Įkraunama...
Įkraunama...

Pensijų kaupimo fondai - 2

QUOTE(dowwe @ 2013 02 25, 20:15)
įdomus lyginimas, čia iš klientui ataskaitose konkretaus duomenų?  g.gif kokia nauda?  ax.gif bet taip skirtingų fondų nepalyginsit... tik pamatysit jo praeities rezultatą konkrečiame fonde ir... dar aišku pagal skelbiamas kitų fondų vertes galima paskaičiuoti kas būtų jeigu būtų... bet... vistiek kas iš to  g.gif

tas iš to, kad žmogus pasižiūri ir pamato, kad visokie IRR ir kiti rodikliai kurie piešiami labai gražiais ir įspūdingais skaičiais, tokie nėra ir realiai jo sąskaitoje minusas. Klausimas kodėl? Ar visos bendrovės turi tą minusą? Jei viena per 8, jau 9, turi minusą, o kitą 25-30 proc. grynąjį pliusą, tai gal jau vertėtų pabandyti eitį į tą, kuri kažkam uždirbo palyginti neblogą grąžą?
Čia pvz. iš vieno žmogelio situacijos. Aš jo klausiu:
-Kur kaupi II pakopą?
- UAB X (nenoriu kompromituoti čia dabar tos bendrovės)
- KAip sekasi? - sakau
-Oi gerai, turiu jau beveik 16000 lt sukaupęs (kaupia nuo 2006 m.). Labai gera grąža, kasmet po 10 proc. mažiausiai
Tada aš jam pasiūlau susiformuoti REP11 el.sodroje ir klientas apakęs. Iš tų beveik 16000 lt, esančių X bendrovės pensijų fonde, Sodra jam pervedusi 15,459 Lt. Tai kur čia nauda? Nors IRR šios bendrovės yra antras pagal dydį.....
Atsakyti
QUOTE(kristteja @ 2013 04 03, 09:45)
Tada aš jam pasiūlau susiformuoti REP11 el.sodroje ir klientas apakęs. Iš tų beveik 16000 lt, esančių X bendrovės pensijų fonde, Sodra jam pervedusi 15,459 Lt. Tai kur čia nauda? Nors IRR šios bendrovės yra antras pagal dydį.....

ok, keliausiu ir aš pasigeneruoti REP11 ax.gif dar vienas klausimas, nes nu žiauriai smalsu... o kuo remiantis manot kad kitoje bendrovėje prieauglis būtų geresnis? aš mat turiu silpnybę... mėgstu modeliuoti kas būtų jeigu būtų... matematikas vis dar gyvas manyje blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(dowwe @ 2013 04 03, 17:35)
ok, keliausiu ir aš pasigeneruoti REP11 ax.gif  dar vienas klausimas, nes nu žiauriai smalsu... o kuo remiantis manot kad kitoje bendrovėje prieauglis būtų geresnis? aš mat turiu silpnybę... mėgstu modeliuoti kas būtų jeigu būtų... matematikas vis dar gyvas manyje  blush2.gif

praktika remiuosi. jau su keletu žmonių jungėmės prie visų swedbank fondų, prie 2 seb fondų, penktadienį žiūrėsime kokia reali situacija su aviva. Be to, aš parodau žmogui ką turi jis, o po to parodau, ką turiu aš. Kiek teko susidurti, skirtumas akivaizdus. tiesiog paskutiniu metu net neįkalbinėju žmonių pereiti į tą bendrovę kurioje dirbu. aš tiesiog juos konsultuoju, atverčiu kortas SĄŽININGAI per viešai prieinamus šaltinius, kuriuose jau faktų nuslėpti neįmanoma, o sprendimą priima pats žmogus. Dažniausiai sprendimai visi man palankūs vien dėl to, kad sąžiningai, nieko nekišdama atveriu žmonėms akis ir parodau, kiek realiai sodros pinigėliai jiems uždirbo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kristteja: 03 balandžio 2013 - 19:48
taigi... mano REP11 rodo iš viso pervesta: 13077 Lt
fonde šiuo metu turiu 13340 Lt

dabar pasakykit ar tikslu taip vertinti, jei per visą laikotarpį kaupta ne vienoje bendrovėje? juk iš vienos išeinant tarkim duobėje, deja tenka prisiimti nuostolius, kuriuos patyrė visi fondai per krizę ax.gif

nepatingėjau paskaidyti ir pasiskaičiavau pagal ataskaitas:

Fonde A (Bendrove X) gauta iš sodros 6430 lt , iš jos pereinant į kitą fondą ir bendrovę - išmoka 4314 lt ... nuostolis 2116 lt doh.gif nu daugiau komentarų manau nereikia...

Fonde B (Bendrovė Y) gauta iš bendrovės X 4314, dar gauta iš sodros 6647 lt viso 10961 lt gauta, o dabar turiu 13340 lt, skirtumas šiai dienai 2379 lt - pelnas po visų administracinių mokesčių.

ką manot apie tokį vaizdelį?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dowwe: 04 balandžio 2013 - 06:51
Kažin ar taip tiesmukiškai galima vertinti vien pagal rezultatą.Galbūt išėjote iš bendrovės tuo kriziniu laikotarpiu, kai rinkose visiems buvo ne pyragai, o praėję metai buvo nuostabūs rinkoms, tiek akcijinėms, tiek obligacinėms. Bet vis tiek yra bendrovių, kurioms sekėsi nekaip. Ir reikia įvertinti, kad praeities rezultatai negarantuoja ateities rezultatų. Aš rinkčiausi didžiausią, solidžiausią kompaniją pasauliniu mastu, su nepriekaištinga reputacija.

Mane tik šokiruoja (vis dar, nors kaskart pasižadu, kad jau daugiau tai tikrai nebesistebėsiu) absoliutus melas, kad "va jau mūsų bendrovėje tai perveda sodra didesnį procentą nei kitoms, nes mes vykdom tik šitą veiklą" arba " pas mus sumažėjo administraciniai mokesčiai" doh.gif Šita sritis tokia,kad visiems vienodos sąlygos ir administraciniai mokesčiai sumažinti įstatymu visiems vienodai. Vienoje kompanijoje konsultacijos laukėme "eilėje" beveik 1.5 mėnesio, kitoje niekas taip ir nerado laiko konsultacijai doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Stiuardese @ 2013 04 04, 11:23)
Mane tik šokiruoja (vis dar, nors kaskart pasižadu, kad jau daugiau tai tikrai nebesistebėsiu) absoliutus melas, kad "va jau mūsų bendrovėje tai perveda sodra didesnį procentą nei kitoms, nes mes vykdom tik šitą veiklą" arba " pas mus sumažėjo administraciniai mokesčiai"  doh.gif

va va... šis faktas ir mane pykdo, nes konkretus žmonių maustymas, ypač dar kai sakoma, tik mūsų bendrovė gavo teisę surinkinėti ir administruoti papildomas įmokas doh.gif nu žodžių trūksta ir apie tokius konsultantus ir aišku apie žmones kurie tuo tiki... nu bet ką padarysi išprūsimas šiuo klausimu daugelio dar labai labai nedidelis blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(dowwe @ 2013 04 04, 07:40)
taigi... mano REP11 rodo iš viso pervesta: 13077 Lt
fonde šiuo metu turiu 13340 Lt

dabar pasakykit ar tikslu taip vertinti, jei per visą laikotarpį kaupta ne vienoje bendrovėje? juk iš vienos išeinant tarkim duobėje, deja tenka prisiimti nuostolius, kuriuos patyrė visi fondai per krizę  ax.gif

nepatingėjau paskaidyti ir pasiskaičiavau pagal ataskaitas:

Fonde A (Bendrove X) gauta iš sodros 6430 lt , iš jos pereinant į kitą fondą ir bendrovę - išmoka 4314 lt ... nuostolis 2116 lt  doh.gif nu daugiau komentarų manau nereikia...

Fonde B (Bendrovė Y) gauta iš bendrovės X 4314, dar gauta iš sodros 6647 lt viso 10961 lt gauta, o dabar turiu 13340 lt, skirtumas šiai dienai 2379 lt - pelnas po visų administracinių mokesčių.

ką manot apie tokį vaizdelį?

na, siaip kai buvo atlikti keitimai, palyginti truputį yra sudėtingiau. Bet jei išėjote duobėje ir rinkotės kitos bendrovės akcijinį fondą, tai maždaug panašiame lyguje ir nusipirkote. Man tai vis tiek pats tiksliausias būdas pasitikrinti. Kas ir kaip bus garantuoti negali niekas, bet bent jau galime pabandyti eiti ten, kur iki tol buvo žymiai geriau. Šiaip jei panagrinėjus išsamiau, tai tie fondai, kurie dirbo blogai nuo pat pradžių, blogai dirba net ir rinkoms kylant. Aš jau minėjau tą pvz. su swedbak fondais. deklaruojamas IRR ir fondo prieaugis yra visai gražus, bet realiai taip nėra.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kristteja: 05 balandžio 2013 - 09:45
labas.gal kas geletu man pasakyti, patarti.
as lietuvoje dirbau 2004-2008 metais.ir tuo metu atsidariau SEB banke pensijos kaupimo fonda.bet nuo 2008 metu nebegyvenu lietuvoje ir kad grysiu i lietuva mazas sansas.zinau kad pas mane fonde yra apie 1000 lt.norejau paklausti, gal kas zinote ar butu man kaip nors budas juos dabar gauti, pasiimti? labai prasau gal kas galetu i tai atsakyti!?
Aciu
Atsakyti
QUOTE(myglle @ 2013 04 08, 21:29)
labas.gal kas geletu man pasakyti, patarti.
as lietuvoje dirbau 2004-2008 metais.ir tuo metu atsidariau SEB banke pensijos kaupimo fonda.bet nuo 2008 metu nebegyvenu lietuvoje ir kad grysiu i lietuva mazas sansas.zinau kad pas mane fonde yra apie 1000 lt.norejau paklausti, gal kas zinote ar butu man kaip nors budas juos dabar gauti, pasiimti? labai prasau gal kas galetu i tai atsakyti!?
Aciu

deja 2os pakopos pensijų fondų sutarties nutraukti ir pasiimti sukauptas lėšas, nesulaukus įstatymais nustatyto amžiaus, galimybių nėra.
Atsakyti
dowwe aciu labai uz atsakyma 4u.gif
Atsakyti
Sveiki,
Gal galite man padeti, nes nelabai suprantu.
Kaip suprasti papildomas savarankiskas pensiju kaupimas(3 pakopa)Kaip ja galima kaupti?Ar cia reikia savo atliekamu pinigu pervedineti ar kazkaip kitaip.Skaiciau kad gali ta nustatyta suma moketi darbdavys, sutuoktinis, o pavyzdziui draugas gali moketi man i pensija ar ne?
Aciu.
Atsakyti
QUOTE(milmilda @ 2013 05 10, 18:38)
Sveiki,
Gal galite man padeti, nes nelabai suprantu. 
Kaip suprasti papildomas savarankiskas pensiju kaupimas(3 pakopa)Kaip ja galima kaupti?Ar cia reikia savo atliekamu pinigu pervedineti ar kazkaip kitaip.Skaiciau kad gali ta nustatyta suma moketi darbdavys, sutuoktinis, o pavyzdziui draugas gali moketi man i pensija ar ne?
Aciu.

3 pakopa - tai savanoriškas savo lėšų kaupimas. Šitoj vietoj jau yra labai platus "asortimentas". Iš esmės tai gali būti dyvybės draudimas, kaupiamieji produktai. Beje, praeitą savaitę studijavau vieno banko pasiūlymą, kuris įvardijamas tiesiogiai kaip 3 pakopa. labai jau brangus dalykas su dideliais apribojimais doh.gif Galima rasti tikrai naudingesnių alternatyvų. bet vėlgi, viskas priklauso nuo žmogaus tikslų ir poreikių mirksiukas.gif reikia kalbėt konkrečiai 4u.gif
Atsakyti