QUOTE(Sviesioji @ 2010 05 02, 23:31)
cezi, kai buvai rudeni uzklausiusi, ar skiepyti savo vaika, as buvau vienintele, kuri pasiule neskiepyti. Tu ten pasiputojai del mano atsakymo, neva as nesamones sneku...bet vis del to paaiskejo, kad neskiepijai. Kodel?
Tau matyt vėl mėnulio fazės užėjo, kartais labai pasistengus sugebi ir normaliai bendraut, tai kol ši fazė nepraeis pasistenk manęs nekabint, nes aš galiu ir nesusivaldyt
Papildyta:
QUOTE(Sviesioji @ 2010 05 03, 09:32)
Na, pagal tai ka nupasakojot apie vyra ir save, manau gal but jusu seimos atveju tai labiau panasu i genetika.
Tik man keista, kad jus neistyret savo vaiku. Nes kai kurias genetines ligas galima laimingai apeiti ir sumazinti simptomus ko ne iki nulio, imantis tam tikru priemoniu. Pvz. tam tikros mitybos. Ir kuo mazesnis vaikas, tuo daugiau sansu tai padaryt.
Nesuprantu kam gyventi su autizmu, jei galima gyventi BE autizmo. As nesuprantu jusu logikos. Juolab kad jus pati itaret savo vaiko autizmo priezasti...
Jei jus pvz. turetumete sukrini diabeta, jus gydytumetes ar su tuo susitaikytumet?
Ir kam gerti maisto priedus (taip ir neparaset ka geriat) ir dometis autizmu (taip ir neparaset kur gaunat apie autizma jus pati informacija...) jei autizmas nepagydomas....

Maisto priedai tai ismesti pinigai, o domejimasis nepagydoma lyga tai ismestas veltui laikas...
Diabetas ne sukrinis, o cukrinis ir jis beje irgi neišgydomas, tik kontroliujamas vaistais
Papildyta:
QUOTE(Viva_la_vita @ 2010 05 03, 14:57)
Rašydama apie sugestiją, turėjau omenyje sugestyvumą kita prasme - bendrąja prasme sugestyvumas reiškia sugebėjimą suprasti kitą žmogų, įsivaizduoti, kaip jis jaučiasi. "Tikriems" autistams aplinkinis pasaulis neegzistuoja, jie gyvena savajame. Lygiai taip pat žmonės, turintys autizmo bruožų, negirdi, kas jiems sakoma, rašoma, nesugeba adekvačiai reaguoti į kitų žmonių kalbą, gestus ir pan; taip pat nesugeba suprasti perkeltinės prasmės, viską supranta tiesiogiai. Jumoro jausmo nebuvimas, nesugebėjimas suprasti jumoro irgi yra rimtas signalas, kad žmogui kažkas negerai.
Jei turit "blatą" prie Nobelio, duokit man, prašau, literatūros, į medicinos aš tikrai nepretenduoju. Nobelio medicinos premijos verta tik Šviesioji iš čia esančių.
Gal čia labiau tiktų empatijos stoka, va šitos tai tikrai trūksta mūsų draugei
Papildyta:
QUOTE(Sviesioji @ 2010 05 03, 15:38)
Nusss... ir kas cia bendrauti nesugeba?
Man tik neidomu skaityti kitu zmoniu siusi-pusi. Ir tiek.

Bet vaikysteje visuomet zaidziau vaiku apsuptyje. Ir darzelio spektakliose vedanciojo vaidmenys gaudavau. Mokykloje (juokinga prisiminti aisku dabar) buvau komjanimo pirmininke.

Ir siaip, gyvenime teko keliu zmoniu bendriju reikalus tvarkyti (buvau arba zmoniu isrinktoji arba reikalo iniciatore), kur aisku bendravimas buvo pagrindinis sekmes kriterijus, nes daznai tekdavo tvarkyti piniginius ir organizacinius reikalus. Ir aplamai draugu stygiaus niekados nejauciau. Tik siaip, isranki labai del zmoniu.
Tu bendraut nesugebi! o jei kitų siusi-pusi tau nepatinka, tai mauk lauk iš čia! nes kitiem tavo nobeliniai atradimai nepatinka ir šiuo atveju dauguma tave veja o nerenka pirmininke!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Papildyta:
QUOTE(Ice @ 2010 05 03, 23:33)
Papildyta:
as tai geriau pasidziaugsiu, ka man tevai pasakojo...
kad mano maziaus zodynas po truputuka pleciasi. netaisyklingi tie zodziai dar, bet jau sis tas i panasumo puse
sake, jau vaikas ivardina nuotraukoje: tete, mama, ats (as)
vakare eina miegoti ir rengiasi "pajama" (pizama)
kur Jonukas eina is darzelio? atsako: "mamo" (namo)
paklausus kazko, ar nori, atsako "nenoju" (seniau rekdavo bile ka arba neeeeeeee nudavo)
jeigu nori, dar nesako "taip", bet palinkcioja galva, kad tipo "taip"

(seniau i visus klausimus buvo atsakymas ne)
ech, kaip labai as jo pasiilgau
Nu va kaip į naudą vaikui išsiskyrimas

Sveikinu sveikinu sveikinu
Papildyta:
QUOTE(cezi @ 2010 05 04, 20:38)
Tau matyt vėl mėnulio fazės užėjo, kartais labai pasistengus sugebi ir normaliai bendraut, tai kol ši fazė nepraeis pasistenk manęs nekabint, nes aš galiu ir nesusivaldyt
Atrodo vistiek nesusivaldžiau