Įkraunama...
Įkraunama...

Pensijų kaupimo fondai - 2

QUOTE(Vall2 @ 2010 03 19, 16:48)
Finasta = Snoras = JT = "Š" (bet cia mano nuomone), nes ka tik is visu siu strukturu pabegau (cia kalti visi susijungimai-pardavimai ir etc). JT buvau nuo 2003 metuku.

Nors gal Snorui pavyks visa sia sistema suvaldyti, bet ... kai sistema isbalansuota- gan sudetinga.

Tai kur pabėgot, kur yra tas PF valdytojas, Jumi taip sudominęs? Ir aš noriu ten biggrin.gif .

O šiaip tai manau, kadangi esame pirma karta žmonių, įtrauktų į privačius PF, tai niekas ir neišburs, kas bus laimėtojai po 20-30 metų tuose PF. Juk negalim paklaust pvz močiutės ar dieduko, kur jie uždirbo ar pradirbo, o kaip pasisekė jų pažystamiems. Čia tik amerikonai turi dinastijas pensijų fonduose.
Atsakyti
QUOTE(Karolilna @ 2010 03 29, 21:06)
juk kalba eina apie pensiju fondus, ne prekyba VP  g.gif juk nekeisi fondu kas diena ar antra? 

O koks skirtumas ?

As suprantu, vaiko temperaturos nematuoji kiekviena diena, bet daznai paklausi - neskauda, nekosti, ne ....

Taip ir su visomis investicijomis - jau ne laikas pirkti ir parduoti kai visi taksistai apie pirkima-pardavima sneka. Aisku, mano atveju VP valdyti galima aktyviau, tam as turiu ir laiko, ir noro ir galimybiu, tam ir pateikiau pavyzduka.
Taciau, kiekvieno is musu klausimai-atsakymai bus skirtingi,
Taip pat - šokti į investicijas "neuždėjus letenėlės" ant rinkos pulso ? ar nesigaus -> nuogam į dilgėles ?
Ir .... paklausiau draugų patarimų - įšokau. Bet ar paklausėt draugų - kada iššokti ? Kažkada su Vilniaus biržos (OMX) vadukais pokalbyje prie ... išgirdau jų nuomonę: akcijos daro 6-8% metinio pliusiuko 20-30 metu laikotarpyje "gulint" ir žiūrint.

Atsakyti
akcijos daro 6-8 proc. (imant atskirus laikotarpius ir vidutiniskai 12 proc.) pliusa, kai investuojama be tarpininku - su tarpininkais pliuso lieka 3-4 proc. ilgu laikotarpiu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Karolilna @ 2010 03 12, 11:13)
kad nelabai randu atsakymo  unsure.gif  4u.gif

Gal kas man paprastai paaiskintu, kaip ten su tais Finastos fondais?  g.gif  blush2.gif

mane irgi labai domina finastos pensiju fondai. Nes galvoju begti is Swed banko.
Atsakyti
QUOTE(PILNATIS13 @ 2010 04 20, 06:52)
mane irgi labai domina finastos pensiju fondai. Nes galvoju begti is Swed banko.

iš to, kiek man teko nagrinėtis pensijų fondus, tai finastos nesirinkčiau dėl gana didelės rizikos. yra panašias grąžas siūlančių fondų su mažesne rizika
Atsakyti
QUOTE(emilija13 @ 2010 04 21, 08:43)
iš to, kiek man teko nagrinėtis pensijų fondus, tai finastos nesirinkčiau dėl gana didelės rizikos. yra panašias grąžas siūlančių fondų su mažesne rizika

pvz.?
Atsakyti
QUOTE(emilija13 @ 2010 04 21, 07:43)

drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(prieblanda @ 2010 04 21, 08:54)

Finansų analitikų asociacijos 2009 m. IV ketvirčio duomenys:
Finasta (Aktyvaus investavimo) - grąža per metus (2008 12 31 -2009 12 31) - 27,34proc. rizika - 9,7
SEB pensija 2: grąža - 24,67, rizika - 7,6
ERGO balans: grąža - 22,7, rizika - 6,3
Atsakyti
QUOTE(emilija13 @ 2010 04 22, 08:19)
Finansų analitikų asociacijos 2009 m. IV ketvirčio duomenys:
Finasta (Aktyvaus investavimo) - grąža per metus (2008 12 31 -2009 12 31) - 27,34proc. rizika - 9,7
SEB pensija 2: grąža - 24,67, rizika - 7,6
ERGO balans: grąža - 22,7, rizika - 6,3
gal galite pasakyti, ka turite omenyje rasydama "rizika" g.gif standartinis nuokrypis? Dispersija?.. g.gif
zinau rinkos, sistemine, valiutos... ir dar n riziku, bet ne viena skaiciais nematuojama, nes rodiklis kokybinis, o ne kiekybinis smile.gif
Atsakyti
QUOTE(arana81 @ 2010 04 22, 08:46)
gal galite pasakyti, ka turite omenyje rasydama "rizika" g.gif standartinis nuokrypis? Dispersija?.. g.gif
zinau rinkos, sistemine, valiutos... ir dar n riziku, bet ne viena skaiciais nematuojama, nes rodiklis kokybinis, o ne kiekybinis smile.gif

kiek teko susidurti, tai LT dažniausiai pateikiamas rizikos rodiklis (kaip ir šiuo atveju) yra vidutinis standartinis nuokrypis
Atsakyti
QUOTE(arana81 @ 2010 04 22, 07:46)

vidutinis standartinis nuokrypis ax.gif
Atsakyti
Ir aš norejau keisti II pakopos pensijų fondą, bet neįsivaizduojų į ką (dabar kiaupiu SEB VB). Kaži kokia nuomonė apie MP PENSION FUNDS Baltic? Gal daugiau išmanantys pakomentuotų ax.gif
Atsakyti