QUOTE(vilite9 @ 2010 06 16, 13:06)
Na va ir mums siandiena paskyre kompiuterine tomografija ir as labai pergyvenu del to, kad gali pakenkti, bet nedaryti irgi baisu, o jeigu praziopsosi kazka negero... Taigi kogiaro teks sutikti, tik man baisoka kad mano maziukas dar labai mazas, dar 7 men. neturime... Gal galite pasidalinti patirtimi kokio amziaus buvo jusu vaikuciai kai darete kompiuterine tomografija?
o gal galima rinkti magnetini rezonansa? kai kuriem tyrimam tinak abu budai.
maniskis buvo 2 metuku kai pirma kart dare, irgi klizmute padare su migdomaisiaisir viskas, paskui iskart atigavo, buvo kiek piktas, norejo eiti, bet kojos nelaike - prisijuokem saldziai is jo, nes labai juokingai atrode, pamylejom, paciuciavom ir viskas baigta.
Papildyta:
QUOTE(mama Danutė @ 2010 03 24, 10:13)
Neįsivaizduoju, kaip rentgeno nuotraukos gali išspręsti elgesio problemas? Jei nėra būtino reikalo, tai patarčiau neskubėti su tyrimu, spėsit bet kada, juk gyvybei pavojaus nėra? Prieš keletą metų pati buvau tokioj pat situacijoj - vienam daktarui pasivaideno epilepsija - bangas encefalogramoj kažkokias rado, parašė diagnozę ir jau visi kiti daktarai į tą kelių metrų paklodę net nežiūrėjo, vienas parašė ir viskas visiems aišku. Norėjo guldyt į Klinikas ir paskyrė tomogramą. Labai ilgai nesiryžau ir svarsčiau ką daryti, todėl ir jus puikiai suprantu. Ieškojau visokiais būdais info apie tomogramas - radiacijos gauna tiek, kiek nuo 200 paprastų nuotraukų. Mano nuomone vaikus į rentgeną daktarai kiša be jokio būtino reikalo, va matot - sinusito nėra, plaučių uždegimo nėra ir t.t. Žodžiu mes šeimos taryboj nusprendėm vaiko į rentgeną nekišti - kam švitinti vaiko smegenis, kai pats jų augimas, kas dabar gali pasakyti, kaip tas tyrimas atsilieps po 10 ar 20 metų. Ieškokit protingo gydytojo, nepasikliaukit vienu ar dviem.
elgesys gali kisti del auglio/dariniu/skysciu/kt. galvoje - bet nereiskia, kad tai ten butinai turi buti. Cia jau daktarai turetu paaiskinti. Reikia keliu daktaru nuomones, patiems dometis labai. Koks nors nezymus dalykas gali reiksti kazkokia liga. Tevai turi stebeti vaika. O jei jau ligonineje bunate - klausinekite daktaru issijuose, sesutes kontroliuokit, nes kai kurios net vaistu, buna, suleisti nemoka arba ateina ir klausia kokius jums vaistus leisti... oi kiek pripasakoti galiu... apie vaiko liga turi zinoti tiek pat kiek daktaras. Todel jei tik nustato diagnoze - pirmyn i studijas ir "patarinekite" daktaram kokiu tyrimu reikia.
Bet geriau nesirkite - SVEIKATOS