Įkraunama...
Įkraunama...

Pensijų kaupimo fondai - 2

QUOTE(atura @ 2010 03 09, 21:39)
Kad tikrai neapsigautumėte, turite žiūrėti pensijų fondo ataskaitoje IRR stulpelį, kitaip sakant, fondo veiklos rezultatą nuo  jo įsikūrimo pradžios, o ne vienų metų ar mėnesio rezultatą. Pažiūrėkite atidžiai ir pamatysite,pvz., kad Finasta dirba nuostolingai, nors skaičiai yra pateikiami itin gražūs vieno mėnesio ar ketvirčio.
MP neinvestavo į akcijas tuos pastaruosius dvejus metus, todėl sugebėjo dirbti nenuostolingai + tolygiai augantis pelnas, šiuo metu jau pradėta investuoti, nes rinka pradeda atsigauti, vadinasi ir akcijų vieneto kaina pradės kilti.
kaip saunu, kad atsirado IRR ekspertas clap.gif gal tuomet atsakysite i man kilusi klausima unsure.gif yra du pensiju fondai, i abu imoku vienkartine imoka, tarkim 50 tukst. Lt blush2.gif per penkis metus man uzdirba tokias pajamas kiekvienais metais:
1 m. A fondas - 15 tukst. lt, B fondas - 10 tūkst. Lt
2 m. A fondas - 13 tukst. lt, B fondas - 15 tūkst. Lt
3 m. A fondas - 15 tukst. lt, B fondas - 12 tūkst. Lt
4 m. A fondas - 10 tukst. lt, B fondas - 13 tūkst. Lt
5 m. A fondas - 12 tukst. lt, B fondas - 15 tūkst. Lt
Abu per penkis metus uzdirbo vienodai - po 65 tukst. Lt, ar ju IRR vienodas? g.gif aciu is anksto aciuks.gif
Atsakyti
QUOTE(arana81 @ 2010 03 10, 10:36)
kaip saunu, kad atsirado IRR ekspertas clap.gif  gal tuomet atsakysite i man kilusi klausima unsure.gif yra du pensiju fondai, i abu imoku vienkartine imoka, tarkim 50 tukst. Lt blush2.gif per penkis metus man uzdirba tokias pajamas kiekvienais metais:
Abu per penkis metus uzdirbo vienodai - po 65 tukst. Lt, ar ju IRR vienodas? g.gif aciu is anksto aciuks.gif

hihihi.gif good.gif
Atsakyti
QUOTE(atura @ 2010 03 09, 20:39)
Kad tikrai neapsigautumėte, turite žiūrėti pensijų fondo ataskaitoje IRR stulpelį, kitaip sakant, fondo veiklos rezultatą nuo  jo įsikūrimo pradžios, o ne vienų metų ar mėnesio rezultatą. Pažiūrėkite atidžiai ir pamatysite,pvz., kad Finasta dirba nuostolingai, nors skaičiai yra pateikiami itin gražūs vieno mėnesio ar ketvirčio.

Sveiki,

kadangi domina perejimas i Finasta arba Aviva gal galit pagrist savo zodzius? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(arana81 @ 2010 03 10, 11:36)
kaip saunu, kad atsirado IRR ekspertas clap.gif  gal tuomet atsakysite i man kilusi klausima unsure.gif yra du pensiju fondai, i abu imoku vienkartine imoka, tarkim 50 tukst. Lt blush2.gif per penkis metus man uzdirba tokias pajamas kiekvienais metais:

Dėkoju už klausimą biggrin.gif
Pirmiausia, anara81, jūs žinote, kad į II pakopos pensijų fondą pinigų šiaip sau įdėti negalima, taip pat negalima turėti dviejų pensijų fondų (išskyrus, jei žmogus nusprendžia sudaryti III pakopos pensiją). IRR rodiklis geriausiai atskleidžia investavimo sėkmingumo rezultatus, kadangi įvertina iš "Sodros" į II pakopos pensijų fondus pervestų ir sukauptų pensijų fonde lėšų santykį per ilgesnį laiką. Kaip žinome, lėšos iš "Sodros" į II pakopos pensijų fondus yra pervedamos 4 kartus per metus, kiekvieno ketvirčio pabaigoje. IRR parodo, kiek per metus vidutiniškai paauga (procentais) kiekvienas iš atliktų pervedimų iš "Sodros" į pensijų fondus, atsižvelgiant į visus pensijų fondų atskaitymus bei į lėšų pervedimo laiką. Pavyzdys: 2008 sausį sukaupta suma fonde buvo 3000 lt. Apskaitos vieneto vertės pokytis per metus buvo neigiamas -20 proc., t.y. 2008 metų pabaigoje vietoj 3000 liko 2400 lt.O 2009 m. pabaigoje skelbiamas metinis apskaitos vieneto vertės pokytis + 20 proc. Vertinant vienerių metų laikotarpį toks rezultatas atrodo pakankamai geras, tačiau suma pensijų fonde yra 2880 Lt ir dar nepasiektas dydis, kuris buvo 2008 m. pradžioje. Ar aiškiai paaiškinau?
Papildyta:
QUOTE(Karolilna @ 2010 03 10, 21:57)
Sveiki,

kadangi domina perejimas i Finasta arba Aviva gal galit pagrist savo zodzius?  4u.gif

Sveika, Karolilna,

aukščiau pateiktame pavyzdyje rasi atsakymą į man užduotą klausimą. Išsamiai dominančių pensijų fondų rezultatus gali pati žiūrėti internete 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(atura @ 2010 03 11, 19:18)
Dėkoju už klausimą biggrin.gif 
Pirmiausia, anara81, jūs žinote, kad į II pakopos pensijų fondą pinigų šiaip sau įdėti negalima, taip pat negalima turėti dviejų pensijų fondų (išskyrus, jei žmogus nusprendžia sudaryti III pakopos pensiją). IRR rodiklis geriausiai atskleidžia investavimo sėkmingumo rezultatus, kadangi įvertina iš "Sodros" į II pakopos pensijų fondus pervestų ir sukauptų pensijų fonde lėšų santykį per ilgesnį laiką. Kaip žinome, lėšos iš "Sodros" į II pakopos pensijų fondus yra pervedamos 4 kartus per metus, kiekvieno ketvirčio pabaigoje. IRR parodo, kiek per metus vidutiniškai paauga (procentais) kiekvienas iš atliktų pervedimų iš "Sodros" į pensijų fondus, atsižvelgiant į visus pensijų fondų atskaitymus bei į lėšų pervedimo laiką. Pavyzdys: 2008 sausį sukaupta suma fonde buvo 3000 lt. Apskaitos vieneto vertės pokytis per metus buvo neigiamas -20 proc., t.y. 2008 metų pabaigoje vietoj 3000 liko 2400 lt.O 2009 m. pabaigoje skelbiamas metinis apskaitos vieneto vertės pokytis + 20 proc. Vertinant vienerių metų laikotarpį toks rezultatas atrodo pakankamai geras, tačiau suma pensijų fonde yra 2880 Lt ir dar nepasiektas dydis, kuris buvo 2008 m. pradžioje. Ar aiškiai paaiškinau?
Papildyta:
Sveika, Karolilna,
aukščiau pateiktame pavyzdyje rasi atsakymą į man užduotą klausimą. Išsamiai dominančių pensijų fondų rezultatus gali pati žiūrėti internete 4u.gif
Karolilnai deja atsakymo ten nera smile.gif IRR yra santykinis rodiklis, kurio Jus net nesugebate apskaiciuoti doh.gif
Ne vienas investuotojas nepriims investavimo sprendimo vadovaudamasis vien tik IRR, nes vienodai svarbus tiek santykiniai, tiek absoliutiniai rodikliai. Dvi visiskai skirtingos investicijos gali tureti identiska IRR, bet tai toli grazu nereiskia, kad jos generuos vienodas pajamas. Ir investicijos, kurios generuos vienodas pajamas per kazkuri laikotarpi nebutinai tures vienoda IRR rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(atura @ 2010 03 11, 18:18)
Sveika, Karolilna,

kad nelabai randu atsakymo unsure.gif 4u.gif

Gal kas man paprastai paaiskintu, kaip ten su tais Finastos fondais? g.gif blush2.gif
Atsakyti
Žinot ir man pasidarė įdomu. Mano pensija 3 pakopos kaupiama Swed. Jau seniai audžiu mintį bėgti iš ten. Tik kur? Investavime nesigaudau. Gal kas galėtų patarti ką geriau rinktis. Tarkim kad ir ne maximumas pelno, bet ir saugumas ne minimalus.
Atsakyti
Na į tą islandišką MP tikrai neičiau, manau visos žinome kas darosi Islandijoje... smile.gif
Jie nerizikuoja, kažkas panašaus į konservatyviuosius fondus ar ne? kadangi esu jauna, noriu daugiau rizikos ir daugiau uždirbti... O vėliau artėjant pesiiniam amžiui, pereisiu į mažesnės rizikos fondus.
Aš dabar turiu pensiją sebe, bet jau nebeilgai...nesiuntė jie man ataskaitų kol pati nesikreipiau su priekaištais, atlyginimas man pereina ne ten, dėl to ir per internetinį banką nepatogu stebėti..
Atsakyti
Nu žinot klausiau normaliai žinančių žmonių. Tai, kad papylė nesamonių. Nežinau kas dar galėtų užkibt ant tokių nesamonių. Nebent visiški lengvatikiai.
Atsakyti
Beje čia kažkurios jūsų rašė, kad pensijų fondo valdytoją galima keisti tik kas trejus metus...ar tikrai?? katik pasiskaičiau informaciją, kad po sutarties įsigaliojimo turi praeiti trys metai, tam kad galėtum keisti valdytoją, o po to drąsiai galima vaikščioti kasmet. Pensijų sistemoje taip rašo
Atsakyti
QUOTE(electra @ 2010 03 14, 18:57)
Beje čia kažkurios jūsų rašė, kad pensijų fondo valdytoją galima keisti tik kas trejus metus...ar tikrai?? katik pasiskaičiau informaciją, kad po sutarties įsigaliojimo turi praeiti trys metai, tam kad galėtum keisti valdytoją, o po to drąsiai galima vaikščioti kasmet. Pensijų sistemoje taip rašo

Čia aš rašiau, galėjau ir pameluot šiek tiek blush2.gif Bet, man rodos, tas vaikščiojimas atsiliepia finansiškai. Ne viskas, kas galima, tikrai apsimoka.
Atsakyti
Na taip, bet tas mokestis berods tik 0,2 proc.. Tai nuo 5000 Ltl nuskaičiuotų 10 Lt.. o kaip žmones mėgsta gązdinti, jog nuskaičiuos nesvietiškus pinigus..baisiai nenori paleist klientų tai ir apgaudinėja.
Atsakyti