QUOTE(Stiuardese @ 2013 02 25, 12:35)
Aš nevisai sutinku su rinkimųsi vien pagal IRR. Labai svarbu kompanijos dydis (pasauliniu mastu ne LT ribose), stabilumas, klientų pinigų valdymo strategija, aptarnavimo kokybė. Dar labai svarbus rodiklis, bent man, kaip sekėsi suvaldyti investicijas krizės metu.
Pagal IRR kažkaip tik viena kompanija visada siūlo žiūrėt ir klientams tą lentelę tik tokią pateikia, bent kitose aš šito rodiklio nemačiau
Nuo pat reformos pradžios visos gyvybės draudimo kompanijos turėjo didesnius mokesčius nei dukterinės bankų kompanijos, bet jau eilę metų tie mokesčiai yra praktiškai vienodi pas visus.
Pritariu dėl IRR. Be to, nors tuos duomenis ir pateikia Lietuvos bankas, jie nėra tikslūs. Geriausiai pasilyginti savo pensijų fondo efektyvumą vertinant skirtumą tarp Sodros pervesrtų įmokų ir dabartinės tų pinigų vertės. Patikėkit, dauguma nustebsite taip pasilyginę. Ankščiau klientams vien LB ataskaitas teikdavau, bet po keleto skirtingų klientų patikrinimų Swedbank ir SEB pensijų fonduose, daugiau tų ataskaitų neberodau. Na, pvz. deklaruojama, kad Swedbank Pensija 4 nuo veiklos pradžios iki 2013-01-31 yra uždirbusi virš 8 proc., o šio fondo IRR - 1,63 proc. Deja, patikrinus konkretaus kliento skirtumą tarp Sodros pervestų lėšų ir tų pinigų vertės, gavome -1 proc. Žodžiu, rezultatas minusinis
Per 9 metus nieko neuždirbti, žiauru....