Įkraunama...
Įkraunama...

Pensijų kaupimo fondai - 2

Oi paskaičiau temą ir prisiminiau, kaip mane iš Swedbanko nepaliko ramybėje vis skambino ir skambino. Jie norėjo, kad ateičiau pas juos ir pakeiščiau kaupimo sutartį iš minimalios, kad būtų maximali. Kai mažas vaikas negaliu ateiti pas juos ir klausyti, vis telefonu sakau liksiu prie to pačio kaip buvo jai galima. Swedbank visitiek mane atakuoja ateik butinai reikia. Tai pasiemiau mažių su vežimuku ir nusiridenau išklausiau ir sakau ar galiu likti kaip buvo? sako gali. O telefonu kodėl manęs negirdėjo doh.gif juk net rėkiau, kad nenoriu nieko keisti
Atsakyti
QUOTE(dia10 @ 2013 11 29, 22:00)
as pries menesi is Seb perejau i sweda ir pasikeiciau i maksimalu kaupima 1+1+1 o paskui 2+2+2, bet vakar paskambino anyta ir patare grysti i buvusi lygi, kur kaupiau tik is sodros tie %, o uz perejima is seb i sweda man nuo mano sukauptu pinigu nuime apie 800 lt  doh.gif
tai ryt vaziuosiu i banka ir grysiu i buvusi lygi

doh.gif tai va... kai sprendžia anytos, mamytės ir... dar neaišku kas doh.gif
Atsakyti
QUOTE(dowwe @ 2013 11 30, 10:13)
doh.gif tai va... kai sprendžia anytos, mamytės ir... dar neaišku kas  doh.gif

pereiti as pati nusprendiau ir pakeisti irgi, bet tik anyta pataria pasikeisti atgal i pa ne 2+2+2 g.gif
Atsakyti
net 800 Lt nuima už perėjimą? doh.gif to negirdėjusi, o kodėl tiek daug?
Atsakyti
QUOTE(mutantė @ 2013 11 30, 11:31)
net 800 Lt nuima už perėjimą? doh.gif  to negirdėjusi, o kodėl tiek daug?

atsakymas is banko auksciau, kazka gi konvertavo doh.gif
Atsakyti
QUOTE(dia10 @ 2013 11 29, 23:00)
atsakymas gautas siandien, kai paklausiau kodel tiek daug nuime  doh.gif
Jūsų atveju, sukaupta suma 6779.43 Lt buvo konvertuota į 5947.39 pensijų fondo „Pensija 4“ apskaitos vienetus, kai vieneto kaina buvo 1.1399 Lt, t.y. 5947.39 pensijos vienetai yra verti 6779.43 Lt (5947.39*1.1399). Pakeitus pensijos kaupimo fondą, turimų pensijos vienetų skaičius gali sumažėti, tačiau vieno vieneto kaina bus didesnė, arba atvirkščiai - pensijos vienetų skaičius gali padidėti, tačiau vieno vieneto kaina bus mažesnė.

QUOTE(dia10 @ 2013 11 30, 11:44)
atsakymas is banko auksciau, kazka gi konvertavo  doh.gif

atleiskit, bet jūs visai nesigaudote kas yra jūsų pensijų fondo sąskaitoje. kodėl Jūs nusprendėt, kad nuskaičiavo 800lt? Juk pensijų fondo turte yra kaupiami vienetai, o išmokos atveju, fondo keitimo tie vienetai verčiami į litus ax.gif
Atsakyti
QUOTE(dowwe @ 2013 11 30, 12:08)
atleiskit, bet jūs visai nesigaudote kas yra jūsų pensijų fondo sąskaitoje. kodėl Jūs nusprendėt, kad nuskaičiavo 800lt? Juk pensijų fondo turte yra kaupiami vienetai, o išmokos atveju, fondo keitimo tie vienetai verčiami į litus  ax.gif

nu matyt, kad nesigaudau, nes matau kad parasyta 6779 lt buvo o dabar liko 5947 lt
Atsakyti
QUOTE(dia10 @ 2013 11 29, 23:00)
as pries menesi is Seb perejau i sweda ir pasikeiciau i maksimalu kaupima 1+1+1 o paskui 2+2+2, bet vakar paskambino anyta ir patare grysti i buvusi lygi, kur kaupiau tik is sodros tie %, o uz perejima is seb i sweda man nuo mano sukauptu pinigu nuime apie 800 lt  doh.gif
tai ryt vaziuosiu i banka ir grysiu i buvusi lygi

As nelabai supratau, jei jus jau pasirinkote maximalu kaupima 2+1+1, tai negi jums dabar persigalvojus, leis pereiti i minimalu, kai nuskaiciuojami tik 2% nuo sodros be jusus papildomo kaupimo?

p.s. idomu, kodel perejote butent i Swedbank, kai mano ziniomis siuo metu kaip tik nemazai kaupianciuju is ten bega? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(dia10 @ 2013 11 30, 13:30)
nu matyt, kad nesigaudau, nes matau kad parasyta 6779 lt buvo o dabar liko 5947 lt

Taigi aiškiai Jums rašo, kad buvo 5947.39 pensijų fondo „Pensija 4“ apskaitos vienetai, kuriuos konvertavus gavosi 6779 lt , jokio atskaitymo 800lt nebuvo, suvokit, kad vienetai (kitaip pensijų fondo turtas, be ne valiuta) , tai ne Litai mirksiukas.gif net jeigu ir buvo pagal jūsų logiką, tai 5947 konvertavus gi suma didesnė, tai negi Jums dar pridėjo lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Quba @ 2013 11 30, 13:44)
As nelabai supratau, jei jus jau pasirinkote maximalu kaupima 2+1+1, tai negi jums dabar persigalvojus, leis pereiti i minimalu, kai nuskaiciuojami tik 2% nuo sodros be jusus papildomo kaupimo?
p.s. idomu, kodel perejote butent i Swedbank, kai mano ziniomis siuo metu kaip tik nemazai kaupianciuju is ten bega?  ax.gif

iki gruodzio 2 dienos galiu sugrysti atgal mirksiukas.gif
nes as kaupiau seb o vyras swede, as seniau kaupiu nei jis, bet jis daugiau prikaupe nei as, man 2011 nebuvo jokio prieaugio o jam buvo, tai ir nusprendziau pereiti, beto sebe nebeturiu jokiu saskaitu viskas tik swede.
o kodel visi bega is ten g.gif

QUOTE(dowwe @ 2013 11 30, 15:13)
Taigi aiškiai Jums rašo, kad buvo 5947.39 pensijų fondo „Pensija 4“ apskaitos vienetai, kuriuos konvertavus gavosi 6779 lt , jokio atskaitymo 800lt nebuvo, suvokit, kad vienetai (kitaip pensijų fondo turtas, be ne valiuta) , tai ne Litai  mirksiukas.gif net jeigu ir buvo pagal jūsų logiką, tai 5947 konvertavus gi suma didesnė, tai negi Jums dar pridėjo  lotuliukas.gif

tada visai nieko nebesuprantu, jei turejau virs 6700 o dabar beturiu 5900 tai kur dingau padare lotuliukas.gif
ai dzin man kiek jie nueme, nemanau, kad isvis tos pensijos sulauksiu lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(dia10 @ 2013 11 30, 17:38)
tada visai nieko nebesuprantu, jei turejau virs 6700 o dabar beturiu 5900 tai kur dingau padare  lotuliukas.gif
ai dzin man kiek jie nueme, nemanau, kad isvis tos pensijos sulauksiu  lotuliukas.gif

tai patikslinkit dar kartą ką Jūs tiksliai darėte? Keitėte fondą? Ar valdytoją? Čia pateikėte atsakymą kieno? nebent aišku nenorite suprasti... jūsų teisė rinktis ax.gif
Atsakyti
QUOTE(dowwe @ 2013 11 30, 18:45)
tai patikslinkit dar kartą ką Jūs tiksliai darėte? Keitėte fondą? Ar valdytoją? Čia pateikėte atsakymą kieno? nebent aišku nenorite suprasti... jūsų teisė rinktis  ax.gif

nuo 2004 kaupiau Seb 2 pakopoje, menesi atgal persirasiau i sweda ir pasirinkau nauja kaupimo buda , ta nauja kur pasiule siemet sodra+pati+valstybe.
atsakymas gautas is banko i klausima, kodel uz perejima tiek daug nuskaite mirksiukas.gif
Atsakyti