Įkraunama...
Įkraunama...

Pensijų kaupimo fondai - 2

QUOTE(arana81 @ 2013 07 19, 12:16)
Yra ir tokiu, nes mano irgi butent toks variantas. Screen shot'o tikrai nemesiu, nes duomenys asmeniniai ir tikrai ne forumuose juos platinti.
Kazkaip agituodami uz II pakopos fondus ir pildami paplavas ant Sodros, zmones pamirsta, kad dalyvaujant antros pakopos fonduose, proporcingai mazinama Sodros pensijos dalis. Ir paskutiniai 23 metai rodo, kad prognozuoti kas bus po dar 23 metu galima su 50% tikslumu, t.y. bus arba ne. Kas visiskai nepriimtina planuojant finansus.
Pries apsisprendziant siulau apsilankyti sitam seminare - Finansu ir kredito valdymo asociacijos seminaras 4u.gif

kiek sumazeja Sodros pensijos dalis?
kokie paskutiniai 23 metai, kai pensiju fondai lietuvoje tik nuo 2004 m., tai yra 9 metus... g.gif
Atsakyti
Tai reikia keliauti į tuos "fondus" ar pakanka Sodros doh.gif g.gif Paaiškinkit gi kas nors "ūkiškai" ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Unera: 23 liepos 2013 - 10:44
QUOTE(zzzzzvimt @ 2013 07 23, 10:43)
kiek sumazeja Sodros pensijos dalis?
kokie paskutiniai 23 metai, kai pensiju fondai lietuvoje tik nuo 2004 m., tai yra 9 metus...  g.gif
Lietuva nepriklausomybę atgavo 1990 m. kovo 11 d. smile.gif zzzzzvimt, kiek kartų nuo tos datos pasikeitė valiuta, palūkanų normos, kokia buvo metinė infliacija (kasmetinis pinigų nuvertėjimas), kiek nebeliko bankų ir draudimo kompanijų? Ir kiek kartų nuo 2003 m. liepos 4 d. iki šiandien buvo keičiamos Lietuvos Respublikos papildomo savanoriško pensijų kaupimo įstatymo nuostatos?

Metinė infliacija % nuo 1993 m. (ankstesnių trijų metų duomenys neskelbiami Lietuvos statistikos departamento sistemoje, bet įdomumo dėlei galite susirasti popieriniu variantu bibliotekoje ir kitoms mamytėms parašyti skaičius, kuriuos aš puikiai žinau, bet praverstų žinoti ir Jums) 4u.gif
2012 m. - 2,8
2011 m. - 3,4
2010 m. - 3,8
2009 m. - 1,3
2008 m. - 8,5
2007 m. - 8,1
2006 m. - 4,5
2005 m. - 3,0
2004 m. - 2,9
2003 m. - (1,3)
2002 m. - (1,0)
2001 m. - 2,0
2000 m. - 1,4
1999 m. - 0,3
1998 m. - 2,4
1997 m. - 8,4
1996 m. - 13,1
1995 m. - 35,7
1994 m. - 45,1
1993 m. - 188,9

Bet infliacija labai apibendrintas rodiklis, reikia žiūrėti atskiras prekių grupes. Vien gamtinių dujų kaina per penkis pastaruosius metus (nuo 2007 m. iki 2012 m.) išaugo 2,4 karto....

QUOTE(Unera @ 2013 07 23, 11:42)
Tai reikia keliauti į tuos "fondus" ar pakanka Sodros  doh.gif  g.gif  Paaiškinkit gi kas nors "ūkiškai"  ax.gif
Unera, į šį klausimą Jums niekas neatsakys, nes kiekvieno mūsų situacija individuali (skirtingos pajamos, amžius ir t.t.). zzzzzvimt buvo įdomu, kiek sumažėja mano Sodros pensija, jei būčiau pasilikus II pakopos pensijų fonde. Pagal prognozinius mano duomenis 19,4%, kas švelniai tariant nėra "šiek tiek" kaip mėgsta teigti pensijas jose kaupti viliojančios bendrovės. Žinant mūsų vyriausybes ir valdžių politikų kaitą, bus Sodros pensijos dalis kaupusiems mažinama labiau nei prognozuojama, nes gi jie "buožės" ir taip turi sukaupę. O kas jei fonduose sukaupti pinigai bus nuvertėję tiek, kad jų užteks vienoms savaitės atostogoms, bet ne oriai senatvei? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(arana81 @ 2013 07 23, 16:14)

Sudomino jusu pozicija, idomu butu suzinot kiek jums metu, cia klausiu del to kad idomu kodel tiek daug sumazetu sodros pensija perejus i pensiju kaupimo fondus ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Agneškė @ 2013 07 23, 17:09)
Sudomino jusu pozicija, idomu butu suzinot kiek jums metu, cia klausiu del to kad idomu kodel tiek daug sumazetu sodros pensija perejus i pensiju kaupimo fondus  ax.gif
Statistiniam Lietuvos piliečiui su vidutiniška lietuviška alga Sodros pensija dėl dalyvavimo II pakopoje (jei nėra Sodros pensijos indeksacijų, ūkiškai tariant pensijų didinimo vyriausybės sprendimu, kas per 30-40 metu mazai tiketina) jau pagal dabartines prognozes mažėja 16%. Pensiju skaiciuokles neleidzia nustatyti mazesnio nei 5,5% pajamingumo, todel ir gaunas pasirinkus II pakopa rozine ateitis, bet... realybeje nuo fizinio isteigimo pries beveik devynis metus iki dabar toki metini pajaminguma turi du fondai - Finastos Konservatyvaus Investavimo ir MP Medio II bigsmile.gif Visų kitų fondų pajamingumas mažesnis nei 5,5%. Ar šitie du ir toliau tokius rezultatus turės ateityje, ar prastesnius, niekas nežino, net jų valdytojai, disponuojantys išsamesne informacija nei Jūs ar aš ax.gif

Pasirinkusiųjų antrąją pakopą pensijos augs lėčiau

Kuo pasitikėti: „Sodra“ ar pensijų fondais
Atsakyti
QUOTE(arana81 @ 2013 07 23, 17:27)
Pensiju skaiciuokles neleidzia nustatyti mazesnio nei 5,5% pajamingumo, todel ir gaunas pasirinkus II pakopa rozine ateitis, bet...

kodėl teigiate, kad skaičiuoklės neleidžia mažesnio pajamingumo nei 5,5 %?
Šioje skaičiuoklėje net ir minusinį galit pabandyt paskaičiuot ax.gif
Atsakyti
QUOTE(arana81 @ 2013 07 19, 12:16)
Pries apsisprendziant siulau apsilankyti sitam seminare - Finansu ir kredito valdymo asociacijos seminaras 4u.gif

arana, ačiū už nuorodą 4u.gif
apsilankiau, ir seminaras įnešė pozityvumo šioje pesimistinėje sferoje.
siūlau apsilankyti visiems, kam kyla klausimas, ką daryti toliau. jeigu ir neapsispręsite, žinosite, kur konsultuotis bei į ką atkreipti dėmesį priimant tolimesnį sprendimą.

sėkmės smile.gif
Atsakyti
QUOTE(dowwe @ 2013 07 23, 19:36)
kodėl teigiate, kad skaičiuoklės neleidžia mažesnio pajamingumo nei 5,5 %?
Šioje skaičiuoklėje net ir minusinį galit pabandyt paskaičiuot  ax.gif
Sia skaiciuokle isbandziau viena is pirmuju, sistemai startavus leido rinktis tarp 0,5 ir 1,5% smile.gif
Kadangi pagal nutylejima itrauktas 4% metinis atlyginimu augimas ir 1% mokestis valdytojams, pajamingumo diapazonas buvo 5,5-6,5%. O kaip kovo menesi jai startavus skaiciavote Jus? rolleyes.gif
Papildyta:
QUOTE(yuki @ 2013 07 23, 21:04)
arana, ačiū už nuorodą 4u.gif
apsilankiau, ir seminaras įnešė pozityvumo šioje pesimistinėje sferoje.
siūlau apsilankyti visiems, kam kyla klausimas, ką daryti toliau. jeigu ir neapsispręsite, žinosite, kur konsultuotis bei į ką atkreipti dėmesį priimant tolimesnį sprendimą.

sėkmės smile.gif
dziaugiuosi, kad praverte 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(arana81 @ 2013 07 23, 18:27)
Statistiniam Lietuvos piliečiui su vidutiniška lietuviška alga Sodros pensija dėl dalyvavimo II pakopoje (jei nėra Sodros pensijos indeksacijų, ūkiškai tariant pensijų didinimo vyriausybės sprendimu, kas per 30-40 metu mazai tiketina) jau pagal dabartines prognozes mažėja 16%. Pensiju skaiciuokles neleidzia nustatyti mazesnio nei 5,5% pajamingumo, todel ir gaunas pasirinkus II pakopa rozine ateitis, bet... realybeje nuo fizinio isteigimo pries beveik devynis metus iki dabar toki metini pajaminguma turi du fondai - Finastos Konservatyvaus Investavimo ir MP Medio II bigsmile.gif Visų kitų fondų pajamingumas mažesnis nei 5,5%. Ar šitie du ir toliau tokius rezultatus turės ateityje, ar prastesnius, niekas nežino, net jų valdytojai, disponuojantys išsamesne informacija nei Jūs ar aš ax.gif

Pasirinkusiųjų antrąją pakopą pensijos augs lėčiau

Kuo pasitikėti: „Sodra“ ar pensijų fondais

Na zinokit bandziau apskaiciuoti su skaiciuokle kokia bus mano pensija, tai man kad ir koki pelninguma vesciau nors ir -2.5 tai pensija didziaus yra dalyvaujant pensiju fonde ir papildomai dar paciai prisidedan. g.gif Mano atveju didziausia pensija gauciau prisidedama moketi pati, antru atveju jei nedalyvauciau pensiju kaupime ir likciau tik sodroje, o maziausiai gauciau pensijos jei kaupciau antroje pakopoje, pati nieko neprisidedama
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Agneškė: 23 liepos 2013 - 21:39
QUOTE(arana81 @ 2013 07 23, 16:14)
Lietuva nepriklausomybę atgavo 1990 m. kovo 11 d. smile.gif zzzzzvimt, kiek kartų nuo tos datos pasikeitė valiuta, palūkanų normos, kokia buvo metinė infliacija (kasmetinis pinigų nuvertėjimas), kiek nebeliko bankų ir draudimo kompanijų? Ir kiek kartų nuo 2003 m. liepos 4 d. iki šiandien buvo keičiamos Lietuvos Respublikos papildomo savanoriško pensijų kaupimo įstatymo nuostatos?

Metinė infliacija % nuo 1993 m. (ankstesnių trijų metų duomenys neskelbiami Lietuvos statistikos departamento sistemoje, bet įdomumo dėlei galite susirasti popieriniu variantu bibliotekoje ir kitoms mamytėms parašyti skaičius, kuriuos aš puikiai žinau, bet praverstų žinoti ir Jums)  4u.gif

Bet infliacija labai apibendrintas rodiklis, reikia žiūrėti atskiras prekių grupes. Vien gamtinių dujų kaina per penkis pastaruosius metus (nuo 2007 m. iki 2012 m.) išaugo 2,4 karto....

Unera, į šį klausimą Jums niekas neatsakys, nes kiekvieno mūsų situacija individuali (skirtingos pajamos, amžius ir t.t.). zzzzzvimt buvo įdomu, kiek sumažėja mano Sodros pensija, jei būčiau pasilikus II pakopos pensijų fonde. Pagal prognozinius mano duomenis 19,4%, kas švelniai tariant nėra "šiek tiek" kaip mėgsta teigti pensijas jose kaupti viliojančios bendrovės. Žinant mūsų vyriausybes ir valdžių politikų kaitą, bus Sodros pensijos dalis kaupusiems mažinama labiau nei prognozuojama, nes gi jie "buožės" ir taip turi sukaupę. O kas jei fonduose sukaupti pinigai bus nuvertėję tiek, kad jų užteks vienoms savaitės atostogoms, bet ne oriai senatvei? smile.gif

Nei viena draudimo bendrove niekur nedingo. Visos, kurios turejo sunkumu, buvo parduotos kitoms draudimo bendrovems. Nebent jus turit kitokiu duomenu, tai prasom pasidalint.
Balionus laikykit savo balkone ir neaiskinkit man ka man reiktu zinot. As zinau viska, ka man reikia zinot, taip pat ir infliacijos dydzius.
Mazeja tik papildomos pensijos dalis, bazine pensija nemazeja nei centu. Ir kaip jau sakiau, nesu macius nei vieno varianto, kad pensija tik is sodros butu didesne, nei kitais dviem variantais. Be to, nereiktu pamirst ir apie pensijos lubas sodroje...
Atsakyti
QUOTE(arana81 @ 2013 07 23, 20:21)
O kaip kovo menesi jai startavus skaiciavote Jus? rolleyes.gif

aš neskaičiavau, nes prognozės ir skaičiuoklės yra toks dalykas... sunkiai tiksliai įvertinamas, aš tik norėjau pasitikslinti dėl to procento ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dowwe: 24 liepos 2013 - 09:21
Ar kas nors galit paaiškinti, kaip atrodys tas išėjimas į pensiją pensijų fonde?
Sukaupiu aš 40000 Lt ir kas po to? Kokio dydžio ir kiek ilgai man pensiją mokės? Jei norėsiu gauti po 1500 Lt mėnesiui, tai man tos pensijos pakaks vos daugiau nei dvejiems metams. O kas po to? Juk šioje vietoje fondas negali likti durneliu, kuris man dar 20 metų mokės pensiją iš savo kišenės mastau.gif

O kur kaupti, tai čia nacionalinė loterija ir tiek. Vieniems vienur pasiseks, kitiems nepasiseks. IMHO per daug nežinomųjų šioje lygtyje. Vien ko verta valstybės pozicija: duoda-neduoda, kaip užeina, taip gerai doh.gif

Aišku, idealu numirt iki pensijos, o sukauptas lėšas palikt paveldėtojams lotuliukas.gif
Atsakyti