Įkraunama...
Įkraunama...

Pensijų kaupimo fondai - 2

QUOTE(dia10 @ 2013 11 30, 19:05)
nuo 2004 kaupiau Seb 2 pakopoje, menesi atgal persirasiau i sweda ir pasirinkau nauja kaupimo buda , ta nauja kur pasiule siemet sodra+pati+valstybe.
atsakymas gautas is banko i klausima, kodel uz perejima tiek daug nuskaite  mirksiukas.gif

atsakymas buvo SEB?
Tuomet pasakykite kiek pinigų LITAIS pasiekė Jūsų Swedbank pensijų sąskaitą?
Atsakyti
QUOTE(dowwe @ 2013 11 30, 19:44)
atsakymas buvo SEB?
Tuomet pasakykite kiek pinigų LITAIS pasiekė Jūsų Swedbank pensijų sąskaitą?

atsakymas is Swed nes jie atsiunte laiska del patvirtinimo.
kai iseidinejau is Seb buvo 6700, o dabar beturiu 5900. 4u.gif
Atsakyti
niu klausykit... o kokia Swedbank Jūsų pensijų fondo vieneto vertė šiai dienai?
Jūs lyginat bulvę su buroku... tfuu... vienetus su litais, taigi skirtingi dalykai, aš vis bandau pažadinti Jūsų smegenėlės lotuliukas.gif

Jūs lyginkit kiek pinigėlių LT išėjo ir SEB ir kiek pasiekė Jūsų Swedbank sąskaita, LITAIS? Ar tikrai nuskaitė? Smarkiai abejoju...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dowwe: 30 lapkričio 2013 - 20:02
QUOTE(Stiuardese @ 2013 11 29, 00:14)
Nėr 3 dienų termino nueiti pas notarą (beje galima pas seniūną už dyką), kai galėjau, tai ir nuėjau. Dauguma notarų ima tik 3 litus.

Po patvirtinimo pas notara turi uzregistruoti per 3d.
Dekui uz komentarus, bet sprendima priimu pati...
Atsakyti
Ne visi turim finansini issilavinima, ne visi dirbam finansu sektoriuje. Ir geranoriskumo klausimas viska paprastai paaiskinti ne finansine, o paprasta zmoniu kalba. Mandagumas ir pagarba pasnekovui vis dar madingi ax.gif

Konsultante laiske dia10 paaiskino procedura, kaip buvo konvertuoti fondo vienetai, bet kiek tiksliai nuskaite uz perejima nuo sukauptos sumos, taip ir neparase.
Cia tas pats, kaip paklausus parduotuveje, ar zuvis sviezia, isklausyti pardavejos tirados, kuo skiriasi jurine ir ezeru zuvis (buna gyvenime ir taip) biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Potrė @ 2013 11 30, 07:48)
doh.gif soriukas, tikrai ziopla esu  blush2.gif O jus pati, kaip suprantu, pas juos kaupiate?

Aš taip ax.gif Buvau visose kompanijose, išgirdau ir pamačiau ką kas ir kaip reklamuoja, kas ką nuslepia ir pan. Paskui pasirinkau ax.gif

QUOTE(juratelexxx @ 2013 11 30, 22:12)
Po patvirtinimo pas notara turi uzregistruoti per 3d.
Dekui uz komentarus, bet sprendima priimu pati...

Nėra tokių terminų schmoll.gif Yra terminai nuo dokumentų gavimo įmonėje mirksiukas.gif

Man tai labai įdomus pasiskirstymas rinkoje su PF, laukiu ataskaitų, metinių ar dar kokių g.gif Nes bankus klientai palieka urmu doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Stiuardese @ 2013 12 01, 18:11)
g.gif Nes bankus klientai palieka urmu  doh.gif

Iš kur čia toks argumentas? bigsmile.gif Keistai atrodo tokie pasisakymai..
Atsakyti
QUOTE(Stiuardese @ 2013 12 01, 17:11)
Aš taip  ax.gif Buvau visose kompanijose, išgirdau ir pamačiau ką kas ir kaip reklamuoja, kas ką nuslepia ir pan. Paskui pasirinkau  ax.gif

Aisku galeciau pasidometi pacioje Avivoje, bet paklausiu Jusu blush2.gif - ar Jus patenkinta ju pateikiama informacija ir jos daznumu? Ar senai perejote pas juos?
Klausiu, nes laiku gauta info yra labai svarbu, pvz. mano vyras turi PF SEB bet per 10 metu negavo anei vieno pranesimo del rezultatu, kol siemet priverstinai neuzrasiau jo i konsultacija, kad suzinotu kas ten yra sukaupta..klientas zinoma irgi gali dometis, bet imone valdanti pinigus tiesiog privalo reguliariai informuoti apie rezultatus, tai is SEB'o to nebuvo per visa laika..idomu kaip Avivoje siuo klausimu?

QUOTE(Digse @ 2013 12 01, 17:52)
Iš kur čia toks argumentas?  bigsmile.gif Keistai atrodo tokie pasisakymai..

Mano aplinkoje kas antras ketino is banko pabegti kazkur kitur...matyt ne is pirsto lauzti sie argumentai unsure.gif
Atsakyti
Zinot, galvoju kuom gi dabar pagal nauja istatyma sukurta II pakopos pensiju kaupimo schema skiriasi nuo II pakopos schemos, kai buvo i Pfondus pervedama tik sodros dalis?

Kaip zinotina, pagal Pensijų sistemos reformos įstatyme nustatytą tarifą, pensijų įmokos dydis:
2004 metais buvo 2,5 procento,
2005 metais – 3,5 procento,
2006 metais – 4,5 procento,
2008 metais – 5,5 procento,
Tada, Kubiliui atejus valdzion, buvo nuspresta tuos procentus nurezti, pazadant zmonems kazkada veliau juos atstatyti??? Taigi matome, kad
nuo 2009 m. sausio 1 d. iki 2009 m. birželio 30 d. liko tik – 3 procentai,
nuo 2009 m. liepos 1 d. iki 2011 m. gruodžio 31 d. liko tik – 2 procentai,
2012 metais beliko – 1,5 procento,
2013 metais atsibudo kilsteledami iki – 2,5 procento dalyvių pajamų.

Dabar gi padaryta atseit naujas budas kaupti ne tik vien pervedamais % is sodros, bet dar papildomais % nuo saves ir atseit tam tikru % dadetu valdzios malones.
Pagal schema nuo:
2014m 2+1+1;
2016m 2+2+2;
2016m 3,5+2+2

Ar niekam nepasirode keista, kad ta zadama dadeti - skatinamoji, kiekvienam gyventojui papildomai kaupti, valstybes % dalis, tai ties patys nuo 2009m nurezti ir iki siol neatstatyti %, dabar pateikiami kaip kazkokia dovana. Ir tik tam, kad papildomai nurezti dar ir po pora proc. ir nuo zmoniu atlyginimu.

Valstybei reikalingi pinigai dabar, o zmonems tikejimas - susikaupti svajone, geresniam gyvenimui ateityje. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Quba: 01 gruodžio 2013 - 23:43
QUOTE(juratelexxx @ 2013 11 28, 22:17)
Butina bent jau keleta metu iki pensijos, pasirinkti ta valdytojas, kuris turi anuiteto sertifikata. Siuo metu 3 bendroves, ERGO, MP ir ... (trecios nepamenu, nes nesudomino  mirksiukas.gif )

Kodėl būtina?
Atsakyti
Kaip ivertintumete tokia pensiju kaupimo fondo nauda, kai buvo pervedami tik % is sodros?
Prisiminus, kaip to proc. dydis svyravo nuo fondu ikurimu pradzios ir dabar jau zinant, jog nuo kitu metu jis bus tik 2%.

Toks pvz.:
Zvilgterejus i 2012m. pabaigos fondo pateiktos ataskaitos rezultatus, per 7m dalyvavimo kaupime - nurodomas 200 Lt investicinis prieaugis, o bendra sukaupta suma 2200 Lt, kai tuotarp is sodros i fonda buvo pervesta ~ 2000 LT. rolleyes.gif

Kol nepamatai konkrecios sumos is sodros pervestos i fonda, rodosi gali dziaugtis, kad ir tais 2200Lt, bet ar jie buvo verti to kaupimo ir ar padengs jau dabar susidariusi nuostoli - sodros pensijos sumazejimo saskaita? ax.gif

p.s. labai idomu ar keis ir kaip savo pasirinkimus, po sios, paskutines dienos apsisprendimo, tie 757 tūkst. gyventojų, kurie lyg ir nusprendė kaupti minimaliai arba dar buvo nepriėme jokio sprendimo. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Irreelle @ 2013 12 01, 21:25)
Aisku galeciau pasidometi pacioje Avivoje, bet paklausiu Jusu  blush2.gif - ar Jus patenkinta ju pateikiama informacija ir jos daznumu? Ar senai perejote pas juos?
Klausiu, nes laiku gauta info yra labai svarbu, pvz. mano vyras turi PF SEB bet per 10 metu negavo anei vieno pranesimo del rezultatu, kol siemet priverstinai neuzrasiau jo i konsultacija, kad suzinotu kas ten yra sukaupta..klientas zinoma irgi gali dometis, bet imone valdanti pinigus tiesiog privalo reguliariai informuoti apie rezultatus, tai is SEB'o to nebuvo per visa laika..idomu kaip Avivoje siuo klausimu?
Mano aplinkoje kas antras ketino is banko pabegti kazkur kitur...matyt ne is pirsto lauzti sie argumentai  unsure.gif

Įstatyme nurodoma ne rečiau kaip kartą įmetus. Aš matau realiu laiku, o į el.paštą gaunu kartą į ketvirtį. Popierinį variantą - kartą į metus ax.gif o SEB internetinėje bankininkystėje nesimato?

QUOTE(Savvy @ 2013 12 02, 10:19)
Kodėl būtina?

Nuo tam tikros sumos pagal įstatymą privaloma ax.gif Tokia ir yra II pakopos pagrindinė mintis. Sukaupimui pinigų yra daug geresnių pasirinkimų rinkoje smile.gif

QUOTE(Quba @ 2013 12 02, 14:14)

p.s. labai idomu ar keis ir kaip savo pasirinkimus, po sios, paskutines dienos apsisprendimo, tie 757 tūkst. gyventojų, kurie lyg ir nusprendė kaupti minimaliai arba dar buvo nepriėme jokio sprendimo.  g.gif

Nepriėmė tai ir liko nepriėmę. Nieko dabar jie keisti nebegali. Manyčiau, kad liūto dalis iš jų "nerado laiko" arba "niekas nepasiūlė" doh.gif
Atsakyti