Įkraunama...
Įkraunama...

Pensijų kaupimo fondai - 2

QUOTE(Stiuardese @ 2012 10 07, 17:30)
Tas TIK dar žiūrint už ką  cool.gif Supreantu, kad ten dirbat ir reikia gelbėt mundurą  cool.gif

neturiu ką gelbėt, tik pensiją kaupiu, tai pasidomėjau kaip klientas, tai galvojau, gal ką praleidau žiniose, nes nėra visiška tiesa, ką parašėt ax.gif todėl norėjau pasitikslinti, galėtume apie visas įmones patikrinimų protokolus ištraukti ir sudėt sulyginimui ax.gif kad jau būt teisiems iki galo... bet čia kas domisi manau randa ir paskaito iki galo ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dowwe: 08 spalio 2012 - 06:22
bet gal tikrai kas nors galėtų be reklamos ir įkyraus savo įmonės protegavimo praskaidrinti informaciją. Pensiją kaupiu nuo 2003 m. kai tik pasirodė privatūs fondai. Pradėjau kaupti Hanzabanke, bet kažkuriuo momentu, berods 2008 m. perbėgau į SEB banką (už perbėgimą pasiūlė 2,5% mažesnes būsto kredito palūkanas). Rezultatai netenkino nei Hanzabanke, nei Seb'e nors ant būsto palūkanų laimėjau nemažai. Dabar norėčiau rinktis rizikingesnį PF - bet pagr. reikalavimai - tikslus žinojimas ir galbūt galėjimas koordinuoti, į kur (į kokius fondus) investuoja mano pinigus; detalių ataskaitų gavimas realiu laiku; galimybė papildyti grynais pinigais; patikimumas.
Gal aš per daug noriu?
Atsakyti
pensijų fondai investuojami kolektyviškai, tai ne individualūs kliento portfeliai g.gif gal tikrai per daug norit unsure.gif tai ką kalbat yra arčiau investiciniams fondams, jeigu norit daugiau rizikos ir pati valdyti, bei kontroliuoti ax.gif
Atsakyti
II pakopoj grynais nepapildysit, reikia kalbėt apie kitus įrankius taupymui, III pakopa ne visada patraukli, dėl nustatytų taisyklių.

Taisyklės II pakopai visiems vienodos, keisti fondus visose įmonėse galima kartą per metus nemokamai, jei daugiau - už mokestį. Mokesčiai įmonėse irgi yra labai panašūs, pagrindinis mokestis, į kurį reiktų atkreipti dėmesį ne nuo įmokos, o nuo turto. Suskaičiavus skaičiais jis turi ženkliai didesnės įtakos.

Ką čia dar klausėt g.gif Ataskaitas internete pasižiūrėt turbūt irgi galimybės yra, internetinėj prieigoj įmonės ax.gif

Man teko bendrauti su investuotuojais su stažu, tai pagal juos pagrindinis rodiklis - įmonės patikimumas. Reiktų atkreipti dėmesį kur yra Jūsų lėšos, įmonėje ar jos dukterinėje įmonėje, įmonių investavimo strategijos, įmonės dydis, pasaulinis reitingas, patirtis, reputacija. Man daug pasakantis rodiklis - kaip įmonė suvaldė lėšas per krizę. Sunku surašyt viską cool.gif

Kas man labiausiai nepatinka, tai,kad nueini ir rodo tokius skaičius, kurie yra tai įmonei "gražūs". Tarkim, aš negavau atsakymo kai kuriose į klausimą, kuom jie geresni už konkurentus ir tas agresyvumas doh.gif
Atsakyti
QUOTE(wilioke @ 2012 10 08, 13:31)
bet gal tikrai kas nors galėtų be reklamos ir įkyraus savo įmonės protegavimo praskaidrinti informaciją. Pensiją kaupiu nuo 2003 m. kai tik pasirodė privatūs fondai. Pradėjau kaupti Hanzabanke, bet kažkuriuo momentu, berods 2008 m. perbėgau į SEB banką (už perbėgimą pasiūlė 2,5% mažesnes būsto kredito palūkanas). Rezultatai netenkino nei Hanzabanke, nei Seb'e nors ant būsto palūkanų laimėjau nemažai. Dabar norėčiau rinktis rizikingesnį PF - bet pagr. reikalavimai - tikslus žinojimas ir galbūt galėjimas koordinuoti, į kur (į kokius fondus) investuoja mano pinigus; detalių ataskaitų gavimas realiu laiku; galimybė papildyti grynais pinigais; patikimumas.
Gal aš per daug noriu?

O nesidomėjote "Finasta" II pakopos pensijų fondais - http://finasta.com/l...-pensiju-fondai? Kiek girdėjau, nuo pensijų fondų kaupimo pradžios Lietuvoje jų rezultatai buvo geriausi. Fondų pas juos visokių yra - ir konservatyvesnių, ir rizikingesnių, su konsultantu pasitarus, pasiūlytų variantą.
Atsakyti
QUOTE(atvydas.s. @ 2012 11 07, 11:02)
O nesidomėjote "Finasta" II pakopos pensijų fondais - http://finasta.com/l...-pensiju-fondai? Kiek girdėjau, nuo pensijų fondų kaupimo pradžios Lietuvoje jų rezultatai [color=red]buvo geriausi. Fondų pas juos visokių yra - ir konservatyvesnių, ir rizikingesnių, su konsultantu pasitarus, pasiūlytų variantą.

Pritariu Jums 100 proc. buvo geriausi... Tiksliau buvo įspūdingi 2005-2007 m. Deja, dabar to nepasakyčiau. Apskritai, eiti į Finastą man šiuo metu atrodo gana rizikinga. Dar neaišku, kam ji priklausys, kokia bus strategija, kokie įkainiai ir t.t.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kristteja: 07 lapkričio 2012 - 10:08
Sveiki, ka manot apie Aviva? Pasirasiau ten pensiju kaupima II, bet dabar pradejau abejot..
Atsakyti
QUOTE(sviesiaplauke_as @ 2013 01 05, 20:34)
Sveiki, ka manot apie Aviva? Pasirasiau ten pensiju kaupima II, bet dabar pradejau abejot..

Padarėt labai gerą sprendimą, sveikinu 4u.gif Jie yra rinkos lyderiai ir pati didžiausia kompanija pasauliniu mastu, kurios dirba LT ax.gif

Dėl ko kyla abejonės?
Atsakyti
QUOTE(Stiuardese @ 2013 01 06, 09:34)
Padarėt labai gerą sprendimą, sveikinu  4u.gif Jie yra rinkos lyderiai ir pati didžiausia kompanija pasauliniu mastu, kurios dirba LT  ax.gif

Dėl ko kyla abejonės?

Apskritai ar verta kaupti fonuduose, del kompanijos ar po 40 metu dar gyvuos jie ir del rizikos, ar kokie bankrotai nenusluos visu taupytu pinigeliu.
Ir dar ta naujove, ar apsimoka prideti viena ar du tuos procentus nuo pajamu, ir gaut valstybes plius, ar tik is Sodros pervedamu palikt. Daug sprendimu, kurie paskui nebeatsaukiami, plius neaisku ar tai bus i nauda...
Atsakyti
QUOTE(sviesiaplauke_as @ 2013 01 06, 11:23)
Apskritai ar verta kaupti fonuduose, del kompanijos ar po 40 metu dar gyvuos jie ir del rizikos, ar kokie bankrotai nenusluos visu taupytu pinigeliu.
Ir dar ta naujove, ar apsimoka prideti viena ar du tuos procentus nuo pajamu, ir gaut valstybes plius, ar tik is Sodros pervedamu palikt. Daug sprendimu, kurie paskui nebeatsaukiami, plius neaisku ar tai bus i nauda...

Čia trumpai ir neatsakysi mastau.gif

Pirmiausia dėl bankrotų ir pan. Jūs pasirinkote 6-tą pagal dydį draudimo kompaniją PASAULYJE ir 1-ą UK, kurios istorija jau virš 300 metų, tai jau rodo kompanijos stabilumą. Be to, yra visos rizikos perdraustos (rizikų perdraudikai, kaip taisyklė, yra dar stambesnės kompanijos, kitaip perdraudimas netektų prasmės. Tą info galima rasti kompanijų puslapiuose). Yra dar ir kitų dalykų, visų ir nesurašysi.

Dėl prisimokėjimo... Aš net neabejoju, kad apsimoka (seku pensijų reformą nuo pat 2003 metų). Jei žmogutis gauna 1000 Lt ant popieriaus algos, jis skirtų sau 10 Lt nuo algos (ką kiekvienas konkrečiai galime nuveikti su 10 Lt/mėn sręsti kiekvienam), bet valstybė už tai prideda 22 Lt. Kokiam banke galite pasidėti 10 Lt ir gauti 22 Lt uždarbio??? Pasakykit kur - aš nunešiu ten daugiau negu 10 Lt cool.gif

Dėl gryžimo į Sodrą... kiek aš turiu savo asmeninėj pensijų fondų sąskaitoj aš tai žinau, nors skiriu tik kelis procentukus, bet man niekas negali atsakyti kiek aš turiu SAVO sodros sąskaitoje (nes tokios paprasčiausiai nėra), kokia bus sodros situacija po tų 40 metų (dar 2003m žadėjo sumažint skylę per pus, bet nieko panašaus neįvyko kažkodėl) , nes mums visiems garantuota yra TIK bazinė pensija. Mane, pvz., labiausiai žavi, kad jei aš nesulauksiu pensijos, mano artimiesiems bus išmokėti tie pinigėliai, kiek jų ten bebūtų, o iš Sodros, kai laidojom diedukus, gavom tik po 1 pensiją unsure.gif O va kaimynės siuvėjos vaikai atsiėmė apie 4000 Lt (ir tai čia per kažkokius menkus 8 metus tiek).

Dar siūlau pasižiūrėti EGAS, yra skaičiuotės su dalyvavimu reformoje ir nedalyvaujant.

Nebežinau ką dar atsakyt... klauskit mirksiukas.gif Gaila, kad Jūs toli, visko surašyt neišeina, bet visada galit kreiptis el.paštu stiuardess@yahoo.com, į AŽ arba telefonu 861539099. Dažniausiai būnu Kaune, Šiauliuose ir Vilniuje mirksiukas.gif
Atsakyti
Labai sunku pasakyti, kurie pensijų fondai geriausi. Pagrindine problema yra ta, kad mokesčiai yra taip painiai surašyti, kad paprastas mirtingasis net nesugeba suskaičiuoti, kiek jis iš tikrųjų sumoka mokesčių už pensijų fondo valdymą. Tiesą sakant retas konsultantas Jums galės atsakyti į klausimą, jeigu 10 metų investuosite po 100 Lt per mėnesį, o fondo vertė kasmet kils po 10 proc. kiek pinigų už valdymą pasiims kompanija? Ir kiek pinigų liks investuotojui. Neklauskite procentų, procentai yra suraišyti ir čia viskas aišku. Klauskite kiek pinigų pasiims valdytojas. Manau šis klausimas padės atsakyti į klausimą kur dingo Jūsų pinigai.
Jeigu Jums pasiseks ir investicijų konsultantas sugebės suskaičiuoti, kiek pinigų Jums liks, tuomet šį klausimą užduokite kitai kompanijai, kol išsiaiškinsite kuri kompanija ima mažiausius mokesčius už pensijų fondus. O tuomet liks nusistatyti rizikos toleranciją ir pasirinkti geriausiai Jūsų interesus atitinkantį pensijų fondą ar tai bus akcijos ar obligacijos. Skamba nuobodžiai, bet tai yra be galo svarbu. Gerai rizikos svarba atskleista http://www.investolo...rizika-kas-tai/ Nes kai per TV laidas girdi žmones, kaltinančius pensijų fondus ir gyvybės draudimo kompanijas apie tai, kaip investicijos sumažėjo ir buvo apgauti, supranti, kad žmonės tiesiog nežino kur deda savo pinigus. O tiesa visada slypi kažkur per vidurį: patys žmonės kalti, kad nežino kur investuoja savo pinigus, o pensijų fondai savęs irgi nenuskriaudžia uždedami paprastiems mirtingiesiems didelius mokesčius.
Atsakyti
Patikslinsiu... jei kalba konkrečiai apie pensijų fondus, tai visų kompanijų mokesčiai yra beveik identiški, nes tokius nustato įstatymas. Beje, pagal naująjį įstatymą tie mokesčiai palaipsniui mažės thumbup.gif

Jei kalbėtume apie kitus dalykus, pvz. gyvybės draudimus, investicijas ir pan., tai čia jau prasideda.... labai daug paslėptų mokesčių (esam darę tokią analizę rinkoje esančių lygiaverčių produktų) ir paprastam mirtingąjam suskaičiuot sudėtinga. Įdomiausia, kad agentai nelabai sugeba suskaičiuot patys doh.gif
Atsakyti