Įkraunama...
Įkraunama...

Pensijų kaupimo fondai - 2

QUOTE(electra @ 2010 03 14, 19:47)
Na taip, bet tas mokestis berods tik 0,2 proc.. Tai nuo 5000 Ltl  nuskaičiuotų 10 Lt.. o kaip žmones mėgsta gązdinti, jog nuskaičiuos nesvietiškus pinigus..baisiai nenori paleist klientų tai ir apgaudinėja.

Bet pinigai vis tiek iš kišeniaus, o ne į kišenę rolleyes.gif Jei reikalas yra, tai aišku, kad galima pereiti ir ta perėjimo kaina gal bus n kartų mažesnė, nei galimi nuostoliai, jei valdytojas prastai dirba.
Atsakyti
QUOTE(atura @ 2010 03 11, 19:18)
Dėkoju už klausimą biggrin.gif 
Pirmiausia, anara81, jūs žinote, kad į II pakopos pensijų fondą pinigų šiaip sau įdėti negalima, taip pat negalima turėti dviejų pensijų fondų (išskyrus, jei žmogus nusprendžia sudaryti III pakopos pensiją). IRR rodiklis geriausiai atskleidžia investavimo sėkmingumo rezultatus, kadangi įvertina iš "Sodros" į II pakopos pensijų fondus pervestų ir sukauptų pensijų fonde lėšų santykį per ilgesnį laiką. Kaip žinome, lėšos iš "Sodros" į II pakopos pensijų fondus yra pervedamos 4 kartus per metus, kiekvieno ketvirčio pabaigoje. IRR parodo, kiek per metus vidutiniškai paauga (procentais) kiekvienas iš atliktų pervedimų iš "Sodros" į pensijų fondus, atsižvelgiant į visus pensijų fondų atskaitymus bei į lėšų pervedimo laiką. Pavyzdys: 2008 sausį sukaupta suma fonde buvo 3000 lt. Apskaitos vieneto vertės pokytis per metus buvo neigiamas -20 proc., t.y. 2008 metų pabaigoje vietoj 3000 liko 2400 lt.O 2009 m. pabaigoje skelbiamas metinis apskaitos vieneto vertės pokytis + 20 proc. Vertinant vienerių metų laikotarpį toks rezultatas atrodo pakankamai geras, tačiau suma pensijų fonde yra 2880 Lt ir dar nepasiektas dydis, kuris buvo 2008 m. pradžioje. Ar aiškiai paaiškinau?
Papildyta:
Sveika, Karolilna,

aukščiau pateiktame pavyzdyje rasi atsakymą į man užduotą klausimą. Išsamiai dominančių pensijų fondų rezultatus gali pati žiūrėti internete 4u.gif

Absoliučiai painus ir nekonkretus atsakymas smile.gif Beje ir netikslus. smile.gif Gal dirbat kontoroje kurios irr didžiausias? wink.gif

Atsakyti
Sveiki, o galit kas nors argumentuotai ir nešališkai pasakyti, kuris fondas nuo veiklos pradžios dirbo geriausiai?
Dabar turiu Swedbanko II pakopos pensiją 4, noriu keisti valdytoją. Tokie PF, kurie įsikūrė neseniai nedomina, tiesiog nejaučiu pasitikėjimo smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo uoga26: 17 kovo 2010 - 11:07
QUOTE(uoga26 @ 2010 03 17, 12:03)
Sveiki, o galit kas nors argumentuotai ir nešališkai pasakyti, kuris fondas nuo veiklos pradžios dirbo geriausiai?
Dabar turiu Swedbanko II pakopos pensiją 4, noriu keisti valdytoją. Tokie PF, kurie įsikūrė neseniai nedomina, tiesiog nejaučiu pasitikėjimo smile.gif

man irgi būtų įdomi tokia info smile.gif
Atsakyti
QUOTE(NiekoTokio @ 2010 03 16, 19:08)
Absoliučiai painus ir nekonkretus atsakymas smile.gif Beje ir netikslus. smile.gif Gal dirbat kontoroje kurios irr didžiausias? wink.gif

Sveikas, Nieko Tokio,

gal galėtum pakomentuoti mano netikslumus? Pavyzdį paėmiau remdamasi savo sukaupta Pf suma. Ne, aš nedirbu jokioje kontoroje 4u.gif . Buvo laikas, kai studenčioke būdama užbėgau į banką atidaryti sąskaitėlę, kur būtų pervedama mano stipendija... niekas man nerūpėjo, buvau viena ausim girdėjus apie pensijų fondus, bet nerūpėjo pasidomėti kas, kaip yra... Na pasiūlė banko konsultantas ale sudaryti tokią sutartėlę, nes tai mano finansinė ateitis... Kadangi mano studijuojamas dalykas susijęs su finansais, tai vėliau teko paskaitinėti apie PF ir suvokti kas tai yra iš tikrųjų. Apsilankiau 5 PF siūlančiose bendrovėse ir visi išsiviepę siūlė savo fondus, bet nei vienas nesuteikė išsamios informacijos. Tai va, teko pačiai truputuką analizuot, skaičiuot. Neabejoju, kad galėjau ką nors ir ne taip suprast mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Karolilna @ 2010 03 10, 20:57)
Sveiki,
kadangi domina perejimas i Finasta arba Aviva gal galit pagrist savo zodzius? 

Finasta = Snoras = JT = "Š" (bet cia mano nuomone), nes ka tik is visu siu strukturu pabegau (cia kalti visi susijungimai-pardavimai ir etc). JT buvau nuo 2003 metuku.

Nors gal Snorui pavyks visa sia sistema suvaldyti, bet ... kai sistema isbalansuota- gan sudetinga.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vall2: 19 kovo 2010 - 15:50
Dabar turiu Swedbanko II pakopos pensiją 4, noriu keisti valdytoją. Tokie PF, kurie įsikūrė neseniai nedomina, tiesiog nejaučiu pasitikėjimo

man irgi būtų įdomi tokia info

kazkaip cia su citavimu ...

namu darbai:

1. Planuojama graza
2. Laikas (amzius gal taip reiktu sakyti, bet merginu klausineti amziaus kazkaip nelabai padoru ...)
3. issilavinimas
4. Jus patirtis (cia klausimas: ar norite aktyviai, ar pasyviai valdyti fondus)
5. Savo patirti saugosite tik sau, ar dalinsites su savo vaikais ?
6. Laikas, kuri skirsite investicijoms (gyvenimo budas)

5 min. begyje mano atsakymai: (paziurejau i lubas ir nemastant ...)

1: 20-50 % i metus
2. 20 ir biskutuka daugiau ...
3. dydelis ir baisiai dydelis, bet nesusijes su finansais
4. manau, kad prie dideliu, tik aktyvus valdymas + pasauliniai regionai
5. ir sau ir savo xebrai, meginu itraukti i VP judesiu stebejima, elektronine bankininkyste, finansinius svertus, isvestinius instrumentus
6. 1-6 valandos parai (isskyrus savaitgalius)

Atsakyti
Šiek tiek statistikos apie demografinę padėtį ir pensijas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(emilija13 @ 2010 03 29, 15:33)
po 30 metu Lietuvoje kas antras gyventojas greiciausiai bus turkas, kinas arba afrikietis - jie visi gausias seimas kuria ir zmonos daznai ne krepsinio, o futbolo komanda pagimdo - tai sitie paskaiciavimai... mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Vall2 @ 2010 03 19, 16:19)
namu darbai:

1. Planuojama graza
2. Laikas (amzius gal taip reiktu sakyti, bet merginu klausineti amziaus kazkaip nelabai padoru ...)
3. issilavinimas
4. Jus patirtis (cia klausimas: ar norite aktyviai, ar pasyviai valdyti fondus)
5. Savo patirti saugosite tik sau, ar dalinsites su savo vaikais ?
6. Laikas, kuri skirsite investicijoms (gyvenimo budas)

5 min. begyje mano atsakymai: (paziurejau i lubas ir nemastant ...)

1: 20-50 % i metus
2. 20 ir biskutuka daugiau ...
3. dydelis ir baisiai dydelis, bet nesusijes su finansais
4. manau, kad prie dideliu, tik aktyvus valdymas + pasauliniai regionai
5. ir sau ir savo xebrai, meginu itraukti i VP judesiu stebejima, elektronine bankininkyste, finansinius svertus, isvestinius instrumentus
6. 1-6 valandos parai (isskyrus savaitgalius)

juk kalba eina apie pensiju fondus, ne prekyba VP g.gif juk nekeisi fondu kas diena ar antra? doh.gif
Atsakyti
QUOTE(arana81 @ 2010 03 29, 20:52)
po 30 metu Lietuvoje kas antras gyventojas greiciausiai bus turkas, kinas arba afrikietis  - jie visi gausias seimas kuria ir zmonos daznai ne krepsinio, o futbolo komanda pagimdo - tai sitie paskaiciavimai... mirksiukas.gif

na nemanau, kad esant tokiai socialinei, mokesčių ar kt. politikai, taip jie visi ir bėgs į LT. Greičiau jau priešingai... todėl tikėtina, kad rezultatai bus net niūresni nei prognozės unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(emilija13 @ 2010 03 31, 08:18)
na nemanau, kad esant tokiai socialinei, mokesčių ar kt. politikai, taip jie visi ir bėgs į LT. Greičiau jau priešingai... todėl tikėtina, kad rezultatai bus net niūresni nei prognozės  unsure.gif
begs, nes tusciu vietu nebuna, o lietuviai emigruodami is Lietuvos intensyviai gerina Vakaru ir Siaures Europos šalių demografine padeti smile.gif
tarkim afrikieciu pas mus Lietuvoje dabar pirmosios kregzdes, taciau greitai tikrai atsitemps cia ir savas seimas smile.gif socialine ir mokesciu politika jiems vienodai sviecia, nes kaip ir kinai dazniausiai uzsiima prekyba.
Tiesa pas kinus modelis kitoks - pirmiausia atvaziuoja zvalgai ir ikuria kelias maitinimo istaigas. Iszvalge padeti nuomojasi didelius plotus ir vezasi kinu gamybos prekes. Afrikiecio prekystalio turinys telpa nedideliame lagaminelyje, nes jie dazniausiai prekiauja vienos rusies prekemis - auskarais, laikrodziais, dirzais... viskas po 5 eurus smile.gif
tiesa bus bedu, nes pas visas mano isvardintas grupes, iskaitant turkus, seima yra didziausia vertybe ir turtas - dazniausiai gyvenama uzdaromis bendruomenemis ir stipriai saugomos tradicijos. Del sitos priezasties bus tos pacios problemos kaip Vokietijoje ir Prancuzijoje - integracija ir mokesciu moketoju "auginimas" nusimato daugiau nei problematiskas.

norejau keisti II pakopos pensiju fonda, bet jau metai nerandu i ka ji pakeisti biggrin.gif
Atsakyti