Įkraunama...
Įkraunama...

Dekupažas 40

QUOTE(Mildusia :> @ 2010 04 02, 19:01)
Labai reikia Jūsų pagalbos. Bandau daryti sages dekupažo technika. Naudoju Antik I ir Antik II priemones. Suskilinėja... O kad matytųsi įskilimai, rašo, kad reikia įtrinti patina. Kol dar jos neturėjau pabandžiau įtrinti paprastu baltu akrilu, greitai nuvalius įskilimai paryškėja, tačiau paveikslėlis tampa ne toks ryškus, ten kur skilimo nėra, galvojau vadinasi tinka tik patina. Šiandien nusipirkau patinos SilverCity... Tačiau jos užtepus ir greitai nuvalius sugadinau darbą, įskilimai aišku išryškėjo, bet pats paveisliukas susidrumstė... Tapo nebešvarus... Ką kaip išryškinti įtrukimus nesugadinus pačio paveiksliuko?

Čia patina

user posted image

sveika
Matau kad niekas vis dar neatsako, tad pabandysiu paaiškinti kur problema smile.gif

Tavo foto, kurią įkėlei, nors ir labai neryški - jokiu būdu ne patina, bet Metalic Pasta, ji neskirta dvikomponenčio įtrūkimams užpildyti.

Jei su šia pasta nediduką jos kiekį užtepusi pirštuku patepliosi jau baigto darbelio briauneles (pvz padėkliuko rankenas ar dėžutės kraštelius) - gausis metalo efektas. Vaizdas tikrai gražus. Ji ypatingai greitai džiūsta, ir gana gerai laikosi paviršiuje.
Aišku nusiplauna vandeniu (pradžioje), todėl ir dengiama laku.

Kadangi tokia netinkama priemone pasinaudojai įtrinti dvikomponenčio skaldymą - gavosi ššššššš........ s, nes patina yra skystoka priemonė, dalinai nusivalanti nuo paviršiaus, ir užpildanti įtrūkimus.
Tau labai tiktų porporina - ji yra miltelių pavidale.

Gaila kad SilverCity dirba nekompetentingos pardavėjos, tau pardavusios tikrai brangią priemonę, deja - tau netinkamą šiai konkrečiai paskirčiai... Patina gerokai pigesnė smile.gif

Šis darbeliukas jau sugadintas, bandyk arba plauti ir dekoruoti iš naujo arba susitaikyk ir eksperimentuodama "pažaisk" kas gausis siekiant kaip nors kitaip reanimuoti vaizdą smile.gif Gal ką sau įdomaus ar netikėto atrasi smile.gif
Atsakyti
sveikos dar karteli,
turiu pora klausimeliu :

rinkausi teptuka specializuotoj parduotuvei, skaiciau kad serveteliu klikavimui riek svelnaus. bet man dave paprasta toki baltai geltonu sereliu. visai ne svelnus, juolabiau, dazant jis pradejo mest serius!!!!! ;/
o kai ziurinejau salia tokius rudu/juodu sereliu(man rodos naturalaus plauko) man pasake kad jie kitiem dalykam skirti. tai susimasciau, kaip cia taip? pirkau spec parduotuvei, o isejo va tokia nesamone. kokiais naudojotes jus?
ar tie pigus (vienas uz 3 lt, kitas didesnis uz 8 pirkau) yra prasti? ir reiktu isigyt brangesni daikta?
ir ar serveteliu klijams tinka tik sintetiniu seriu teptukai?

4u.gif
Atsakyti
QUOTE(taša @ 2010 04 06, 15:25)
sveikos dar karteli,
turiu pora klausimeliu :

rinkausi teptuka specializuotoj parduotuvei, skaiciau kad serveteliu klikavimui riek svelnaus. bet man dave paprasta toki baltai geltonu sereliu. visai ne svelnus, juolabiau, dazant jis pradejo mest serius!!!!! ;/
o kai ziurinejau salia tokius rudu/juodu sereliu(man rodos naturalaus plauko) man pasake kad jie kitiem dalykam skirti. tai susimasciau, kaip cia taip? pirkau spec parduotuvei, o isejo va tokia nesamone. kokiais naudojotes jus?
ar tie pigus (vienas uz 3 lt, kitas didesnis uz 8 pirkau) yra prasti? ir reiktu isigyt brangesni daikta?
ir ar serveteliu klijams tinka  tik sintetiniu seriu teptukai?

4u.gif

as skaitau sia tema ir gilinuosi ka pasako labiau pazengusios, bet siuo atveju atsakysiu blush2.gif as naudoju pirstuka klijavimams blush2.gif viska tepu su pirstuku, svelniai svelniai... blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(taša @ 2010 04 06, 15:25)
sveikos dar karteli,
turiu pora klausimeliu :

ir ar serveteliu klijams tinka  tik sintetiniu seriu teptukai?

Servetėlių klijavimui iš esmės gali naudoti bet kokį teptuką..bet visgi geriausiai yra sintetiniai, nes jie švelnūs, nedrasko servetėlės..nu ir šiaip tikrai malonumas su jais dirbti...O tuos pigius teptukus, kuriuos tau įkišo..kiščiau kuo toliau į spintą..arba net į šiukšledėžę...ir pirkčiau sintetinį teptuką (nėra jie tokia brangūs, kai gerai pagalvoji ir sudedi visus už ir prieš - ilgai tarnauja, tikras malonumas dirbti, ir t.t. ir pan.)..
Natūralių šerių tai tikrai nereikia..jie skirti daugiau kokiai akvarelei lieti..ir pan..
Žodžiu dekupaže aš tik už sintetinius teptukus.. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Salne @ 2010 04 06, 15:40)
Servetėlių klijavimui iš esmės gali naudoti bet  kokį teptuką..bet visgi geriausiai yra sintetiniai, nes jie švelnūs, nedrasko servetėlės..nu ir šiaip tikrai malonumas su jais dirbti...O tuos pigius teptukus, kuriuos tau įkišo..kiščiau kuo toliau į spintą..arba net į šiukšledėžę...ir pirkčiau sintetinį teptuką (nėra jie tokia brangūs, kai gerai pagalvoji ir sudedi visus už ir prieš - ilgai tarnauja, tikras malonumas dirbti, ir t.t. ir pan.)..
Natūralių šerių tai tikrai nereikia..jie skirti daugiau kokiai akvarelei lieti..ir pan..

drinks_cheers.gif as irgi tik uz sintetinius..jie juk tinka ne vien klijavimui,bet ir dirbant su akriliniais dazais..as nusiprkau 12 skirtingu storiu teptuku uz 27lt. paskaiciavus,tikrai isejo pigiau nei pirkt po viena.. ax.gif ir dirbti tikrai labai smagu,daug lengviau nei su tais kietais..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo DOLLILYTE: 06 balandžio 2010 - 14:48
QUOTE(Nuotaikinga @ 2010 04 06, 01:25)
sveika
Matau kad niekas vis dar neatsako, tad pabandysiu paaiškinti kur problema smile.gif

Tavo foto, kurią įkėlei, nors ir labai neryški - jokiu būdu ne patina, bet Metalic Pasta, ji neskirta dvikomponenčio įtrūkimams užpildyti.

Jei su šia pasta nediduką jos kiekį užtepusi pirštuku patepliosi jau baigto darbelio briauneles (pvz padėkliuko rankenas ar dėžutės kraštelius) - gausis metalo efektas. Vaizdas tikrai gražus. Ji ypatingai greitai džiūsta, ir gana gerai laikosi paviršiuje.
Aišku nusiplauna vandeniu (pradžioje), todėl ir dengiama laku.

Kadangi tokia netinkama priemone pasinaudojai įtrinti dvikomponenčio skaldymą - gavosi ššššššš........ s, nes patina yra skystoka priemonė, dalinai nusivalanti nuo paviršiaus, ir užpildanti įtrūkimus.
Tau labai tiktų porporina - ji yra miltelių pavidale.

Gaila kad SilverCity dirba nekompetentingos pardavėjos, tau pardavusios tikrai brangią priemonę, deja - tau netinkamą šiai  konkrečiai paskirčiai...  Patina gerokai pigesnė smile.gif

Šis darbeliukas jau sugadintas, bandyk arba plauti ir dekoruoti iš naujo arba susitaikyk ir eksperimentuodama "pažaisk" kas gausis siekiant kaip nors kitaip reanimuoti vaizdą smile.gif Gal ką sau įdomaus ar netikėto atrasi smile.gif

AČIŪ AČIŪ.. :> Pagaliau sulaukiau atsakymo.. tongue.gif Na man pardavė kaip patina, sakau turite patinos, sako turime ir padave šitą.. Po to ir man jau namuose dašuto, kad nieko nebus kai sugadinau darbą ir įtryniau dežutės stalčiukų šonus, atrodė gražiai.. :> Tai jau senai susitaikiau..biggrin.gif darysiu iš naujo..:> O ta porporina, na teko apie j girdėti, bet nežinau kaip ja naudotis, silveryje jau bijau pirkti kad vel ko nepakištų.. O kiek ta porporina kainuoja? :> ir ar ji tinka lakams vandens pagrindu?
Atsakyti
QUOTE(Mildusia :> @ 2010 04 06, 21:51)
AČIŪ AČIŪ.. :> Pagaliau sulaukiau atsakymo..  tongue.gif Na man pardavė kaip patina, sakau turite patinos, sako turime ir padave šitą.. Po to ir man jau namuose dašuto, kad nieko nebus kai sugadinau darbą ir įtryniau dežutės stalčiukų šonus, atrodė gražiai.. :> Tai jau senai susitaikiau..biggrin.gif darysiu iš naujo..:> O ta porporina, na teko apie j girdėti, bet nežinau kaip ja naudotis, silveryje jau bijau pirkti kad vel ko nepakištų.. O kiek ta porporina kainuoja? :> ir ar ji tinka lakams vandens pagrindu?

porporina apie 12-15Lt kainuoja..
zinok man irgi tokia pat patina pardave Silver City(aisku,taibuvo jau senokai..)..tai sugadinau darba... doh.gif bet va,man kai pardave,tai zinojo,kad man reikia dvikomponenciui..matyt tikrai nelabai ka nusimananti pardaveja pardave..
Atsakyti
dėl visa ko, kas turit šitas metalic pastas, tai jomis esu įtrynusi sotile štai šitam darbe, trinti reikia mažais ploteliais, ir pastos perteklių galima nuvalyti spec valikliu, jau esu rekomendavusi jį http://www.ornamenta...o-emulsija.html arba dirbant tikrai greitai ir vaitspiritu.

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lachesė: 06 balandžio 2010 - 22:52
laukiau laukiau pagalbos, taip ir negavau... verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Primadona-A @ 2010 04 06, 14:32)
as skaitau sia tema ir gilinuosi ka pasako labiau pazengusios, bet siuo atveju atsakysiu blush2.gif as naudoju pirstuka klijavimams blush2.gif viska tepu su pirstuku, svelniai svelniai... blush2.gif

o su pirstinem, ar tiesiog?
Papildyta:
QUOTE(Salne @ 2010 04 06, 14:40)
Servetėlių klijavimui iš esmės gali naudoti bet  kokį teptuką..bet visgi geriausiai yra sintetiniai, nes jie švelnūs, nedrasko servetėlės..nu ir šiaip tikrai malonumas su jais dirbti...O tuos pigius teptukus, kuriuos tau įkišo..kiščiau kuo toliau į spintą..arba net į šiukšledėžę...ir pirkčiau sintetinį teptuką (nėra jie tokia brangūs, kai gerai pagalvoji ir sudedi visus už ir prieš - ilgai tarnauja, tikras malonumas dirbti, ir t.t. ir pan.)..

aisku, aciu. bet kad toj parduoyuvei tikrai nemaciau graziu svelniu.visi tokie baisus, man atrodo jie tik ir drasko ta servetele. suradau namie geru svelniu, bet ji meta serius ;////
teks ieskot, arba kol kas pirstuku pabandysiu smile.gif
baigineju viena darba - kai padarysiu ikelsiu, tikiuosi nesugadinsiu:)

Papildyta:
QUOTE(DOLLILYTE @ 2010 04 06, 14:47)
drinks_cheers.gif as irgi tik uz sintetinius..jie juk tinka ne vien klijavimui,bet ir dirbant su akriliniais dazais..as nusiprkau 12 skirtingu storiu teptuku uz 27lt. paskaiciavus,tikrai isejo pigiau nei pirkt po viena.. ax.gif ir dirbti tikrai labai smagu,daug lengviau nei su tais kietais..

o kur pirkot? nes as nerandu niekur geru..

Atsakyti
labai atsiprasau kad tersiu tema, bet noriu pasiulyti knygas "Dekupazo magija" ir "Dekupazas nuo A iki Z" (technikos pazengusiems) knygos naujos 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Šindila @ 2010 04 07, 12:45)
labai atsiprasau kad tersiu tema, bet noriu pasiulyti knygas "Dekupazo magija" ir "Dekupazas nuo A iki Z" (technikos pazengusiems) knygos naujos  4u.gif

pirma turiu, o ieskausi 1001 ideju..
Papildyta:
dar pas men bedele-klausimas:

bandziau sedinima - pratrinimus su zvake.
nudaziau tamsia spalva, patryniau su zvake, ir paskui daziau sviesia spalva. bet pasirodo vieno sluoknsio sviesios spalvos neuzteko, tai paemiau dar karta nudaziau. isejo po zvakes 2 sluoksniai. o kai svitriniu popierium bandziau trinti - niekaip nepasirodo tas pats pirmas tamsus sluoksnis.
ka as blogai dariau?

verysad.gif
Atsakyti