00:08)
o kaip su tais krepšeliais? jei aš surašau ,sakykim, kokias 3-4 vietas ir visas vf ir jei į pirmą neįstoju ar mane perkelia iškart į mokamą ar žiūri antrą numerį ar įstoju? kuo daugiau galvoju, tuo daugiau nesuprantu
Žiūrės į antrą numerį. Jei rašysi visur finansuojamas. Bet tie kurie nori tam tikros specialybės, rašo taip:
matematika - finansuojama
matematika - nefinansuojama
anglų filologija - finansuojama
anglų filologija - nefinansuojama
...
Bet kai dabar tokios kainos, kažin kaip bus.