Mergaitės sos
neseniai pasirašiau sutartį su Swedbanku, kur 1-2 proc. (su "stažu") nuskaičiuoja nuo atlyginimo, tiek pat prideda valstybė, bankas investuoja 100 proc. į akcijas (didžiausia rizika, neva didžiausia galima grąža)
Nesuprantu, kuom ten mane apžavėjo ta be perstojo pliurpianti konsultantė, bet bijau, kad padariau kvailystę
laimė, iki lapkričio 30 galima pakeisti, o tvarka įsigalios tik po 3 mėnesių. Gražiai ten ji man surašė skaičiukus ant lapo, kažkaip dabar galvoju, kad labai nelogiškus.. Tarkim, kad su Sodra va sukaupsite 800 lt pensijai, bet jei būsite šitam fonde, tai jau gausite 1400 lt pensijos... Bet tai kas tie skaičiai po 40 metų? Nu nesąmonė kažkokia..
dabar dar prisimenu įstrigusį sakinį: mūsų bankas sėkmingai investuoja, va, šiemet +10 proc. akcijose laimi, ai, na pernai buvo -6 proc...
Dar vienas "perliukas" mano manymu: valstybė mato, kad Sodra bankrutuoja, skendi milijardinėse skolose, taigi dalinasi pensijos "našta" su bankais ir tą remia
kažkaip keistai nuskambėjo. Mane iš tikrųjų nervino tas jos nepaliaujamas tarškėjimas ir net neįsiklausymas, ką aš noriu sužinoti, pvz. kiek sumažėja Sodros pensija, ar gal ji apskritai dingsta, kas nutinka banko bankroto atveju, ar yra kitų fondų, kuriuos galėčiau pasinagrinėti savarankiškai ir t.t. Esu žalia šiuose reikaluose ir dar tokia lengvai įtikinama, tai ir paskubėjau... O dar ekonomiką baigusi
Gal ką rekomenduosit? Dirbu ir žadu dirbti (na, kaip ir visi žada...) privačiame sektoriuje dar tik apie pusantrų metų, gaunu atlyginimą truputį didesnį nei vidutinis... Anksčiau jokių sutarčių pasirašius nebuvau, tai kaip supratau "kaupiau" tik Sodroje...