stai ir mano pirmas blynas... snikersas+saldainiu mase+zele galiukai ir truputis bezes..
kokia faina undine
Meian labai grazus tortai
o as patyriau fiasko bedarydama dengimo mase Po palaikymo, subyrejo ji visa i trupinius tad darau is naujo ir noriu pasitikslinti:
1. jeigu beminkant torto dengimo mase ji ima atsisloksiuoti, tai jau STOP?
2. galima iskarto dengti torta mase (zinau buvo 100kartu sis k lausimas, bet vaikas isikabines i koja rekia, kad nerodau jam demesio, o dar reikia torta baigti daryti)?
3. jeigu dengiant torta, mase pradejo plysti, tai per daug pudros?
o as patyriau fiasko bedarydama dengimo mase Po palaikymo, subyrejo ji visa i trupinius tad darau is naujo ir noriu pasitikslinti:
1. jeigu beminkant torto dengimo mase ji ima atsisloksiuoti, tai jau STOP?
2. galima iskarto dengti torta mase (zinau buvo 100kartu sis k lausimas, bet vaikas isikabines i koja rekia, kad nerodau jam demesio, o dar reikia torta baigti daryti)?
3. jeigu dengiant torta, mase pradejo plysti, tai per daug pudros?
kepejele ,tikrai žavus tortas.....
apie Meian ,šedevrus tai išvis patyliu.....nu tooookie gražus,tokie išbaigti,kad gražu žiuret...gaila valgyt tokius butu....
apie Meian ,šedevrus tai išvis patyliu.....nu tooookie gražus,tokie išbaigti,kad gražu žiuret...gaila valgyt tokius butu....
Sveikutes merginos
Sakykit ar galima medaus torta daryti su dirbtiniu medum
Sakykit ar galima medaus torta daryti su dirbtiniu medum
QUOTE(airius @ 2010 03 09, 14:55)
galima,dauguma ir daro tik su dirbtiniu
sveikos, visa tema ziurinejau issiziojus, gal kas aplink sakius gamina grozius siuos?
Merginos, aš žmogus žemaitis, kantrybės daug turiu, bet kažkaip tirpsta jau man ji kaip pavasarinis sniegas az užsikimšęs nuo MMG klausimų, tai surašiau viską į vieną vietą, gal bus aiškiau. Recepte Jus matyt klaidina tas kilas cukraus pudros, taigi:
Meian masė su gliukoze (MMG) Dvigubai normai
2 šaukštai Klingai želatinos
6 šaukštai vandens (mano šaukštai po 10 ml)
Užpilam, leidžiam išbrinkti kokias 15 minučių
Paskui imam 250 ml gliukozės miltelių, pilam į siaurą aukštą puodelį, padarom duobutę, supilam kokius 5-6 šaukštus vandens, maišom, užkaičiam ant ugnies stipriausios. Maišom sirupą kol užverda ir išskaidrėja. Nustojam maišyti, prisukam ugnį, verdam 3-4 minutes, kol ims virti sunkesniais burbuliukais nei paprastas vanduo, galim įsidėti citrinos rūgštelės. Neturi pageltonuoti ar paruduoti. Kol verda nemaišomas sirupas, statom želatiną į mikrobangę 40 sekundžių, ištirpinam, įpilu kvapų pagal skonį. Į želatiną supilu aliejaus 4 šaukštus ir jei turiu glicerino 2 šaukštus. Aliejaus masę supilu į sirupą, palieku kiek atvėsti.
Atsimatuoju kilogramą cukraus pudros. Trečdalį įsijoju į dubenį, padarau duobutę, maišydama šaukštu srovele pilu ataušusį sirupą, būna dar šiltas, neatvėsinu iki šaltumo. Ir maišau, sijoju pudrą, maišau, sijoju pudrą, kol maišosi. Kai jau sunku maišyti šaukštu, minkau rankomis. Turi gautis elastinga, dar kažkiek vos vos prie rankų limpanti masė, bet šiek tiek, taip, kad nusiplovus rankas ir vėl paėmus minkyti praktiškai ir nebekimba, jei ir kibs šiek tiek, nieko tokio, palikit ramybėje, susukam į maišelį arba maistinę plėvelę ir pamirštam ją pusvalandukui. Po pusvalandžio darykit ką norit dažykit, kočiokit, lipdykit ir t.t. ir pan.
Jeigu masė sustingo iki tokio lygio, kad negalit maloniai komfortiškai minkyti, dedat į mikrobangę ir kas 10 sekundžių išimat paminkyti. Neperkaitinkit, nes ims vėl lipti prie stalo. Stalą prieš kočiojant, pasipudruokit, bet nesmarkiai, pakočiojat, pasukat masę, pakočiojat pasukat, kad nepriliptų ir viskas, dengiam. Iš masės likučio galima pasigaminti įvairiausius papuošimus:gėles, figūrėles, kaspinus ir t.t. nepanaudotą masę sandariai laikykit maišiuke kambario temperatūroje, norėdamos pradėti dirbti, kišat į mikrobangę ir atgaivinat, viskas ačiū už dėmesį
jei viengubai normai, tai:
125 ml gliukozės miltelių
3 šaukštai vandens
2 šaukštai aliejaus
1 šaukštas glicerino
1 šaukštas želatinos + 3 šaukštai vandens jai išbrinkinti
citrinos rūgštelė ir kvapai jei norit įsidedat irgi.....
Meian masė su gliukoze (MMG) Dvigubai normai
2 šaukštai Klingai želatinos
6 šaukštai vandens (mano šaukštai po 10 ml)
Užpilam, leidžiam išbrinkti kokias 15 minučių
Paskui imam 250 ml gliukozės miltelių, pilam į siaurą aukštą puodelį, padarom duobutę, supilam kokius 5-6 šaukštus vandens, maišom, užkaičiam ant ugnies stipriausios. Maišom sirupą kol užverda ir išskaidrėja. Nustojam maišyti, prisukam ugnį, verdam 3-4 minutes, kol ims virti sunkesniais burbuliukais nei paprastas vanduo, galim įsidėti citrinos rūgštelės. Neturi pageltonuoti ar paruduoti. Kol verda nemaišomas sirupas, statom želatiną į mikrobangę 40 sekundžių, ištirpinam, įpilu kvapų pagal skonį. Į želatiną supilu aliejaus 4 šaukštus ir jei turiu glicerino 2 šaukštus. Aliejaus masę supilu į sirupą, palieku kiek atvėsti.
Atsimatuoju kilogramą cukraus pudros. Trečdalį įsijoju į dubenį, padarau duobutę, maišydama šaukštu srovele pilu ataušusį sirupą, būna dar šiltas, neatvėsinu iki šaltumo. Ir maišau, sijoju pudrą, maišau, sijoju pudrą, kol maišosi. Kai jau sunku maišyti šaukštu, minkau rankomis. Turi gautis elastinga, dar kažkiek vos vos prie rankų limpanti masė, bet šiek tiek, taip, kad nusiplovus rankas ir vėl paėmus minkyti praktiškai ir nebekimba, jei ir kibs šiek tiek, nieko tokio, palikit ramybėje, susukam į maišelį arba maistinę plėvelę ir pamirštam ją pusvalandukui. Po pusvalandžio darykit ką norit dažykit, kočiokit, lipdykit ir t.t. ir pan.
Jeigu masė sustingo iki tokio lygio, kad negalit maloniai komfortiškai minkyti, dedat į mikrobangę ir kas 10 sekundžių išimat paminkyti. Neperkaitinkit, nes ims vėl lipti prie stalo. Stalą prieš kočiojant, pasipudruokit, bet nesmarkiai, pakočiojat, pasukat masę, pakočiojat pasukat, kad nepriliptų ir viskas, dengiam. Iš masės likučio galima pasigaminti įvairiausius papuošimus:gėles, figūrėles, kaspinus ir t.t. nepanaudotą masę sandariai laikykit maišiuke kambario temperatūroje, norėdamos pradėti dirbti, kišat į mikrobangę ir atgaivinat, viskas ačiū už dėmesį
jei viengubai normai, tai:
125 ml gliukozės miltelių
3 šaukštai vandens
2 šaukštai aliejaus
1 šaukštas glicerino
1 šaukštas želatinos + 3 šaukštai vandens jai išbrinkinti
citrinos rūgštelė ir kvapai jei norit įsidedat irgi.....
OHO CIPCIUKAS, kokį nematytą atnešė o jau paukštis
QUOTE(Olesta @ 2010 03 09, 18:39)
OHO CIPCIUKAS, kokį nematytą atnešė o jau paukštis
taip, laaaaaaaaaaabai super grozis, su tokiu elegantisku paukstuku be jokiu priekaistu,IDEALU
o cia ka per grozi cipciukas uznese