Įkraunama...
Įkraunama...

Dekupažas 40

QUOTE(Vika 12 @ 2010 04 04, 17:34)
O dar šiandien bandžiau daryti su servetėle, tai prasti reikalai, nieko neišėjo  verysad.gif  doh.gif  schmoll.gif  Pirmiausia patepiau dažais (dariau šaukštą , nenorėjau gadinti medinukų, nes su servetėle niekada nebandžiau paveiksliuko daryti, o ir taip jau vieną sugadinau)  doh.gif  tada priklijavau servetėle, užtepiau sendinamojo trūkinėjančio lako, kai išdžiūvo kitos spalvos. Nieko neišejo, žodžiu, eilinį kartą sugadinau. Tai nusivyliau savimi, aš taip žavėjausi ir žaviuosi dekupažu, ir neišeina. verysad.gif  verysad.gif  verysad.gif  O kaip minėjau ruošiausi sesei gimtadienio proga daryti dovaną, abejoju ar kas išeis  verysad.gif  verysad.gif  Gal kas gali pasakyti, ką aš ne taip darau? g.gif  verysad.gif

Koki sendinamaji laka naudojai - vienkomponenti ar dvikomponenti?
Atsakyti
QUOTE(Bjauruska @ 2010 04 04, 18:05)
Koki sendinamaji laka naudojai - vienkomponenti ar dvikomponenti?

O kaip sužinoti jis dvikomponentis ar vienkomponentis? g.gif Aš skaičiau gale etiketėje, ten rašo kad skeldėjantis lakas , ir koks poveikis. O taip pavadintas "Skeldėjantis lakas" antikinis , įtrūkusių dažų efektas ax.gif O viską perskaičiau, apie dvikomponenčius ir vienkomponenčius nieko nerašo. schmoll.gif
Atsakyti
Matomai bus vienkomponentis,
papasakok plačiau ką ir kaip darai, nes iš tokio aprašymo ne labai aišku. Pasistengsime padėti
Atsakyti
QUOTE(Raseleb @ 2010 04 04, 19:15)
Matomai bus vienkomponentis,
papasakok plačiau ką ir kaip darai, nes iš tokio aprašymo ne labai aišku. Pasistengsime padėti

Paėmiau šaukštą ir jį visą padengiau raudonai smile.gif (norėjau, kad būtų juodi įtrūkimai , netyčia sumaišiau, bet nieko, pamaniau bus raudoni įtrūkimai) , tada kai išdžiuvo iškirpau servetėlės motyvą, ir klijavau (tepiau iš centro į šonus, kaip kažkas minėjo. Bet tas klijavimas, irgi nelabai išėjo, servetėlę kai atskyriau tai lengvai plyšta. Tada padengiau tuo įtrūkinėjančių laku, išdžiuvo ir nudažiau juodai. Po truputį atsiranda raudoni įtrūkimai. (Tą kur dariau su servetėle sugadinau, tai dariau poto paprastai be jos, vis tiek jau sugadinau) Ir džiūna.
Taip nusiminiau, nes tokie visų gražūs darbai, o man nė velnio neišeina verysad.gif doh.gif schmoll.gif
Papildyta:
O kuo skiriasi vienkomponentis nuo dvikomponenčio? Nes aš visas dekupažui priemones pirkau pirmą kartą, išskyrus dažus. Tą skeldėjantį laką pirkau pirmą kartą, mokėjau 40 lt, pardavėja sakė kad jis labai geras. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Vika 12 @ 2010 04 04, 19:54)
Paėmiau šaukštą ir jį visą padengiau raudonai  smile.gif  (norėjau, kad būtų juodi įtrūkimai , netyčia sumaišiau, bet nieko, pamaniau bus raudoni įtrūkimai) , tada kai išdžiuvo iškirpau servetėlės motyvą, ir klijavau (tepiau iš centro į šonus, kaip kažkas minėjo. Bet tas klijavimas, irgi nelabai išėjo,  servetėlę kai atskyriau tai lengvai plyšta. Tada padengiau tuo įtrūkinėjančių laku, išdžiuvo ir nudažiau juodai. Po truputį atsiranda raudoni įtrūkimai. (Tą kur dariau su servetėle sugadinau, tai dariau poto paprastai be jos, vis tiek jau sugadinau) Ir džiūna.
  Taip nusiminiau, nes tokie visų gražūs darbai, o man nė velnio neišeina  verysad.gif  doh.gif  schmoll.gif
Papildyta:
O kuo skiriasi vienkomponentis nuo dvikomponenčio? Nes aš visas dekupažui priemones pirkau pirmą kartą, išskyrus dažus. Tą skeldėjantį laką pirkau pirmą kartą, mokėjau 40 lt, pardavėja sakė kad jis labai geras. smile.gif

Jei norėjai, kad įtrūkimai būtų raudoni, reikia: nudažyti pagrinda raudonai, leisti išdžiūti. Tada tepi sendintojo laką viena kryptimi, kai išdžiūna tepi priešinga kryptimi nei tepei sendintoją laką teptuku ar kempinėle ar voleliu kita norima dažų spalva. Ir tik tada kai pilnai išdžiūna galima klijuoti servetėlės motyvą.

Jei klijuosi servetėlę ant juodos spalvos tai nieko nesimatys, servetėlė klijuojama ant šviesaus pagrindo.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Raseleb: 04 balandžio 2010 - 19:19
QUOTE(Raseleb @ 2010 04 04, 20:17)
Jei norėjai, kad įtrūkimai būtų raudoni, reikia: nudažyti pagrinda raudonai, leisti išdžiūti. Tada tepi sendintojo laką viena kryptimi, kai išdžiūna tepi priešinga kryptimi nei tepei sendintoją laką teptuku ar kempinėle ar voleliu kita norima dažų spalva. Ir tik tada kai pilnai išdžiūna galima klijuoti servetėlės motyvą.

Jei klijuosi servetėlę ant juodos spalvos tai nieko nesimatys, servetėlė klijuojama ant šviesaus pagrindo.

Ačiū labai, nežinojau dėl priešingų krypčių .Tai servetėlę reikia pasirodo klijuoti jau po visų dažymų blush2.gif
Turiu specialiai nusipirkusi bambukinę lėkštę , noriu pradėti, bet bijojau kolkas, kad sugadinsiu blush2.gif
O jeigu sagę daryti ant modelino, tai dabar reikia vadovautis tą pačia darbo eiga, kurią dabar aprašėte? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Vika 12 @ 2010 04 04, 20:31)
Ačiū labai, nežinojau dėl priešingų krypčių .Tai servetėlę reikia pasirodo klijuoti jau po visų dažymų blush2.gif
Turiu specialiai nusipirkusi bambukinę lėkštę , noriu pradėti, bet bijojau kolkas, kad sugadinsiu blush2.gif
O jeigu sagę daryti ant modelino, tai dabar reikia vadovautis tą pačia darbo eiga, kurią dabar aprašėte? smile.gif

Priešingomis kryptimis reikia tepti jei naudoji vienkomponentį laką.

Naudojant dvikomponentį laką yra visai kitaip.
Atsakyti
Atsakyti
QUOTE(Vika 12 @ 2010 04 04, 20:54)

Nėra skirtumo ant kokio pagrindo darai, jei naudosi šį sendinimo laką, tai taip kaip aprašyta
Papildyta:
Tik stenkis nepadauginti sendintojo lako, nes jei bus nedidelė segė, o įtrūkiai bus stambūs tai gali ne kaip atrodyti
Atsakyti
QUOTE(Raseleb @ 2010 04 04, 21:00)
Nėra skirtumo ant kokio pagrindo darai, jei naudosi šį sendinimo laką, tai taip kaip aprašyta
Papildyta:
Tik stenkis nepadauginti sendintojo lako, nes jei bus nedidelė segė, o įtrūkiai bus stambūs tai gali ne kaip atrodyti

Ačiū, o kur jus perkate užsegimus? Kokio tipo perkate grandinėles? Medžiagines ar metalines? blush2.gif ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Vika 12 @ 2010 04 04, 21:35)
Ačiū, o kur jus perkate užsegimus? Kokio tipo perkate grandinėles? Medžiagines ar metalines? blush2.gif  ax.gif

Aš pati nedarau segių, bet kiek žinau užsegimų yra mezginių, siūlų parduotuvėse. Dekupažo priemonėmis prekiaujančiose parduotuvėse taip pat yra.
Atsakyti
Apie dvikomp. laka gali pasižiūrėti čia.. :> Čia yra retro:

http://www.artmanija...-2-x-100ml.html

O čia antik (aš jį naudoju)

http://www.artmanija...2-x-100ml-.html

O čia apie vienkomp. ir šiaip naudinga info:

http://www.decoartele.lt/?id=4

Kodėl man niekas nepataria del įtrukimo paryškinimo...  verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mildusia :>: 04 balandžio 2010 - 23:22