QUOTE(monyte @ 2010 03 18, 10:04)
Vadinasi baltam dzibavimui puikiai tinka 35% plakta grietinele be jokio standiklio,nei zeles,nei zelatinos,jei nori spalvos ,o ji skysta,reikia standiklio.Standiklis - krakmolas su gliukoze ir
E 1422 ,kuris ir yra tirstiklis/stnadiklis.(sios chemikalo pagalba sutirstinami jogurtai) Dar pamaniau,kad gal su kramolu ir gliukoze butu galima sutirstinti,bet panasu,kad be E 1422 nesigaus. Arba dar galima spalvotos zeles pagalba nudazyti ir tuo paciu sustandinti .As darau is akies ,gal kuri gales pateikti tikslias proporcijas...
Mane tai labai pradžiugino krakmolo vadinimas "chemikalu"
Na, tai, aišku, tiesa, juk mes išvis taip nesveikai gyvenam, tiek chemikalų suvalgom -- Natrio Chlorido pavyzdžiui kokį puskibirį per metus; bet tai atrodo smulkmena, kai pagalvoji apie tokią baisią formulę, kaip C12H22O11.... Ir, siaube, mes visa tai VALGOM
Nepamanykit nieko bloga -- tiesiog nuotaika šiandien gera
~~~
"E" raidėmis žymimi maisto priedai, jų tarpe yra ir sintetinių, ir natūraliu būdu išgautų, o modifikavimas gali reikšti labai didelį spektrą apdorojimo būdų, ir tik vienas iš jų (genetinis modifikavimas) turėtų keltį įtarimų
Beje, čia būtų galima dar pakomentuoti ir apie maistinius dažus -- juk jie visi ruošiami vandens, alkoholio arba būtent to paties krakmolo pagrindu (sausi dažai šiuo atveju - "powder", "dust"). Kukurūzų krakmolas = baltos spalvos "powder" ar "dust" dažai; o norint sušvelninti intensyvią sausų dažų spalvą, juos galima ir reikia "skiesti" "motininiu produktu" -- kukurūzų krakmolu. Aha, šituo pačiu chemikalu.
Tebūnie kiek pateisinta ne tik paties krakmolo, bet kažkiek ir jo pagrindu ruošiamų produktų reputacija