iš tikro... negaliu nepritarti, nes paveldėjimas yra tikrai didžiausias privalumas privataus kaupimo, ypač asmeniškai susidūrus su Sodros išmokomis tokiais atvejais, deja... artimieji net turi skolintis, kad galėtų palaidoti, o kartais PF sukauptos lėšos tikrai gelbėja
Vis dar esu apmastymuose, ieskau visokios info ir vakar akys uzkliuvo uz sio straipsnio. Viskas ten suprantama isskyrus viena sakini:
"Per tokį ilgą laikotarpį daliai kaupėjų gali tekti pabūti be darbo, o savo įsipareigojimą į fondą kas mėnesį pervesti atitinkamą sumą reikės vykdyti antraip jie neteks valstybės biudžeto lėšų.
Bus laikotarpių, kai asmuo, šiandien uždirbantis 5000 ar 10 tūkst. litų, kurį laiką turės tenkintis minimalia alga arba netekti pajamų darbdaviui bankrutavus. Tai būtų smūgis, nes fondui vis tiek reikės vykdyti tokios pat apimties įsipareigojimus, t. y. kas mėnesį į savo sąskaitą fonde pervesti po 100 ar 200 litų ir pan."
Idomu kaip imanoma pervesti 1 proc.(o veliau 2 proc.) kai asmuo nedirbs ar as kazko nesuprantu ar straipsnio autorius nusisnekejo...?
"Per tokį ilgą laikotarpį daliai kaupėjų gali tekti pabūti be darbo, o savo įsipareigojimą į fondą kas mėnesį pervesti atitinkamą sumą reikės vykdyti antraip jie neteks valstybės biudžeto lėšų.
Bus laikotarpių, kai asmuo, šiandien uždirbantis 5000 ar 10 tūkst. litų, kurį laiką turės tenkintis minimalia alga arba netekti pajamų darbdaviui bankrutavus. Tai būtų smūgis, nes fondui vis tiek reikės vykdyti tokios pat apimties įsipareigojimus, t. y. kas mėnesį į savo sąskaitą fonde pervesti po 100 ar 200 litų ir pan."
Idomu kaip imanoma pervesti 1 proc.(o veliau 2 proc.) kai asmuo nedirbs ar as kazko nesuprantu ar straipsnio autorius nusisnekejo...?
totaliai nusišnekėjo, nes procentas yra skaičiuojamas būtent nuo uždirbamų pajamų, o ne fiksuojamas pasirinkimo metu. Nedarbo atveju pensijų fondo sąskaita nesipildė ir dabar iki reformos, nesipildys ir pasirinkus kaupti papildomai bei praradus darbą, tačiau jokios prievolės įstatymuose nėra, straipsnio autorius ryškiai neskaitęs įstatymo
Pasakykit man, neišmanėlei, jei apsisprendžiau likti II pakopoje ir noriu kaupimo papildomai primokant savo lėšomis ir gaunant papildomą įmoką iš valstybės biudžeto, tai kur man kreiptis? Į savo valdytoją?
Noriu patikslinti, kad apsispręsti reikia iki 2013.12.03 imtinai. (info iš Sodros)
QUOTE(TaGre @ 2013 11 27, 14:15)
Pasakykit man, neišmanėlei, jei apsisprendžiau likti II pakopoje ir noriu kaupimo papildomai primokant savo lėšomis ir gaunant papildomą įmoką iš valstybės biudžeto, tai kur man kreiptis? Į savo valdytoją?
į bendrovę, kurioje kaupiate pensiją.
QUOTE(Savvy @ 2013 11 27, 14:18)
Noriu patikslinti, kad apsispręsti reikia iki 2013.12.03 imtinai. (info iš Sodros)
turbūt 12.02 imtinai, nes 11.30 ne darbo diena, neklaidinkite ir pateikite oficialią info iš Sodros puslapio
QUOTE(TaGre @ 2013 11 27, 15:15)
Priklausomai, kur kaupiate, as asmeniskai si klausima susitvarkiau per elektronine bankininkyste (parastai reikia uzdeti papildoma varnele arba turi buti prierasas :kaupti maksimaliai")
QUOTE(arana81 @ 2013 11 10, 13:49)
Aš laukiau galimybės pasitraukti iš II pakopos pensijų sistemos ir buvau viena iš pirmųjų pasinaudojusių šia teise. Esu iš tų pavargusių nuo nuolatos keičiamų taisyklių ir kurie planuoja ateitį skaičiuodami, todėl investuoju pati ir ten, kur geriausiai išmanau.
Dabartinė pensijų sistema gali būti pakeista vienu įstatymu ir neaišku, ką darys atėję po kitų ar dar kitų rinkimų būsimi valdantieji. Taip kad nepriimkite dabartinių sąlygų kaip tų, kurios bus ir ateityje, jos keistos n kartų praeityje ir dar bus keičiamos n kartų.
Dabartinė pensijų sistema gali būti pakeista vienu įstatymu ir neaišku, ką darys atėję po kitų ar dar kitų rinkimų būsimi valdantieji. Taip kad nepriimkite dabartinių sąlygų kaip tų, kurios bus ir ateityje, jos keistos n kartų praeityje ir dar bus keičiamos n kartų.
Kad dar N kartu bus suteikta galimybe apsigalvoti, tai sutinku su Jusu nuomone Bet esant darbingam amziui, dirbant ir uzdirbant, kodel neatideti tu pinigeliu, juk jie niekur nedings (ypatingai apsimoka maziau uzdirbantiems), o Sodros ateitis tampa vis sudetingesne, isikolinimas nuolat auga. Kai sulauksiu pensijos, klausimas ko tiketis visa gyvenima saziningai mokejus mokescius... Graudu ziureti, kaip vargsta siandieniniai pensininkai..., o ju vis daugeja lyginant su dirbanciuju skaiciumi
Papildyta:
QUOTE(Mistake @ 2013 11 08, 15:00)
Aš esu Swedbanke, bet savarstau ar likti ten. Mažai kas susikaupė.
As irgi siuo metu pereinu is Swedbankó, po krizes metu patirtu nuostoliu dar tikejausi pagerejimo, bet situacija manes netenkina.
Papildyta:
QUOTE(*Nikė* @ 2013 10 24, 15:55)
Šiuo metu esu finastoje pasirinkus pensijų fondą, bet iš avivos mane įkalbinėja pereiti pas juos.
Nedarykite klaidos... zinoma, yra labai daug kt.individualiu kriteriju, kuriuos reikia atidziai isisinagrineti
QUOTE(juratelexxx @ 2013 11 28, 05:45)
As irgi siuo metu pereinu is Swedbankó, po krizes metu patirtu nuostoliu dar tikejausi pagerejimo, bet situacija manes netenkina.
O į kur einate? Kaip vyksta perėjimas? Ar ilgai užtrunka?
QUOTE(juratelexxx @ 2013 11 28, 04:45)
Papildyta:
Mane irgi domintu atsakymas i si klausima del tos pacios priezasties Aviva jau atmeciau kaip potencialia del ju taikomu papildomu mokesciu netgi keiciant pensiju fonda ju viduje o tai butina daryti bent 2 kartus (pereinant nuo rizikingiausio pradzioje iki konservatyvaus pabaigoje) tai nesinori moketi uz tai uz ka kitur moketi nereikia Dabar mano zvilgsnis krypsta i Ergo...gal turite nuomoniu?
QUOTE(dowwe @ 2013 11 27, 17:25)
į bendrovę, kurioje kaupiate pensiją.
turbūt 12.02 imtinai, nes 11.30 ne darbo diena, neklaidinkite ir pateikite oficialią info iš Sodros puslapio
Taip.
QUOTE(Potrė @ 2013 11 28, 09:21)
Mane irgi domintu atsakymas i si klausima del tos pacios priezasties Dabar mano zvilgsnis krypsta i Ergo...gal turite nuomoniu?
Pereinu i MP (Mano Pensija), tai prasymo (1 lapas, ~5Lt.) pakeisti valdytoja patvirtinimas pas notara, kuri butina grazinti naujai pasirinktam valdytojui per 3 dienas. Sumokesite ~0,5Lt.nuo sukaupto 1000Lt., tad suma juokinga.
Pereinant yra labai daug niuansu, reikia planuotis, kiek sukaupsite pensijai. Mano atveju virs MAX ribos (riba, kuria is karto galesite atsiimti sulauke pensijos, truputi virs 29tukst.), todel teks pirkti anuiteta. ERGO atmeciau is karto, nes pasiteiravus, kokios siandienines salygos perkant pas juos anuiteta, atsake "Komercine paslaptis", tad ERGO sekmes, renkantis ir dirbant su klientais
Butina bent jau keleta metu iki pensijos, pasirinkti ta valdytojas, kuris turi anuiteto sertifikata. Siuo metu 3 bendroves, ERGO, MP ir ... (trecios nepamenu, nes nesudomino )