Įkraunama...
Įkraunama...

Dvyliktokai, renkamės čia

Nieko_rimto, pasipasakok kas buvo lengva, sunku. :]

man egzaminas pasirodė pusėtinai sunkus. Lengvesnis, nei duodavo užduotis mokykloje, bet už 08 metų egzaminą sunkesnis. Su klausymu, sakyčiau susimoviau. Pirmoji skaitymo užduotis buvo paini, antroji lengva, su trečia kapsčiausi ilgiausiai. Gramatika pusė velnio, o rašymas turbūt geriausiai. Anglū man nebuo svarbiausias egzaminas, bet vistiek norėtųsi gauti kuo daugiau smile.gif

Papildyta: jei čia http://209.85.129.13...9...=clnk&gl=lt atsakymai teisingi, tai su klausymu nesusimoviau. ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ChiolYn: 04 birželio 2009 - 13:57
ui, liko dar vienas egzaminas ir jau galėsiu lengviau atsipūst ir laukt rezultatų. Tik tas, kad tas egzaminas yra istorija, o jai daugiausiai reikės kartotis smile.gif

o tau, kas liko, ChiolYn? ;]

na, o anglų egzaminas.. sunku pasakyti. Iškart atidavusi lapus pagalvojau, kad viskas gerai, bet, vat, dabar mąstau, kad gan prastai pasirodžiau. Visas egzaminas - įveikiamas. Aišku, klaidų neįmanoma išvengti ir ypač man. Iš klausymo pratimų sunkiausias pasirodė 3. Skaitymo tekstai sudėtingi tuo, jog buvo nemažai nežinomų žodžių, o su paskutiniuoju tekstu ir aš vargau. Ir tik, kai prižiūrėtoja beveik atiminėjo iš manęs lapus, beleikaip sužymėjau tas raidykes, nebespėjau biggrin.gif rašiniai irgi pusėtinai.. jau ir klaidų nemažai žinau. Apskritai, tikėjausi, kad bus kažkas VAU, bet normalus, sunkus, bet įveikiamas tikrai smile.gif

o sesija kada? smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nieko_rimto: 04 birželio 2009 - 18:09
Liko istorija, bet man ji visuomet buvo mylimiausia pamoka, taip, kad mažiausiai dėl jos jaudinuosi. Be to, viskas pakartota. Bet visvien dar kartą persiskaitysiu ir pasikartosiu, nes yra šiokių tokių kabliukų smile.gif ypač su žemėlapiai.

Atsakyti
mylimiausia? ;D mm, geras, man ji irgi viena iš šaunesnių. Bet bet kokiu atveju, kad kaip ir ją mylėčiau, savimi nelabai pasitikiu, tad teks viską iš eilės skaityt ir kartotis smile.gif
Atsakyti
Man sesija prasideda pirmadienį, o kada baigsis, priklausys nuo to, ar viską atsiskaitysiu pirmu kartu unsure.gif Yra toks vienas baisokas dėstytuvas..Tai žiurėsim, kaip bus. Aš, tiesą sakant, kiekvienai sesijai ruošiuosi daugiau nei valstybiniams egzams, kadangi visa medžiaga būna nauja ir visai netinka posakis "ko neprivalgei, to neprilaižysi". Kiekvieną kartą prilaižau šimtus puslapių per paskutines dienas..ir naktis. lotuliukas.gif Nes iš anksto nesugebu mokytis. Valstybiniams iš vis beveik nesiruošiau, na bent jau lietuvių ir anglų. Daugiausiai ruošiausi istorijai - net 3 dienas. Įsivaizduojat koks tinginizmo laipsnis?! lotuliukas.gif Beje, istorijos egze labai svarbus atidumas, įsiskaitymas ir logika, nes ten visad įkiša labai gudriai suformuluotų klausimų. Atrodo, žinai tą temą skersai išilgai, bet suformuluoja klausimą kaip nors atbulai ir gauni nuli taškų blink.gif Žodžiu, būkit atidžios, ypač ten, kur atrodo per lengva.

Atsakyti
Su istorija viskas aišku. Ne vienas egzaminas perspręstas :] o kur studjuoji ?
Atsakyti
studijuoju VU tarptautinius santykius
Atsakyti
Galima aš, taip sakant, pakamantinėsiu?

Pati norėjau rašyti, bet suabejojau, dėl savo galimybių. Su kokiais balais įstojai? Kokie įspūdžiai? Ar mokslai patinka ? smile.gif
Atsakyti
Delkotais, duok penkis, aš irgi vadovaujuosi tinginizmo teorija ir susigriebiu tik paskutinę minutę. Kad ir dabar - vietoje to, kad iš anksto pasiskaityčiau istoriją, užsiimu visai kita veikla. O pirmadienį keiksiu save, kodėl nepradėjau anksčiau. Na, bet vis smagiau gyvent biggrin.gif

beje, o kas tiksliai vyksta per sesiją? prašom, apšviesti mus. Esu girdėjusi, bet taip maždaaaaaaug smile.gif
Atsakyti
Še penkis! drinks_cheers.gif Tinginiai valdo...na gerai, ne visai atvejais lotuliukas.gif
Sesija - tai egzaminai ir įskaitos gale semestro. Mano specialybėje tai nieko įmantraus, tiesiog visi susirenka atsiskaityti kurso medžiagos. Tokie kaip ir baigiamieji egzaminai. Na atsiskaitymai gali varijuoti nuo laisvo esė iki uždarų klausimų, nuo rašytinio egzamino iki egzamino žodžiu ir panašiai. Kitose specialybėse žmonės dar sprendžia uždavinius, programuoja, daro laboratorinius ar turi darbų peržiūras.., kas tikriausiai tau gresia tongue.gif Man dar dažniausiai į pažymį įeina rašto darbai įvairom temom, plepėjimas į temą seminarų metu, knygų recenzijos, kartais komandiniai darbai, prezentacijos - žodžiu, priklauso nuo dėstytojo vaizduotės lakumo. Būna, kad neužtenka tik parašyti, tenka dar ir pristatyti savo darbą ir jį apsiginti. Šiaip man patinka, kad universitete niekas netikrina namų darbų kaip mokykloj ir šiaip mažiau kontrolės. Bet užtat gali įsivaiduot, kaip būna linksma, kai reikia išmokt pusės metų medžiagą prieš sesiją doh.gif Bet tokie tinginiai kaip aš sudaro absoliučią daugumą studentų ax.gif Tai prieš sesiją ar visokius deadline'us universitete pasikeičia atmosfera, visi slankioja kaip vaiduokliai tarp bibliotekos lentynų, tokie išsekę raudonom akim lotuliukas.gif Tik neišsigąsk, paskui tai atrodo visai normalu. Jei jau nesi valinga ir stropi mokinukė, tai greičiausiai netrukus papildysi šias gretas drinks_cheers.gif
Atsakyti
o įstoti į Tarptautinius santykius sunku ? :]
Atsakyti
Mano laikais reikėjo, kad istorija, lietuvių ir anglų būtų virš 90/93, dabar nelabai žinau, nesidomėjau. Palyginimui žinau tik tiek, kad VU ekonomiką su savo pažymiais būčiau mačius kaip savo ausis, nors čia truputi kitas dalykas, nes ten reikėjo iš matematikos kone 100 turėti doh.gif , o matematika man ne draugas. Na šiaip ar taip aš ten ir nenorėjau, įrašiau 4 vietoj, nes tuščias laukelis negražiai atrodė. tongue.gif Bet visuotinis pamišimas dėl ekonomikos, atrodo, dar vis egzistuoja. Kitas palyginimas - mano metais tarptautiniams santykiams reikėjo šiek tiek aukštesnių balų nei į VU teisę (rašiau antroj vietoj ir dabar labai džiaugiuosi, kad ne pirmoj). Žodžiu, konkursas nemažas. Bet dabar jau gal kita situacija..Ir apskritai nežinau tos naujos tvarkos su mokamais mokslais. Berods, dalį dieninio kurso sudarys tie, kurie moka visą kainą, tai net nežinau, kiek liko pilnai finansuojamų vietų. Beje dėl tokios tvarkos, tikriausiai kris mokslo kokybė.. g.gif
Atsakyti