MEIAN,gaila,kad ta nuotaika tavo retai tokia buna tai gal tada dazniau cia apsilankytum,tavo patarimai kaip visada ,be galo vertingi,aciu
QUOTE(Neili @ 2010 03 18, 10:56)
laba diena, gal kas turite savo tortu lobynuose torta-krepsinio kamuoli, gal galetumet pasidalinti ismone. Noriu padaryti graziai ir kad paskui geda nebutu . Pirmas jubiliejus vis tik (10 m.) aciu.
maciau sita tortuka,labai grazus,bet toki padaryt
as pasidariau skaiciu 7,galvojau toki torta darysiu,ale sunus vakar pareiske kad turetu buti kaulo formos tortas nes jis su suniuku viena diena svencia tortadienius Reiks daryt,bet kaip puost
QUOTE(Meian @ 2010 03 18, 10:25)
Nepamanykit nieko bloga -- tiesiog nuotaika šiandien gera
Atsiprsau.
QUOTE(monyte @ 2010 03 18, 09:04)
Vadinasi baltam dzibavimui puikiai tinka 35% plakta grietinele be jokio standiklio,nei zeles,nei zelatinos,jei nori spalvos ,o ji skysta,reikia standiklio.Standiklis - krakmolas su gliukoze ir E 1422 ,kuris ir yra tirstiklis/stnadiklis.(sios chemikalo pagalba sutirstinami jogurtai) Dar pamaniau,kad gal su kramolu ir gliukoze butu galima sutirstinti,bet panasu,kad be E 1422 nesigaus. Arba dar galima spalvotos zeles pagalba nudazyti ir tuo paciu sustandinti .As darau is akies ,gal kuri gales pateikti tikslias proporcijas...
nebutinai reikia standiklio,juk dazu nepilsi puse litro Neisivaizduoju,kaip zele sustangdinus grietinele paskui dzibuot ir kaip tai atrodo finale Parodyk kada prie progos
QUOTE(monyte)
Vadinasi baltam dzibavimui puikiai tinka 35% plakta grietinele be jokio standiklio,nei zeles,nei zelatinos,jei nori spalvos ,o ji skysta,reikia standiklio.
QUOTE(Jone)
nebutinai reikia standiklio,juk dazu nepilsi puse litro
Is tikruju tai cia klausimas buvo ,nemaciau pati,kad klaustuko nepadejau As,gi,mokausi pati ir klausiu daugiau nei jus noretumete
QUOTE(Jone)
Neisivaizduoju,kaip zele sustangdinus grietinele paskui dzibuot ir kaip tai atrodo finale Parodyk kada prie progos .
Buvau ikelus taip apdzibuota torta,tik tas dzibavimas nelabai grazus buvo,nes su antgaliu "samadielka" ,tada dar svirksto,nei maiselio neturejau ,bet finale,kai pastovejo saldytuve tai tokie neblogai sistinge dzibukai gavosi,na,kietesni,nei is vien grietineles. Zodziu.... ta torta dariau ne sau ,o kadangi gavau prasyma dar viena TOKI PATI padaryti,tai sprendziu,kad viskas ore ten su juo buvo
Nu,va... pasidarbavo mano vaikuciai,as tik ideja jiems daviau,kad tai turetu buti tortas marskiniai su slipsu ,net pavyzdzio jokio neparodziau ir isejau ,o parejus stai ka radau. Tortas tecio dienai ( cia ji kovo 19.Paisieke musu tetei,svenciam du kartus per metus ) ,patys lipde ,patys deliojo
Viduje 3 paru senumo "Snikersas" (sako 3-5 para skaniausias,patikrinsim ) dengtas apdengimo mase is zelatinos,cukraus ir cukraus pudros,papuosimai is saldainiu,kuriu sudetis tokia pati kaip ir apdengimo mases.
Viduje 3 paru senumo "Snikersas" (sako 3-5 para skaniausias,patikrinsim ) dengtas apdengimo mase is zelatinos,cukraus ir cukraus pudros,papuosimai is saldainiu,kuriu sudetis tokia pati kaip ir apdengimo mases.
Na marskiniai kaip marskiniai,tik reikejo pries dengiant islygint torta sviestiniu kremu
QUOTE(*Jonė* @ 2010 03 18, 14:00)
Na marskiniai kaip marskiniai,tik reikejo pries dengiant islygint torta sviestiniu kremu
Kadangi atsakymo del sokoladinio sviestinio kremo negavau,tai nerizikavau,nors buvau ji tam ir pasiruosus,tik paskutine akimrika sumasciau,kad gali ruda spalva pramusti ,palikau kaip yra... siek tiek margarinu patepiau,bet ir tas i pabaiga buvo Zinau ka pridirbau ,vistiek aciu uz pastaba Man tie marskiniai ne kaip marskiniai ,nes jie vaiku rankytemis padaryti Tai kai kas daugiau,nei marskiniai.... bet aisku... cia ,juk,tik papuosimu tema
QUOTE(monyte @ 2010 03 18, 14:07)
Kadangi atsakymo del sokoladinio sviestinio kremo negavau,tai nerizikavau,nors buvau ji tam ir pasiruosus,tik paskutine akimrika sumasciau,kad gali ruda spalva pramusti ,palikau kaip yra... siek tiek margarinu patepiau,bet ir tas i pabaiga buvo Zinau ka pridirbau ,vistiek aciu uz pastaba Man tie marskiniai ne kaip marskiniai ,nes jie vaiku rankytemis padaryti Tai kai kas daugiau,nei marskiniai.... bet aisku... cia ,juk,tik papuosimu tema
Jei vaikuciai patys dare,tai saunu,po jiems
Maniau pati darei,jau norejau patart,kad jei nesiseka dengt,tai bandyt kremu puosti,bet kadangi vaikuciai,tai tyliu
aš truputį nesuprantu, yra viršutinė papuošimų tema, šitiek receptų, šitiek pamokų ir šitiek patarimų ir Šarlotės sviestinis kremas yra ir paprastas sviestinis, reikia tik skaityti ir daryti, būkim atidesnės
Neradau tokio daikto svarbiose temose, tai norėjau pasilausti čia- ar darėt kuri torto apdengimo masę su baltu šokoladu?Visur tik cukrus, cukrus....dar mačiau su juodu.O va su baltu...? Maniškiam būtų daug skaniau
O gal į cukrinę masę vietoj vandens truputį kondensuoto pieno šliukštelti...?bet tada labai lipni būtų
O gal į cukrinę masę vietoj vandens truputį kondensuoto pieno šliukštelti...?bet tada labai lipni būtų
+2010 03 18, 15:05-->
ten toj temoj, kur matei su juodu šokoladu pirmam puslapy, 4 žinutė, lygiai taip pat dedi baltą šokoladą, tik vietoj grietinėlės pili vandenuką viskas gausis jei kalbam apie šokoladinę saldainių masę
QUOTE(Gintarė @ 2010 03 18, 15:05)
Neradau tokio daikto svarbiose temose, tai norėjau pasilausti čia- ar darėt kuri torto apdengimo masę su baltu šokoladu?Visur tik cukrus, cukrus....dar mačiau su juodu.O va su baltu...? Maniškiam būtų daug skaniau
O gal į cukrinę masę vietoj vandens truputį kondensuoto pieno šliukštelti...?bet tada labai lipni būtų
O gal į cukrinę masę vietoj vandens truputį kondensuoto pieno šliukštelti...?bet tada labai lipni būtų
ten toj temoj, kur matei su juodu šokoladu pirmam puslapy, 4 žinutė, lygiai taip pat dedi baltą šokoladą, tik vietoj grietinėlės pili vandenuką viskas gausis jei kalbam apie šokoladinę saldainių masę