Pritariu dėl natūralumo
Atsiprašau, kad ne į temą, bet gal pravers vis gi bandysiu dekupažuoti su kažkokiais klijais, parašyta, non toxic...
Natūralūs DAŽAI
Ochros spalva: 4 puodeliai raudonųjų svogūnų lukštų. Kiaušinius virti
pusvalandį arba valandą. Priklausomai nuo laiko, kiaušiniai įgaus skaisčiai
raudoną arba tamsiai vyšninį atspalvį.
Aukso spalva: į karštą vandenį įberti 2 - 3 šaukštus geltonojo imbiero
miltelių, užvirinti, kad spalva būtų intensyvesnė.
Rožinė spalva: išvirtus kiaušinius pamerkti į spanguolių arba raudonųjų
burokėlių sultis.
Violetinė spalva: į karštą vandenį pamerkti žibuoklių žiedų ir palaikyti
pernakt. Jei į vandenį įpilti šiek tiek citrinų sulčių, kiaušiniai
nusidažys levandų spalva.
Mėlyna spalva: dvi smulkiai pjaustytos raudonųjų kopūstų galvos, 500 ml
vandens ir 6 šaukštai baltojo acto. Šiame skystyje per naktį pamirkyti
kiaušiniai įgaus tamsiai mėlyną atspalvį.
Žalia spalva: į mišinį, skirtą violetinei spalvai gauti, įberti šaukštelį
sodos arba išvirti kiaušinius su špinatais.
Levandų spalva: užmerkti kiaušinius raudonųjų vynuogių sultyse.
Pasteliniai atspalviai: švelniai rožinę ir žydrą spalvą gausite įtrynę
kiaušinių lukštus sauja mėlynių arba spanguolių.
Smėlio spalva: 4 puodeliai geltonųjų svogūnų lukštų. Virinti pusvalandį
arba valandą. Spalvos intensyvumas priklausys nuo lukštų kiekio ir virinimo
laiko.
Tamsiai ruda spalva: išvirti kiaušinius 250 ml kavos.
QUOTE(Vika 12 @ 2010 04 03, 13:08)
Todėl aš ir neperku jokių dažų kiaušiniams Bet tik , kad jau atsibodo ta pati ruda monotoniška spalva. O kaip galima būtų dar gražiai išpuošti tuos kiaušinius velykoms, kad būtų ir gražu ir sveika - sunku.
Aš "paradiškai" dažiau išsiurbtus, o valgymui dažysim su svogūnais ir burokėliais, dar kokį lapą privynioju, tai visokių fainų raštų išeina.
QUOTE(Žuvelė @ 2010 04 03, 13:30)
Pritariu dėl natūralumo
Atsiprašau, kad ne į temą, bet gal pravers vis gi bandysiu dekupažuoti su kažkokiais klijais, parašyta, non toxic...
Ačiu!!! Tikrai pravers reikės išmėginti:) Pridėsiu ir dažymą kava į savo repertuarą
O non-toxic reiškia ne tai, kad galima dirbti uždaroj patalpoj? Etiketėj turėtų būti parašyta, ką daryti nurijus. Jeigu yra tokia eilutė "patekus į burną ar akis išplauti tekančiu vandeniu ir skubiai kreiptis pas gydytoją", aš nerizikuočiau su maistu.
Ech, nerizikuosiu
dažysiu su mėlynėmis ir kava
dažysiu su mėlynėmis ir kava
QUOTE(panelė Prym @ 2010 04 03, 15:00)
Aš "paradiškai" dažiau išsiurbtus, o valgymui dažysim su svogūnais ir burokėliais, dar kokį lapą privynioju, tai visokių fainų raštų išeina.
Ačiu!!! Tikrai pravers reikės išmėginti:) Pridėsiu ir dažymą kava į savo repertuarą
O non-toxic reiškia ne tai, kad galima dirbti uždaroj patalpoj? Etiketėj turėtų būti parašyta, ką daryti nurijus. Jeigu yra tokia eilutė "patekus į burną ar akis išplauti tekančiu vandeniu ir skubiai kreiptis pas gydytoją", aš nerizikuočiau su maistu.
Žinoma, kad negalima su tokiais dažyti, nes poto teks juos valgyti
O gal galite pasakyti ką jus turėjote omenyje "Aš "paradiškai" dažiau išsiurbtus" ?
Papildyta:
QUOTE(Žuvelė @ 2010 04 03, 15:28)
Ech, vėlgi naujas būdas Gal galite truputį plačiau apie dažymą su mėlynėmis ar kava?
Tai gi jau įdėjau viršui
QUOTE(Vika 12 @ 2010 04 03, 15:29)
Papildyta:
Ech, vėlgi naujas būdas Gal galite truputį plačiau apie dažymą su mėlynėmis ar kava?
QUOTE(Vika 12 @ 2010 04 03, 14:29)
O gal galite pasakyti ką jus turėjote omenyje "Aš "paradiškai" dažiau išsiurbtus" ?
Paradiškai - tai tie kiaušiai, kurie puošia stalą. Kiekvienais metais dažydavau kelis chemija ir paskui išmesdavau. Šiemet nusprendžiau, kad gana gerą daiktą gadint, kiaušus išsiurbiau, išsikepiau kiaušinienę, o lukštą nudekupažinau. O valgymui visada darom su svogūnais. Tik tie išsiurbti kai kas ikeliavo darželin darbeliams, kai kas neatlaikė intensyvios dukros "pagalbos", liko vienas, kurio prisakyta niekam nė pirštu neliest, nes mano gražiausias velykaitis. Dar kitus lipdžiau iš popieriaus masės, ir pirktinius plastmasinius apnėrinėjau ir dekupažinau. Bet tas vienintelis išlikęs išsiurbtasis vis tiek mano mylimiausias, nes tikras kiaušas
QUOTE(panelė Prym @ 2010 04 03, 15:47)
Paradiškai - tai tie kiaušiai, kurie puošia stalą. Kiekvienais metais dažydavau kelis chemija ir paskui išmesdavau. Šiemet nusprendžiau, kad gana gerą daiktą gadint, kiaušus išsiurbiau, išsikepiau kiaušinienę, o lukštą nudekupažinau. O valgymui visada darom su svogūnais. Tik tie išsiurbti kai kas ikeliavo darželin darbeliams, kai kas neatlaikė intensyvios dukros "pagalbos", liko vienas, kurio prisakyta niekam nė pirštu neliest, nes mano gražiausias velykaitis. Dar kitus lipdžiau iš popieriaus masės, ir pirktinius plastmasinius apnėrinėjau ir dekupažinau. Bet tas vienintelis išlikęs išsiurbtasis vis tiek mano mylimiausias, nes tikras kiaušas
Aišku, ačiū
Sakykit prašom mamytės kuo skiriasi ryžinės servetėlės, nuo 3D servetėlių Nes kaip matau tai kaina žymiai skiriasi nuo paprastų
QUOTE(Vika 12 @ 2010 04 03, 00:02)
Ačiū labai, mane labai domino iš ko pagamintas pagrindas O skylutę iškarto perveriate, kad būtų galima įverti kažkokią vielutę. (Bet va dar norėjau paklausti, ką jus renkatės ir kur perkatės tas vielutes, kad pakabinti ant kaklo, o jeigu tai yra sagė, tai kaip su užsegimu? ) O dėl paveikslėliu, tai printerį turiu, bet aš galvojau, kad net kai atspausdini ir palauki kol išdžius, bet įdėjus į vandenį spalvos neišnyks, nesusimaišys?) Jus tą paveiksliuką pamirkote 15 min ir poto klijuojate, bet spausdinate ant foto popieriaus ar paprasto?
Atsiprašau, jeigu labai jus supykdžiau su savo kvailais klausimais Bet kitaip neišmoksiu niekad gražių darbų pasigaminti.
Atsiprašau, jeigu labai jus supykdžiau su savo kvailais klausimais Bet kitaip neišmoksiu niekad gražių darbų pasigaminti.
Taip, skylutę padarau iškarto su adata, kol modelinas dar neišdžiūna. Visus užsegimus ir kitus dalykus perku siūlų atelje, ten yra visko..:> Na printeris turi buti liktai lazerinis o ne rašalinis, tada neišsilieja. Naudoju paprasta popierių. Tai kad ir mano čia pirmieji darbai..
QUOTE(Mildusia :> @ 2010 04 03, 23:41)
Taip, skylutę padarau iškarto su adata, kol modelinas dar neišdžiūna. Visus užsegimus ir kitus dalykus perku siūlų atelje, ten yra visko..:> Na printeris turi buti liktai lazerinis o ne rašalinis, tada neišsilieja. Naudoju paprasta popierių. Tai kad ir mano čia pirmieji darbai..
Ačiū labai Dekupažui turiu visas priemones ,tik modelino neturiu, dabar eisiu pirkti
O dėl printerio turiu du, vienas kuris spausdina ir kopijuoja yra rašalinis(spalvotas), o kitas (nespalvotas) lazerinis Bet gaila tik spalvotų paveikslėlių negalėsiu atsispausdinti
Dar kartelį Labas visoms (tikiuosi dar neatsibodau su "dekupažiniais" klausimais)
Norėjau jūsų paprašyti pagalbos, gal kas turite įdėjų? Taigi, mano sesers gimtadienis jau ateinantį penktadienį (balandžio 9d) , noriu jai pagaminti kažką , ir kad tas daiktas būtu "dekupažuotas"
Jei labai patinka papuošalai, kaip ir kiekvienai merginai ar moteriai Tai norėčiau gal kokią sagę padaryti, ar kokį kabantį pakabuką, auskarus? Noriu, kad dovana būtų daryta mano rankomis, o ne pirktinė, jokiais būdais..
Tik yra viena bėda, dekupažu susidomėjau visai neseniai, ir pirmąjį darbelį padariau taip pat neseniai, ir tas neper gražiausias buvo.
Gal turite kokių idėjų? Norėčiau pagaminti papuošalą, bet nemoku, kaip pagaminti sagę?
Labai laukiu pagalbos, ir dėkoju iš anksto
Norėjau jūsų paprašyti pagalbos, gal kas turite įdėjų? Taigi, mano sesers gimtadienis jau ateinantį penktadienį (balandžio 9d) , noriu jai pagaminti kažką , ir kad tas daiktas būtu "dekupažuotas"
Jei labai patinka papuošalai, kaip ir kiekvienai merginai ar moteriai Tai norėčiau gal kokią sagę padaryti, ar kokį kabantį pakabuką, auskarus? Noriu, kad dovana būtų daryta mano rankomis, o ne pirktinė, jokiais būdais..
Tik yra viena bėda, dekupažu susidomėjau visai neseniai, ir pirmąjį darbelį padariau taip pat neseniai, ir tas neper gražiausias buvo.
Gal turite kokių idėjų? Norėčiau pagaminti papuošalą, bet nemoku, kaip pagaminti sagę?
Labai laukiu pagalbos, ir dėkoju iš anksto
O dar šiandien bandžiau daryti su servetėle, tai prasti reikalai, nieko neišėjo Pirmiausia patepiau dažais (dariau šaukštą , nenorėjau gadinti medinukų, nes su servetėle niekada nebandžiau paveiksliuko daryti, o ir taip jau vieną sugadinau) tada priklijavau servetėle, užtepiau sendinamojo trūkinėjančio lako, kai išdžiūvo kitos spalvos. Nieko neišejo, žodžiu, eilinį kartą sugadinau. Tai nusivyliau savimi, aš taip žavėjausi ir žaviuosi dekupažu, ir neišeina. O kaip minėjau ruošiausi sesei gimtadienio proga daryti dovaną, abejoju ar kas išeis Gal kas gali pasakyti, ką aš ne taip darau?