QUOTE(arana81 @ 2013 09 01, 12:54)
Skolinkitės, tik originalas skirtas būtent dabartinei pensijų reformai, kai reikia pasirinkti vieną variantą iš trijų
Aš vis dar nepasirinkau, ar likti fonduose, ar grįžti į Sodrą. Kaupti su valstybės parama, IMHO, yra tas variantas, kuris su didžiausiu lošimo procentu, ir tas man nepatinka.
Šiaip apie pensijų pasirinkimus galvoju, kad durnai labai yra, jog tam, kad man būtų išmokėta sukauptosis pensijos dalis ateityje, šiai dienai reikia skolintis, t.y. jau šiandien aš per savo mokesčius turiu sumokėti palūkanas už tą būsimą gėrį (turiu omeny kaupimą su valstybės parama). Jei pasiseks. Bet tai gali būti ir gėris nuburbuliavęs kur nors akcijų rinkos bedugnėj. Ir kuo daugiau žmonių kaupimą su valstybės parama pasirinks, tuo daugiau reikės skolintis ir mokėti palūkanų, tuo didesnė tikimybė, kad ateityje ši dotacija mažės ir visai išnyks. Jei mažuma liks vien Sodroj, gal ateities sodra ir patemps jų išlaikymą, o gal Sodros nebebus ir bus tik niekam neatskaitingi pensijų fondai. Žodžiu, Nacionalinė Loterija "Zajabysas"
Nors šiai dienai pilna dalykų, į kuriuos net už palūkanas žymiai labiau apsimoka investuoti, pvz. švietimas, didesnio gimstamumo skatinimas.