Įkraunama...
Įkraunama...

Autistukai-12

QUOTE(Sviesioji @ 2010 04 29, 21:00)
Tai juo labiau. Jei ner problemu su sveikata, tai kam save specialiai nuodyti?
Na, nebent labai nori lankytis forume: "Negalią turinčių moterų motinystė".
As nekalbu apie naujagimi ir JO skiepijima. As kalbu apie tai, koki "maista" ir genetika gaus vaisius mamos isciose, kai mama vardan abejotinos kilmes med. ziniu rizikuoja busimo vaiko sveikata ir savo sveikata.

Mes cia, ziuriu, nesusikalbame doh.gif

As juk paskutinese zinutese nekalbejau apie SAVO skiepus, tik - apie vaiku skiepijima unsure.gif As norejau pasakyti, kad as NESU TIKRA, kaip ELGSIUOS, kai turesiu kita vaikuti. Tikrai nesu tikra, nuo ko skiepysiu, nuo ko neskiepysiu, ar skiepysiu, ar apskritai neskiepysiu...

Kas liecia mano skiepus, tai jau viskas OK (jei tai turejai mintyje): isieskojo tevai savo namus, laimei, rado mano vaikystes kortele, atsiunte mano pazyma, kad esu skiepyta ir nuo TBC ir nuo tymu - ir viskas, tuom si istorija ir baigesi.
Atsakyti
QUOTE(Ice @ 2010 04 29, 22:54)

Nu tai gerai, jei viskas gerai del taves.
O del skiepu... As ta savo vaiku daugiau neskiepysiu.
Atsakyti
QUOTE(Ice @ 2010 04 29, 22:54)

Gal gali aki uzmesti kaip medike i http://en.wikipedia....ki/Carnosinemia Ir pasakyt, ar as teisingai supratau, kad ta cernosinemija yra kaip genetinis kazkoks sutrikimas? Ir neturint to sutrikimo, galima carnosine gerti?

Nes as dabar abu vaikus kemsu tuo carnosinu. Mazoji pirma pradejo gert, tai jau siokius tokius rezultatus rodo. O vyresnelis neperseniausiai geria.
Mazajai dabar darysiu pertrauka su carnosine, nes jau baigia 2 menesius gert. Tai pereisim ant kedru aliejaus.
Atsakyti
QUOTE(Ice @ 2010 04 29, 21:40)
Jeeeeeeeeeega, kazda turesime nauja prezidente  thumbup.gif (nors as nieko neturiu pries dabartine)

smile.gif
Aš nelabai tikiu, kad pavyks, esu realistė, tačiau bandyti reikės:)
Papildyta:
QUOTE(Sviesioji @ 2010 04 29, 22:00)
Tai juo labiau. Jei ner problemu su sveikata, tai kam save specialiai nuodyti?
Na, nebent labai nori lankytis forume: "Negalią turinčių moterų motinystė".
As nekalbu apie naujagimi ir JO skiepijima. As kalbu apie tai, koki "maista" ir genetika gaus vaisius mamos isciose, kai mama vardan abejotinos kilmes med. ziniu rizikuoja busimo vaiko sveikata ir savo sveikata.

Ai, na kiekvienam savo prioritetai... Sveikata labiau vertinama kai jos nera, nei kai yra. Kai prasideda lygos, tik tada zmones pradeda GALVOT. As tokia pat...buvau...
Papildyta:
Niu gi ir sovietiniais laikais zmones skiepijo... Ne visiems gi visada su genetika ir aplinkybem pasiseka.  lotuliukas.gif
Beje, tarybiniais laikais bent kazkokie tai idealai buvo. Dabar jau visai jokiu neber...juolab politikoje...

Manau, kad laimingiausi tie žmonės, kurie vadovaujasi principu: "Nors rytoj mirsiu, šiandien sodinu gėles". Kurti, gimdyti ir svajoti niekada nevėlu, reikia gerai pagalvoti tik tuo atveju, jei ruošiesi daryti kažką, dėl ko nuliūdinsi kitus žmones. O jei ruošiesi pradžiuginti pasaulį ir save - pirmyn be jokių "už" ir "prieš".
Papildyta:
QUOTE(Sviesioji @ 2010 04 30, 09:10)
Nu tai gerai, jei viskas gerai del taves.
O del skiepu... As ta savo vaiku daugiau neskiepysiu.

Jūsų valia, tačiau nenorėčiau, kad mūsų vaikai susitiktųsmile.gif

http://www.delfi.lt/...e.d?id=31680791

Tiesiog situacija tokia: mano viena pažįstama, labai pažangi, apsiskaičiusi moteris, besidominti sveiku gyvenimu būdu ir kitokiomis gėrybėmis, prieš dešimtį metų pagimdė fantastišką mergytę. Neskiepijo jos nė vienu skiepu, nors tais laikais dėl to daug kas kraipė galvas ir stebėjosi, pažįstama dalijo interviu...
Šiandien jos mergaitė serga sunkia TBC forma - "prabangiajame" Užupyje užsikrėsti TBC nebuvo sudėtinga. Gaila vaiko, tapusio eksperimento auka.
Kodėl senosios Europos valstybėse skiepai yra privalomi ir į juos žiūrima griežtai? Todėl, kad privalomieji skiepai yra moksliškai pagrįsti, ištirti ir saugūs ir vaikus skiepijanti mama jaučia atsakomybę ne tik už vaiko, bet ir už visuomenės sveikatą - kad susirgęs vaikas netaptų viruso nešiotoju ir neapkrėstų kitų vaikų.
Gaila, kad LT dažnai yra manoma, kad "pasaulis - tai aš ir mano vaikai". Deja, prieš ką nors darant, reikėtų pasitikrinti sartriškuoju klausimu: "O kas būtų, jei taip imtų elgtis visi?"
Gali būti, kad mano vaiko sutrikimą lėmė skiepai - didelė tikimybė. Tačiau dukra irgi gauna visus privalomus skiepus plius skiepysiu nuo erkinio encefalito (sūnus paskiepytas). Viena vertus, žaibas du kartus į tą pačią vietą netrenkia (nors dukrai irgi atranda autizmo bruožų, tačiau dar anksti ką nuspręsti, ji dar labai maža), kita vertus, nėra atlikta rimtų mokslinių tyrimų, pagrindžiančių skiepų žalą.
Daug labiau negu skiepai kenkia mobilieji telefonai. O kas iš čia esančių mamyčių vardan vaikų sveikatos atsisakė mobiliojo dar nėštumo metu, kaip reikėtų padaryti? Aš irgi ne išimtis...
Atsiprašau, jei pasirodžiau kategoriška.
Atsakyti
QUOTE(Viva_la_vita @ 2010 04 30, 11:10)
smile.gif
Manau, kad laimingiausi tie žmonės, kurie vadovaujasi principu: "Nors rytoj mirsiu, šiandien sodinu gėles".

Labai patiko posakis. Dievinu tokius žmones.
Atsakyti
QUOTE(maliukas @ 2010 04 30, 11:33)
Labai patiko posakis. Dievinu tokius žmones.

Cia as. lotuliukas.gif
Atsakyti
smile.gif
Papildyta:
Manau, kad laimingiausi tie žmonės, kurie vadovaujasi principu: "Nors rytoj mirsiu, šiandien sodinu gėles". Kurti, gimdyti ir svajoti niekada nevėlu, reikia gerai pagalvoti tik tuo atveju, jei ruošiesi daryti kažką, dėl ko nuliūdinsi kitus žmones. O jei ruošiesi pradžiuginti pasaulį ir save - pirmyn be jokių "už" ir "prieš".
Papildyta:

Tiesiog situacija tokia: mano viena pažįstama, labai pažangi, apsiskaičiusi moteris, besidominti sveiku gyvenimu būdu ir kitokiomis gėrybėmis, prieš dešimtį metų pagimdė fantastišką mergytę. Neskiepijo jos nė vienu skiepu, nors tais laikais dėl to daug kas kraipė galvas ir stebėjosi, pažįstama dalijo interviu...
Šiandien jos mergaitė serga sunkia TBC forma - "prabangiajame" Užupyje užsikrėsti TBC nebuvo sudėtinga. Gaila vaiko, tapusio eksperimento auka.
Kodėl senosios Europos valstybėse skiepai yra privalomi ir į juos žiūrima griežtai? Todėl, kad privalomieji skiepai yra moksliškai pagrįsti, ištirti ir saugūs ir vaikus skiepijanti mama jaučia atsakomybę ne tik už vaiko, bet ir už visuomenės sveikatą - kad susirgęs vaikas netaptų viruso nešiotoju ir neapkrėstų kitų vaikų.
Gaila, kad LT dažnai yra manoma, kad "pasaulis - tai aš ir mano vaikai". Deja, prieš ką nors darant, reikėtų pasitikrinti sartriškuoju klausimu: "O kas būtų, jei taip imtų elgtis visi?"
Gali būti, kad mano vaiko sutrikimą lėmė skiepai - didelė tikimybė. Tačiau dukra irgi gauna visus privalomus skiepus plius skiepysiu nuo erkinio encefalito (sūnus paskiepytas). Viena vertus, žaibas du kartus į tą pačią vietą netrenkia (nors dukrai irgi atranda autizmo bruožų, tačiau dar anksti ką nuspręsti, ji dar labai maža), kita vertus, nėra atlikta rimtų mokslinių tyrimų, pagrindžiančių skiepų žalą.
Daug labiau negu skiepai kenkia mobilieji telefonai. O kas iš čia esančių mamyčių vardan vaikų sveikatos atsisakė mobiliojo dar nėštumo metu, kaip reikėtų padaryti? Aš irgi ne išimtis...
Atsiprašau, jei pasirodžiau kategoriška.

Musu vaikai susitiks ar ne, nepriklauso nuo musu noro/nenoro.
Tikimybe uzsikresti tuberkulioze pasiskiepijus tokia pat, kaip ir nesiskiepijus:
http://www.homosanit..._ar_zalingi_III
http://www.delfi.lt/...php?id=23484980
http://www.afanas.ru/privivki/bcg.htm
http://www.homeoint....ady/donegan.htm
Net patys vakcinos gamintojai raso: "Ši vakcina vartojama apsaugoti nuo tuberkuliozės, bet neužtikrina visiško imuniteto." lotuliukas.gif O kur statistika, a?
O kad paskiepytas vaikas gaus visa puokste sutrikimu po skiepo, tai jau garantuoju 100 proc.
Del ES... Formacija ir politikai visame pasaulyje turi ekonomines naudos is skiepu, vaistu ir t.t. Tad problemos tos pacios VISUR. Jei Lietuvoje zmones masiskai pradet atsisakinet skiepu, nenustebsiu, kad bus ivesta prievarta. Bet kol "aveles" pacios eina i "skerdykla", tai kam prievartauti? lotuliukas.gif Priezastys tos pacios: ekonomine nauda. Patikekit, jusu vaiku sveikata niekam nerupi. schmoll.gif
Del zaibo... Tai jam ir vargintis nereikia... Jus pati atlikot jo darba, dedant savo parasa ant sutikimu del skiepu lapeliu. Deja...as irgi... Tik su tokiu skirtumu, kad as nustojau TAI daryt.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sviesioji: 30 balandžio 2010 - 12:15
QUOTE(Sviesioji @ 2010 04 30, 12:05)

absoliuti nesąmonė
Atsakyti
QUOTE(F @ 2010 04 30, 13:46)
absoliuti nesąmonė

Nu as dar ryt nesiruosiu mirt. lotuliukas.gif Bet geliu jau spejau prisodint. lotuliukas.gif
Mano vadovavimo (ir darbo) kaimynams deka, per 3 metus uzsodinta pieva prie namo: apie 30 medziu ir virs 30 krumu. bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sviesioji: 30 balandžio 2010 - 13:21
QUOTE(Sviesioji @ 2010 04 30, 12:05)

Kuklumo netrūksta. lotuliukas.gif
Atsakyti
smile.gif
Papildyta:
Papildyta:

Daug labiau negu skiepai kenkia mobilieji telefonai. O kas iš čia esančių mamyčių vardan vaikų sveikatos atsisakė mobiliojo dar nėštumo metu, kaip reikėtų padaryti? Aš irgi ne išimtis...Atsiprašau, jei pasirodžiau kategoriška.

Na mano nieštumų metu tokių nė nebuvo, o rezultatas???
Papildyta:
QUOTE(F @ 2010 04 30, 13:46)
absoliuti nesąmonė

pritariu
Papildyta:
QUOTE(Sviesioji @ 2010 04 30, 14:08)
Nu as dar ryt nesiruosiu mirt.  lotuliukas.gif  Bet geliu jau spejau prisodint.  lotuliukas.gif
Mano vadovavimo (ir darbo) kaimynams deka, per 3 metus uzsodinta pieva prie namo: apie 30 medziu ir virs 30 krumu.  bigsmile.gif

O kas čia bendro tarp to ką pasakei ir to posakio???????
Tu jo esmės visiškai nesupranti (beje jau nepirmo)
Papildyta:
QUOTE(F @ 2010 04 29, 02:31)
Labas vakaras. Seniai lankiausi, žiūriu, kas čia naujo. Matau, Sviesioji okupavo temą kaip reikiant, neatsibodo dar? Mano šeimoj tai buvo bėdų, bet dabar manau, labai krūtas dalykas tas autizmas. Nei stipriausi vaistai, nei psichoterapija, nei mirties baimė negali išmušt obsesijų smile.gif Visokie belaisviai kankiniai galėtų pavydėti tokio užsispyrimo.

ko jau ko bet užsispyrimo tai tikrai netrūksta, gaila kad netinkamose situacijose užsispiria verysad.gif

O kaip tavo mokslai? įveikiai baimes?
Atsakyti
Sveikos, kantriosios, mielosios mamytės. Noriu Jūsų vaikučiams padovanoti fotosesiją. Esu Klaipėdoje, 100 km aplink atvažiuosiu, jei jums patiks mano nuotraukos, rašykite AZ, skambinkite 8686 64622, duosiu nuorodas į mano fotoalbumus. Primenu, kad fotografuočiau nemokamai.
Visas su Mamos diena 4u.gif
Atsakyti