Įkraunama...
Įkraunama...

Pensijų kaupimo fondai - 2

QUOTE(Stiuardese @ 2013 02 04, 15:58)
Už tą laiką kol sodroj nebuvote sodrinė pensija mažėja atitinkamai  ax.gif

Galite tikėtiną pensiją pasižiūrėti per EGAS, skaičiuoklės yra kiek pensija dalyvaujant ir nedalyvaujant II pakopoj  ax.gif

oi ačiū reiks pažiūrėti 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(dowwe @ 2013 02 04, 18:24)
šiaip jūs ne GRĮŽTATE į Sodrą, o STABDOTE tolimesnes įmokas, kurias ji pervedinėja, tad jeigu taip vadiname, tuomet ir aiškiau šiek tiek, kad kas buvo sukaupta lieka iki pensinio amžiaus, tiesa galit valdytoją keisti ir vėl atnaujinti įmokas vėliau, bet ne anksčiau nei po metų, tačiau atnaujinus jau nebegalėsite stabdyti  ax.gif

tai jei stabdome, tai reiškia grįžtame į sodrą.?ir sodra toliau skaičiuos pensiją.esmė moteris, jai iki pensijos lieka 12 metų, 6 metus iš jų buvo 2 pakopoj(nuo 2006m.), lieka dar 6 metai iki pensijos .dabar nori grįžti į sodrą....tai įdomu ar labai sumažės jos pensija dėl tų 6 metų buvimo 2 pakopoje. blem bereikalo turbut moteriškė ją pasirašė, stažas didelis, atlyginimas minimalus, ir jei sodra labai sumažins dėl to buvimo 2 pakopoj pensiją tuos 6metus, tai ką ji begaus? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ausrine-as: 05 vasario 2013 - 13:38
QUOTE(ausrine-as @ 2013 02 05, 13:36)
oi ačiū reiks pažiūrėti 4u.gif
Papildyta:

tai jei stabdome, tai reiškia grįžtame į sodrą.?ir sodra toliau skaičiuos pensiją.esmė moteris, jai iki pensijos lieka 12 metų, 6 metus iš jų buvo 2 pakopoj(nuo 2006m.), lieka dar 6 metai iki pensijos .dabar nori grįžti į sodrą....tai įdomu ar labai sumažės jos pensija dėl tų 6 metų buvimo 2 pakopoje. blem bereikalo turbut moteriškė ją pasirašė, stažas didelis, atlyginimas minimalus, ir jei sodra labai sumažins dėl to buvimo 2 pakopoj pensiją tuos 6metus, tai ką ji begaus? g.gif

Kad jau turbūt nebėr ko į tą sodrą grįžti doh.gif Reikia tiktais pasirinkti tinkamą fondą ir fondo valdytoją ax.gif
Atsakyti
QUOTE(ausrine-as @ 2013 02 05, 13:36)
tai jei stabdome, tai reiškia grįžtame į sodrą.?

stabdymas tai ne grįžimas, o tiesiog įmokų stabdymas, kad sodra nebepervestų daugiau ir nebeskaičiuotų tų metų kaip dalyvaujant kaupime, pensiją aišku Sodra turi perskaičiuot atitinkamai.. turi ax.gif bet kaip bus, niekas nežino, net ir dabar vyksta įvairios manipuliacijsos u pensijų skaičiavimų, vieniems leidžia pasirinkt iš kokių metų skaičiuot, kitiems jau nebe... todėl yra ir nukentėjusių nuo betvarkės skaičiuojant sodros pensijas doh.gif tad vistiek dar man asmeniškai labiau patinka išsakyta nuomonė... duoda imk, mušą bėk ax.gif
Atsakyti
na del antros viskas aišku. o sakykite kaip su 3 pakopa.jauna moteris 30metu yra 3 pakopoj nuo 2007metų, verta grįžti į 2? :hmsu 3 pakopa negalima sustabdyti ir eiti i sodra?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ausrine-as: 18 vasario 2013 - 14:17
QUOTE(ausrine-as @ 2013 02 18, 14:16)
na del antros viskas aišku. o sakykite kaip su 3 pakopa.jauna moteris 30metu yra 3 pakopoj nuo 2007metų, verta grįžti į 2? :hmsu 3 pakopa negalima sustabdyti ir eiti i sodra?

tai kad 3ia pakopa nesusijusi su Sodra g.gif tai yra papildomas savanoriškas kaupimas, Jūsų asmeninis sprendimas ax.gif
Atsakyti
QUOTE(dowwe @ 2013 02 18, 15:17)
tai kad 3ia pakopa nesusijusi su Sodra  g.gif  tai yra papildomas savanoriškas kaupimas, Jūsų asmeninis sprendimas ax.gif

o tai iš 3 pakopos i 2 galima grįžti?
Atsakyti
QUOTE(ausrine-as @ 2013 02 18, 20:38)
o tai iš 3 pakopos i 2 galima grįžti?

ne, tai skirtingi pensijos kaupimo produktai
Atsakyti
QUOTE(dowwe @ 2013 02 18, 21:09)
ne, tai skirtingi pensijos kaupimo produktai

labai ačiū kad man vis atsakinėjate 4u.gif žiūrėkite na aš dabar visai nesuprantu
esu 3 pakopą pasirašiusi, bet pati savarankiškai pinigų nepravedinėju.žiūrėjau ataskaitas banke, tai vis tų pinigėlių pasikaupia dirbant, esant motinystės atostogoms buvo 0.nesuprantu, o tai kai aš būsiu pensininkė iš sodros gausiu ką nors?ar tik iš 3 pakopos? doh.gif
Atsakyti
QUOTE(ausrine-as @ 2013 02 19, 09:24)
labai ačiū kad man vis atsakinėjate 4u.gif žiūrėkite na aš dabar visai nesuprantu
esu 3 pakopą pasirašiusi, bet pati savarankiškai pinigų nepravedinėju.žiūrėjau ataskaitas banke, tai vis tų pinigėlių pasikaupia dirbant, esant motinystės atostogoms buvo 0.nesuprantu, o tai kai aš būsiu pensininkė iš sodros gausiu ką nors?ar tik iš 3 pakopos? doh.gif

pripažinsiu, kad pirma Jūsų klausimai sukėlė juoką, bet... turbūt aš panašiai klausčiau pvz apie mašinos variklio remontą ax.gif kiekvienas savoje srityje daugiau žino, natūralu, man nesunku paaiškinti ax.gif
dar vistik man kyla klausimas - ar tikrai pasirašėte 3ia pakopą jei pati niekad nepervedinėjote, o vis kaupėsi? gal tik pasirašėte pensijų fonde "Pavadinimas 3" ? kuris visai nereiškia pakopos? g.gif
Atsakyti
QUOTE(ausrine-as @ 2013 02 19, 09:24)

Pagal tai, ką rašote, panašu, kad dalyvaujate II pensijų reformos pakopoje ir esate pasirinkusi tos kompanijos, kurioje turite sutartį, 3 fondą, tarkim Swedbanke yra "Pensija 3","SEB pensija 3" ir etc.
Atsakyti
QUOTE(dowwe @ 2013 02 19, 12:42)
pripažinsiu, kad pirma Jūsų klausimai sukėlė juoką, bet... turbūt aš panašiai klausčiau pvz apie mašinos variklio remontą ax.gif  kiekvienas savoje srityje daugiau žino, natūralu, man nesunku paaiškinti  ax.gif
dar vistik man kyla klausimas - ar tikrai pasirašėte 3ia pakopą jei pati niekad nepervedinėjote, o vis kaupėsi? gal tik pasirašėte pensijų fonde "Pavadinimas 3" ? kuris visai nereiškia pakopos?  g.gif

blush2.gif blush2.gif žinokite aš rimtai nesidomėjau tom reformom, pasirašiau sutartį, kažką paaiškino ir vsio. kažkaip niekada nesigilinau. o dabar parūpo ką aš ten pasirašiau, ar verta grįžt į sodrą, nes tokios galimybės nebus, apart balandį-rugsėji..aišku man dar pensija toli.
tuoj aš pažiūrėsiu sutartį doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Stiuardese @ 2013 02 19, 17:39)
Pagal tai, ką rašote, panašu, kad dalyvaujate II pensijų reformos pakopoje ir esate  pasirinkusi tos kompanijos, kurioje turite sutartį, 3 fondą, tarkim Swedbanke yra "Pensija 3","SEB pensija 3" ir etc.

taip ir jūs ir dowwe teisi.. doh.gif doh.gif pasirašyta seb 3 pensija.tai vadinasi 2 pakopa? 3 jos dalis?o kuo tos 3 dalys skiriasi g.gif blush2.gif blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ausrine-as: 20 vasario 2013 - 15:54