QUOTE(Ice @ 2010 04 29, 21:40)
Jeeeeeeeeeega, kazda turesime nauja prezidente

(nors as nieko neturiu pries dabartine)

Aš nelabai tikiu, kad pavyks, esu realistė, tačiau bandyti reikės:)
Papildyta:
QUOTE(Sviesioji @ 2010 04 29, 22:00)
Tai juo labiau. Jei ner problemu su sveikata, tai kam save specialiai nuodyti?
Na, nebent labai nori lankytis forume: "Negalią turinčių moterų motinystė".
As nekalbu apie naujagimi ir JO skiepijima. As kalbu apie tai, koki "maista" ir genetika gaus vaisius mamos isciose, kai mama vardan abejotinos kilmes med. ziniu rizikuoja busimo vaiko sveikata ir savo sveikata.
Ai, na kiekvienam savo prioritetai... Sveikata labiau vertinama kai jos nera, nei kai yra. Kai prasideda lygos, tik tada zmones pradeda GALVOT. As tokia pat...buvau...
Papildyta:
Niu gi ir sovietiniais laikais zmones skiepijo... Ne visiems gi visada su genetika ir aplinkybem pasiseka.
Beje, tarybiniais laikais bent kazkokie tai idealai buvo. Dabar jau visai jokiu neber...juolab politikoje...
Manau, kad laimingiausi tie žmonės, kurie vadovaujasi principu: "Nors rytoj mirsiu, šiandien sodinu gėles". Kurti, gimdyti ir svajoti niekada nevėlu, reikia gerai pagalvoti tik tuo atveju, jei ruošiesi daryti kažką, dėl ko nuliūdinsi kitus žmones. O jei ruošiesi pradžiuginti pasaulį ir save - pirmyn be jokių "už" ir "prieš".
Papildyta:
QUOTE(Sviesioji @ 2010 04 30, 09:10)
Nu tai gerai, jei viskas gerai del taves.
O del skiepu... As ta savo vaiku daugiau neskiepysiu.
Jūsų valia, tačiau nenorėčiau, kad mūsų vaikai susitiktų
http://www.delfi.lt/...e.d?id=31680791
Tiesiog situacija tokia: mano viena pažįstama, labai pažangi, apsiskaičiusi moteris, besidominti sveiku gyvenimu būdu ir kitokiomis gėrybėmis, prieš dešimtį metų pagimdė fantastišką mergytę. Neskiepijo jos nė vienu skiepu, nors tais laikais dėl to daug kas kraipė galvas ir stebėjosi, pažįstama dalijo interviu...
Šiandien jos mergaitė serga sunkia TBC forma - "prabangiajame" Užupyje užsikrėsti TBC nebuvo sudėtinga. Gaila vaiko, tapusio eksperimento auka.
Kodėl senosios Europos valstybėse skiepai yra privalomi ir į juos žiūrima griežtai? Todėl, kad privalomieji skiepai yra moksliškai pagrįsti, ištirti ir saugūs ir vaikus skiepijanti mama jaučia atsakomybę ne tik už vaiko, bet ir už visuomenės sveikatą - kad susirgęs vaikas netaptų viruso nešiotoju ir neapkrėstų kitų vaikų.
Gaila, kad LT dažnai yra manoma, kad "pasaulis - tai aš ir mano vaikai". Deja, prieš ką nors darant, reikėtų pasitikrinti sartriškuoju klausimu: "O kas būtų, jei taip imtų elgtis visi?"
Gali būti, kad mano vaiko sutrikimą lėmė skiepai - didelė tikimybė. Tačiau dukra irgi gauna visus privalomus skiepus plius skiepysiu nuo erkinio encefalito (sūnus paskiepytas). Viena vertus, žaibas du kartus į tą pačią vietą netrenkia (nors dukrai irgi atranda autizmo bruožų, tačiau dar anksti ką nuspręsti, ji dar labai maža), kita vertus, nėra atlikta rimtų mokslinių tyrimų, pagrindžiančių skiepų žalą.
Daug labiau negu skiepai kenkia mobilieji telefonai. O kas iš čia esančių mamyčių vardan vaikų sveikatos atsisakė mobiliojo dar nėštumo metu, kaip reikėtų padaryti? Aš irgi ne išimtis...
Atsiprašau, jei pasirodžiau kategoriška.