Įkraunama...
Įkraunama...

Pensijų kaupimo fondai - 2

QUOTE(Stiuardese @ 2013 07 26, 16:25)

Ir pasirūpinkite, asmeniškai sau 2 vaikais, kurie liks dirbti Lietuvoje ne už minimalų atlygį, kurie išlaikys Jus pensijoje,

Manęs nežavi, kad Jus išlaikys mano vaikai,

na, jau niekas i jusu vaiku kisene tikrai nelis. O ir niekas negarantuoja, kad vaiku prisigimdzius jie ras darba Lietuvoj. O jei darbo LT bus daug, o darbo ranku truks (kazkas nerealaus wacko.gif ) tai privaziuos darbininku is Azijos, Afrikos, dar is kur nors, bet bus tikrai kam dirbt ir mokescius moket, KAD TIK DARBO BUTU.
Atsakyti
Nors man tiesiogiai neaktualu ir nesusiję su antra pakopa, dėl kurios iki lapkričio 30 reikia apsispręsti, šiandien perskaičiau naujieną, kad ketina nuimti GPM lengvatą tiems, kas kaupia trečioje pakopoje. Tai dar vienas netiesioginis įrodymas, kad galim rinktis ar nesirinkti bet kurį variantą, vis tiek šitoj valstybėj toliau kaip iki rytojaus niekuo negali būti tikras... Po metų-dviejų ims ir atsiras ne tik šie trys, o dar penki variantai, o paskui apskritai viską 180 laipsnių pakeis... Jokios ilgalaikės perspektyvos šioje valstybėje, kam vargintis ir kažką skaičiuoti, su pasirinkimu čia panašiai kaip Teleloto... Arba "SKAMBUTIS", arba "bilietas nieko nelaimėjo"... biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(kismet @ 2013 08 26, 21:26)
Nors man tiesiogiai neaktualu ir nesusiję su antra pakopa, dėl kurios iki lapkričio 30 reikia apsispręsti, šiandien perskaičiau naujieną, kad ketina nuimti GPM lengvatą tiems, kas kaupia trečioje pakopoje. Tai dar vienas netiesioginis įrodymas, kad galim rinktis ar nesirinkti bet kurį variantą, vis tiek šitoj valstybėj toliau kaip iki rytojaus niekuo negali būti tikras... Po metų-dviejų ims ir atsiras ne tik šie trys, o dar penki variantai, o paskui apskritai viską 180 laipsnių pakeis... Jokios ilgalaikės perspektyvos šioje valstybėje, kam vargintis ir kažką skaičiuoti, su pasirinkimu čia panašiai kaip Teleloto... Arba "SKAMBUTIS", arba "bilietas nieko nelaimėjo"... biggrin.gif

Tai aš ir vadinu Nacionaline Loterija laugh.gif
Atsakyti
QUOTE(prieblanda @ 2013 08 27, 19:24)
drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
galima as sita issireiskima pasiskolinsiu? tongue.gif nes jau daugiau nei desimt metu ieskau, kaip ivardinti ivairiu sriciu reformas Lietuvoje bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(arana81 @ 2013 09 01, 12:54)
drinks_cheers.gif  drinks_cheers.gif  drinks_cheers.gif
galima as sita issireiskima pasiskolinsiu? tongue.gif  nes jau daugiau nei desimt metu ieskau, kaip ivardinti ivairiu sriciu reformas Lietuvoje bigsmile.gif

Skolinkitės, tik originalas skirtas būtent dabartinei pensijų reformai, kai reikia pasirinkti vieną variantą iš trijų doh.gif
Aš vis dar nepasirinkau, ar likti fonduose, ar grįžti į Sodrą. Kaupti su valstybės parama, IMHO, yra tas variantas, kuris su didžiausiu lošimo procentu, ir tas man nepatinka.

Šiaip apie pensijų pasirinkimus galvoju, kad durnai labai yra, jog tam, kad man būtų išmokėta sukauptosis pensijos dalis ateityje, šiai dienai reikia skolintis, t.y. jau šiandien aš per savo mokesčius turiu sumokėti palūkanas už tą būsimą gėrį (turiu omeny kaupimą su valstybės parama). Jei pasiseks. Bet tai gali būti ir gėris nuburbuliavęs kur nors akcijų rinkos bedugnėj. Ir kuo daugiau žmonių kaupimą su valstybės parama pasirinks, tuo daugiau reikės skolintis ir mokėti palūkanų, tuo didesnė tikimybė, kad ateityje ši dotacija mažės ir visai išnyks. Jei mažuma liks vien Sodroj, gal ateities sodra ir patemps jų išlaikymą, o gal Sodros nebebus ir bus tik niekam neatskaitingi pensijų fondai. Žodžiu, Nacionalinė Loterija "Zajabysas" biggrin.gif
Nors šiai dienai pilna dalykų, į kuriuos net už palūkanas žymiai labiau apsimoka investuoti, pvz. švietimas, didesnio gimstamumo skatinimas.
Atsakyti
QUOTE(prieblanda @ 2013 09 01, 16:50)
Skolinkitės, tik originalas skirtas būtent dabartinei pensijų reformai, kai reikia pasirinkti vieną variantą iš trijų  doh.gif
Aš vis dar nepasirinkau, ar likti fonduose, ar grįžti į Sodrą. Kaupti su valstybės parama, IMHO, yra tas variantas, kuris su didžiausiu lošimo procentu, ir tas man nepatinka.

Šiaip apie pensijų pasirinkimus galvoju, kad durnai labai yra, jog tam, kad man būtų išmokėta sukauptosis pensijos dalis ateityje, šiai dienai reikia skolintis, t.y. jau šiandien aš per savo mokesčius turiu sumokėti palūkanas už tą būsimą gėrį (turiu omeny kaupimą su valstybės parama). Jei pasiseks. Bet tai gali būti ir gėris nuburbuliavęs kur nors akcijų rinkos bedugnėj. Ir kuo daugiau žmonių kaupimą su valstybės parama pasirinks, tuo daugiau reikės skolintis ir mokėti palūkanų, tuo didesnė tikimybė, kad ateityje ši dotacija mažės ir visai išnyks. Jei mažuma liks vien Sodroj, gal ateities sodra ir patemps jų išlaikymą, o gal Sodros nebebus ir bus tik niekam neatskaitingi pensijų fondai. Žodžiu, Nacionalinė Loterija "Zajabysas" biggrin.gif
Nors šiai dienai pilna dalykų, į kuriuos net už palūkanas žymiai labiau apsimoka investuoti, pvz. švietimas, didesnio gimstamumo skatinimas.

O as kuo toliau, tuo labiau galvoju apie gryzima i sodra, nes manes jau nebezavi vyriausybes tokios reformos, kas zino kas bus po 10 metu, ar daugiau doh.gif tik gal kas pasakys, kaip reikia gryzti i sodra is kaupimo fondo, kur reikia kreiptis?
Atsakyti
QUOTE(Agneškė @ 2013 09 01, 20:14)
O as kuo toliau, tuo labiau galvoju apie gryzima i sodra, nes manes jau nebezavi vyriausybes tokios reformos, kas zino kas bus po 10 metu, ar daugiau  doh.gif  tik gal kas pasakys, kaip reikia gryzti i sodra is kaupimo fondo, kur reikia kreiptis?

Kreiptis į įmonę, kurios valdomuose fonduose, Jūs kaupiate savo pensiją.
Užpildysite prašymą stabdyti įmokas ir daugiau įmokų nebegausite, tačiau sukaupta suma liks Jūsų laukti iki pensijos.
Atsakyti
QUOTE(dowwe @ 2013 09 02, 07:53)
Kreiptis į įmonę, kurios valdomuose fonduose, Jūs kaupiate savo pensiją.
Užpildysite prašymą stabdyti įmokas ir daugiau įmokų nebegausite, tačiau sukaupta suma liks Jūsų laukti iki pensijos.

Bet girdejau is vieno zmogaus, kad atseit nori padaryt, jei sugalvos zmogus gryzt i sodra, tai jo sukaupta suma jam atitenka. Ar kas nors tai girdejot?
Atsakyti
Lieka fonde iki to laiko kol išeisite į pensiją.
Atsakyti
QUOTE(Agneškė @ 2013 09 02, 08:46)
Bet girdejau is vieno zmogaus, kad atseit nori padaryt, jei sugalvos zmogus gryzt i sodra, tai jo sukaupta suma jam atitenka. Ar kas nors tai girdejot?

tai jam gi ir atitenka, tik pasiimti ją galima bus tik sulaukus pensinio amžiaus ax.gif iki tol ji bus investuojama, kokia jau bus tokia ax.gif
Atsakyti
QUOTE(prieblanda @ 2013 08 27, 19:24)

drinks_cheers.gif

Matau tik vieną pliusą-skatina galvoti apie ateitį ir apskritai galvoti smile.gif
Atsakyti
Liksiu sodroje-kaip ir iki siol...pasvarscius visus uz ir pries... g.gif
Kazkada silpnumo akimirka susiviliojau graziom Swedbank darbuotoju kalbom ir pasidejau tam tikra suma i pensija plius,sutartis 10-iai metu...vnz.,atejus krizei is tos sumos beliko maziau kaip du trecdaliai,panasiai yra ir dabar,karta per metus nuskaiciuoja zveriskus mokescius ir tai kas susikaupia tu mokesciu deka "nugaruoja"...sito indelio nepapildau,palikau taip kaip yra,nes nematau prasmes pildyti saskaitos tam kad paskui nuskaiciuotu...sueis 10m. ir pasiimsiu tai kas liks...ir daugiau tikrai niekas manes neikalbes i tokias nesamones pinigus kisti... schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo denaxa: 22 rugsėjo 2013 - 15:10