Del grietineles standinimo zelatina. Tikrai taip daroma. Tik reikia zelatinos proporcijas atitaikyti. I pusiau isplakta grietinele pilama zelatina ir plakama toliau. Pati nebandziau, bet, kad taip daro, tai 100 proc.
QUOTE(Olesta @ 2010 03 18, 16:08)
ten toj temoj, kur matei su juodu šokoladu pirmam puslapy, 4 žinutė, lygiai taip pat dedi baltą šokoladą, tik vietoj grietinėlės pili vandenuką viskas gausis jei kalbam apie šokoladinę saldainių masę
Tai jei gerai jus supratau, tai torto apdengimo masės receptas su baltu šokoladu būtų: paryškinau pakeitimus
150 g cukraus pudros,
200 g baltojo šokolado,
180 g marshmallow (neturi reikšmės kokios spalvos),spėju geriau šviesesni
1 v. š. margarino arba sviesto,
3 v. š. vandens,
1 v. š. likerio, brendžio arba apelsinų sulčių (nebūtina).
Sveikos,
ateinu su klausimu planuoju kepti rafaelo svajonę, o puošiu kaip pinigų maišą. Kokia torto forma reikalinga, kad būtų gražus maišas, tinka apvali, ar jūs į viršų šiek tiek siaurinat?
ateinu su klausimu planuoju kepti rafaelo svajonę, o puošiu kaip pinigų maišą. Kokia torto forma reikalinga, kad būtų gražus maišas, tinka apvali, ar jūs į viršų šiek tiek siaurinat?
+2010 03 18, 15:35-->
Ziurin kokios spalvos nori?As dariau su baltu sokoladu,bet spalvotais sald,tai negrazi spalva gavosi,merginos deda baltus sald,o paskui padazo,na atsilieps ismanancios sita mase
Papildyta:
Zelatina,tai taip,bet zele?
QUOTE(Gintarė @ 2010 03 18, 15:35)
Tai jei gerai jus supratau, tai torto apdengimo masės receptas su baltu šokoladu būtų: paryškinau pakeitimus
150 g cukraus pudros,
200 g baltojo šokolado,
180 g marshmallow (neturi reikšmės kokios spalvos),spėju geriau šviesesni
1 v. š. margarino arba sviesto,
3 v. š. vandens,
1 v. š. likerio, brendžio arba apelsinų sulčių (nebūtina).
150 g cukraus pudros,
200 g baltojo šokolado,
180 g marshmallow (neturi reikšmės kokios spalvos),spėju geriau šviesesni
1 v. š. margarino arba sviesto,
3 v. š. vandens,
1 v. š. likerio, brendžio arba apelsinų sulčių (nebūtina).
Ziurin kokios spalvos nori?As dariau su baltu sokoladu,bet spalvotais sald,tai negrazi spalva gavosi,merginos deda baltus sald,o paskui padazo,na atsilieps ismanancios sita mase
Papildyta:
QUOTE(Asseni @ 2010 03 18, 15:28)
Del grietineles standinimo zelatina. Tikrai taip daroma. Tik reikia zelatinos proporcijas atitaikyti. I pusiau isplakta grietinele pilama zelatina ir plakama toliau. Pati nebandziau, bet, kad taip daro, tai 100 proc.
Zelatina,tai taip,bet zele?
QUOTE(*Jonė* @ 2010 03 18, 16:50)
Ziurin kokios spalvos nori?As dariau su baltu sokoladu,bet spalvotais sald,tai negrazi spalva gavosi,merginos deda baltus sald,o paskui padazo,na atsilieps ismanancios sita mase
Tai va , man reikia kad spava nevirstų marmalu- jei dengi baltu šokoladu tai spalva tegu būna tokia pat.Papuošimai atskiras dalykas.Žodžiu supratau- balti saldainiai
Papildyta:
Zelatina,tai taip,bet zele?
Tai va , man reikia kad spava nevirstų marmalu- jei dengi baltu šokoladu tai spalva tegu būna tokia pat.Papuošimai atskiras dalykas.Žodžiu supratau- balti saldainiai
Papildyta:
Zelatina,tai taip,bet zele?
Kadangi esu šios temos stebėtoja, tai pasakysiu savo nuomonę, žinoma, jeigu galima kad tik nebučiau neteisingai suprasta Bet kai tik į šią temelę pradėjo rašyti ponia raudona suknele, nuo pat pirmų kartų jos žinutės kelia kai kurioms...kokį čia teisingą žodį pavartojus...susierzinimą Ponios ir panelės, jeigu jau susiruošėt mokytis gaminti tortukus ir juos puošti, turite tam laiko ir noro, tai nepatingėkite peržiūrėti temas, kurios yra skirtos paklausimui kaip daryti vieną ar kitą ir tik neradę atsakymo klauskite čia. kartais asitinka taip kad pusė papuošimo temos būna užkrauta nereikalingais klausimais, kuriuos labai lengva rasti, tik reikia norėti...praverti pusę temos, o ten tik tie patys klausimai na ri žinoma, visų tortų virtuozių nuorodos į temas, kur derėtų tokius klausimus uždavinėti. Juk tikiu, joms nusibosta kiekvieną dieną atėjus į forumą atsakinėti į tuos pačius klausimus ir mėtyti temų nuorodas, kurias pačios lengvai galime susirasti.Gerbkime tvarką, kuri nustatyta forume tam, kad nebūtų bereikalingo erzelio
Prašau mano posto nekomentuoti, kad nebūtų dar didesnio tiesiog keista skaityti temelę ir matyti kad kai kurios kepėjėlės nelabai supranta kai joms pasakoma kur kreiptis su savo klausimais. Ne duok die, nenorėjau nieko įžeisti, tiesiog susidarė toks įspūdis sekant temą jau labai ilgai....
Kepkit tortus, brangiosios, ir džiuginkit akį
Prašau mano posto nekomentuoti, kad nebūtų dar didesnio tiesiog keista skaityti temelę ir matyti kad kai kurios kepėjėlės nelabai supranta kai joms pasakoma kur kreiptis su savo klausimais. Ne duok die, nenorėjau nieko įžeisti, tiesiog susidarė toks įspūdis sekant temą jau labai ilgai....
Kepkit tortus, brangiosios, ir džiuginkit akį
Na peržiurejus kelis psl. praktiškai nei vienos foto neradau.....tik diskusijos apie kepima ir t.t....
na merginos ka veikiat? dekit greičiau savo šedevrus....
maniškis šiandien paprastutis,greitai sulipdytas....grietinele su kons. vaisiais.....puošta griatinele...ko anksčiau niekad nedarydavau,bet ka aš žinau...visai patiko......
na merginos ka veikiat? dekit greičiau savo šedevrus....
maniškis šiandien paprastutis,greitai sulipdytas....grietinele su kons. vaisiais.....puošta griatinele...ko anksčiau niekad nedarydavau,bet ka aš žinau...visai patiko......
Sakykit mergaites,darau torta barbe,noriu dzibuot beziuku,o ar galima ir pati kuna aptept grietinele ir dzibuot?
QUOTE(Asseni @ 2010 03 18, 15:28)
Del grietineles standinimo zelatina. Tikrai taip daroma. Tik reikia zelatinos proporcijas atitaikyti. I pusiau isplakta grietinele pilama zelatina ir plakama toliau. Pati nebandziau, bet, kad taip daro, tai 100 proc.
Is manes dar menka konditere, bet neradau standiklio ir pyliau zelatina (is akies), gavosi super grietinele, gali puosti ka nori
QUOTE(monyte @ 2010 03 18, 11:31)
Mergytes,kazi sokoladinis sviestinis kremas nudazys apdengimo mase? Na,juo nuoreciau aptepti torta ir uzdengti balta mase.. Gal geriau nerizikuoti ?
Tiesa,gal dar kuri zinot kiek saukstas zelatinos gramu turi? Pas mane zelatina plonytemis plokstelemis,kurias sutrupinti be sansu ,kad patalpinti i sauksta.
Tiesa,gal dar kuri zinot kiek saukstas zelatinos gramu turi? Pas mane zelatina plonytemis plokstelemis,kurias sutrupinti be sansu ,kad patalpinti i sauksta.
pirk sausa zelatina,as anksciau pirkdavau rusu pardese,na ziaurus variantas,vos ne puse pokelio reikdavo sudeti,o dabar perku "Mercadonoje",Royal firmos zelatina.labai gerai brinksta ir tirpsta zaibiskai,be to reikia daug maziau
QUOTE(Perrin @ 2010 03 18, 16:09)
Is manes dar menka konditere, bet neradau standiklio ir pyliau zelatina (is akies), gavosi super grietinele, gali puosti ka nori
Super
QUOTE(kirbe @ 2010 03 18, 18:01)
Na peržiurejus kelis psl. praktiškai nei vienos foto neradau.....tik diskusijos apie kepima ir t.t....
na merginos ka veikiat? dekit greičiau savo šedevrus....
maniškis šiandien paprastutis,greitai sulipdytas....grietinele su kons. vaisiais.....puošta griatinele...ko anksčiau niekad nedarydavau,bet ka aš žinau...visai patiko......
na merginos ka veikiat? dekit greičiau savo šedevrus....
maniškis šiandien paprastutis,greitai sulipdytas....grietinele su kons. vaisiais.....puošta griatinele...ko anksčiau niekad nedarydavau,bet ka aš žinau...visai patiko......
Paprastutis, bet ne prastutis Man patiko