Įkraunama...
Įkraunama...

Pensijų kaupimo fondai - 2

QUOTE(denaxa @ 2013 09 22, 15:10)
Liksiu sodroje-kaip ir iki siol...pasvarscius visus uz ir pries... g.gif

Ar daugiau yra liekančių sodroje? Nes ir aš kažkaip nesiryžtu keliaut į visokius fondus...nepasitikiu sad.gif
Atsakyti
pagal sodros atliktą tyrimą pusė jau apsisprendė, o kita pusė ne. Didžiausia dalis laukia paskutinės termino dienos kažkodėl. Nerandu dar sodros puslapyje yra informacija apie apsisprendusių pasirinkimą, deja Sodrą, t.y. stabdyti įmokas į fondus ateityje, renkasi mažuma ax.gif
Atsakyti
Kiek procentu mazeja sodros pensija, jei lieki privaciame fonde?
Atsakyti
QUOTE(Unera @ 2013 09 22, 17:39)
Ar daugiau yra liekančių sodroje? Nes ir aš kažkaip nesiryžtu keliaut į visokius fondus...nepasitikiu sad.gif

Ketinu gryzti i sodra, nors dabar esu fonde smile.gif
Atsakyti
QUOTE(dowwe @ 2013 09 22, 17:21)
Nerandu dar sodros puslapyje yra informacija apie apsisprendusių pasirinkimą, deja Sodrą, t.y. stabdyti įmokas į fondus ateityje, renkasi mažuma  ax.gif

papildau informaciją statistiką apie pasirinkimo iš Sodros puslapio

Informacija apie pensijų kaupimo dalyvius 2013-09-16:

Pensijų kaupimo sutarčių registro 2013-09-16 duomenimis užregistruoti 204320 pensijų kaupimo dalyvių pensijų kaupimo bendrovėms pateikusių sutikimus į pensijų fondą mokėti papildomą pensijų įmoką savo lėšomis. Iš viso mokės į pensijų fondą savo lėšomis 241855 dalyviai.

Pensijų kaupimo sutarčių registro 2013-09-16 duomenimis užregistruoti 8620 pensijų kaupimo dalyvių pensijų kaupimo bendrovėms pateikusių pranešimą apie pensijų įmokų pervedimo į pensijų fondą sustabdymą.
Atsakyti
QUOTE(dowwe @ 2013 09 23, 06:35)
papildau informaciją statistiką apie pasirinkimo  iš Sodros puslapio

Informacija apie pensijų kaupimo dalyvius 2013-09-16:

Pensijų kaupimo sutarčių registro 2013-09-16 duomenimis užregistruoti 204320 pensijų kaupimo dalyvių pensijų kaupimo bendrovėms pateikusių sutikimus į pensijų fondą mokėti papildomą pensijų įmoką savo lėšomis. Iš viso mokės į pensijų fondą savo lėšomis 241855 dalyviai.

Pensijų kaupimo sutarčių registro 2013-09-16 duomenimis užregistruoti 8620 pensijų kaupimo dalyvių pensijų kaupimo bendrovėms pateikusių pranešimą apie pensijų įmokų pervedimo į pensijų fondą sustabdymą.

Taip išeina, kad mažuma nutraukia sutartis su pensijų fondais ir lieka vien tik sodroje.
Pataisykit jei esu neteisi: manau, kad likti vien tik sodroje apsimoka, jei gauni mininimuma ar labai mažą algą, arba planuoji išvis nedirbti, pvz.: tapti invalidu ir pan. Jei gauni padorias pajamas (manyciau daugiau negu Lietuvos vidurkis), tai vis tik apsimoka rizikuoti pensiju fonde.
Atsakyti
Sveikos, sakykit, jei iki šiol buvau tik sodroje, nebuvau pasirašius sutarties su fondais, tai dabar galiu tik rinktis naująjį modelį (2% iš sodros, 1% nuo savo algos ir 1% iš valstybės)? To buvusio modelio, kai sodra pervesdavo kelis % į fondus be prisidėjimo savo lėšomis nebelieka?
Atsakyti
QUOTE(dowylka @ 2013 09 24, 20:47)
Sveikos, sakykit, jei iki šiol buvau tik sodroje, nebuvau pasirašius sutarties su fondais, tai dabar galiu tik rinktis naująjį modelį (2%  iš sodros, 1% nuo savo algos ir 1% iš valstybės)? To buvusio modelio, kai sodra pervesdavo kelis % į fondus  be prisidėjimo savo lėšomis nebelieka?

Man regis naujiems nariams negalima rinktis tokio modelio, tik tiems galima pasilikti kas jau buvo pasirinkęs.
o man neaiškus tas prisidėjimas savais pinigais- kaip realiai tai atrodys- kaip įsipareigojimas, kai turėsiu mokėti kas mėn. įmokas kaip pvz. kokią paskolą ? rašoma, kad tuo rūpintis nereikės, kad už mane mokės Sodra, bet tai mažesnio DU sąskaita, ar kaip..? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Potrė: 24 rugsėjo 2013 - 19:58
QUOTE(Potrė @ 2013 09 24, 19:57)
Man regis naujiems nariams negalima rinktis tokio modelio, tik tiems galima pasilikti kas jau buvo pasirinkęs.
o man neaiškus tas prisidėjimas savais pinigais- kaip realiai tai atrodys- kaip įsipareigojimas, kai turėsiu mokėti kas mėn. įmokas kaip pvz. kokią paskolą ? rašoma, kad tuo rūpintis nereikės, kad už mane mokės Sodra, bet tai mažesnio DU sąskaita, ar kaip..?  g.gif

Jei neklystu, darbdavys nuo darbuotojo algos isskaiciuos ta 1% ir perves sodrai, sodra toliau i fondus, atitinkamai tuo 1 % gausite maziau algos. Jums pačiai pervesti nereikes.
Atsakyti
Tikrai ne darbdavys atskaiciuos
Atsakyti
QUOTE(laimucia @ 2013 09 24, 21:49)
Tikrai ne darbdavys atskaiciuos

Tikrai darbdavys atskaičiuos smile.gif
Pensijų kaupimas

"Asmenys tapę pensijų kaupimo dalyviais iki 2013 m. sausio 1 d., turi teisę nuo 2013 m. balandžio 1 d. iki 2013 m. lapkričio 30 d. pensijų kaupimo bendrovėms pateikti sutikimą (prašymą) kartu su valstybinio socialinio draudimo įmokos dalimi kaupti pensijų įmokas savo lėšomis nuo 2014 metų, kurias turės apskaičiuoti ir į „Sodros“ biudžetą pervesti darbdavys."
Atsakyti
QUOTE(Aronia @ 2013 09 24, 10:49)
Taip išeina, kad mažuma nutraukia sutartis su pensijų fondais ir lieka vien tik sodroje.
Pataisykit jei esu neteisi: manau, kad likti vien tik sodroje apsimoka, jei gauni mininimuma ar labai mažą algą, arba planuoji išvis nedirbti, pvz.: tapti invalidu ir pan. Jei gauni padorias  pajamas  (manyciau daugiau negu Lietuvos vidurkis), tai vis tik apsimoka rizikuoti pensiju fonde.

taip išeina, kad masinio Sodros pasirinkimo nėra ax.gif jeigu pajamų ateityje nenusimato, tai turbūt geriau nekaupti privačiuose fonduose, nes juose niekas ir nesikaups, o Sodros pensija mažės ax.gif

QUOTE(dowylka @ 2013 09 24, 19:47)
Sveikos, sakykit, jei iki šiol buvau tik sodroje, nebuvau pasirašius sutarties su fondais, tai dabar galiu tik rinktis naująjį modelį (2%  iš sodros, 1% nuo savo algos ir 1% iš valstybės)? To buvusio modelio, kai sodra pervesdavo kelis % į fondus  be prisidėjimo savo lėšomis nebelieka?

pasirašant naujas pensijų kaupimo sutartis, prieš tai niekur nekaupus galite tik ant naujos sistemos:
nuo 2014 metų 2+1+1
nuo 2016 metų 2+2+2
nuo 2010 metų 3,5+2+2

QUOTE(dowylka @ 2013 09 24, 20:47)
Jei neklystu, darbdavys nuo darbuotojo algos isskaiciuos ta 1% ir perves sodrai, sodra toliau i fondus, atitinkamai tuo 1 % gausite maziau algos. Jums pačiai pervesti nereikes.

taip darbdavys tikrai, tai bus kaip sodrai mokamo mokesčio dalis, atskaitoma nuo atlyginimo analogiškai, jau net ir įstatymo ištrauką įdėjo thumbup.gif
Atsakyti