Oi paskaičiau temą ir prisiminiau, kaip mane iš Swedbanko nepaliko ramybėje vis skambino ir skambino. Jie norėjo, kad ateičiau pas juos ir pakeiščiau kaupimo sutartį iš minimalios, kad būtų maximali. Kai mažas vaikas negaliu ateiti pas juos ir klausyti, vis telefonu sakau liksiu prie to pačio kaip buvo jai galima. Swedbank visitiek mane atakuoja ateik butinai reikia. Tai pasiemiau mažių su vežimuku ir nusiridenau išklausiau ir sakau ar galiu likti kaip buvo? sako gali. O telefonu kodėl manęs negirdėjo juk net rėkiau, kad nenoriu nieko keisti
QUOTE(dia10 @ 2013 11 29, 22:00)
as pries menesi is Seb perejau i sweda ir pasikeiciau i maksimalu kaupima 1+1+1 o paskui 2+2+2, bet vakar paskambino anyta ir patare grysti i buvusi lygi, kur kaupiau tik is sodros tie %, o uz perejima is seb i sweda man nuo mano sukauptu pinigu nuime apie 800 lt
tai ryt vaziuosiu i banka ir grysiu i buvusi lygi
tai va... kai sprendžia anytos, mamytės ir... dar neaišku kas
QUOTE(dowwe @ 2013 11 30, 10:13)
tai va... kai sprendžia anytos, mamytės ir... dar neaišku kas
pereiti as pati nusprendiau ir pakeisti irgi, bet tik anyta pataria pasikeisti atgal i pa ne 2+2+2
net 800 Lt nuima už perėjimą? to negirdėjusi, o kodėl tiek daug?
QUOTE(mutantė @ 2013 11 30, 11:31)
net 800 Lt nuima už perėjimą? to negirdėjusi, o kodėl tiek daug?
atsakymas is banko auksciau, kazka gi konvertavo
QUOTE(dia10 @ 2013 11 29, 23:00)
atsakymas gautas siandien, kai paklausiau kodel tiek daug nuime
Jūsų atveju, sukaupta suma 6779.43 Lt buvo konvertuota į 5947.39 pensijų fondo Pensija 4 apskaitos vienetus, kai vieneto kaina buvo 1.1399 Lt, t.y. 5947.39 pensijos vienetai yra verti 6779.43 Lt (5947.39*1.1399). Pakeitus pensijos kaupimo fondą, turimų pensijos vienetų skaičius gali sumažėti, tačiau vieno vieneto kaina bus didesnė, arba atvirkščiai - pensijos vienetų skaičius gali padidėti, tačiau vieno vieneto kaina bus mažesnė.
Jūsų atveju, sukaupta suma 6779.43 Lt buvo konvertuota į 5947.39 pensijų fondo Pensija 4 apskaitos vienetus, kai vieneto kaina buvo 1.1399 Lt, t.y. 5947.39 pensijos vienetai yra verti 6779.43 Lt (5947.39*1.1399). Pakeitus pensijos kaupimo fondą, turimų pensijos vienetų skaičius gali sumažėti, tačiau vieno vieneto kaina bus didesnė, arba atvirkščiai - pensijos vienetų skaičius gali padidėti, tačiau vieno vieneto kaina bus mažesnė.
QUOTE(dia10 @ 2013 11 30, 11:44)
atsakymas is banko auksciau, kazka gi konvertavo
atleiskit, bet jūs visai nesigaudote kas yra jūsų pensijų fondo sąskaitoje. kodėl Jūs nusprendėt, kad nuskaičiavo 800lt? Juk pensijų fondo turte yra kaupiami vienetai, o išmokos atveju, fondo keitimo tie vienetai verčiami į litus
QUOTE(dowwe @ 2013 11 30, 12:08)
atleiskit, bet jūs visai nesigaudote kas yra jūsų pensijų fondo sąskaitoje. kodėl Jūs nusprendėt, kad nuskaičiavo 800lt? Juk pensijų fondo turte yra kaupiami vienetai, o išmokos atveju, fondo keitimo tie vienetai verčiami į litus
nu matyt, kad nesigaudau, nes matau kad parasyta 6779 lt buvo o dabar liko 5947 lt
QUOTE(dia10 @ 2013 11 29, 23:00)
as pries menesi is Seb perejau i sweda ir pasikeiciau i maksimalu kaupima 1+1+1 o paskui 2+2+2, bet vakar paskambino anyta ir patare grysti i buvusi lygi, kur kaupiau tik is sodros tie %, o uz perejima is seb i sweda man nuo mano sukauptu pinigu nuime apie 800 lt
As nelabai supratau, jei jus jau pasirinkote maximalu kaupima 2+1+1, tai negi jums dabar persigalvojus, leis pereiti i minimalu, kai nuskaiciuojami tik 2% nuo sodros be jusus papildomo kaupimo?
p.s. idomu, kodel perejote butent i Swedbank, kai mano ziniomis siuo metu kaip tik nemazai kaupianciuju is ten bega?
QUOTE(dia10 @ 2013 11 30, 13:30)
nu matyt, kad nesigaudau, nes matau kad parasyta 6779 lt buvo o dabar liko 5947 lt
Taigi aiškiai Jums rašo, kad buvo 5947.39 pensijų fondo Pensija 4 apskaitos vienetai, kuriuos konvertavus gavosi 6779 lt , jokio atskaitymo 800lt nebuvo, suvokit, kad vienetai (kitaip pensijų fondo turtas, be ne valiuta) , tai ne Litai net jeigu ir buvo pagal jūsų logiką, tai 5947 konvertavus gi suma didesnė, tai negi Jums dar pridėjo
QUOTE(Quba @ 2013 11 30, 13:44)
As nelabai supratau, jei jus jau pasirinkote maximalu kaupima 2+1+1, tai negi jums dabar persigalvojus, leis pereiti i minimalu, kai nuskaiciuojami tik 2% nuo sodros be jusus papildomo kaupimo?
p.s. idomu, kodel perejote butent i Swedbank, kai mano ziniomis siuo metu kaip tik nemazai kaupianciuju is ten bega?
iki gruodzio 2 dienos galiu sugrysti atgal
nes as kaupiau seb o vyras swede, as seniau kaupiu nei jis, bet jis daugiau prikaupe nei as, man 2011 nebuvo jokio prieaugio o jam buvo, tai ir nusprendziau pereiti, beto sebe nebeturiu jokiu saskaitu viskas tik swede.
o kodel visi bega is ten
QUOTE(dowwe @ 2013 11 30, 15:13)
Taigi aiškiai Jums rašo, kad buvo 5947.39 pensijų fondo Pensija 4 apskaitos vienetai, kuriuos konvertavus gavosi 6779 lt , jokio atskaitymo 800lt nebuvo, suvokit, kad vienetai (kitaip pensijų fondo turtas, be ne valiuta) , tai ne Litai net jeigu ir buvo pagal jūsų logiką, tai 5947 konvertavus gi suma didesnė, tai negi Jums dar pridėjo
tada visai nieko nebesuprantu, jei turejau virs 6700 o dabar beturiu 5900 tai kur dingau padare
ai dzin man kiek jie nueme, nemanau, kad isvis tos pensijos sulauksiu
QUOTE(dia10 @ 2013 11 30, 17:38)
tada visai nieko nebesuprantu, jei turejau virs 6700 o dabar beturiu 5900 tai kur dingau padare
tai patikslinkit dar kartą ką Jūs tiksliai darėte? Keitėte fondą? Ar valdytoją? Čia pateikėte atsakymą kieno? nebent aišku nenorite suprasti... jūsų teisė rinktis
QUOTE(dowwe @ 2013 11 30, 18:45)
tai patikslinkit dar kartą ką Jūs tiksliai darėte? Keitėte fondą? Ar valdytoją? Čia pateikėte atsakymą kieno? nebent aišku nenorite suprasti... jūsų teisė rinktis
nuo 2004 kaupiau Seb 2 pakopoje, menesi atgal persirasiau i sweda ir pasirinkau nauja kaupimo buda , ta nauja kur pasiule siemet sodra+pati+valstybe.
atsakymas gautas is banko i klausima, kodel uz perejima tiek daug nuskaite