Įkraunama...
Įkraunama...

Pensijų kaupimo fondai - 2

QUOTE(SensualitY @ 2014 06 20, 14:56)
Sveiki,

gal koks protingas žmogelis man atsakys,nors ir neesu tikra ar geroje temoje reiškiuosi 4u.gif

Šiuo metu esu dar labai jauna,vos kiek per dvidešimt. Reikalas tas,kad visos esamos ir planuojamos veiklos bent iki 50ties nėra oficialios,todėl pensijos Sodroje nesukaupsiu. [Dėl darbų pasirinkimo prašau nekritikuoti]. Norėjau paklausti tokiu atvėju,galbūt reikėtų rinktis kokį fondą? Gal kas patars kokį? Kad po to sėkmingai,sistemingai nuo pensijinio amžiaus išmokėtų suinvestuotus pinigus iki pat mirties. Ar tai realu?

Jei veiklos neoficialios, o i pensiju fondus eina pinigai nuo oficialiu pajamu (is tos pacios Sodros, kurioje, kaip sakot, nieko nesukaupsit), tai ka zadat sukaupt? g.gif Apskrita 0? hihihi.gif
Tada reikia rinktis ne II pakopos pensiju kaupima, o III pakopos mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(dowwe @ 2014 01 22, 15:30)
drąsiai bigsmile.gif Pensijų fondai nedraudžiami indėlių ir investicijų draudimu toks yra LR įstatymas, o ne kažkokia papildoma apsauga dalyviams, todėl p. Sauliui reiktų pasidomėt įstatymais  ax.gif  arba net daugiau tame pačiame IID puslapyje paskaityti  mirksiukas.gif

8. Kokie įsipareigojimai investuotojams nedraudžiami? šaltinis

Draudimo objektas negali būti paties draudėjo išleisti skolos vertybiniai popieriai (indėlio sertifikatai) ir įsipareigojimai, susiję su jo akceptuotais bei paprastaisiais vekseliais, pagal Lietuvos Respublikos hipotekinių obligacijų ir hipotekinio kreditavimo įstatymą išleistos hipotekinės obligacijos, taip pat toliau išvardytų subjektų indėliai ar įsipareigojimai jiems:
1) Lietuvos banko;
2) VĮ “Indėlių ir investicijų draudimas”;
3) kredito įstaigų;
4) finansų maklerio įmonių;
5) pagal Draudimo įstatymą veikiančių draudimo įmonių;
6) pensijų fondų;
7) valdymo įmonių;
8) įmonių, kurios verčiasi lizingu (finansine nuoma);
9) kolektyvinio investavimo subjektų.

O įkelta naujiena tokia yra todėl, kad pagal pasikeitusius įstatymų reikalavimus, valdymo įmonės, gavusios licenciją pagal Papildomo savanoriško pensijų kaupimo įstatymą (galit pasitikrinti jei netikit ir LB puslapyje), negali versti jokia kita investcine veikla, kuri yra draudžiama indėlių ir investicijų draudimu, tad pasikeitus licencijai, pasikeitė ir indėlių draudimo reikalavimas mokėti įmokas, nes realiai jų mokėjimas nėra už pensijų fondus, o už investicines paslaugas, fondų turto apsauga užtikrinama pagal įstatymą taikant turto atskyrimo nuo įmonės apsaugą  mirksiukas.gif

sveikos merginos,
ir man atėjo laikas pasukti galvą dėl pensijos kaupimo... metelių turiu beveik 30, bet kol kas niekas manęs neįkalbėjo pasirašyti pensijos kaupimo sutarties. neseniai pradėjau domėtis, bet dar labiau galvelė susisuko, vieni straipsniai UŽ, kiti PRIEŠ, forumuose gal objektyviausia nuomonė, bet atsirink, kur kalba išmanatys, kur nelabai (kaip aš biggrin.gif ), o kur agentai doh.gif suglumino mane šita citata, nesupratau jos. negi mūsų pinigai, kuriuos sukaupiam yra nedraudžiami??? man agentė sakė, kad jei įmonė bankrutuotų, tai mes savo pinigėlius atgautume, nes įmonės pačios save draudžia. suprantu, kad nėra užtikrintumo, kad sukaupsim tam tikrą sumą, bet aš gali būt, kad mokėsim mokėsim, o gausim špygą? g.gif
Atsakyti
QUOTE(leonila @ 2014 08 24, 15:44)
sveikos merginos,
ir man atėjo laikas pasukti galvą dėl pensijos kaupimo... metelių turiu beveik 30, bet kol kas niekas manęs neįkalbėjo pasirašyti pensijos kaupimo sutarties. neseniai pradėjau domėtis, bet dar labiau galvelė susisuko, vieni straipsniai UŽ, kiti PRIEŠ, forumuose gal objektyviausia nuomonė, bet atsirink, kur kalba išmanatys, kur nelabai (kaip aš biggrin.gif ), o kur agentai  doh.gif  suglumino mane šita citata, nesupratau jos. negi mūsų pinigai, kuriuos sukaupiam yra nedraudžiami??? man agentė sakė, kad jei įmonė bankrutuotų, tai mes savo pinigėlius atgautume, nes įmonės pačios save draudžia. suprantu, kad nėra užtikrintumo, kad sukaupsim tam tikrą sumą, bet aš gali būt, kad mokėsim mokėsim, o gausim špygą?  g.gif

na kadangi tai mano citata, atsakysiu dar pakartodama savo paskutinį sakinį "fondų turto apsauga užtikrinama pagal įstatymą taikant turto atskyrimo nuo įmonės apsaugą " ne draudžiant kaip sako agentai ax.gif o laikant pensijų fondų dalyvių turtą depozitoriume ax.gif sunkus žodis bet manau tikrai google padės jums jį suprasti blush2.gif bet turto apsauga tai ne tas pats kas indėlių draudimas, nemaišykite, valstybė jų nedraudžia kaip jūsų indėlių banke iki tam tikros sumos ax.gif
Atsakyti
QUOTE(dowwe @ 2014 08 24, 17:09)
na kadangi tai mano citata, atsakysiu dar pakartodama savo paskutinį sakinį "fondų turto apsauga užtikrinama pagal įstatymą taikant turto atskyrimo nuo įmonės apsaugą " ne draudžiant kaip sako agentai  ax.gif o laikant pensijų fondų dalyvių turtą depozitoriume  ax.gif sunkus žodis bet manau tikrai google padės jums jį suprasti  blush2.gif bet turto apsauga tai ne tas pats kas indėlių draudimas, nemaišykite, valstybė jų nedraudžia kaip jūsų indėlių banke iki tam tikros sumos  ax.gif

iki ar nuo? Snoro ir Ūkio banko griuvimo metu lyg buvo kalbėta, kad iki 100 000 eurų visi indėliai drausti g.gif
Jūs tb dirbat finansų srity, nes kalbat tinkai sunkiais terminais ax.gif ačiū už atsakymą ir bandymą padėt, bet aiškiau man nepasidarė blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(leonila @ 2014 08 25, 13:58)
iki ar nuo? Snoro ir Ūkio banko griuvimo metu lyg buvo kalbėta, kad iki 100 000 eurų visi indėliai drausti g.gif
Jūs tb dirbat finansų srity, nes kalbat tinkai sunkiais terminais  ax.gif  ačiū už atsakymą ir bandymą padėt, bet aiškiau man nepasidarė  blush2.gif

taip teisingai nuo 0,01 EUR iki 100 000 EUR šaltinis
dirbu finansuose, atsakiau, kad pensijų fondų turtas nedraudžiamas indėlių draudimu, nes tai nėra indėlis ax.gif pensijų fondams galioja kitos apsaugos, bet tikrai ne draudimas kaip aiškina jūsų agentas ax.gif na gerai tarkim jūs nieko nesuprantate apie finansus, toks žodis kaip depozitoriumas jums baubas, jei aš pasakysiu kad depozitoriumas tai spyna ant jūsų pensijų fondų sąskaitos, kurios negali atrakinti joks fondų valdytojas, nes ji saugo nuo neteisėto turto panaudojimo ir išsvaistymo, taigi valdytojas negali nei vieno cento išleisti iš jūsų sąskaitos SAVO LABUI, kuris nėra aprašytas pensijų fondų taisyklėse, kurias tvirtina Lietuvos bankas ir prižiūri, ar aiškiau kaip saugomas jūsų pensijos turtas? ax.gif
Atsakyti
"fondų turto apsauga užtikrinama pagal įstatymą taikant turto atskyrimo nuo įmonės apsaugą "

Tai ta apsauga dedama tik įneštam turtui?

Jei 20 metų kaupiama pensijai ir įmonė likviduojasi, aš galiu atgauti tik turtą (be jokių "procentų"?). T.y. tarkim, įnešiau 100 Lt, nuskaitė nuo jo mokesčius - liko 96 Lt.... Jie pagulėjo 20 metų, pensijų fondas likvidavosi ir aš atgausiu tik 96 Lt? (kurie dėl infliacijos dar ir nuvertėjo...)

Ar teisingai suprantu?
Atsakyti
Paprastai šnekant jūsų sukaupta pensija nepriklauso pensijų bendrovei. Bankrutavus pensijų bendrovei, sukauptos pensijos keliaus į kitą pensijų kaupimo bendrovę. Ir toliau kaupimas vyks kaip įprastai smile.gif
Atsakyti
Kadangi rašiau kursinį, apie II pakopos fondus ir kadangi esu Swed banke, ir kadangi man 30, tai pasirinkau būtent šiame banke pensiją 5 ax.gif po 10 metų reiktų prisimint, kad reikia jau į mažiau rizikingą pereit smile.gif
Atsakyti
QUOTE(super.toma @ 2015 01 17, 11:28)
Kadangi rašiau kursinį, apie II  pakopos fondus ir kadangi esu Swed banke, ir kadangi man 30, tai pasirinkau būtent šiame banke pensiją 5  ax.gif po 10 metų reiktų prisimint, kad reikia jau į mažiau rizikingą pereit smile.gif

Keista. Juk rasant toki darba, turejot isanalizuoti visu pensiju fondu veikla. Nelabai suprantu jusu pasirinkimo...
Atsakyti
Sveiki turiu klausima, ar yra koks nors terminas, per kurį, mirus pensiją kaupusiam asmeniui, bendrovė privalo išmokėti pinigus paveldėtojui? Tetis kaupe Seb banke, mire rugseji, gavus paveldejima , banke pateikiau prasyma, del sukauptos pensijos ....Praejo beveik trys menesiai,pinigu nera, cia normalu? g.gif
Atsakyti
teiraukites banke, kam tiek laiko laukti
Atsakyti
Kaupti ar ne kiekvieno apsisprendimo reikalas, BET mąstyti pradėkite ne nuo to kiek sukaupsite, bet kiek gausite iš Sodros. Atsiminkite, kad pradėję kaupti jau su Sodra turėsite reikalų tik dėl bazinės pensijos (apie 200 eur, o gal ir mažiau, be to, po 30-35 metų išvis gal nebus tokios kaip bazinės arba bus vos keli eurukai). Pagalvokite ir apie tai, kad tas jūsų sukauptas fondas bus išmėtytas kas mėnesį po pvz 50-100 euriukš, o tai lygiai tas pats bus, kaip ir gaunant eilinę pensiją. Manau, pensijų fondai tai eilinis akių dūmimas. Man 35 metukai, o atakkuoja mane tie aferistai pensijų kaupikai jau N metų. Nepasiduodu. Pensijų kaupimas bus lygiai tas pats nuvertėjimas kaip ir su rubliniais indėliais.
Be to, visada palauskite to agento, o kas iš to jiems??? Ogi tas, kad jie iš jūsųs tų pinigėlių turtės. Kiek sukaupsite per 30 metų nuo minimumo ar 500 eur? Gal kokius 5000 eur. na nejuokinkit. lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti