Įkraunama...
Įkraunama...

Pensijų kaupimo fondai - 2

QUOTE(juratelexxx @ 2013 11 28, 20:17)
Pereinu i MP (Mano Pensija), tai prasymo (1 lapas, ~5Lt.) pakeisti valdytoja patvirtinimas pas notara, kuri butina grazinti naujai pasirinktam valdytojui per 3 dienas. Sumokesite ~0,5Lt.nuo sukaupto 1000Lt., tad suma juokinga.
Pereinant yra labai daug niuansu, reikia planuotis, kiek sukaupsite pensijai. Mano atveju virs MAX ribos (riba, kuria is karto galesite atsiimti sulauke pensijos, truputi virs 29tukst.), todel teks pirkti anuiteta. ERGO atmeciau is karto, nes pasiteiravus, kokios siandienines salygos perkant pas juos anuiteta, atsake "Komercine paslaptis", tad ERGO sekmes, renkantis ir dirbant su klientais  doh.gif
Butina bent jau keleta metu iki pensijos, pasirinkti ta valdytojas, kuris turi anuiteto sertifikata. Siuo metu 3 bendroves, ERGO, MP ir ... (trecios nepamenu, nes nesudomino  mirksiukas.gif )

Tai kad siuo metu tik viena vienitele bendrove vykdo pensiju anuiteto veikla ir tai yra butent ERGO saltinis-Lietuvos bankas
Atsakyti
Pereinu i MP (Mano Pensija), tai prasymo (1 lapas, ~5Lt.) pakeisti valdytoja patvirtinimas pas notara, kuri butina grazinti naujai pasirinktam valdytojui per 3 dienas. Sumokesite ~0,5Lt.nuo sukaupto 1000Lt., tad suma juokinga.
Pereinant yra labai daug niuansu, reikia planuotis, kiek sukaupsite pensijai. Mano atveju virs MAX ribos (riba, kuria is karto galesite atsiimti sulauke pensijos, truputi virs 29tukst.), todel teks pirkti anuiteta. ERGO atmeciau is karto, nes pasiteiravus, kokios siandienines salygos perkant pas juos anuiteta, atsake "Komercine paslaptis", tad ERGO sekmes, renkantis ir dirbant su klientais  doh.gif
Butina bent jau keleta metu iki pensijos, pasirinkti ta valdytojas, kuris turi anuiteto sertifikata. Siuo metu 3 bendroves, ERGO, MP ir ... (trecios nepamenu, nes nesudomino  mirksiukas.gif )

O as kazkaip supratau kad siuo metu tuos anuitetus pardavineti turi teise tik ERGO g.gif
Atsakyti
QUOTE(asmodeja @ 2013 11 28, 20:46)
O as kazkaip supratau kad siuo metu tuos anuitetus pardavineti turi teise tik ERGO  g.gif

Teisingai supratote, nezinau is kur tokia info del 3 imoniu galinciu parduoti anuitetus...
Atsakyti
QUOTE(Potrė @ 2013 11 28, 08:21)
Mane irgi domintu atsakymas i si klausima del tos pacios priezasties  4u.gif Aviva jau atmeciau kaip potencialia del ju taikomu papildomu mokesciu netgi keiciant pensiju fonda ju viduje  doh.gif  o tai butina daryti bent 2 kartus (pereinant nuo rizikingiausio pradzioje iki konservatyvaus pabaigoje) tai nesinori moketi uz tai uz ka kitur moketi nereikia  schmoll.gif Dabar mano zvilgsnis krypsta i Ergo...gal turite nuomoniu?  g.gif

MELAS !! Nebent per metus 3 kartus keisit fondą skaityti čia

Eikit eikit, į MP būti)nai, kaip tik susimažino įstatinį kapitalą per pusę, info jiems reikia iš kažko nuostuolius padengt tongue.gif

Nėr 3 dienų termino nueiti pas notarą (beje galima pas seniūną už dyką), kai galėjau, tai ir nuėjau. Dauguma notarų ima tik 3 litus.

O kad MP turi anuitetą girdžiu pirmą kartą doh.gif Kol kas tik agentai muilino, kad jiems sodra 5 % perveda, nes jie maži ir specializuoti, o rezultatus rodo 2010 metų doh.gif "Nes nuo to laiko niekas nepasikeitė" (čia Compensos konsultacijoj apie PF). Turbūt tikrai labai gera kompanija...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Stiuardese: 28 lapkričio 2013 - 23:18
Pereinu i MP (Mano Pensija)

lotuliukas.gif įdomus pavadinimas lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Stiuardese @ 2013 11 28, 23:14)
MELAS !! Nebent per metus 3 kartus keisit fondą skaityti čia

Ziurejau oficialia LB pateikta informacija( excel failiuka) kur palyginti visi mokesciai. Prie Avivos yra tokie skaiciai:
8 UAGDPB „Aviva Lietuva“
26 Europensija 0,65% 2,00% 0,05% 0,05% 0,05%
27 Europensija Plius 1% 2,00% 0,05% 0,05% 0,05%
28 Europensija Ekstra 1% 2,00% 0,05% 0,05% 0,05%

user posted image

Nuoroda i LB svetaine, kur galima rasti ataskaitas
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Potrė: 29 lapkričio 2013 - 07:51
Sveiki, labai prašau išmanančio žmogaus atsakyti.

1. Jeigu iki šiol buvau tik Sodroje, nekaupiau jokiame fonde, ar man lapkričio 30 d. ką nors reiškia? Ar bet kada galėsiu pasirašyti sutartį su fondu?
2. Kaip yra su tuo 1 proc. pervedimu, jeigu esu VPA? Ar nuo motinystės išmokos jį taip pat nuskaičiuoja?

Dėkoju!
Atsakyti
QUOTE(Tacė @ 2013 11 29, 10:24)
Sveiki, labai prašau išmanančio žmogaus atsakyti.

1. Jeigu iki šiol buvau tik Sodroje, nekaupiau jokiame fonde, ar man lapkričio 30 d. ką nors reiškia? Ar bet kada galėsiu pasirašyti sutartį su fondu?
2. Kaip yra su tuo 1 proc. pervedimu, jeigu esu VPA? Ar nuo motinystės išmokos jį taip pat nuskaičiuoja?

Dėkoju!

1. Nieko ta data nereiškia. Jei vėliau nuspręsit pasirašyti tai galėsit padaryti bet kada pagal naująjį įstatymą naujai sistemai.
2. VPA=vaiko priežiūros atostogos? Nuo išmokos neturi būti nuskaičiuojama, nes nuskaičiuojama nuo draudžiamųjų pajamų, bet pasirašusiems iki šių atostogų ir kaupiantiems PF valstybė moka papildomai į pensijų fondą nuo 2014 metų, kol esate tose atostogose.

Nuo 2014 m. sausio 1 d. už vieną iš tėvų, auginantį vaiką iki 3 metų ir gaunantį motinystės (tėvystės) socialinio draudimo pašalpą arba draudžiamą valstybiniu socialiniu pensijų draudimu valstybės lėšomis, į pensijų fondą iš valstybės biudžeto bus pervedamos 2 proc. vidutinio šalies darbo užmokesčio pensijų įmokos (skaičiuojamos nuo užpraeitų metų keturių ketvirčių šalies ūkio darbuotojų vidutinio bruto darbo užmokesčio vidurkio). Pensijų įmokos pervedamos už kiekvieną vaiką iki trejų metų.
Atsakyti
as pries menesi is Seb perejau i sweda ir pasikeiciau i maksimalu kaupima 1+1+1 o paskui 2+2+2, bet vakar paskambino anyta ir patare grysti i buvusi lygi, kur kaupiau tik is sodros tie %, o uz perejima is seb i sweda man nuo mano sukauptu pinigu nuime apie 800 lt doh.gif
tai ryt vaziuosiu i banka ir grysiu i buvusi lygi
Atsakyti
QUOTE(Potrė @ 2013 11 29, 07:46)
Ziurejau oficialia LB pateikta informacija( excel failiuka) kur palyginti visi mokesciai. Prie Avivos yra tokie skaiciai:
8 UAGDPB „Aviva Lietuva“
26 Europensija        0,65% 2,00% 0,05% 0,05% 0,05%
27 Europensija Plius 1% 2,00% 0,05% 0,05% 0,05%
28 Europensija Ekstra 1% 2,00% 0,05% 0,05% 0,05%

user posted image

Nuoroda i LB svetaine, kur galima rasti ataskaitas

Atidžiau perskaitykite lentelės viršutinę eilutę

QUOTE(dia10 @ 2013 11 29, 22:00)
as pries menesi is Seb perejau i sweda ir pasikeiciau i maksimalu kaupima 1+1+1 o paskui 2+2+2, bet vakar paskambino anyta ir patare grysti i buvusi lygi, kur kaupiau tik is sodros tie %, o uz perejima is seb i sweda man nuo mano sukauptu pinigu nuime apie 800 lt  doh.gif

Kažkaip perdaug g.gif
Atsakyti
QUOTE(Stiuardese @ 2013 11 29, 22:54)
Kažkaip perdaug  g.gif

atsakymas gautas siandien, kai paklausiau kodel tiek daug nuime doh.gif
Jūsų atveju, sukaupta suma 6779.43 Lt buvo konvertuota į 5947.39 pensijų fondo „Pensija 4“ apskaitos vienetus, kai vieneto kaina buvo 1.1399 Lt, t.y. 5947.39 pensijos vienetai yra verti 6779.43 Lt (5947.39*1.1399). Pakeitus pensijos kaupimo fondą, turimų pensijos vienetų skaičius gali sumažėti, tačiau vieno vieneto kaina bus didesnė, arba atvirkščiai - pensijos vienetų skaičius gali padidėti, tačiau vieno vieneto kaina bus mažesnė.
Atsakyti
QUOTE(dia10 @ 2013 11 29, 22:00)
as pries menesi is Seb perejau i sweda ir pasikeiciau i maksimalu kaupima 1+1+1 o paskui 2+2+2, bet vakar paskambino anyta ir patare grysti i buvusi lygi, kur kaupiau tik is sodros tie %, o uz perejima is seb i sweda man nuo mano sukauptu pinigu nuime apie 800 lt  doh.gif

O tai galima taip blaskytis? g.gif O kuom anyta jus itikino, kad reikia visgi kaupti tik is Sodros? pasidalinkite patarimais 4u.gif Nuskaiciavo tikrai labai daug...

QUOTE(Stiuardese @ 2013 11 29, 22:54)

doh.gif soriukas, tikrai ziopla esu blush2.gif O jus pati, kaip suprantu, pas juos kaupiate?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Potrė: 30 lapkričio 2013 - 08:01