Įkraunama...
Įkraunama...

** Šiauliečiai stato svajonių namus **

QUOTE(laimingas @ 2010 03 09, 21:20)
Iskilo toks klausimukas: ar verta garaze daryti langa....   blink.gif
Kazkaip suskaiciavau savo langu m2 (43 m2) ir man ju kaip ir per daug pasidere... Tai ir galvoju ar mazint langu m2 ar nemazint.... Tai pirmiausia akys nukrypo i garaza... Juk vistiek isedant i masina ir issedant is masino reikes garaze sviesa ijungt...  g.gif

Pas mane bus garaze langas. Ir nemenkas. Nezinau ar garaze privalomas langas,bet zinau kad katilineje su dujiniu pecium tai tikrai privalomas del sprogimo. Ir langas ne betkoks,o tam tikro ploto,tad ir gavosi du tokiepat langai ant vienos sienos. katilinej ir garaze. Seip man dar yra ideja kilusi garaze pasidaryti vedinimo sistema kaip autoservise. Esate mate,jei jie uzkuria masina,uzmeta ant ismetimo vamzdio gofruota (kaip cia pasakius g.gif ) slanga ir visos ismetamos dujos siurbiamos per ja lauk kol masina pasyla. bigsmile.gif

O langu nemenkai pas tave smile.gif As paskaiciavau pas mane bus 35m2
Atsakyti
QUOTE(giedre.v @ 2010 03 09, 18:25)
labai graziu tvoru ir varteliu uzmaciau, netgi kazkas panasaus i mano pvz buvo  wub.gif aciu, uzsisaugojau. o gal zinai nors orientacines kainas siu gaminiu?

Deja, kainu dar neuzsiklausiau. Bet zmogus, kuris man juos prirode pats tokius gaminius gamino ilga laika (imone turi), bet kai pradejo ivezineti panasius gaminius, tai nebeapsimoka jiems. Tai jis man aiskino, kad kaina uz kalvisko yra stipriai mazesne...
Atsakyti
Pas musu kaimynus maciau vietoj langu garaze yra imuryti tose angose stiklo blokeliai. Tik ar cia jie taupe, ar toks sumanymas - bala zino...
Atsakyti
na musu langas dvivieciame garaze nera labai didelis, bet pro ji ieinancios sviesos pilnai pakanka garaze, sviesos papildomai tikrai jungti nereikia (jeigu aisku ne sutema lauke jau smile.gif ) Ir apskritai, kartais ir vasara sugalvoji praverti ar pan. Del priesgaisriniu reikalavimu nebepamenu... Zodziu nedidelis langiukas (bent jau apie 1m2) tikrai nepamaisys, nera cia ko ir galvoti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Bitute555: 09 kovo 2010 - 21:22
QUOTE(Rendi @ 2010 03 09, 18:09)
osb plokstes irgi galima sunaudoti, ir prie stogo ir pan. kadangi jas dar su plevele dengem, kad neapliptu betonas, tai irgi pritaikysim jas kur reiks. 4u.gif

Mes dareme is lentu.

dabar rentos arba trumpesni galai dar tebenaudojami. kaip sakant nusimetymu labai mazai.
Pradzioje galvojau nuomotis, bet kai paskaiciavau, kad ta nuoma (gal del laikotarpio ir apsirinkau, bet..) vos ne ta pacia kaina kainuoja kaip ir mediena, tai mastyti nebebuvo ko, nes is nuomojamu nera likutines vertes thumbup.gif

OSB3 gave dregmes ispampsta, tai kazkur kaip gera medziaga bus sunku panaudoti.
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2010 03 09, 20:51)
Pas mane bus garaze langas. Ir nemenkas.  Nezinau ar garaze privalomas langas,bet zinau kad katilineje su dujiniu pecium tai tikrai privalomas del sprogimo. Ir langas ne betkoks,o tam tikro ploto,tad ir gavosi du tokiepat langai ant vienos sienos. katilinej ir garaze.  Seip man dar yra ideja kilusi garaze pasidaryti vedinimo sistema kaip autoservise. Esate mate,jei jie uzkuria masina,uzmeta ant ismetimo vamzdio gofruota (kaip cia pasakius  g.gif ) slanga ir visos ismetamos dujos siurbiamos per ja lauk kol masina pasyla.  bigsmile.gif

Na tai ir mastau, kur pamazint tu langu... Katilineje su dujiniu peciumi, tai kaip minejai, reikia lango ir jis turi but nemazesnis nei 1m2...
Pas mane 8 vnt langu, kurie didesni nei 225x160.... doh.gif o kiti tokie mizeriukai.... taigi is viso 16 langiuku.... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2010 03 09, 20:51)
Pas mane bus garaze langas. Ir nemenkas.  Nezinau ar garaze privalomas langas,bet zinau kad katilineje su dujiniu pecium tai tikrai privalomas del sprogimo. Ir langas ne betkoks,o tam tikro ploto,tad ir gavosi du tokiepat langai ant vienos sienos. katilinej ir garaze.  Seip man dar yra ideja kilusi garaze pasidaryti vedinimo sistema kaip autoservise. Esate mate,jei jie uzkuria masina,uzmeta ant ismetimo vamzdio gofruota (kaip cia pasakius  g.gif ) slanga ir visos ismetamos dujos siurbiamos per ja lauk kol masina pasyla.  bigsmile.gif

Kad katilineje turi buti langas tai tikrai, taciau jei neklystu jei yra dujinis katilas ten atrodo negali buti plastikinis langas ar pna. (gal maisua, bet kazkoks skirtumas yra)
Atsakyti
QUOTE(zojux @ 2010 03 09, 22:25)
Kad katilineje turi buti langas tai tikrai, taciau jei neklystu jei yra dujinis katilas ten atrodo negali buti plastikinis langas ar pna. (gal maisua, bet kazkoks skirtumas yra)

Citata is musu vidaus dujotiekio projekto: "Patalpose, kuriuose irengiami dujiniai prietaisai, turi buti varstomas langas ar langas su virsulangiu, kurio plotas nurodytas brezinyje". Zodziu, lango esme nesvarbi (ar jis plastikinis, ar koks), svarbu, kad jis butu, ir jo plotas butu ne mazesnis kaip 0,6m2 (berods jo reikalaujamas plotas (ne mazesnis kaip) paskaiciuojamas taip: katilines kvadratura x0,13, t.y. 13proc. katilines (kur bus dujinis katilas) bendros kvadraturos, arba ne maziau kaip 5proc. nuo katilines bendros kubaturos). Pvz. musu kaimynas negalvojo, kad atsivesime dujas ir pasidare per maza langa katilineje pagal jo plota, todel turejo veliau kirsti didesne anga ir deti didesni langa doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Bitute555: 09 kovo 2010 - 22:16
Dėl statybos techninio reglamento STR 2.08.01:2004 "Dujų sistemos pastatuose" patvirtinimo

pagooglinkit, gal ka vertingo isskaityst mirksiukas.gif as patingejau studijuoti ax.gif
Atsakyti
Sveikos visos mamkos ir teciai biggrin.gif ka galit pasakyti apie kaina ar reali? uz uosinius 17 pakopu uzdarus laiptus praso 8000 lt. po laiptais bus tualetas, ar cia nera kosmosas siais laikais?? doh.gif
mes garaze irgi pora nedideliu langiuku pasidarem vis susitaupys elektra, kaip minejo Bitute, diena nereiks jungti sviesos biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(laimingas @ 2010 03 09, 22:22)
Na tai ir mastau, kur pamazint tu langu...

nemažink, kuo daugiau šviesos, tuo maloniau mirksiukas.gif Ypač tose pusėse kur mažiau saulės, pvz. rytinėje, šiaurės vakarų ir šiaurinėje pusėje jaučias šviesos trūkumas. Siūlyčiau nemažinti langų smile.gif
Papildyta:
Jeigu laikas sugryžtų atgal, viename kambaryje būčiau įdėjus stoglangį dėl šviesos, rytinėje pusėje, jame yra vienas langas, bet vakarais tai tamsokas kambarys ax.gif
Atsakyti
QUOTE(aulina @ 2010 03 10, 07:54)
nemažink, kuo daugiau šviesos, tuo maloniau  mirksiukas.gif Ypač tose pusėse kur mažiau saulės, pvz. rytinėje, šiaurės vakarų ir šiaurinėje pusėje jaučias šviesos trūkumas. Siūlyčiau nemažinti langų  smile.gif

zinau kad kuo daugiau sviesos, tuo maloniau sirdziai, bet ziemos metu, bus "maloniau piniginei", nes sildymo daugiau reikes... Juk kaip sakoma, didzioji dalis silumos isbega pro langus.... thumbup.gif o pas mane namukas kur didzioji dali dideliu langu i siaure ziuri doh.gif
Tai vis vien galvoju ka daryt su langu m2 g.gif

P.S. del tiesioginiu saules spinduliu reikia ziureti kaip kaimyno namukas stovi ar neuzstoja... blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo laimingas: 10 kovo 2010 - 08:01