QUOTE(sviesiaplauke_as @ 2013 01 06, 11:23)
Apskritai ar verta kaupti fonuduose, del kompanijos ar po 40 metu dar gyvuos jie ir del rizikos, ar kokie bankrotai nenusluos visu taupytu pinigeliu.
Ir dar ta naujove, ar apsimoka prideti viena ar du tuos procentus nuo pajamu, ir gaut valstybes plius, ar tik is Sodros pervedamu palikt. Daug sprendimu, kurie paskui nebeatsaukiami, plius neaisku ar tai bus i nauda...
Čia trumpai ir neatsakysi
Pirmiausia dėl bankrotų ir pan. Jūs pasirinkote 6-tą pagal dydį draudimo kompaniją PASAULYJE ir 1-ą UK, kurios istorija jau virš 300 metų, tai jau rodo kompanijos stabilumą. Be to, yra visos rizikos perdraustos (rizikų perdraudikai, kaip taisyklė, yra dar stambesnės kompanijos, kitaip perdraudimas netektų prasmės. Tą info galima rasti kompanijų puslapiuose). Yra dar ir kitų dalykų, visų ir nesurašysi.
Dėl prisimokėjimo... Aš net neabejoju, kad apsimoka (seku pensijų reformą nuo pat 2003 metų). Jei žmogutis gauna 1000 Lt ant popieriaus algos, jis skirtų sau 10 Lt nuo algos (ką kiekvienas konkrečiai galime nuveikti su 10 Lt/mėn sręsti kiekvienam), bet valstybė už tai prideda 22 Lt. Kokiam banke galite pasidėti 10 Lt ir gauti 22 Lt uždarbio??? Pasakykit kur - aš nunešiu ten daugiau negu 10 Lt
Dėl gryžimo į Sodrą... kiek aš turiu savo asmeninėj pensijų fondų sąskaitoj aš tai žinau, nors skiriu tik kelis procentukus, bet man niekas negali atsakyti kiek aš turiu SAVO sodros sąskaitoje (nes tokios paprasčiausiai nėra), kokia bus sodros situacija po tų 40 metų (dar 2003m žadėjo sumažint skylę per pus, bet nieko panašaus neįvyko kažkodėl) , nes mums visiems garantuota yra TIK bazinė pensija. Mane, pvz., labiausiai žavi, kad jei aš nesulauksiu pensijos, mano artimiesiems bus išmokėti tie pinigėliai, kiek jų ten bebūtų, o iš Sodros, kai laidojom diedukus, gavom tik po 1 pensiją
O va kaimynės siuvėjos vaikai atsiėmė apie 4000 Lt (ir tai čia per kažkokius menkus 8 metus tiek).
Dar siūlau pasižiūrėti EGAS, yra skaičiuotės su dalyvavimu reformoje ir nedalyvaujant.
Nebežinau ką dar atsakyt... klauskit
Gaila, kad Jūs toli, visko surašyt neišeina, bet visada galit kreiptis el.paštu stiuardess@yahoo.com, į AŽ arba telefonu 861539099. Dažniausiai būnu Kaune, Šiauliuose ir Vilniuje