Jei sukaupsite 40000 Lt, privalėsite išsipirkti pensijų anulitetą draudimo bendrovėje. Šiuo metu tik viena bendrovė (ERGO) tai teikia.O kokiomis sąlygomis jie pasiūlys jį išsipirkti?...Aišku, ne be naudos sau. Jei ne privalomas transporto priemonių draudimas, išvis su jais jokio reikalo nenoriu turėti.
Apie infliaciją... Sutinku 100%.
Ir dar abėjoju, ar vyriausybė įvykdys pažadus mokėti tuos 1-2 procentus už tuos, kurie dar papildomai mokės iš savo lėšų. Pensijų reformos pradžioje į pensijų fondus buvo pervedama :
"Pagal Pensijų sistemos reformos įstatyme nustatytą tarifą, pensijų įmokos dydis 2004 metais yra 2,5 procento, 2005 metais 3,5 procento, 2006 metais 4,5 procento, 2007 ir 2008 metais 5,5 procento, nuo 2009 m. sausio 1 d. iki 2009 m. birželio 30 d. 3 procentai, nuo 2009 m. liepos 1 d. iki 2011 m. gruodžio 31 d. 2 procentai, 2012 metais 1,5 procento, 2013 metais 2,5 procento dalyvių pajamų,"
Kai prasidėjo krizė, 2009 m vyriausybė pervedamas įmokas ramiai sumažino iki 2 procentų, nors reformoje to nebuvo numatyta ( t.y. tiesiogai kiekvienam kaupimo dalyviui jam priklausančios įmokos sumažėjo. Net skaičiau, kad kiti tai traktuoja kaip asmeninių lėšų vagystę) .Kur garantija, kad su laiku valstybės mokami 1-2 % dėl vėl kokios tai krizės nedings ir liks tik " papildomai iš savo lėšų".
Po didelių apmąsymų pasilikau prie SODROS -žvirblis saujoje...
QUOTE(arana81 @ 2013 07 23, 15:14)
, kiek nebeliko bankų ir draudimo kompanijų? Ir
Pasakykite bent vieną,prašau
QUOTE(Jolantaaa @ 2013 07 24, 16:15)
Ir pasirūpinkite, asmeniškai sau 2 vaikais, kurie liks dirbti Lietuvoje ne už minimalų atlygį, kurie išlaikys Jus pensijoje, nes Sodroje pinigai niekur nekaupiami ir iš kitur neatsiranda kaip iš dirbančiųjų mokesčių. Manęs nežavi, kad Jus išlaikys mano vaikai, kai Jūs pati nepridėsite visiškai jokių pastangų Jei Jūs turite dar ir vyrą su tokia pat nuomone, tai teks turėti 4 tokius vaikus Visada yra išeitis ir galimybė rinktis...
QUOTE(prieblanda @ 2013 07 24, 13:19)
Ar kas nors galit paaiškinti, kaip atrodys tas išėjimas į pensiją pensijų fonde?
Sukaupiu aš 40000 Lt ir kas po to? Kokio dydžio ir kiek ilgai man pensiją mokės? Jei norėsiu gauti po 1500 Lt mėnesiui, tai man tos pensijos pakaks vos daugiau nei dvejiems metams. O kas po to? Juk šioje vietoje fondas negali likti durneliu, kuris man dar 20 metų mokės pensiją iš savo kišenės
O kur kaupti, tai čia nacionalinė loterija ir tiek. Vieniems vienur pasiseks, kitiems nepasiseks. IMHO per daug nežinomųjų šioje lygtyje. Vien ko verta valstybės pozicija: duoda-neduoda, kaip užeina, taip gerai
Aišku, idealu numirt iki pensijos, o sukauptas lėšas palikt paveldėtojams
Sukaupiu aš 40000 Lt ir kas po to? Kokio dydžio ir kiek ilgai man pensiją mokės? Jei norėsiu gauti po 1500 Lt mėnesiui, tai man tos pensijos pakaks vos daugiau nei dvejiems metams. O kas po to? Juk šioje vietoje fondas negali likti durneliu, kuris man dar 20 metų mokės pensiją iš savo kišenės
O kur kaupti, tai čia nacionalinė loterija ir tiek. Vieniems vienur pasiseks, kitiems nepasiseks. IMHO per daug nežinomųjų šioje lygtyje. Vien ko verta valstybės pozicija: duoda-neduoda, kaip užeina, taip gerai
Aišku, idealu numirt iki pensijos, o sukauptas lėšas palikt paveldėtojams
Issipirksit pensiju anuiteta (kaip jau kazkas rase, siuo metu tik Ergo). Siuo metu pensiju anuiteta issipirlt reikia, jei sukaupi apie 33000 (tikslia suma galima pagooglint), jei sukaupi maziau, tai suma visa ismokama is karto. Kokia pensija jums mokes kas menesi, tai ne pati pasakysit, o jums bus paskaiciuota pagal formule. Formuleje skaiciuojama, kad pensija mokes 16 metu (statistikos duomenimis zmogus isejes i pensoja vidutiniskai gyvena 16 metu), taciau, jei jus gyvensit ilgiau, tai ta pensija bus mokama iki gyvenimo galo, o ne kol baigsis jusu sukaupti pinigai.
Papildyta:
QUOTE(Jolantaaa @ 2013 07 24, 17:15)
Po didelių apmąsymų pasilikau prie SODROS -žvirblis saujoje...
Kazin ar cia zvirblis saujoj, man cia butu ateivis dausose
O ateis dar vienas kubilius ar panasus i ji, nures jusu sodros pensija, ale sunkmetis, reik verztis dirzus, o verziasi geriausia pensininkams, nes jie ir taip pusbadziu gyvena, tai nors imk ir nusigrauzk rankas iki alkuniu.
QUOTE(zzzzzvimt @ 2013 07 26, 18:00)
Issipirksit pensiju anuiteta (kaip jau kazkas rase, siuo metu tik Ergo). Siuo metu pensiju anuiteta issipirlt reikia, jei sukaupi apie 33000 (tikslia suma galima pagooglint), jei sukaupi maziau, tai suma visa ismokama is karto. Kokia pensija jums mokes kas menesi, tai ne pati pasakysit, o jums bus paskaiciuota pagal formule. Formuleje skaiciuojama, kad pensija mokes 16 metu (statistikos duomenimis zmogus isejes i pensoja vidutiniskai gyvena 16 metu), taciau, jei jus gyvensit ilgiau, tai ta pensija bus mokama iki gyvenimo galo, o ne kol baigsis jusu sukaupti pinigai.
Dabar jau šiek tiek konkrečiau ir aiškiau, ačiū
QUOTE(Stiuardese @ 2013 07 26, 17:25)
Pasakykite bent vieną,prašau
Na ką Jūs, kam čia kuklintis su viena yra toks Įmonių bankroto valdymo departamentas prie Ūkio ministerijos, galima pasižiūrėti visas 14 bankrutavusių ir 2 bankai, kuriems šiuo metu vykdomos bankroto procedūros
17 bankrutavusių draudimo bendrovių ir 5, kurioms vykdomos bankroto procedūros
Nė vienas privatus ūkio subjektas neduos Jums garantijos, kad nebankrutuos. O jei duos, meluos, vienareikšmiškai
QUOTE(arana81 @ 2013 07 27, 16:07)
Na ką Jūs, kam čia kuklintis su viena yra toks Įmonių bankroto valdymo departamentas prie Ūkio ministerijos, galima pasižiūrėti visas
14 bankrutavusių ir 2 bankai, kuriems šiuo metu vykdomos bankroto procedūros
Nė vienas privatus ūkio subjektas neduos Jums garantijos, kad nebankrutuos. O jei duos, meluos, vienareikšmiškai
Oho net negalvojau, kad draudimo imones taip bankrutuoja
QUOTE(zzzzzvimt @ 2013 07 26, 19:00)
Kazin ar cia zvirblis saujoj, man cia butu ateivis dausose
O ateis dar vienas kubilius ar panasus i ji, nures jusu sodros pensija, ale sunkmetis, reik verztis dirzus, o verziasi geriausia pensininkams, nes jie ir taip pusbadziu gyvena, tai nors imk ir nusigrauzk rankas iki alkuniu.
o kas tokiems ir į jį panašiems trukdys pakeisti įstatymus? Ir pavydžiui leisti Lietuvos pensijų fondams dėl sunkmečio investuoti tik į lietuviškus VVP?O ateis dar vienas kubilius ar panasus i ji, nures jusu sodros pensija, ale sunkmetis, reik verztis dirzus, o verziasi geriausia pensininkams, nes jie ir taip pusbadziu gyvena, tai nors imk ir nusigrauzk rankas iki alkuniu.
OT. Prieš kelis metus siūliau pažįstamiems apmokėti bent vieno jų vaiko studijas Lietuvos universitete, nes keturis pametinukus tėvams Lietuvoje į mokslus išleisti kainuoja... nežinau, ar kam įdomi istorijos pabaiga, bet jaunylis šiemet baigęs gimnaziją jau išvažiavo pas vyriausią sesę į Londoną (ji ten universitete studijuoja su pilnu mokslo apmokėjimu ir išlaikymu, bus inžinierė, gabiausia iš visų keturių). Du vidurinieji nemokamai studijuoja Skandinavijoj - vienas Danijoj, kitas įstojo į universitetą Suomijoj. Turbūt šitie mažiau gabūs, nes be mokymosi abiems tenka dar po 20 valandų per savaitę dirbti, kad padengtų pragyvenimo išlaidas. Nė vienas ateities planų su Lietuva nesieja. Užjaučiu, nes Jūsų vaikams teks šitų keturių savanaudžių tėvams pensijas uždirbti
QUOTE(arana81 @ 2013 07 27, 15:07)
Na ką Jūs, kam čia kuklintis su viena yra toks Įmonių bankroto valdymo departamentas prie Ūkio ministerijos, galima pasižiūrėti visas
Bet čia nėra nei vienos gyvybės draudimo bendrovės Turto, auto, biznio ir panašios bendrovės - visiškai kas kita. Jums reiktu normalios konsultacijos, išmanačio žmogaus, kuris papasakotų kas yra kas, nes dabar tai žinių trūkumas bado akis (jei aš imčiau pasakoti apiūe automobilių remontą, manau sulaukčiau tokios pat reakcijos iš autoremontininkų )
QUOTE(Stiuardese @ 2013 07 27, 17:03)
Bet čia nėra nei vienos gyvybės draudimo bendrovės Turto, auto, biznio ir panašios bendrovės - visiškai kas kita. Jums reiktu normalios konsultacijos, išmanačio žmogaus, kuris papasakotų kas yra kas, nes dabar tai žinių trūkumas bado akis (jei aš imčiau pasakoti apiūe automobilių remontą, manau sulaukčiau tokios pat reakcijos iš autoremontininkų )
jei paziurėtumėt į universitetų, kuriuos baigiau diplomus, juose būtų įrašyta ekonomika, finansai, draudimas ir bankininkystė. Pirmasis darbas buvo draudimo agento, apmokė patys atvažiavę skandinavai. Visam gyvenimui įstrigo žilaplaukio lektoriaus frazė "You sell not insurance policy, you sell fear". Ką jis norėjo pasakyti, suvokiau po poros mėnesių. Kai duris atidaręs nepažįstamasis, būdavo pats kaltas. Pamačius vaikus ar vaikiskus batukus, iskart siulydavau draudima nuo nelaimingu atsitikimu. O kas jei jusu vaikas susilauzys ranka ar koja??? Kokia jus mama??? Pamacius nauja remonta - o kas jei jus uzpils kaimynai arba jus uzpilsite kaimynus? Turite atliekamus 10-20 tukstanciu? Brangiu daiktu - o kas jei jums atostogaujant namus apsilankys vagys?... Testi galiu be galo, bet tai buvo smulkme, viena draudimo sutartis atnesdavo 7-20 litu. Atlyginima susirinkdavau per savaite. Kai pasiule sudaryti savo agentu grupe ir tapti vadybininke, atsisakiau. Nes turejau normalu darba ir tai jau tebuvo zaidimas - pasitikrinimas, ar vis dar nepraradau manipuliavimo svetima baime igudziu.
Tikrasis aukso amzius atejo 2004 metais. Kai prasidejo gyvybes draudimo sutartys - uz kiekviena sudaryta mokedavo 200 litu, o ganyklos buvo begalines - draustis norejo visi, nes jau tada Sodra "bankrutavusi" buvo arba tuoj tuoj turejo bankrutuoti. Juk pardavinejau kiekvieno lietuvio svajone - senatve kaip japono, amerikiecio ar vokiecio (lanksciai, priklausomai nuo besidraudzianciojo politiniu isitikinimu). O is tikruju melavau. Nes musu atlyginimai niekada neprilygs Vakaru Europos, vadinas is sukauptu lesu tikrai su ryskiaspalviais sortais i Tailanda neskraidysim susene. Bet koks man skirtumas? Juk pasensiu ne as, o prie II pakopos daugumai sugebejau isiulyti ir III pakopa. Tiesa, vienas niuansas, mano seimoje mano apdraustu nera. Nes ramiai ir dalykiskai paaiskinau, kas tai realiai yra ir su kuo valgoma
QUOTE(arana81 @ 2013 07 27, 16:31)
jei paziurėtumėt į universitetų, kuriuos baigiau diplomus, juose būtų įrašyta ekonomika, finansai, draudimas ir bankininkystė. Pirmasis darbas buvo draudimo agento, apmokė patys atvažiavę skandinavai. Visam gyvenimui įstrigo žilaplaukio lektoriaus frazė "You sell not insurance policy, you sell fear".
Ką jis norėjo pasakyti, suvokiau po poros mėnesių. Kai duris atidaręs nepažįstamasis, būdavo pats kaltas. Pamačius vaikus ar vaikiskus batukus, iskart siulydavau draudima nuo nelaimingu atsitikimu. O kas jei jusu vaikas susilauzys ranka ar koja??? Kokia jus mama??? Pamacius nauja remonta - o kas jei jus uzpils kaimynai arba jus uzpilsite kaimynus? Turite atliekamus 10-20 tukstanciu? Brangiu daiktu - o kas jei jums atostogaujant namus apsilankys vagys?... Testi galiu be galo, bet tai buvo smulkme, viena draudimo sutartis atnesdavo 7-20 litu. Atlyginima susirinkdavau per savaite. Kai pasiule sudaryti savo agentu grupe ir tapti vadybininke, atsisakiau. Nes turejau normalu darba ir tai jau tebuvo zaidimas - pasitikrinimas, ar vis dar nepraradau manipuliavimo svetima baime igudziu.
Tikrasis aukso amzius atejo 2004 metais. Kai prasidejo gyvybes draudimo sutartys - uz kiekviena sudaryta mokedavo 200 litu, o ganyklos buvo begalines - draustis norejo visi, nes jau tada Sodra "bankrutavusi" buvo arba tuoj tuoj turejo bankrutuoti. Juk pardavinejau kiekvieno lietuvio svajone - senatve kaip japono, amerikiecio ar vokiecio (lanksciai, priklausomai nuo besidraudzianciojo politiniu isitikinimu). O is tikruju melavau. Nes musu atlyginimai niekada neprilygs Vakaru Europos, vadinas is sukauptu lesu tikrai su ryskiaspalviais sortais i Tailanda neskraidysim susene. Bet koks man skirtumas? Juk pasensiu ne as, o prie II pakopos daugumai sugebejau isiulyti ir III pakopa. Tiesa, vienas niuansas, mano seimoje mano apdraustu nera. Nes ramiai ir dalykiskai paaiskinau, kas tai realiai yra ir su kuo valgoma
Ką jis norėjo pasakyti, suvokiau po poros mėnesių. Kai duris atidaręs nepažįstamasis, būdavo pats kaltas. Pamačius vaikus ar vaikiskus batukus, iskart siulydavau draudima nuo nelaimingu atsitikimu. O kas jei jusu vaikas susilauzys ranka ar koja??? Kokia jus mama??? Pamacius nauja remonta - o kas jei jus uzpils kaimynai arba jus uzpilsite kaimynus? Turite atliekamus 10-20 tukstanciu? Brangiu daiktu - o kas jei jums atostogaujant namus apsilankys vagys?... Testi galiu be galo, bet tai buvo smulkme, viena draudimo sutartis atnesdavo 7-20 litu. Atlyginima susirinkdavau per savaite. Kai pasiule sudaryti savo agentu grupe ir tapti vadybininke, atsisakiau. Nes turejau normalu darba ir tai jau tebuvo zaidimas - pasitikrinimas, ar vis dar nepraradau manipuliavimo svetima baime igudziu.
Viskas čia ir pasakyta... draudimo agentas... Visas pasaulis vien debilai, tik mes lietuviai protingi ir palauksim kol kas nors mums tas pensijas atneš. Aš prieš, kad jus senatvėje išlaikytų mano vaikai
QUOTE(Stiuardese @ 2013 07 27, 18:06)
Viskas čia ir pasakyta... draudimo agentas... Visas pasaulis vien debilai, tik mes lietuviai protingi ir palauksim kol kas nors mums tas pensijas atneš. Aš prieš, kad jus senatvėje išlaikytų mano vaikai
savo turiu bet jiems manes islaikyti nereikes 100%