QUOTE(Stiuardese @ 2013 01 06, 14:15)
Mane, pvz., labiausiai žavi, kad jei aš nesulauksiu pensijos, mano artimiesiems bus išmokėti tie pinigėliai, kiek jų ten bebūtų, o iš Sodros, kai laidojom diedukus, gavom tik po 1 pensiją O va kaimynės siuvėjos vaikai atsiėmė apie 4000 Lt (ir tai čia per kažkokius menkus 8 metus tiek).
Kaip tik šiandien darbe diskutavome, kaip elgtis-likti privačiuose pensijų kaupimo fonduose ar grįžti į Sodrą. Priėjome beveik vieningos nuomonės, kad dar pakankamai jauniems žmonėms, tokiems kaip mums, kurių amžiaus intervalas yra 25-45 m., lyg ir geriausia būtų pensiją kaupti privačiuose fonduose, nes neaišku, kiek dar ilgai išsilaikys Sodra. Diskutuojant iškilo toks klausimas, kur vieningos nuomonės neturėjome Gal žinote, per kiek laiko nuo pensijų fondo dalyvio mirties bendrovė turi išmokėti mirusiojo sukauptą pensiją šeimai? Viena kolegė sakė, kad turi konkretų pavyzdį, kad jos giminaitė vargo beveik 3 mėn ir vos nepasiekė teismų, kol atgavo mirusio vyro sukauptą pensiją iš Aviva bendrovės. Kai tuo tarpu Swedbank'e buvo pasakyta, kad sukaupta pensija būtų išmokėta per keletą dienų. Ar yra koks nors terminas, per kurį, mirus pensiją kaupusiam asmeniui, bendrovė privalo išmokėti pinigus paveldėtojui?
Aš kaip tik nesenai iš Swedbank'o perėjau į Avivą, tai ir klausimų kyla daug. O gal blogai padariau? Gal ten Swedbank'e būčiau sukaupus mažiau, bet garantijų daugiau? Ir kaip, žmogau, pasirinkti teisingai, kai esi ne ekonomistas, o humanitaras